אישה בבקיני אדום שוכבת על ערסל בחוף ים מתחת עצי קו (צילום: ersler, Istock)
האם אפשר ליהנות מצל הקוקוס בלי לאכול ממנו? | צילום: ersler, Istock

איזה כיף זה חגים? קצת חופש, קצת נופש, הרבה אוכל טעים. כיף גדול. הבעיה היא הצד השני של הכיף הזה, כלומר הימים שאחרי, שבהם אנחנו מביטים בבעתה במראה וכל מה שאנחנו רואים הוא את שני הקילו החדשים, שמידלדלים לנו בגאון מהמותניים. איכשהו, בשנייה שבה אנחנו עולים על מטוס אנחנו נוטים לשכוח בדרך פלא שאוכל זה דבר משמין. אז לאלה מכם שחוששים מהיום שאחרי החזרה לארץ ולשגרה, הנה כמה עצות איך לשמור על גזרה סבירה, אפילו בתוך ים (כחול וצלול ושקט) של פיתויים.

1. מחלקים לכם פיצוחים במטוס? סרבו בנימוס, אפילו שזה חינם.

2. זה קורה לטובים ביותר: רואים בופה, והראש מסתחרר. אז לפני שאתם מעמיסים קצת מהכל (וגם זה במקרה הטוב), צאו לסקירה של השטח על יבש. תראו מה יש, תחליטו מה אתם רוצים, ואז תחזרו עם הצלחת.

3. באופן כללי, בארוחות הבוקר העדיפו גבינות, אפילו שמנות יותר מהרגיל, וכמובן ירקות. הפנקייקים והלחמניות מוסיפים המון קלוריות, וכמוהם המיצים והשוקו.

4. גם בחופשה חשוב מאוד לא להגיע לארוחות רעבים. השתדלו לדאוג לעצמכם לארוחות קטנות במהלך היום, כדי שלא תגיעו לערב ותתחילו לפצות על היום שהיה.

5. אמרנו ארוחות קטנות, לא אמרנו נשנושים. כל החטיפים והשוקולדים הקטנים של אמצע היום יכולים להצטבר להמוני קלוריות, שאפילו לא שמתם לב שצרכתם.

ידיים גבריות עם צלחות לוקחות אוכל בבופה עשיר בתבשי (צילום: istockphoto)
אם כל חטאת: הבופה. נסו להתחיל בסיבוב מקדים | צילום: istockphoto

6. סורו לסופר באזור שבו אתם נופשים, ורכשו לעצמכם לחם, גבינות, יוגורטים, פירות וירקות. סופרים של חו"ל הם חוויה מרגשת ומהנה מאין כמוה, וכמובן – הרכישה תאפשר לכם לשלוט במה שאתם מכניסים לגוף.

7. בתחילת כל ארוחה – מים וירקות טריים. אחר כך תחשבו מה הלאה.

8. השתדלו שהצלחת תורכב משלושה חלקים שווים: שליש מנה חלבונית (עוף, דג, בשר או ביצה), שליש מנה פחמימתית (פסטה, אורז, לחם או תפוח אדמה) ושליש ירקות (טריים או מבושלים). בארוחת הערב אפשר לוותר על פחמימות ולהתמקד בבשרים, שבדרך כלל שמנים יותר מהרגיל, ובירקות טריים או מבושלים.

עוגת פירות קטנה (צילום: Jill Chen, Istock)
בחרו את הקינוח שהכי עושה לכם את זה | צילום: Jill Chen, Istock

9. לא מצליחים לעמוד בפני שלל הקינוחים? יש לכם שלוש אפשרויות: 1, תבחרו אחד, ותסתפקו בו. מרזה זה לא, אבל בחופשה גם להצליח להציב גבול זה משהו. 2, הניחו בצלחת קטנה את הקינוחים שהכי מגרים אתכם, קחו ביס מכל אחד ושלחו מעליכם את מה שנשאר. 3, קבעו עם עצמכם שבכל יום אתם מנסים קינוח אחר (אם אתם גם מצליחים לחלוק אותו עם מישהו, בכלל טוב).

10. אם אתם מתכננים חופשה אורבנית שכוללת הרבה הליכה, מותר לכם לוותר על פעילות גופנית נוספת (חדר כושר, שחייה, אופניים). אבל אם בנופש בטן-גב עסקינן, עשו לעצמכם טובה והקדישו כשעה ביום לפעילות, עדיף לפני אחת הארוחות.

11. אפילו שנורא מתאים לכם לדפוק את הראש, כי מחר אין עבודה וזה – השתדלו להמעיט באלכוהול. נגיד את זה ככה: בשוט אחד של וודקה (שמקביל לכוס יין ולשליש ליטר בירה) יש כ-150 קלוריות.

12. לבשו את בגד הים, והישארו איתו כמה שיותר. זה יעזור לכם לא להפריז באכילה.

אישה שוחה בבריכה (צילום: jupiter images)
הקדישו שעה לבריכה לפני הארוחה | צילום: jupiter images

13. החזיקו בתיק נשנוש חירום קטן ולא מזיק שיעזור לכם במקרה של רעב-פתע, בייחוד כשאתם בדרכים או ממתינים לטיסה.

14. דוגרי, אחרי ארוחה של 3,000 קלוריות אי אפשר להרגיש טוב, ובטח שלא מלאי עזוז ונכונים להמשך טיול. עם כמה שזה כיף לאכול, אתם הרי לא רוצים לבזבז שעות יקרות מהחופשה שלכם על כבדות וכאבי בטן.

15. לשמירה על המשקל יש כללים, והם לא הולכים לשום מקום כשאתם בחופשה: תאכלו לאט, תלעסו לפחות 15 פעמים, וגם אם אתם נשברים – תבלעו את הרוק (ואת שאריות השוקולד שזה עתה טחנתם), ותחזרו לדרך הישר.

>> עוד טיפים לדיאטה מוצלחת מחכים לכם כאן

סייעו בהכנת הכתבה נגה שמש, דיאטנית קלינית ומאמנת בשיטת Diet Coaching, ושירה נחושתן, דיאטנית קלינית במרכז הרפואי זיו