בית הקפה של חדי-הקרן

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם נוסעים ללונדון או כי לאינסטגרם שלכם חסרה אבקת חדי-קרן.

אם לאינסטגרם שלכם חסרה קצת אווירת חדי-קרן, שימו פעמיכם לבית הקפה הלונדוני Milk Train Café, שעבר לאחרונה למשכן קבע מקסים במיוחד. אם היצורים המיתיים היו קיימים בעולם, הם בוודאי היו ניזונים מהגלידה הרכה העטופה בצמר-גפן מתוק, שנדמית כמו מרחפת מעל עננים. הקינוח הצבעוני, שמקורו בטייוואן, מגיע במגוון טעמים - מווניל ועד תה ירוק קלוי - ועליו תוכלו להרעיף בייגלה מלוח, עוגיות ממולאות ריבה, שבבי קרמל, גלילוניות או סוכריות צבעוניות, תלוי מה מתחשק לכם לאכול או מה מתחשק לכם לצלם. לתכנון משכן הקבע שנחנך לאחרונה בקובנט גארדן נבחרה סוכנות העיצוב FormRoom, שהפכה את המקום לתחנת רכבת לבנה וחלומית, שתיקח אתכם למסע בין טקסטורות, טעמים וצבעים. כשתפסעו לתוך בית הקפה אולי תדמיינו שנכנסתם לתוך ציור, מה שבטוח הוא שלא תצטרכו לצאת החוצה בשביל למצוא רקע הולם לקונסטרוקציה הססגונית בגביע שתבחרו.

View this post on Instagram

A post shared by M I L K ☁ T R A I N (@milktraincafe) on

View this post on Instagram

A post shared by M I L K ☁ T R A I N (@milktraincafe) on

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש  

סיורי אוכל מסביב לעולם

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם בדרך לבואנוס איירס או לא יודעים איפה להתחיל לחפש אוכל בטוקיו.

אם הייתי תקועה באי-בודד והייתי צריכה לבחור אתר אחד העוסק בתיירות לגלוש בו בשארית חיי, אני די בטוחה שזה של הגארדיאן הבריטי היה זוכה בכתר המלכות. לרשימת הסיבות (חיבתנו המשותפת לרכבות, עבודתם המקצועית של הכתבים) הצטרפה לאחרונה רשימה מצויינת עם המלצות ל-20 סיורי אוכל משובחים מכל רחבי העולם. כתבים שונים בערים שונות הצטרפו לסיורים קולינריים וריכזו את האהובים עליהם ביותר: סיור ארוחת-בוקר בשנגחאי; סיור-רכוב בקופנהגן; ביקור באחת מ-35 השכונות של ניו יורק; בליסבון, בואנוס איירס וערים טעימות נוספות.

View this post on Instagram

A post shared by Japan Travel (@japantravelcom) on

View this post on Instagram

A post shared by Cassie • NYC Foodie (@ms_cassie_eats_alot) on

מבצע משמר הלילה יוצא לדרך

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם שוקלים להתמחות ברסטורציה או כי אתם לומדים תולדות האמנות.

הרייקסמוזיאום באמסטרדם החל החודש בתהליך רסטורציה ל״משמר הלילה״, יצירת המופת לרמנברנדט ואן-ריין - והציבור מוזמן להתבונן. את העבודה על ציור השמן האדיר (3.79 מטר אורך, 4.53 מטר רוחב, ו-33 ק״ג), סיים האמן ב-1642 ולאורך השנים (בעקבות השחתות) זכה לתיקונים קלים, ופרויקט המחקר והשימור הנוכחי יהיה הגדול ביותר של היצירה. שלב המחקר יצא לדרכו, במהלכו יצלמו החוקרים בעזרת מסגרת מיוחדת ומגוון מצלמות מילימטר-אחרי-מילימטר של הציור במשך כחודשיים, כשהסריקות ישמשו לבחירת הפלטות והמכחולים המדוייקים לעבודת הרסטורציה; ובינתיים מוזמן כל מי שמבקר במוזיאון לצפות בעבודות שמתקיימות שבעה ימים בשבוע, או לעקוב אחר ההתקדמות באתר הייעודי.

משמר הלילה (צילום: rijksmuseum)
משמר הלילה | צילום: rijksmuseum