לרשימת ההוצאות הבלתי נגמרת של החופש הגדול - לצד הקייטנות, הסרטים, התערוכות והנסיעות - מככבת מדי שנה גם המרעננת הרשמית של הקיץ: הבריכה. בילוי של יום אחד בבריכה יעלה למשפחה מאות שקלים רק עבור הכניסה. מעבר לכך, מבדיקת TheMarker עולה כי המחירים מאמירים והולכים לאורך השנים. בהשוואה לבדיקה שערכנו בקיץ 2012, זינקו מחירי הכניסה לרוב הבריכות - לעתים בעשרות אחוזים.

כך למשל, התעריף של כניסה אחת בכרטיסייה לבריכת בית החייל בבאר שבע עלה מ–27 שקל ל–42 שקל בתוך שלוש שנים, עלייה של 55%. עם זאת, הכרטיסיות בבריכה זו, בשונה מרוב הבריכות שנבדקו ובשונה מהבדיקה שערכנו ב–2012, תקפות גם בשבת ולילדים ולמבוגרים כאחד. כתוצאה מכך נוצר מצב מוזר שבו מחיר כניסה חד־פעמית לילד ביום חול, 40 שקל, נמוך ממחיר ניקוב בכרטיסייה, 42 שקל.

גם במרכז עלית לספורט שבאוניברסיטת תל אביב נמצאו עליות במחירים, שהחדה שבהן היא עבור כניסה חד־פעמית למבוגר בשבת, שעולה ביולי־אוגוסט יותר מבשאר השנה - 85 שקל במקום 78, מה שמביא את שיעור העלייה במחיר מ–2012 ל–23%. עם זאת, הכרטיסייה במרכז הספורט עלית תקפה גם בשבת, ומחירה 580 שקל לעשר כניסות, כלומר 58 שקל לכניסה אחת. זו הנחה ניכרת של כ–32% ממחיר כניסה חד־פעמית למבוגר בשבת ביולי־אוגוסט.

במרבית הבריכות משתלם לקנות כרטיסייה, אך לא תמיד, גם מכיוון שלעתים המחיר עם הכרטיסייה גבוה יותר, כמו בבריכת בית החייל בבאר שבע; וגם מכיוון שלעתים יש מגבלות על כרטיסיות. כך למשל, בקאנטרי הדר בראשון לציון רק מנויים יכולים לקנות כרטיסייה. במרכז הספורט ליאו בק בחיפה לא מוכרים בקיץ כרטיסיות שתקפות בשבת, ובקאנטרי קלאב באר שבע אין כלל כרטיסייה שתקפה בשבת. כמו כן, מומלץ לבדוק אם הכרטיסיות תקפות לאורך זמן, או שתוקפן פג לאחר תקופה מסוימת.

ברוב הבריכות מפרידים בין כרטיסיות הילדים לבוגרים, כך שמשפחה עם יותר ילדים ממבוגרים, או להפך, עלולה להישאר עם כניסות לא מנוצלות. בבריכות אחרות תיאלצו לקנות כרטיסייה, אם אתם לא מנויים, מאחר שהן לא מאפשרות כניסה חד־פעמית, כמו בקאנטרי מגדלי תל אביב. זאת, בעוד שיש בנמצא רק שתי בריכות עירוניות במרכז תל אביב, ושתיהן יקרות יחסית. מחיריהן אמנם עלו באחוזים בודדים בלבד מאז 2012, אך מכיוון שהמחירים בהן גבוהים גם כך מבריכות אחרות, גם השיעור הקטן הזה משמעותי למחיר הסופי.

בעניין זה נמסר מעיריית תל אביב: "בעיר יש עשר בריכות שחייה וקאנטרים עירוניים, המעניקים שירות לכלל תושבי העיר באופן נגיש וזמין, ותעריפיהן מפוקחים על ידי העירייה ואף מסובסדים בבריכות בדרום העיר. עם זאת, בריכות השחייה בקאנטרי קהילתי מגדלי תל אביב ובגורדון נמצאות בתפוסה מלאה, דבר שמגביל אפשרות להצעת מבצעים כפי שאנו מציעים בשאר הבריכות העירוניות. בשנים האחרונות עושה העירייה מאמצים רבים ומשקיעה משאבי עתק כדי להוסיף מרכזי ספורט ובריכות שחייה ציבוריים חדשים ברחבי העיר, כולל במרכז העיר, ולשדרג את הקיימים".

בילוי בבריכה 1 (צילום: איליה מלניקוב)
הבריכות העירוניות נוטות להיות זולות יותר | צילום: איליה מלניקוב

עונים רק כמה שעות ביום, אם בכלל

ככלל, הבריכות העירוניות נוטות להיות זולות יותר. בראשון לציון יש פערים גדולים בין מחירי הכניסה לקאנטרי קלאב הפרטי גלי הדר לבריכה העירונית שברמת אליהו, שמגיעים עד ל–69%. הבריכות העירוניות בדרום תל אביב זולות יותר, ואף מקנות הנחות מיוחדות לתושבי העיר, כמו בריכת בית בארבור בדרך ההגנה, ששופצה לא מזמן.

עוד מראה הבדיקה שכלל לא פשוט לגלות את מחירי הכניסה לבריכות. ברוב הבריכות שבדקנו לא היה מחירון באתר האינטרנט. אם לא די בכך, גם קשה למדי לקבל מענה טלפוני. כדי לדבר עם מישהו במרכז ציפורי שביער ירושלים, למשל, התקשרנו שש פעמים, בימים שונים ובשעות שונות עד שהצלחנו ליצור קשר.

בריכות אחרות מגבילות את שעות המענה לקהל, אף שהן לא מפרסמות מחירים באתר, והדרך היחידה לברר את המחירים והתנאים היא להגיע פיזית למקום. מרכז הספורט ליאו בק בחיפה מגביל את המענה הטלפוני לקהל לכמה שעות בלבד במשך היום. כך, לעתים תיאלצו לבלות שעות רבות רק בבירורים והשוואות מחירים.

גם במקרים שבהם הפרטים מוצגים באתר הבריכה, כדאי להתאמץ ולהתקשר כדי לבדוק את המחירים, ההנחות ושעות הפתיחה, מכיוון שמצאנו מקרים שבהם לא עודכנו מבצעים באתר, או גרוע מכך, מפורסמים מחירים לא נכונים. בשיחה עם קאנטרי ל' בתל אביב, למשל, התברר כי חלק מהמחירים המופיעים באתר כלל לא נכונים.

בילוי בבריכה 3
חפשו את המחיר הזול

דוגמה נוספת היא הבריכה שבמתנ"ס הקהילתי נווה שרת בתל אביב. זו בריכה עירונית שמציעה מחירים הוגנים, נמוכים יחסית, שלא עלו מאז הבדיקה ב–2012, והמחירון מפורט באתר. עם זאת, רק בשיחה טלפונית גילינו כי מחיר הכניסה לילד ביום חול באוגוסט הוא 20 שקל בלבד - יוזמה מבורכת, רק חבל שאינה מעודכנת באתר.

בעקבות פניית TheMarker, מסרה עיריית תל אביב כי ההטבה תעודכן באתר, אך עד כה היא לא עודכנה. בעירייה ביקשו להוסיף כי "תעריפי הבריכות מפורסמים בכניסה לקאנטרי קלאבים הקהילתיים ולבריכות השחייה העירוניות. ההטבה לילדים בקאנטרי נווה שרת מפורסמת בלוחות המודעות, בעמוד הפייסבוק של הקאנטרי ובאתר האינטרנט העירוני".

סיבה נוספת להתעקש על שיחה טלפונית לבריכה לפני שמבקרים בה היא כדי לברר את מחירי הכניסה לילדים, וכדי להבין איזה גיל נחשב ילד או פעוט - פרטים שמשתנים ממקום למקום. אם יש לכם פעוטות במשפחה, רצוי לברר אם הם מחויבים בתשלום, ואם כן - מהו המחיר. בבריכות העירוניות שנבדקו בתל אביב, למשל, ילד מגיל שנתיים מחויב בתשלום, ובבריכות אחרות כמו קאנטרי הדר בראשון לציון, בריכת ירושלים ונורדאו בהרצליה - התשלום הוא מגיל שלוש. בקאנטרי קלאב הרצליה, בית החייל בבאר שבע וקאנטרי דקל בתל אביב יש לרכוש כרטיס עבור כל ילד בכל גיל.

גם החלוקה בין ילד למבוגר, שמשפיעה על המחיר, מתשנה מבריכה לבריכה ומעיר לעיר: בקאנטרי באר שבע ובבריכת בית החייל בעיר, למשל, ילדיכם ייחשבו למבוגרים כבר בגיל 11; במרכז ליאו בק בחיפה - בגיל 12; ובבריכת ירושלים ובמרכז הספורט עלית באוניברסיטת תל אביב תרוויחו עוד שנה - עד גיל 13.

בילוי בבריכה 2 (צילום: מיכל פתאל)
חלוקה בין ילד למבוגר משפיעה על המחיר, שמתשנה מבריכה לבריכה | צילום: מיכל פתאל

תושבי תל אביב בעלי כרטיס דיגיתל מוזמנים לבריכות העירוניות בחינם

תל אביבים שימו לב: הבריכות העירוניות פתוחות באוגוסט במועדים מסוימים ללא תשלום. בכל בריכה מתקיימות פעילויות לילדים כמו תחנות קליעה, מתחם באולינג, בלוני צורות ושולחנות משחק.

זו השנה השנייה שעיריית תל אביב־יפו פותחת באוגוסט את הבריכות העירוניות ללא תשלום, בימים ובשעות קבועים מראש, לתושבי העיר מחזיקי כרטיס דיגיתל. תושבים המעוניינים בכך יכולים להירשם לדיגיתל גם ביום האירוע - ולקבל את ההטבה. בקיץ 2014 לקחו חלק באירועים כ–1,500 תושבי העיר, ונראה שגם השנה צפויה היענות גבוהה במיוחד. פרטים על שעות הפתיחה בבריכות השונות ניתן למצוא באתר העירייה.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker 

צפו: כך ייראה פיצוץ גשר מעריב
האם שדה התעופה עובדה ישבור את השוק?