View this post on Instagram

A post shared by Bloomfield Tremayne & Partners (@bloomfieldtremayne)

גוגל מציעה שתיסעו ירוק יותר

גוגל תשנה בקרוב את האופן בו שירות המפות שלה מציע מסלולי נסיעה לנהגים ברחבי ארה״ב ותתעדף נתיבים ירוקים על פני הדרך המהירה ביותר. את התיעדוף יבססו בשירות המפות על נתוני משרד האנרגיה האמריקאי לאנרגיה מתחדשת, צריכת דלק, שיפוע בכביש ועומסי תנועה כדי לתת למשתמשים את המסלול הידידותי ביותר לסביבה - כלומר, כל עוד זמן ההגעה המשוער במסלול הירוק קרוב מספיק לזה של המסלול המזוהם. כלומר, במידה וזמן ההגעה בדרכים הירוקות ארוך משמעותית, יראו המשתמשים את שתי האפשרויות, המהירה והמזהמת והארוכה וה״ירוקה״. אבל מה זה בכלל אומר, מסלול ידידותי לסביבה לנסיעה ברכב, שהפילטר של המזגן יהנה משאיבת אוויר נקי יותר לתוך המכונית, או שהשמשה תתבדר ברוח? למה שמי שנוסע בטנדר ישן ומצחין יהנה ממסלול חוצה יער חינני ולא רוכבי אופניים או מטיילים? לו גוגל הייתה רוצה להפוך את העולם למקום ירוק יותר, היא לא הייתה מבדילה בין מסלולים על 8% פחות פליטת פחמן דו-חמצני, אלא מקדמת פתרונות בדמות תחבורה ציבורית, אופניים שיתופיים או קורקינטים חשמליים לק״מ האחרון והופכת את הנסיעה ברכב לאלטרנטיבה האחרונה ברשימה, זו שצריך לגלול אנכית עם האצבע עוד מילילית השנייה. לגוגל יש יכולת השפעה אדירה על ההתנהגות האנושית, וחבל שהיא משתמשת באוטונומיה שלה ליצירת מצג-שווא של עולם יותר סביבתי.

נהיגה במעבר מיוטה (צילום: שי גל 2)
צילום: שי גל 2

מחוסנים? לא מחוסנים? בואו לאקוודור

מבקרים באקוודור יוכלו להיכנס מעתה ללא בדיקת PCR שלילית, אם בידם תעודת חיסון המוכיחה שהם קיבלו את מנות החיסון הנדרשות נגד נגיף הקורונה. אבל לא רק מחוסנים מוזמנים לחזור ולפקוד את אקוודור, כשהכניסה מותרת גם בהצגת בדיקת PCR שלילית או בדיקת נוגדנים שבוצעה 72 שעות לפני הטיסה. לבד מלמחוסנים, הגישה לאיי גלאפגוס תותר גם למי שיציג בדיקת PCR שלילית שנלקחה תוך 96 שעות מההגעה למדינה. מהדיווח של אנדראה סמית ב-Lonely Planet עולה עוד, כי בכניסה למדינה יעברו כל הנוסעים דרך חיישן המזהה טמפרטורות מעל 37.5 מעלות, ובמהלך שהותם עליהם לחבוש מסכת פנים, לשמור על ריחוק-חברתי ולהקפיד על כל תקנות בריאות הציבור העדכניות.

גלפגוס (צילום: Rene Holtslag, shutterstock)
גלפגוס, אקוודור | צילום: Rene Holtslag, shutterstock


״משוגע מכדי להיות אמיתי״

בעידן שבו גבולות המציאות מיטשטשים מדי יום באמצעות חדשות כזב ותמונות וסרטונים ביצירת מחשב, לא פלא שהתגובה שסחפה את הרשתות החברתיות לגשר החדש בסין הייתה "זה משוגע מכדי להיות אמיתי". צילומים וסרטונים של גשר רויי (Ruyi bridge) שהסתובבו ברשת מסוף שנת 2020, משכו את תשומת הלב של אתר סנופס (Snopes) המרכז מידע על אגדות אורבניות ושאר שמועות, שפתחו בחקירה רשמית ולפיה גשר הזכוכית המכופף והמטורף אכן קיים במציאות. על פי הערוץ הרשמי של האזור הנופי של שנקסיאנג'ו בסין (Shenxianju Scenic Area) ברשת החברתית Weibo, הגשר הגלי הנמתח לאורך 100 מטרים בין הערוץ המזרחי למערבי של שנקסיאנג'ו נבנה בין 2017-2020 ונפתח בספטמבר האחרון. לעולים על שלושת הגשרים המרכיבים את הגשר החדש, מובטחת עמדת תצפית מצויינת על הסביבה, בתנאי שלהתנוסס בגובה 140 מטרים מעל הקרקע זה סבבה כמו טיול בפארק.

View this post on Instagram

A post shared by Travel Places (@places)

 

View this post on Instagram

A post shared by Road Engineering Group (@road.engineering)