קופצים מול נופים מרהיבים (צילום: אתר רד בול)
רוב המטיילים טסים למזרח הרחוק. תאילנד | צילום: אתר רד בול
כ-30,000 תרמילאים יצאו בתקופה הקרובה למזרח הרחוק, אוסטרליה, דרום ומרכז אמריקה. תופעת התרמילאות בהיקפיה הגבוהים, ייחודית לישראלים כמו גם הטיול בחבורות גדולות, דבר שכמעט ולא רואים אצל תרמילאים ממדינות אחרות.

"מרבית התרמילאים מתחילים את מסעם בחודשים אוקטובר-דצמבר, כשהסיבה העיקרית היא מחזורי השחרור הגדולים בחודשים אוגוסט ונובמבר, וכן מזג האוויר האידיאלי בעונה זו בדרום אמריקה וגם במזרח", אומר נועם רון, מנהל השיווק של איסתא.

לדברי רון, התמהיל הכללי של המטיילים עדין דומה לזה של שנים קודמות, עם הסטת תנועה מדרום ומרכז אמריקה לכיוון המזרח הרחוק - זאת בעיקר בגלל העלויות שהופכות גבוהות יותר עם התחזקות הכלכלות בארגנטינה ובברזיל. "כיום עומדת החלוקה בין היעדים על כ-60 אחוז הטסים למזרח הרחוק, 30 אחוז לדרום ולמרכז אמריקה ו- 10 אחוזים לאוסטרליה, ניו זילנד ואפריקה", הוא מסביר. "הסיבה לכך שדרום אמריקה אינה חווה ירידה משמעותית במבקרים, היא שישראלים רבים עדין טסים לארה"ב כדי לעבוד ולחסוך כסף לטיול הגדול ולכן משם ההמשך הטבעי הוא לטיול במדינותיה".

המטיילים הישראלים מחפשים ריגושים

הכיוונים הגיאוגרפיים של המטייל הישראלי נשארים די יציבים עם השנים, אך לאחרונה אנו עדים לכך שהמטייל הישראלי מרחיב את מפת המדינות אליהן הוא מגיע ואת האתרים בהן הוא מבקר במדינות עצמן. "אם פעם להגיע למרכז אמריקה נחשב חידוש ומי שהיה מגיע לאזור היה מבקר במקסיקו, קוסטה ריקה והמהדרין היו מבצעים גיחה קצרה לגוואטמלה, היום אנו עדים לכך שפנמה, ניקרגואה והונדורס עלו על המפה והופכות לתחנות חובה עבור המטיילים", אומר רון. "גם בהודו ובמזרח אנו עדים לכך שאזורים שפעם היו בגדר נעלם למטיילים, כמו האזור הכפרי בצפון קמבודיה או חופי הים של סיאנוקוויל, מסקרנים את המטיילים אשר רוצים להגיע למקומות אוטנטיים יותר, מרוחקים יותר ומבודדים יותר בהם הם מגלים עולם חדש ומרתק".

וככל שמטיילים מגיעים לאזורים מרוחקים יותר ומוכרים פחות, כך גם עולה שכיחות המחלות ומגוון האירועים הרפואיים עמן הם עשויים להתמודד, ולכן החשיבות הרבה של החיסונים וההכנה הרפואית הנכונה גבוהה משמעותית כיום יותר מבעבר.

פנמה סיטי (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
גם תופסת תאוצה. פנמה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock


ועכשיו: חיסונים

לדברי לוריא שמואלי, סמנכ"ל שווק שירות וקשרי לקוחות במור רפואה מתקדמת, להם מרפאות מטיילים ברחבי הארץ, מומלץ להגיע למרפאת המטיילים כחודש לפני הטיסה המתוכננת. "במרפאה תקבלו הדרכה רפואית, תכנית חיסונים ואת החיסונים עצמם בהתאם ליעד הנסיעה, וכמו כן, מרשמים לתרופות עבור מחלות תרמילאים נפוצות (שלשול וכאבי בטן, מלריה, מחלת גבהים וכו')", מסבירה שמואלי. "תכנית החיסונים תותאם ע"י רופא עבור כל מטייל בהתאם ליעדים בהם הוא מתכוון לבקר והתקופות בהן ישהה". שמואלי מוסיפה כי בביקור במרפאה מקבלים המטיילים גם הסבר והדרכה לגבי היגיינה והימנעות מבעיות רפואיות, ובכללם בנושאי תזונה, מי שתייה, רחצה במקווי מים, עקיצות, בעלי חיים, מחלת גבהים ועוד.

תאילנד, חיסונים (צילום: mako)
צילום: mako

סין, חיסונים (צילום: mako)
צילום: mako

דרום אמריקה, חיסונים (צילום: mako)
צילום: mako

הודו, חיסונים (צילום: mako)
צילום: mako

פיליפינים, חיסונים (צילום: mako)
צילום: mako

וויטנאם, חיסונים (צילום: mako)
צילום: mako

אתיופיה, חיסונים (צילום: mako)
צילום: mako

* המידע אודות החיסונים באדיבות מור רפואה מתקדמת, יש להדגיש כי ההמלצות וההנחיות אינן מהוות תחליף לייעוץ רפואי.

>> מה עושים בסופ"ש? ההמלצות הכי שוות