רוסטוק מתעוררת לחיים

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם פודיז או כי אתם בדרך לים הצפוני.

סוף-שבוע ברוסטוק, שבמקלנבורג-מערב פומרניה, ושיטוט בשעת השקיעה בנמל הפגיש אותי עם בורווין (Borwin Hafenrestaurant) במסעדת עיר-הנמל המעט מנומנמת שאיבדה מזוהרה לאחר איחוד גרמניה, בה עושים קסמים בתנובת הים הצפוני וחקלאות מקומית. בתפריט נמצאו מגוון להתבלבל ביניהן, אז בחרנו ב״אנטיפסטי״ למנה ראשונה; חצי לובסטר ופסטה ברוטב שמנת-בויאבז; ופילה סלמון עם תרד ותפוחי אדמה. האנטיפסטי היווה מדגם מייצג ליכולות הרב-מטבחיות עם טרטר-סלמון וסלט אצות אסייתיים, ויטלו טונטו ומיני קפרזה איטלקיים, כבד-ברווז ברוטב בלסמי וכדור-בשר ברוטב עגבניות מהמטבח המקומי; המנות העיקריות היו נדיבות ומדוייקות; והשירות מקצועי, אדיב ומבודח. כל טוב-הטבע הזה שוכן במבנה בן שתי קומות (עם מרפסת הצופה על נהר הווארנו), ששימש בעבר לאחסון סחורות או תיקוני אוניות, שפיארו את הנמל במאה ה-19. אם תרצו לבקר במסעדה, שזכתה השנה להיכלל במדריך The Plate המישלני, אמליץ להזמין מקום מראש, היות ובקומה השניה נערכים לעיתים אירועים ובאופן כללי נדמה שהמקום זוכה לפופולריות רבה.

בורווין  (צילום: Air-Freelance.com)
האוכל במסעדת בורווין | צילום: Air-Freelance.com

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש 

לחצות את ארה״ב מחוף לחוף ברכיבה

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם מחפשים אתגר-אופניים חדש או כי אתם חולמים לעשות את המסע מחוף-לחוף.

תחבורת הרכבות בארה״ב כמעט ואינה משרתת נוסעים, ועל המסילות שהובילו אותם בעבר חולפות כיום בעיקר רכבות משא. מאז 1986 פועל הארגון ללא מטרות רווח Rails to-Trails Conservancy להפיכת קווי הרכבת לשעבר לשבילי-אופניים ומסלולי טיולים ובקרוב ישיקו את ״Great American Rail-Trail״, פרויקט שאפתני ומרשים שמחבר בין חוף לחוף. נקודת ההתחלה (או הסיום) של שביל האופניים נעוצה במדינת וושינגטון, והמסע עובר דרך איידהו, מונטנה, ויומינג, נברסקה, איווה, אילינוי, אינדיאנה, אוהיו, פנסילבניה, וירג׳יניה המערבית ומסתיים בוושינגטון הבירה. המסלול המלא ייפרש לאורך כ-6,437 ק״מ והוא צפוי להיפתח באביב הקרוב.

מחוף לחוף באופניים (צילום: Rails to-Trails Conservancy)
המדינות דרכן עובר המסלול | צילום: Rails to-Trails Conservancy

View this post on Instagram

A post shared by Rails-to-Trails Conservancy (@railstotrails) on

מדוע טריפאדוויזור כופה על נאנסות אונס-שני?

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתן רוצות לשוב בשלום מהחופשה או כי חשוב לכם לדעת איך מסתירה הרשת החברתית הפופולרית מידע חשוב מהגולשים.

כבר קרוב לעשור שאתר הטיולים Tripadvisor אינו מתנהל בשקיפות ומוסריות בכל הנוגע לתלונות וביקורות העוסקות בהטרדות מיניות ואונס, אך למרות הרעש התקשרותי בעקבות החשיפה של הסנטינל-מילווקי לא הרבה השתנה בפועל. בסוף 2017 הבטיחה החברה להשיק ״דגל-אדום״ למלונות ואתרים אחרים שעליהם קיבלו דיווחים ממקור ראשון על ״דוגמאות לבעיות תברואה, בטיחות, ואפליה״, בדיקה שערך החודש עיתון הגארדיאן מצאה עוד כ-40 דוגמאות למלונות ועסקים עם זיקה לתיירות שמחזיקים בדירוג גבוה, וללא כל דגל אזהרה, זאת למרות ביקורות המתארות תקיפה מינית על ידי עובד המקום. הביקורות האלו, כשכבר נכתבות, לא מאושרות אם אינן עולות בקנה אחד עם מדיניות ״ידידותי-למשפחות״ שהאתר מנפנף בה, ואלו שעוברות את אישור האתר, נקברות עד מהרה באלפי תגובות אחרות. אבל לא כולן מוצאות את הכוחות להעלות את סיפורן על הכתב ולפרסם אותו עם פרטיהן. רוזלין וורן ראיינה את K, שנאנסה על ידי מדריך-טיולים שהעסק שלו מקודם ב-Tripadvisor, שפנתה לאתר לאחר שהגישה תלונה במשטרה ויצרה קשר עם המלון, כדי להזהיר תיירים עתידיים. בתגובה הוצע לה להשאיר ביקורת בגוף ראשון, לאחר מכן אף שלחו לה ״דוגמאות כתיבה״ שעברו את אישור העורך להתרשמות. ״הייתי בהלם. האם באמת מבקשים ממני להיזכר בפרטים המשפילים של התקיפה המינית שעברתי?״, אמרה K, ״זה השאיר אותי שבורה, חסרת תקווה ולבד״. אם תבחרו להמשיך לשתף פעולה ולהעניק כניסות לאתר, תעשו לעצמכם טובה וקראו את כל הביקורות שהתפרסמו תחת דירוג ״כוכב אחד״, שם מסתתרות לצד דיווחים על איכות המגבות גם עדויות לאירועים פליליים. את הסיפור המלא ואת תגובתה של Tripadvisor תוכלו לקרוא כאן.

מטריפאדוויזר נמסר בכתבה: "זה נורא שכמה נוסעים חוו בעיות כגון תקיפה ואונס ואנחנו מקווים שהפלטפורמה שלנו תוכל לשמש כדי להזהיר ולהגן על משתמשים אחרים. חשוב שהמבקרים יעקבו אחר ההנחיות שלנו כדי להבטיח את דיוק הביקורות".

View this post on Instagram

A post shared by Risto Ermanno (@risto_bar_ermanno) on