על פי מדד הדרכונים הנוכחי של חברת הייעוץ Henley & Partners, סינגפור היא המדינה עם הדרכון החזק ביותר בעולם, עם אפשרות להיכנס ל-192 מדינות בעולם מתוך 227. גם הדרכון הישראלי הצליח להתברג במקום די מכובד ברשימה, במקום ה-22 עם אפשרות להיכנס ל-158 מדינות. עם זאת, לפי דיווח של פורטל החדשות "CNBC TV18", ישנו אזרח בודד שאפילו לא צריך דרכון כדי לנסוע למדינות אחרות.

לא מדובר באפיפיור או בנשיא ארצות הברית, אלא בלא אחר מאשר המלך צ'ארלס השלישי, ש"ירש" את הפריווילגיה הזו מאמו המנוחה, המלכה אליזבת. באתר הרשמי של משפחת המלוכה הבריטית (שכנראה טרם עודכן לאחר הכתרתו של צ'ארלס) נכתב: "המלכה לא צריכה דרכון בריטי בנסיעה לחו"ל. במקום זאת, מונפק מסמך שהוא בעצם דרכון". במסמך כתוב: "מזכירות המדינה מטעם כבוד הוד מלכותה מבקשת וקוראת לכל הנוגעים בדבר להעניק מעבר חופשי ללא הפרעה ולתת את הסיוע וההגנה הדרושים". לכל שאר בני משפחת המלוכה, לעומת זאת, יש דרכונים.

המלכה קמילה (צילום: 	Chris Jackson, getty images)
לא כמו כולם. המלך צ'ארלס | צילום: Chris Jackson, getty images

"כאשר היא בנסיעה לחו"ל, המלכה אינה נדרשת דרכון בריטי", האתר המלכותי מסביר. "מכיוון שדרכון בריטי מונפק בשם הוד מלכותה, אין צורך שהמלכה תחזיק דרכון. לכל שאר חברי משפחת המלוכה, כולל הדוכס מאדינבורו (אז הנסיך פיליפ) והנסיך מוויילס (אז הנסיך צ'ארלס), יש דרכונים". למרות שהמלכה אליזבת עברה מעל 1.6 מיליון קילומטרים כשנסעה ליותר מ-100 מדינות במהלך שלטונה שובר השיאים, היא מעולם לא הביאה איתה אמצעי זיהוי.

"מאוד לא ראוי": מתברר שצ'ארלס לא לגמרי לבד

כפי שכותב הפורטל המקוון בגרמנית העוסק בנושאים אסייאתים Asienspiegel, גם הקיסר היפני נארוהיטו ואשתו, הקיסרית מסקו, אינם זקוקים לדרכון. לפי הדברים, כבר ב-1971 נכתב המסמך שבו נכתב כי "מאוד לא ראוי" להוציא דרכון לקיסר או לקיסרית. זה גם "מאוד לא מתאים" שהוד מלכותם ייגשו לדלפקי מחלקת ההגירה עם ויזה או עם דרכון כמו אזרח רגיל.

קיסר יפן (צילום: Takashi Aoyama, getty images)
גם אותם לא תראו בתור להחתמת הדרכונים. קיסר וקיסרית יפן | צילום: Takashi Aoyama, getty images

מסמך המשרד האמור, חייב להיות מוצג על ידי הקיסר והקיסרית של יפן עם הגעתם לכל מדינה. התנאי המוקדם הוא שמשרד החוץ היפני יודיע למדינת היעד מראש על הגעתם של הזוג הקיסרי. לשאר בני המשפחה הקיסרית, לעומת זאת, יש דרכונים דיפלומטיים.