כשממשלת ישראל החליטה לפני כשבועיים לפתוח את מעבר הגבול עם סיני בטאבה והגבילה את מספר הנכנסים והיוצאים ממנו ל-300 ביום, הייתה תרעומת וזעם גדול בקרב מטיילים רבים שחיכו לפתיחת הגבול לאחר שנה שבו היה סגור עקב משבר נגיף הקורונה. זאת לאור העובדה שבשנת 2019 עברו כ-60 אלף ישראלים לסיני רק בחג הפסח.

אך בניגוד לכל התחזיות והכעס הרב על ההגבלה בכמות, על פי נתוני השבוע האחרון עברו בגבול מישראל לסיני כ-265 ישראלים בממוצע ביום. "הייתה ציפייה שאלפים יגיעו מידי יום לגבול כדי להיכנס לסיני. אבל הישראלים לא באים. רובם נשארים בבית מסיבות כאלה ואחרות והגבול די שומם", גילה גורם במעבר הגבול עם טאבה.

>>אלה האטרקציות שאסור לכם לפספס בסיני

אחת הסיבות לנתונים הנמוכים היא שהחזרה לשגרה הכולל לימודים ועבודה גרמה לישראלים רבים לוותר על חופשה בסיני ולהמתין ליום העצמאות, או לשבוע שלפני חג השבועות ולחג עצמו כדי לבלות בחצי האי.

סיבה נוספת היא שישראלים רבים שרכשו אגרות הגיעו למעבר הגבול מבלי שעמדו בהנחיות שנקבעו והוחזרו לבתיהם כלאחר שבאו. "אני מכיר אנשים שקנו אגרות ולא נתנו להם לעבור בגלל שהם הגיעו עם ילדים ולא עומדו בהנחיות", הסביר מנהל קבוצת אוהבי סיני, עו"ד גיא שילה. "באתר של 'מלגם' אפשר לראות שיש ימים שלמים צבועים באדום כמו יום העצמאות שהם מלאים מבחינת מכירת אגרות ולא ניתן למכור יותר".

מעט ישראלים הרבה הסתבכויות

למרות כמות הישראלים הנמוכה שעוברת בכל יום לסיני, לא מעט ישראלים כבר הספיקו להסתבך לאחר שעברו את הגבול ולהעצר.

כך, כבר בתוך שבוע מרגע שהגבול נפתח נעצרו שני ישראלים בעקבות סמים שנמצאו בתיקם וישראלי נוסף נעצר לאחר שנמצאו תרמילים של רובה בתיק שלו. 

בכל המקרעים הישראלים נעצרו, שילמו קנס גבוה וגורשו ממצרים ללא יכולת לחזור בשנים הקרובות.

בקבוצת אוהבי סיני ממליצים לישראלים שהסתבכו במקרים כאלה לא לקחת אחריות. "הרגעים הראשונים הכי חשובים. עדיף לומר שאין מושג למי שייך הסם או הכדור ולרוב השוטרים לא עוצרים ומסתפקים בקנס מקומי או אזהרה", הסביר ישראלי המטייל שנים רבות בסיני. "ברגע שאתה לוקח אחריות הם רואים בך אשם ועוצרים אותך".