בעודי נמֿצאת בטיול ארוך, על התפר שבין ספרד לפורטוגל, מצאתי את עצמי מחפשת דרכים כיצד להוזיל את עלויות הטיול ובתוך כך את ההוצאה המשמעותית ביותר – הלינה. כולנו מכירים את הבעיה, אנחנו ניגשים לתכנן טיול ותקציב ומתקשים למצוא מקום לינה ראוי מתחת למאה דולר ללילה. גם אני השלמתי עם כך עד שמצאתי את הפתרון האולטימטיבי במחיר הנחשק – אפס דולר ללילה.

בחודשים האחרונים גיליתי שיש לא מעט דרכים לשהות בחו"ל בחינם, ואחת מהן היא שמירה על חיות מחמד בדירות, בזמן שבעליהן מטיילים במקומות אחרים בעולם. הרעיון פשוט כמו שהוא נשמע ומהווה פתרון Win Win לשני הצדדים: בעלים של חיות מחמד המתגוררים בחו"ל ורוצים לנסוע למקום אחר מחפשים אדם שיוכל לטפל בהם בהיעדרם. במקום לשלם לבן של השכנים שיבוא להוציא את הכלב או להאכיל את החתול שלהם - אתם, אנחנו, נכנסים לתמונה – אנשים שיגיעו להתארח בדירה שלהם ולטפל בבעלי החיים שלהם, לגמרי בחינם.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎TrustedHousesitters‎‏ (@‏‎trustedhousesitters‎‏)‎‏

זה היה נשמע כמעט טוב מדי כדי להיות אמיתי אז החלטתי לנסות זאת על בשרי. יש לא מעט קבוצות פייסבוק ייעודיות לכל עיר בעולם תחת שמות כמו "Cat sitting", "House sitting" ועוד, אבל לאחר שקראתי המלצה על אפליקציית "TrustedHouseSitters" החלטתי להוריד אותה ולהשתמש בה.

"הגשתי מועמדויות ולא התקבלתי"

הכל התחיל כמעין ניסיון, אפילו בדיחה. האפליקציה משווקת מנוי בעלות של כ-150 דולר בשנה, בפרסומת לפיה "אם תוך שבועיים לא תמצא בית לשמור עליו, תקבל את הכסף בחזרה". לא יודעת מה עבר לי בראש באותם רגעים אבל החלטתי לנסות, הרי מה אכפת לי? אם לא אצליח, הם יחזירו לי את הכסף.

התחלתי לבנות את הפרופיל שלי באפליקציה, שם מבקשים לציין ניסיון קודם, להסביר את המוטיבציה שלכם לשמור על בעלי חיים בחו"ל ולהעלות תמונות בהם תראו נחמדים, אדיבים, ורצוי עם חתולים או כלבים חמודים בהם טיפלתם או גידלתם. ניסיתי להגיש מועמדויות לדירות מגניבות שראיתי באירופה אך לצערי לא הצלחתי להתקבל לאף אחת מהן.

התרגשות בתחילת הדרך (צילום: נטע צ'חנובסקי)
הרבה זמן נטע מנסה למצוא דרכים להוזיל את מחיר החופשה | צילום: נטע צ'חנובסקי

אחרי כשבועיים ניסיתי למשוך את הכסף שלי בחזרה אבל כאן גיליתי את האותיות הקטנות – מסתבר ש"מצאתי" דירה לטעמי, אבל פשוט לא התקבלתי אליה, כך שהכסף לא יוחזר אלי. הבנתי שאין ברירה – את הכסף הזה לא אזרוק לפח ואעשה מה שצריך כדי למצוא דירה.

כך יצאתי למסע זועם ועקשן של חיפוש אחר דירה. הדירות נחטפות בקצב מסחרר, כשכל דירה שמועלת לאפליקציה מאפשרת רק ל-5 אנשים להגיש מועמדות. בכל פעם שמוגשות 5 מועמדויות הדירה נסגרת להגשה, והבעלים צריך לראיין אותם ולהחליט את מי הוא בוחר בסופו של דבר. ניתן לקבל התראות מהאפליקציה בכל פעם שמתפנה דירה בעיר בה אתה רוצה לבקר – ומהרגע שאתה מקבל התראה צריך לעבוד מהר כדי לא לפספס אותה.

אפשר לסנן דירות לפי התאריכים בהם אתם פנויים, משך הזמן בו אתם מעוניינים לשהות בדירה, האם אתם רוצים לשמור על חתול וכלב, ארנבים וצבים או אפילו סוסים ועזים, כמה חדרים אתם צריכים בדירה וכמובן – לאיזו מדינה ואזור אתם מעוניינים להגיע. בגלל שהתאריכים שחיפשתי היו בזמן הכריסמס, תקופה בה אנשים רבים נוסעים למשפחותיהם במדינות אחרות, ההיצע היה נרחב מאוד והיו אלפי דירות פנויות בכל העולם.

קט סיטר (צילום: נטע צ'חנובסקי)
בזמן הכריסמס היו הרבה דירות פנויות ועדיין לא הצלחתי למצוא אחת | צילום: נטע צ'חנובסקי

הבנתי מהר מאוד שאת הדירות הראשונות באפליקציה הכי קשה למתחילה כמוני לסגור, בעיקר כי בעלי דירות מחפשים אנשים עם ניסיון וביקורות חיוביות באפליקציה. עם זאת, אפשר להוסיף ביקורות "חיצוניות" מטעם אנשים ששמרתם על הדירות שלהם בעבר שלא דרך האפליקציה, וככה התחלתי לאסוף לאט לאט המלצות ולבנות את הפרופיל המושלם כדי להשיג סוף סוף דירה.

"הציעו לי להגיע לשמור על רוזי שלהם"

אחרי מתיחת פנים משמעותית של הפרופיל ו-5 המלצות שאספתי, העניינים החלו להתקדם. סימנתי את המקומות בהם אני מעוניינת לבקר וגללתי את האפליקציה באופן יום יומי. הבנתי שאני צריכה להשקיע בניסוח הודעת הגשת המועמדות שלי, ולהתאים את ההודעה לפרטים שבעלי הדירות מציינים על בעל החיים שלהם. אפילו השתמשתי ב-Chat GPT כדי לשכלל את ההודעות שלי: הכנסתי לצ׳אט את המידע שבעלי הדירות כתבו על בעל החיים והדירה, וביקשתי מהצ׳אט לנסח הודעה נחמדה ואותנטית שתשכנע אותם לבחור דווקא בי.

בנקודה הזו לדעתי הפכתי ממועמדת גנרית למאסטרית באפליקציה. הצלחתי לקבוע ראיונות בזום עם בעלי דירות בלונדון ובליסבון כמו סרט נע של ראיונות עבודה. אחרי מספר ראיונות לא מוצלחים מאוד שלאחריהם לא קיבלו אותי, אפקט הדחייה כבר החל להשפיע עלי. אך בדיוק ברגע המשבר הגיע הריאיון המושלם עם זוג צעיר המתגורר בליסבון, בעלים של חתולה חמודה בשם "רוזי". הקליק ביננו היה מיידי, וכמו שאתה יודע שראיון עבודה היה מוצלח – כך היה גם איתם. דיברנו חצי שעה על החיים, על מזג האוויר, על שטויות וסדרות טלוויזיה. בסוף הם הציעו לי להגיע לשמור על רוזי שלהם, ומיד אמרתי "כן".

קט סיטר (צילום: נטע צ'חנובסקי)
ואז הגיעה רוזי | צילום: נטע צ'חנובסקי
קט סיטר (צילום: נטע צ'חנובסקי)
דירה חמודה בפאתי ליסבון | צילום: נטע צ'חנובסקי

קט סיטר (צילום: נטע צ'חנובסקי)
צילום: נטע צ'חנובסקי

שהיתי בדירה שלהם במשך שבועיים וחצי. זו הייתה דירה חמודה, יפה ונקייה בפאתי ליסבון. יום לפני שהגעתי עשינו זום קצר כדי לדבר על כל הדגשים החשובים – הרגלי האכילה והשתייה שלה, ענייני בית שצריך להכיר, ויצאנו לדרך. השבועיים וחצי האלו היו לא פחות ממושלמים. זכיתי לבקר בליסבון, ליהנות מדירה מקומית מאובזרת בכל מה שצריך - בחינם. טוב נו, ב-150 דולר.

חשוב להדגיש שהפתרון הזה לא מתאים למי שלא אוהב בעלי חיים. במהלך התקופה הזו הייתי צריכה לישון עם החתולה רוזי במיטה, ליהנות מהיללות שלה באמצע הלילה, ולדאוג לתת לה חום ואהבה באופן יום יומי. באופן אישי זה התאים לי ומבחינתי זה אפילו היה שדרוג לטיולים בחו"ל. כמי שאוהבת חתולים, לישון בדירה בחינם ובנוסף ליהנות מחברתה של חתולה זה כיף כפליים.

קיים החשש שלפתע ברגע האחרון הדירה תבוטל

עם כל היתרונות חשוב להכיר גם במגבלות: צריך להגיע לדירה לפחות פעם ביום, כלומר, אי אפשר לקפוץ ללילה במקום אחר או לנדוד בין ערים,, ובמקרה בו שומרים על כלב אני מניחה שצריך לחזור באמצע היום כדי להוציא את הכלב לסיבוב. צריך ורצוי כמובן לענות על שאלות של בעל הדירה, ולשלוח עדכונים ותמונות מדי פעם. לפי הצורך, אתם תטפלו גם במטלות הבית – ניקיונות, השקיית עציצים ועוד. אם זה לא נטל גדול מדי עבורכם, אתם תיהנו מכך. קיים גם החשש שלפתע ברגע האחרון הדירה תבוטל. שמעתי על מקרה של מישהי שכבר סגרה כרטיסי טיסה אך ברגע האחרון בשל מצב רפואי בעלת הדירה לא נסעה לחופשה, והיא נאלצה למצוא במקום חדר במלון.

קט סיטר (צילום: נטע צ'חנובסקי)
עם רוזי הכל עבד טוב, אבל יש גם צדדים פחות מוצלחים לשיטה הזו | צילום: נטע צ'חנובסקי

כמובן גם שהניסיון והחוויה יכולים להיות מאוד אינדיבידואלים. אני שמחה שיצא לי לשמור על חתולה של זוג רגוע ונחמד, שלא ביקש או דרש יותר מדי. הם סמכו עלי בעיניים עצומות ונתנו לי עצמאות מוחלטת. אני בטוחה שאפשר גם "ליפול" על אנשים קשים, עם דרישות הדוקות יותר. בשביל זה מומלץ לעשות ראיון מוקדם בזום, ולוודא שיש כימיה ושהבעלים של הדירה רואה אתכם עין בעין.

גם כמות החיות והסוגים שלהם ישפיע על החוויה. שמירה על חתולה אחת בריאה לא שוות ערך לשמירה על חווה מלאה בעיזים (ראיתי כאלה דברים שונים ומשונים באפליקציה), או על כלב עם בעיות רפואיות שצריך לקבל כדור פעמיים ביום. שימו לב לתנאים שכתובים על כל דירה והחליטו אם הדרישות אכן מתאימות לכם.

בסופו של דבר החוויה המדהימה הזו גרמה לי לשנות את כל מה שחשבתי על תכנון טיולים לחו"ל. במקום לקפוץ לאירופה לטיול קצר של שבוע בו הלינה תעלה כמה אלפי שקלים, גם בפעם הבאה אני אבדוק קודם את האפשרות לשמור על בעל חיים בחינם, וכך להאריך את הטיול. מרוויחים ככה גם עוד כסף בכיס לאטרקציות, בעל חיים חמוד שמחכה לך בבית בסוף כל יום, וחוויה מקומית אותנטית. גם בפעם הבאה אחליט אילו יעדים מעניינים אותי, אסמן אותם באפליקציה ולאחר שאסגור את הדירה אזמין טיסות מתאימות ואתחיל לתכנן את הטיול.