בלוג האסטרונומיה המצליח BadAstronomy.com בחר את תמונות החלל הטובות ביותר שצולמו בשנה האחרונה, ואנחנו מגישים לכם אותן כאן ומבטיחים לכם מסע צבעוני ומרתק אל החלל החיצון.

מאות אלפי כוכבים מצטופפים יחד ויוצרים צביר כדורי, ובטלסקופ רגיל זה נראה, לרוב, כמו כתם מטושטש. בתמונה הזו, לעומת זאת, האשכול המנצנץ מזכיר תכשיט יוקרתי.

אין תמונה
לשים על הצוואר ולצאת לנשף. הכדור הזוהר

החללית קאסיני מקיפה את שבתאי מאז 2004, ומייצרת בקביעות תמונות מרהיבות של הירחים המקיפים אותו, מהזווית שלה. בתמונה הזו רואים את ריאה, הירח השני בגודלו של שבתאי, "כמעט מתנגש", כביכול, עם טיאטן, הירח הגדול ביותר. לא הייתה שם סכנת התנגשות ממשית: המרחק בין שני הגרמים הוא מעל מיליון קילומטרים.

אין תמונה
קרובים אבל רחוקים. הירחים ריאה וטיטאן

התמונה הזו הושגה על ידי טלסקופ החלל הקרוי סוקר השמיים באינפרא אדום (או בקיצור WISE), וניתן לראות בה את החומר שמפריש כוכב גוסס.

אין תמונה
הכוכב הזה מת. צילום באמצעות WISE

זהו, למעשה, הקוטב הצפוני של מאדים. נראה לכם שאתם מבחינים שם בצמחיה, אבל למעשה מדובר במעין תעלות המעלות אבק סגלגל בחול הורוד.

אין תמונה
זהו אינו תצלום מיקרוסקופי של תרבית חיידקים. הקוטב הצפוני של מאדים

תמונת השמש הזו מורכבת למעשה משתי תמונות, כאשר תמונה אחת נגטיבית. זה יוצר מראה מטריד ומאיים של השמש, אבל חייבים להודות שזה מרשים.

אין תמונה
יפה ומאיימת. השמש

כשכוכב עומד למות הוא הופך לענק אדום, המושך אליו כמויות אדירות של אבק כהה. כשהוא מסתחרר, האבק מסתחרר סביבו ויוצר מראה של שפריץ ממטרה עצום בחלל. כמה עצום? המבנה הזה מתפרש על פני כ-2 טריליון קילומטר, תארו לעצמכם.

אין תמונה
ריקוד המוות. ספירלה של כוכב מת

שתי גלקסיות מתערבבות אחת עם השנייה ויוצרות מערבולת נפלאה של צבעים ואורות. לשביל החלב שלנו זה גם קורה מדי פעם.

אין תמונה
כששתי גלקסיות נפגשות. המערבולת

אסטרונאוט צילם את התמונה הזו, בה נראה הזהר הדרומי (אוסטרליס אורורה) – המקביל לזהר הצפוני המוכר לנו. אנחנו רגילים לראות את המראות מכדור הארץ, וכאן הזדמנות להציץ עליהם מאחורי הגב, מלמעלה.

אין תמונה
הזהר הדרומי מהחלל החיצון

אם תסעו 7,00 שנות אור בכיוון קבוצת הכוכבים קארינה, תוכלו לחזות באחד מאזורי היווצרות הכוכבים המסעירים ביותר ביקום, בהם גז, קרינה ורוח מעצבים צורות מופלאות בחומר ובחלל.

אין תמונה
איך כוכב נולד. העריפילית קרארינה

פסיפס ענק של 32 תמונות, המרכיב יחד את תמונת פרופיל של מערכת אוריון כולה מכף רגל עד ראש, כפי שלא נראתה עד היום.

אין תמונה
אם תסתכלו היטב תראו דברים מוזרים. מערכת אוריון

בתמונה הזו רואים את המעבורת אורביטר אנדוור, כשהיא עוברת מהאזור המואר של כדור הארץ אל האזור החשוך שלו. היא חווה, למעשה, שקיעה – אלא שבמהירות בה היא מקיפה את כדור הארץ, 8 קילומטרים לשנייה, היא עושה את זה 18 פעמים ביום.

אין תמונה
שקיעה על רקע מעבורת החלל אנדוור
>> בקרוב תוכלו להיות שם בעצמכם: תיירות החלל מתקרבת