גם עולם השיט, כמו כל ענפי התיירות השונים, החל לחזור לעצמו לאחר הקורונה וספינות ענק חזרו לשוט מסביב לעולם, גם ממש כאן בארץ והן כבר כמעט מלאות עד אפס מקום לקיץ הקרוב.

בעקבות כך, אשלי קושיולק (Ashley Kosciolek), מומחית להפלגות, החליטה לבדוק מה עושים בספינה במקרה שאחד הנוסעים משתכר, גונב או מתנהג בצורה לא הולמת בזמן ההפלגה בים? כך, היא גילתה שבנוסף למסעדות, מגלשות ואטרקציות שונות על ספינות הענק, שהן למעשה עיר על המים, יש גם "בית כלא" - בריג (brigs). 

בית הכלא בקרוז, בריג, הוא כמובן לא כזה עם סורגים או גדרות תיל, כמו שיש ביבשה, אלא פשוט חדר שנמצא באזור מבודד, שלרוב נמצא בקומות התחתונות בספינה, בהן אין אורחים אלא אזורי שירות שונים שמאחורי הקלעים, ושם שמים נוסעים אותם רוצים להפריד משאר האורחים. השם בריג אגב, נגזר מהמילה בריגנטין (brigantine), שזו סירת מפרש דו תורנית ששימשה בעבר לשיכון פושעים.

View this post on Instagram

A post shared by Sibo Miller / В. Сенотрусов (@millersibo)

היות ועל האנייה אין משטרה, למאבטחים שנמצאים עליה, ביחד עם הקפטן, יש את הסמכות לעכב אדם ולשים אותו בבריג, עד שהספינה תעגון בנמל הבא, לרוב במהלך היום, ואז אותו אדם יועבר לטיפול של הרשויות המקומיות ויורחק מהספינה. למאבטחים ולקפטן הספינה יש גם את היכולות להורות לנוסע להישאר בחדרו ולא לצאת ממנו, אם לא רוצים להעבירו לחדר המבודד.

הבריג לרוב הוא חדר ללא חלונות, היות ובקומות התחתונות אין כאלה, ויש בו מזרון, שירותים ומקלחת. הדלת בבריג ננעלת מבחוץ ומי שכלוא מקבל את האוכל לחדרו. 

כלא בקרוז (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

את מי כולאים בבריג?

כל נוסע, אם ידעתם או לא, מחויב לקוד אתי של התנהגות בספינה, אותו ניתן לקרוא ברגע שרוכשים את כרטיס השיט. אם תפרו את אחד מהסעיפים הללו בצורה גסה תמצאו את עצמכם בבריג. כך למשל, שימוש בסמים, גניבה מנוסעים אחרים או מהחנויות בספינה, שתייה לשוכרה המפריעה לנוסעים אחרים, הטרדה של נוסעים אחרים, שימוש באלימות, אי ציות לכללי בטיחות ועוד.