נעים להכיר: המזוודה הדקה בעולם

תכננתן לרכוש מזוודה בקרוב? הרשו לי להוסיף לרשימה אחת דקה במיוחד תוצרת הארץ. יצרנית המזוודות Rollink טוענת לכתר 'המזוודה הדקה ביותר בעולם' המתכווצת לרוחב של כחמישה ס״מ בעודה ריקה. עיון באתר של רולינק מלמד, כי קולקציית Flex כוללת 3 מזוודות: Flex Earth, Flex Vega ו-Flex Aura. נכון להיום רק הפלקס-ארת׳ זמינה לקנייה, כשבקרוב יצטרפו אליה שני הדגמים הנוספים. מזוודת הפלקס-ארת׳ מתרחבת לכדי 40 ליטר וקליפתה עשויה פוליפרופילן שחור עמיד למים; מידותיה הן 55*40*20 ס״מ - ובמצב סגור ושטוח זקוקה לשטח אחסון של 15.7*15.7*7.9 ס״מ בלבד. קליפת הפלקס-ווגה עשויה פוליקרבונט בצבעי פסטל שתושק בהמשך השנה כבר זכתה בפרסים על חדשנותה, ובשנה הבאה תצטרף גם האאורה, דגם יוקרתי יותר שיתקפל לכדי 5.8 ס״מ. מהדיווח שפורסם בלונלי-פלנט עולה עוד, כי יתרון נוסף לפלקס הוא שניתן לארוז אותה בתוך כל מזוודה בינונית או גדולה אחרת - ומכאן שהתשלום עליה כתיק נפרד נחסך בכיוון אחד.



מזוודה ריקה (צילום: © Rollink)
צילום: © Rollink
 


מי אתה באמת ביג-בן?

בשנה הבאה אמורות להסתיים עבודות השיפוץ במגדל השעון המפורסם ביותר בעולם, מגדל אליזבת׳ הידוע בשם ביג-בן. עד שיסתיים השיפוץ ועד שנוכל לחזור ולנסוע ללונדון, אתן מוזמנות להציץ מאחורי הפיגומים ולצפות בתיעוד הדוקומנטרי המרתק של פרד מילס (Fred Mills) שביקר בתחילת השנה באתר השיפוצים.

ב-2017 החלו עבודות השיפוץ המקיפות ביותר של מגדל אליזבת׳ מאז הקמתו ב-1859. לאורך השנים בוצעו עבודות שונות לתיקון נזקי זיהום אוויר ומלחמות, והפרויקט הנוכחי, מן הגג ועד המסד, כולל התקנת תאורה חסכונית, החלפת כל 234 הזכוכיות המרכיבות את ויטראז׳ החלון ועשרות אבנים שניזוקו מוחלפות בתחריטים חדשים שנעשים במלאכת יד, כמו גם התקנתה של מעלית שתחסוך טיפוס בכמה מאות מדרגות. בסרט הקצר של מילס, מייסד B1M, המנגיש את עולם הבנייה לציבור הרחב ו״מעודד תעשיית בנייה טובה יותר״, תפגשו את המוחות, המכשירים וכלי העבודה המרכיבים את הפרויקט שעלותו מוערכת בכ-80 מיליון פאונד. באתר וביוטיוב של B1M נמצאים סרטונים נוספים על מבנים וסוגיות בניה מרחבי העולם.

 


האפוקליפסה של Airbnb?

כמו ענקיות אחרות בתחום התיירות, גם הנתונים של Airbnb לחודש מרץ נראים רע בלשון המעטה, עם ירידה של 85% בהזמנות חדשות וזינוק של 90% בביטולים משנה לשנה. ״מארחים קוראים לזה האפוקליפסה של Airbnb, אבל זה יותר כמו חוקן [] חוקן הכרחי״, כותב ג׳יימס טמפרטון (James Temperton) במגזין WIRED בכתבה שכותרתה שואלת: Is this the end of Airbnb?. הפסולת אליה מתייחס דימוי החוקן של טמפרטון היא המארחים ״המקצועיים״, כאלו המחזיקים בלפחות 2 נכסים להשכרה ב-Airbnb (ובאתרים נוספים), כשבמקרים רבים ההכנסות מההשכרות לא משמשות לכיסוי שכר הדירה והחשבונות. האפוקליפסה של יזמי Airbnb באה לידי ביטוי בנכסים ריקים והיעדר הזמנות באופק, כשהמשכנתא על עשרות אלפים מהם עדיין נדרשת מדי חודש. כדי להרגיע את הרוחות, הקימה החברה קרן בגובה 17 מיליון דולר לסיוע בתשלום המשכנתאות, ואחרת בגובה 250 מיליון דולר לפיצוי על ביטולים בעקבות המגפה. ״אם התחזיות על פשיטת רגל או נטישתם של עשרות אלפי מארחים יתבררו כנכונות, אז למרחץ הדמים (שעוברת Airbnb ל.מ.) יכולה להיות תוצאה חיובית: Airbnb שבה יותר חדרים ״ספייר״ ובתים אמיתיים ופחות הזדמנויות השקעה בתשואה גבוהה״.

למארחים שישרדו את התקופה מציעה Airbnb להצטרף לתוכנית ״מארחים-מנקים-מצטיינים״. המארחים שיבחרו להצטרף יוכלו לעשות זאת החל מהחודש הבא, והם יקבלו פרוטוקול ניקיון בן 40 עמודים ובו המלצות לציוד מגן בעת הניקיון, כימיקלים מועדפים והנחיות נוספות. מארחים בתוכנית יחוייבו להשאיר חלון בן 24 שעות לכל הפחות בין אורחים. בכיר שצוטט ב-USA Today אמר, כי סקר פנימי שערכה Airbnb מצא שניקיון מדורג גבוה בחשיבותו בקרב אורחים.

התל-אביבים שסובלים מ-AirBnb (צילום: החדשות‎)
כמות ההזמנות ירדה ב-90 אחוזים | צילום: החדשות‎