הדיל הכי משתלם

כדאי שתוסיפו את Hopper לרשימת האתרים והאפליקציות שמנסים לסייע לכם למצוא את הדיל הכי משתלם לטיסה הבאה. זוהי אפליקציה למכשירים מבוססי iOS (אפל) המנתחת מדי יום מיליארדי מחירי טיסות, על מנת לחזות מהו המועד הטוב ביותר לרכוש את הכרטיס. האפליקציה מתפקדת על תקן סוכן נסיעות, אבל כזה שאפשר להכניס לכיס וששולח לך הודעה ברגע שהמחירים יורדים. Hopper מציעה פיצ׳ר שנקרא Insider Tips ומיועד למי שמועד הטיסה או שדה התעופה שלו גמישים. אם תבחרו להשתמש בה, מומלץ לאחסן את פרטי המידע והתשלום באפליקציה המאובטחת, וכך תוכלו להזמין כרטיס ברגע האמת בתוך 60 שניות או פחות. ל-Hopper.

אפליקציות 7 (צילום: צילום מסך)
מנתחת מדי יום מיליארדי מחירי טיסות. Hopper | צילום: צילום מסך

לרכז את כל המידע במקום אחד

לא מצליחים למצוא את אישור הטיסה? שכחתם את שם המלון? הזמנתם מקום למסעדה, אבל איבדתם את הכתובת? אפליקציית TripIt תעשה לכם סדר בכל הבלגן. היא אמנם לא חדשה, אך היא עדיין אחת האפליקציות המובילות לארגון נסיעות, ומפתחיה שוקדים על פיצ׳רים חדשים כל הזמן. השירות הבסיסי מאפשר לכם לאסוף את כל המידע לגבי הנסיעה במקום אחד (רכב שכור, תוכניות נסיעה ועוד), וכן לשתף את המידע עם אנשים אחרים שנוסעים איתכם. כל מה שצריך לעשות זה להעביר את מייל האישור שקיבלתם מחברת התעופה/ המלון וכו׳ לכתובת plans@tripit.com, וכמו בקסם יתאספו הנתונים והאישורים וימתינו לכם באפליקציה. קיים להורדה:  (Android, BlackBerry, iOS, Windows Phone, web

אפליקציות 8 (צילום: צילום מסך)
יומן מסע מאורגן. TripIt | צילום: צילום מסך

סיור וירטואלי בעיר

אתר Triip מזמין אתכם לערוך סיורים בעיר עם מקומיים, וכך לחוות את העיר באופן יותר אותנטי ועמוק. הסיורים באתר מחולקים למספר קטגוריות (אוכל, תרבות, משפחה, חוף ים וספא, להט״ב, היסטוריה, חיי לילה, צמחונות ועוד), ויש גם סיורים בין-תחומיים - הכל תלוי במדריך המקומי שבנה את הסיור וילווה אתכם. מחירם של הסיורים מתחיל ב-5 דולר, אבל יכול להגיע גם לכמה מאות אם תבחרו להפליג ביאכטה, או לצאת לטרק בן כמה ימים. ל-triip.me

אפליקציות 11 (צילום: צילום מסך)
סיירו בעיר עם המקומיים. Triip | צילום: צילום מסך
אפליקציות 12 (צילום: צילום מסך)
הם ימצאו לכם את המקומות הכי שווים. Triip | צילום: צילום מסך

 מדריך ל-100 יעדים

אפליקציית AFAR מציעה מדריכי נסיעה ליותר מ-100 יעדים ברחבי העולם, ולמעלה מ-80 אלף הצעות פרטניות, שיסייעו לכם לתכנן את הטיול מראש. זאת ועוד, במקום לנחש מתי כדאי להגיע למקומות מסוימים, האפליקציה תתכנן עבורכם לוח זמנים נוח וחכם, וגם תעניק לכם המלצות מבוססות מקום אם תחפצו בכך. את הטיפים שרלוונטים לכם אתם יכולים לשמור בתוכנית הטיול, ולצפות במסלול והמידע גם במצב לא מקוון. האפליקציה זמינה למכשירי iOS בלבד. ל-AFAR.

אפליקציות 14 (צילום: צילום מסך)
לא פחות מ-100 יעדים ועשרות אלפי הצעות פרטניות. AFAR | צילום: צילום מסך

לתכנן טיול ולהתעדכן

עוד שירות נחמד לתכנון הטיול הוא אתר Trvl.gd, שהוא גם ישראלי במקור. השירות שמציע האתר הוא אחד הנהדרים: אתם מבקשים עדכונים על היעד המבוקש, והאתר יעקוב במקומכם אחרי ערוצי טיולים מובילים, בלוגים ועוד, וברגע שתוכן חדש על היעד המבוקש יתפרסם - הוא ישלח לכם מייל אוטומטי. למי שלא זקוק לעדכונים שוטפים, האתר מציע גם מדריכים וסקירות עדכניות שמתעדכנים על גבי המפה. ל-trvl.gd.

המלצות ממדריכים מקומיים

אם אתם מעדיפים ״מדריכי נסיעות״ אולי כדאי שתבדקו את מדריכי הטיולים של Unanchor הנכתבים על ידי מטיילים ומקומיים, וזמינים בפורמט של ספר אלקטרוני. המדריכים כוללים הוראות הגעה, המלצות, תכנון תקציב ותמונות, ובאמצעותם תוכלו להימנע ממלכודות תיירים ולקבל גישה למקומות של המקומיים. אם אתם מחפשים אחר מדריכים לטיולים משפחתיים, שווה לבדוק את האתר של שלומית יפת-ביאליק, שמטיילת עם המשפחה ומספקת מידע מעשי, טיפים, רשימת ציוד ועוד. לכל המדריכים: unanchor. לאתר הנוסף: mishpahool.

אפליקציות 6 (צילום: צילום מסך)
טיולים משפחתיים. mishpahool | צילום: צילום מסך

איפה הכספומט הקרוב?

אפליקציית AroundMe מציעה בדיוק את מה ששמה מבטיח: דברים שנמצאים סביבכם - כספומט, בתי קפה, מסעדות, תחנות דלק ועוד - כמו גם שעות פתיחה, תפריטים, קישור להזמנות ועוד. באפליקציה תמצאו גם טיפים של מבקרים אחרים, ותוכלו להוסיף משלכם. קיים ל: Android, iOS, Windows Phone.

אפליקציות 3 (צילום: צילום מסך)
מידע זמין. AroundMe | צילום: צילום מסך