ספריית הספריות

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם אוהבים מיקור-המונים או לבקר בספריה-ציבורית.

יש אנשים בעולם שאוהבים ספריות, ויש אנשים שכל כך אוהבים אותם עד שהם הופכים אותם לפרויקט. כריסטיאן לאורסן (Christian Lauersen) ומארי אנבר אייריקסון (Marie Engberg Eiriksson) שייכים לסוג השני והם העומדים מאחורי אתר Library Planet, הלונלי-פלנט של הספריות. השניים העובדים בספריות שונות בדנמרק, החליטו לייצר ביחד מדריך מקוון לעולם הספריות בעזרת מיקור-המונים והתוצאה: אתר מקסים עם סיפורים ותמונות של אוהבי ספריות מרחבי העולם. אתם מוזמנים לפתוח את המפה ולשוטט בין הספריות, וכמובן מוזמנים לתרום את סיפורה של הספריה הציבורית האהובה עליכם.



>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש

הנוסע המתמיד המיוחד של יונייטד

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי תמיד תהיתם מה הטעם בצבירת מיילים או כי אתם רוצים להיות חלק ממועדון עלית.

אם אי פעם תהיתם מה נותנים לכם כל המיילים האלו שאתם אוספים, כדאי שתתעניינו במה הם יכולים לתת לכם ביונייטד איירליינס. לקוחות שטסים באופן קבוע עם החברה שואפים לכבוש את סטטוס Premier 1K, אבל מסתבר שיש רמה אחת גבוהה יותר - והכניסה אליה היא בהזמנה בלבד. החברים במועדון-העלית United Global Services לא צריכים להגיע שעתיים לפני לשדה התעופה ולכלות את זמנם בבידוקים בטחוניים או בתור לעליה למטוס ובכניסתם מברך אותם הצוות באופן אישי. אם במקרה הטיסה מתאחרת בכמה דקות - מכונית מרצדס תמתין על המסלול ותביא את הנוסע-המתמיד ישירות לשער-הטיסה המחברת. רשימת ההטבות לא עוצרת במכוניות פאר והחברים במועדון למוזמנים בלבד נהנים מגישה לטרקלין של מחלקה ראשונה, גם אם הם טסים ״רק״ בעסקים. יונייטד עצמה לא מפרסמת מידע על קבלת הסטטוס הנחשק, ובוחרת בעצמה את הנוסעים המתמידים שיזכו מדי שנה להצטרף.

 

View this post on Instagram

A post shared by yin_spotter (@yin_spotter) on

הכניסה המפתיעה למדריך מישלן

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי את בדרך למערב-הונשו או כי אתם מחפשים את הראמן המושלם.

מדריך מישלן עשה בשנה שעברה סיבוב פרסה ובחר סוכנות רכב-משומש המתמחה במכוניות מסוג סוזוקי ובמרק מסוג ראמן. קטסומי יושידה (Katsumi Yoshida) פתח את Hot-Air ב-2002 בטוטורי (Tottori) שבמחוז צ׳וגוקו, סוכנות-רכב יד-שניה המתמחה בדגמי אלטו, קיי וסוויפט. במקביל לתיקון המכוניות, עמל יושידה על בישול ראמן מחומרים טבעיים בלבד, במקור כדי להעניק לילדיו תזונה איכותית. לאחר שהמרק שלו זכה בתחרות מקומית, החליט יושידה להתחיל בהגשת הראמן בסוכנות והוסיף כמה שולחנות וכיסאות. העוף המוזר, סוכנות רכב ומסעדת ראמן, זכה לפופולריות ושבחים שהגיעו עד למשרדי ״התנ״ך הגסטרונומי״, ולאחר ביקור של נציג במקום זכה יושידה להיכלל ב-Michelin Guide Kyoto Osaka + Tottori 2019. המחיר, כ-800 ין יפני, נמוך בהשוואה למסעדות אחרות המופיעות במדריך, אבל את יכולים להיות בטוחים שהחל מהציר ועד שבבי הדאשי - הכל מוכן מחומרים טבעיים ובאהבה רבה. כדאי לעקוב אחרי הטוויטר של יושידה כדי להתעדכן בשעות הפעילות ובמנות המיוחדות האחרות שהחליט לבשל באותו היום.