1. הכי מסבירת פנים: סינגפור

סינגפור (צילום: Suhaimi Abdullah - Stringer, gettyimages)
צילום: Suhaimi Abdullah - Stringer, gettyimages

לא ברלין ההיפסטרית או סטוקהולם הפוטוגנית: עפ"י הדירוג העדכני, העיר שבה הבאים הם הברוכים ביותר היא דווקא זו שבה אפשר לקבל קנס על לעיסת מסטיק ברחוב. עיר המדינה האסייתית הדיחה את הבירה השוודית מהצמרת בזכות האווירה הבטוחה בה, שדה התעופה החדיש והאטרקטיבי ונכונותה לארח תיירים מרחבי העולם. כל התענוג הזה, אגב, לא בא בחינם, וסינגפור מוגדרת כיום גם כעיר הכי יקרה בעולם.

2. הכי צפופה: דאקה, בנגלדש

רכבת בדקה, בנגלדש (צילום: Getty Images, GettyImages IL)
צילום: Getty Images, GettyImages IL

16,235,000 אנשים חיים בבירת בנגלדש - כלומר 114,300 איש על כל 2.5 קילומטר מרובע. לא יעד תיירותי פופולרי במיוחד, בטח בהתחשב במקומה הגבוה והקבוע בדירוגי הערים הכי קשות למחיה. למרבה הצער, הנתון הזה משתלב גם עם היותה אחת הערים עם צמיחת האוכלוסיה המהירה בעולם.

3. הכי עתיקה: יריחו

כניסה ליריחו (צילום: אילן ספירא)
צילום: אילן ספירא

סמכו עלינו שאפשר למצוא כאן באיזור קצת ערך היסטורי: אף שעל התואר מתחרות גם ערים כמו דמשק וביירות, ארכיאולוגים חשפו באיזור יריחו את שרידיהן של לפחות 20 מושבות קדומות בנות כ- 11 אלף שנים, מה שהופך אותה לתובעת החזקה ביותר לכתר. תואר מכובד לא פחות שיריחו יכולה להתגאות בו, אגב, הוא זה של העיר הכי נמוכה בעולם.

4. הכי אהובה: קייפטאון, דרום אפריקה

קייפטאון (צילום: LMspencer, Shutterstock)
קייפטאון | צילום: LMspencer, Shutterstock

קייפטאון זוכה בתואר הנחשק כבר פעמיים ברצף במסגרת תחרות פרסי התיירות שעורך מגזין טלגרף, אחרי שיותר מ-70 אלךף קוראים סימנו אותה כיעד המועדף עליהם. הרשימה השנתית המעודכנת תתפרסם בשבועות הקרובים, ועל פי ההימורים, הבירה הדרום אפריקאית עתידה לשמור על מקומה בפסגה.

5. הכי בטוחה: טוקיו, יפן

צומת שיבויה, טוקיו (צילום: ESB Professional, Shutterstock)
צומת שיבויה, טוקיו | צילום: ESB Professional, Shutterstock

זאת על פי מדריך הערים הבטוחות של 2017, שם כבשה בירת יפן את ראש הרשימה לאחר שקלול ציוניה בקטגוריות השונות: מקום ראשון בבטיחות דיגיטלית, שני בבטיחות בריאותית ורביעי בבטיחות אישית. אחריה ברשימה תמצאו את סינגפור ואוסקה, ואילו העיר הכי פחות בטוחה היא קראצ'י שבפקיסטן.

6. הכי מזוהמת: דלהי, הודו

הצד האפל של המדינה האהובה על הישראלים (צילום: Smarta, Shutterstock)
מיין בזאר ניו דלהי | צילום: Smarta, Shutterstock

זיהום האוויר בדלהי לא מפסיק לשבור שיאים, כאשר המדד הרשמי עומד על 999. רק בשביל הפרופורציות: הציון של לונדון, למשל, הוא 88, וכל מה שמעל 500 נחשב למצוי בסיכון גבוה. אז עשו טובה ולפחות הצטיידו באיזו מסכת סינון אוויר טרנדית בפעם הבאה שבא לכם לטייל באיזור.

7. הכי הרבה כוכבי מישלן: טוקיו

נאריסאווה (צילום: אפרת אנזל, mako אוכל)
מנה בנאריסאווה | צילום: אפרת אנזל, mako אוכל

טוקיו לא צועדת רק בראש מדד הבטיחות, אלא מובילה גם את התחרות הקולינרית היוקרתית ומוגדרת "הבירה הבלתי מעורערת של תרבות האוכל העולמית" עם לא פחות מ-302 כוכבי מישלן.

8. הכי זולה: אלמאטי, קזחסטן

העיר הכי גדולה בקזחסטן ובירתה לשעבר קוטפת את התואר מלאגוס הניגרית, ואחריה משתרכות בלרוס, קייב, סנט פטרסבורג ולא מעט מערי הודו.

9. הכי ירוקה: וינה, אוסטריה

פרחים אדומים על מדשאה בוינה (צילום: עדי רם)
פרחים אדומים על מדשאה בוינה | צילום: עדי רם

כ-51 אחוזים מבירת אוסטריה הם שטחים ירוקים, לפחות על פי הרשויות המקומיות, וכך היא גוברת על המתחרות סינגפור, ונקובר וסידני.

10. הכי רטובה: ציריך, שוויץ

ציריך (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ציריך | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

מתבאסים שהחורף עוד לא לגמרי הגיע למחוזותינו? נסו את העיר השוויצרית, בה יורדים בממוצע כ-107.5 סנטימטרים של גשם בשנה.