הכל כלול בלונדון: חניה, קמפרי ותצפית

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם חובבי תצפיות או כי אתם אוהבים חניה מתחת לבר.

חניון Peckham (צילום: יחסי ציבור)
חניון Peckham | צילום: יחסי ציבור

משרד האדריכלים הלונדוני Cooke Fawcett הפך את גג מבנה חניון פקהאם (Peckham) שבלונדון למתחם בילוי יוצא דופן. על הגג עצמו, המשמש כנקודת תצפית על העיר, הוקמה גלריה באוויר הפתוח של ארגון האמנות Bold Tendencies ובר ה-Frank's Cafe המתמחה במשקאות מבוססי קמפרי. שביל חינני באורך 35 מטרים מזגזג על פני כל רוחב הבניין שעליו ממוקם מצפה פקהאם (Peckham Observatory) ואל הגג מגיעים המבקרים דרך גרם מדרגות מבהיק. לא רק הנופים הנשקפים ובהם בניין ואחוזת Dawson's Heights, מושכים את המבקרים, אלא גם העובדה שהכנסות מהבר מועברות למימון תוכניות אמנות.

חומת ההפרדה של ברלין 

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי תמיד רציתם לדעת באיזו שעה החלה הפלישה הסובייטית לפראג, או כי אתם מחפשים תערוכות מעניינות בברלין.

צ'כוסלובקיה 1968 (צילום: יחסי ציבור)
צ'כוסלובקיה 1968 | צילום: יחסי ציבור

בגלריית הצילום והמדיה החזותית C/O Berlin מוצגת תערוכה הכוללת שלוש סדרות של הצלם הצ׳כי ג׳וזף קודלקה (Josef Koudelka). תערוכת Invasion / Exiles / Wall מתחילה בסדרת תמונות שנחשבות לכמעט הכי מזוהות עם קודלקה ומתעדות את הפלישה הסובייטית לצ׳כוסלובקיה ב-1968. הסדרה הזו, המתחילה בכניסת הטנקים לכיכר ואצלב (Wenceslas) והתנגדות האזרחים לנחישות הצבא האדום, ממשיכה דרך חיי היום יום בצ׳כיה הכבושה ומובילה את הצופים לסדרה השניה -Exiles. מאז 1970 ובמשך כעשרים שנה, נדד הצלם ברחבי אירופה ללא מגורי קבע וללא רכוש מלבד המצלמה. הסדרה, המרשימה ביותר מבין השלוש, נחשבת לאחת העבודות האישיות ביותר שלו ומציגה זווית ייחודית על החיים בין איטליה, ספרד, פורטוגל, אנגליה, אירלנד וצרפת - בה מתגורר קודלקה עד היום. הסדרה האחרונה, שזכתה לתצוגה בחלל גדול במיוחד, מתעדת את בניית חומת ההפרדה בין ישראל לשטחים, שצולמה בין השנים 2008 ל-2012. הדימויים של חומת הבטון המתנשאת לגובה של תשעה מטרים (כמעט פי שלוש בגובה ופי חמישה מחומת ברלין), מוצגים בין היתר במצגת מתחלפת על קיר שלם. התבוננות לא פשוטה שמעוררת תחושת אי-נוחות בלשון המעטה. מי שמבקש להתאוורר מעט אחרי יכול להמשיך לתערוכה של הצלם הנס הנסן (Hans Hansen) שהוזמן לעבוד עבור אמריקן אקספרס, אאודי, ויטרה, לופטהנזה ואחרות. שתי התערוכות מוצגות עד ה-10 בספטמבר.

אל תסתכלו בקנקן

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם בדרך לקיוטו או כי אתם מתכננים ׳מייקאובר׳ למחסן שלכם.

בית הנופש ניצ׳יניצ׳י (צילום: יחסי ציבור)
בית הנופש ניצ׳יניצ׳י | צילום: יחסי ציבור

בית הנופש ניצ׳יניצ׳י (Nichinichi) במרכז ההיסטורי של קיוטו, הוא אחד האתרים הכי מינימליסטים ומרשימים שראיתי בתקופה האחרונה ומייצג שילוב בין מסורת יפנית ואסתטיקה מודרנית. במקור שימש המקום כמחסן, אחד מיני מחסנים רבים שנועדו להגן על אוצרות המשפחה (זרעים, ירושה) מאש פוטנציאלית, אך כיום נחשבים מחזה נדיר בעיר. אם תזדקקו להמלצות, תמצאו את בעלי המקום בגלריה הסמוכה ואם תרצו לדווש אליהן - גם זוגות אופניים ישנם בנמצא. Nichinichi Townhouse ממוקם בצד המזרחי של הארמון הקיסרי, אזור מגורים שקט עם הרבה מסעדות קטנות וסנטו (בית מרחץ מסורתי) ציבורי בן 100 שנים. בכניסה לבית נמצא הטרקלין הפונה לגינת טחב ובקומה נמצאת גם פינת עבודה. בקומה השניה נמצא חדר השינה עם מחצלות הטאטאמי, אך מי שיעדיף יוכל לבקש מזרנים רכים יותר. לנוחות המבקרים בחורף הותקן חימום תת-רצפתי, מזגן לטובת נופשי הקיץ ומקלחת-גשם מרווחת לסיום עוד יום מוצלח בקיוטו.

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש