טיסות הפכו מזמן לחלק מתרבות הפנאי שלנו, אבל נראה שיש כאלה שעדיין לא הפנימו את קוד ההתנהגות המקובל במטוס. כדי שלא תסתבכו בצרות או תביכו את עצמכם בדרך לחופשה הבאה, הכנו לכם רשימה עם כל מה שאסור לכם לעשות באוויר, גם מבחינה בטחותית וגם מבחינה חברית. 

נחיתת חירום: מה לא לעשות בקטע בטיחותי

לנסות להיכנס לתא הטייס
בעידן בו חטיפת מטוסים היא איום ממשי ולא רק תסריט הלקוח מסרטי אימה, חשוב לזכור שתא הטייס הוא המקום הרגיש ביותר במטוס מבחינה ביטחונית. גם אם הכוונה שלכם היא טהורה ואתם רק רוצים להחליף מילה עם הקפטן או להציץ בנוף דרך חלונות הקוקפיט, לעולם אל תנסו לפתוח בעצמכם את דלת תא הטייס. אתם תמיד יכולים לנסות לבקש בנימוס מהצוות הדיילים לבקר בתא, אבל סביר להניח שאם חציתם את גיל 18 תאלצו להסתפק בסירוב.

לשתות אלכוהול שקניתם בדיוטי פרי
על פי חוקי התעופה הבינלאומיים אסור לשתות במטוס אלכוהול שאינו מוגש לכם על ידי צוות הטיסה. יש מי שרואים בחוק הזה קצת אירוני בהתחשב בעובדה שקניית אלכוהול בדיוטי פרי היא כמעט בגדר חובה, אבל אם תחשבו על זה לעומק תבינו את ההיגיון. ברגע שאתם שותים מבקבוקים אישיים לצוות הטיסה אין את היכולת לשלוט בכמויות האלכוהול שאתם מכניסים לגוף, מה שעלול להפוך אתכם לתוקפניים כלפי נוסעים אחרים או גרוע מכך לגרום לכם להקאות, לסחרחורות ולהתייבשות מסכנת חיים.

לעשן בשירותים
נכון, בחלק מהמטוסים הפועלים כיום ברחבי העולם עדיין תמצאו מאפרות קטנות בקצה ידית המושב. מעין מזכרת נוסטלגית לשנות השבעים העליזות בהן אנשים יכלו לעשן גם בקליניקה של רופא המשפחה שלהם. הזמנים השתנו גם בעולם התעופה, אבל אם לא די בכך שזה כבר לא קול להסריח את החלל סביבך מעשן סיגריות, נציין שתי עובדות קטנות שיגרמו לכם לחשוב שוב לפני שאתם מתחבאים בשירותי המטוס ומדליקים סיגריה:

  1. עישון במטוס נחשב לעבירה שעונשה מאסר מיידי במדינת היעד.
  2. מהרגע שפורצת במטוס אש בלתי נשלטת ועד הרגע שהוא יתפוצץ באוויר או יתרסק נדרשות רק 90 שניות.

עוד כמה דברים אסור לכם לעשות בקטע בטיחותי: לאיים על אנשי הצוות או על מישהו מהנוסעים, לנסות לפתוח את דלת המטוס, לדבר על פצצות, להשתמש באלימות.

מה ששנוא עלייך: מה לא לעשות בקטע חברי

לתפוס את השירותים ליותר מעשר דקות
תאי שירותים הם מצרך יקר ערך בטיסות בהתחשב בעובדה שמאות אנשים צריכים להתחלק בכמה תאים בודדים. אל תתייחסו לשירותים כאל עוד אטרקציה להעביר בה את הזמן כי אתם משועממים בטיסה. זה לא המקום לשבת בו בנחת לקרוא ספר או לשחק באפליקציות. בלי קשר לכך שזה דוחה, זה גם מאד לא מתחשב. ואם כבר תפסתם את השירותים ליותר מעשר דקות, תוודאו שה לא קורה בחצי השעה האחרונה לטיסה, זה בדיוק הזמן בו אנשים מתעוררים עם שלפוחית מלאה וריח פה שיכול להרוג את מי שמחכים איתם בתור.

להידחף למישהו לחלון כדי לצלם את הנוף
לא קיבלתם חלון למרות שעשיתם צ'ק אין מוקדם וזה מבאס, ממרמר ואפילו עושה בחילות אם יש לכם קיבה רגישה. כל אלו הן עדיין לא סיבות מספיק מוצדקות כדי להעניש את בר המזל שקיבל את הכיסא לצידכם ולדחוף לו את הסמאטרפון שלכם לפרצוף בכל פעם שהעננים עושים צורות חדשות. זה מציק וזה בעיקר פתטי, כי כמה לייקים כבר תקבלו על תמונה חרושה של כנף בשמיים?

A post shared by Passenger Shaming (@passengershaming) on

לשאול את זה שלידך כמה עלתה לו הטיסה
אחד הדברים הבולטים בשוק התעופה הוא שאין מחיר קבוע לכלום. באותה הטיסה יכולים לשבת מאה אנשים שונים ששילמו מחירים שונים עבור אותו הכרטיס בדיוק. למרות העובדה הזאת, לעולם אל תשאלו את השכן שלכם כמה עלה לו הכרטיס כי שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה. הרי אם יתברר שהוא שילם יותר מכם הוא יתבאס וישנא אתכם, ואם יתגלה שאתם שילמתם יותר ממנו, אתם תרגישו פראיירים ותתחרטו כל החופשה על הדיל שחשבתם שמצאתם. בקיצור, בטיסה כמו בזוגיות טרייה, עדיף לא לדבר על כסף.

עוד כמה: להוריד נעליים (אם אתם סובלים מגרביים מסריחות), להוריד חולצה, לצחוק ממש בקול מהסרט שאתם רואים במסך האישי, להביא אוכל מסריח מהבית, להתעצבן על זה שיושב ליד החלון ומבקש לקום רגע. 

סליחה, דיילת: מה לא לעשות בקטע שיחמם עלייך את הצוות

לפלוש אל המעבר
מושב המטוס יכול להיות טריטוריה צפופה ואפילו קלסטרופובית במקרים מסוימים, אבל חשוב לזכור שמדובר במצב זמני. כל ניסיון שלכם "לגנוב" עוד כמה סנטימטרים מהמעבר עלול לעלות לכם ביוקר. תחשבו שבזמן שאתם ישנים עם הראש או הרגליים מבצבצים מחוץ לגבולות המושב, צוות הטיסה ממשיך לעבוד במטוס חשוך לחלוטין, זה אומר שאתם עלולים לגרום למישהו למעוד בגללכם, להידרס על ידי עגלת מזון או לחטוף אותה ישר לתוך הראש. אאוץ'.

לבקש משהו מהדיילים באמצע חלוקת הארוחה

בדיוק כמו שלא צריך להיות עורך דין כדי לדעת שלרצוח מישהו זה לא חוקי, לא צריך להיות דייל כדי לדעת שבזמן חלוקת הארוחות אין מקום לבקשות אישיות. במצב בו שתי עגלות מזון יוצאות משני צידי המטוס, ברגע שאתם מבקשים מהדייל או הדיילת שלפניכם להביא לכם אוזניות או עוד כוס קולה שתהיה לכם עם האוכל, אתם גוזרים עליהם לעצור את חלוקת הארוחות (מה שמכעיס אוטומטית הרבה נוסעים) ולהידחס בגפם בין עגלות מזון ולהסתכן בכך שהם יקבלו עוד עשרות בקשות בדרך. תנו להם לסיים את חלוקת הארוחות ותהיו בטוחים שגם הם ישמחו יותר לעזור לכם אחר כך.

דיילת מחלקת שתייה (צילום: withGod, Shutterstock)
אל תציקו בבקשות נוספות בזמן שמחלקים את האוכל | צילום: withGod, Shutterstock

לקרוא לדיילת בשביל לשאול אותה מעל מה אנחנו נמצאים
בשונה מזמן חלוקת הארוחות, בכל יתר הטיסה זה ממש לגיטימי לזמזם לדיילים ולבקש את עזרתם. אבל גם כאן יש גבול דק מאוד בין להיות "נוסע עם דרישות" לבין להפוך לשנוא הצוות. זה יכול לקרות אם תתחיל עם הדיילת במטבח האחורי, תבקשו לדעת מי הטייס כי נפלתם מקורס טייס לפני עשרים שנה או גרוע מכל תקראו לה לשאול "מעל מה אנחנו נמצאים?". למקרה שפספסתם את המסך עם המפה שמתנוססת מכל מקום, זה עדיין לא אומר שהדיילת משננת קואורדינאטות בכל רגע נתון.

עוד כמה: לצעוק עליהם בנוגע למשהו שאין להם שליטה עליו, לנסות לשבת בכיסא שלא שלכם (או במחלקה שלא שלכם), לנסות לעבור בכוח במעבר בזמן שמחלקים אוכל, לצפות מהם שיעבירו לכם את הזמן בטיסות ארוכות, לדרוש שימכרו לכם שוקולד.

_OBJ

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש