בזמן שעוד ועוד מדינות בעולם, שהיו סגורות בפני התיירים במשך תקופה ארוכה, מתחילות לפתוח את הגבולות, גם בארץ הודיעו בסוף השבוע האחרון על המתווה המסתמן לכניסת תיירים מחוסנים לישראל.
למרות הבשורות המשמחות, ישנן כמה בעיות מרכזיות: דבר ראשון, המתווה עדיין לא אושר סופית וכל יום שעובר ומדינות אחרות מציגות מתווה ברור ושקוף, אנחנו מפסידים עוד תיירים, בתקופה שהמספרים שלהם עדיין נמוכים לעומת התקופה שלפני הקורונה. בנוסף, כאמור, המתווה בארץ עדיין קצת מסורבל ודורש לא מעט בדיקות על מנת לנחות ולטייל בארץ הקודש.
מנגד, בארץ בונים על מזג האוויר החם בארץ ועל התיירים שרוצים להגיע לארץ מסיבות דתיות לקראת השנה החדשה, לאחר שנתיים שלא יכלו לעשות זאת.
כך, בזמן שהמתווה זכה ללא מעט סיקור בכלי התקשורת בארץ, היות והוא נותן תקווה למי שעובד בתיירות הפנים לראשונה מזה שנה וחצי, מה שחשוב באמת הוא הסיקור שלו מסביב לעולם.
בניו יורק טיימס כתבו שישראל צפויה להיפתח לתיירים לראשונה מאז תחילת נגיף הקורונה (למעשה, ישראל עומדת בשורה אחת ביחד עם מדינות כמו אוסטרליה, ניו זילנד ועוד שהיו סגורות בצורה הרמטית בפני כולם). "המתווה, שעדיין זקוק לאישו,ר מגיע בתזמון טוב כשהתחלואה בישראל יורדת. ישראל הסירה כבר בחודש מאי כמעט את כל המגבלות שלה והיא חזרה לשיגרה מקומית."
בניו יורק טיימס ציינו גם את העובדה שכרגע תיירים שמחוסנים בחיסון הרוסי - ספוטניק לא יקבלו אישור להיכנס. על פי דיווחים רק ב-1 בדצמבר תיירים רוסים יוכלו להגיע לישראל.
ברויטרס כתבו ש"גבולות ישראל סגורים בפני תיירים החל ממרץ 2020. היא איפשרה לאחרונה רק לקבוצות קטנות לטייל במדינה. כלכלת ישראל פתוחה לגמרי למעט תיירות הפנים, וגם כעת, משרד הבריאות הישראלי ייעץ להיזהר מאוד עקב חשש של וריאנטים חדשים של זן הדלתא. עם אפס נדבקים בחודש יוני, ישראל היתה אמורה להיפתח לתיירים כבר לפני כחצי שנה אך זן הדלתא גרם לתכניות הפתיחה להידחות".
"ההחלטה על הפתיחה צפויה להציל את ענף התיירות שנפגע קשות ממחסור בתיירים", נכתב ב-u.s.news. "הפתיחה מגיעה רגע לפני חג המולד, תקופה בה עשרות אלפי תיירים צפויים להגיע למקומות כמו בית לחם, ירושלים והגדה. יחד עם זאת, למרות ההודעה שפורסמה, עדיין יש פרטים שלא נמסרו כמו כמה בדיקות ייצטרך כל תייר לעבור."
מלבד האתרים הגדולים הללו, ניתן היה למצוא דיווחים על התכנית החדשה בעיקר באתרים הפונים לקהל היהודי בתפוצות. ניתן היה למצוא גם דיווחים באתרים באיחוד האמירויות, בהם נכתב ש"בארץ בונים לא מעט על הקהל האמירתי".
מנגד, בלא מעט אתרים שמתעסקים בעולם התיירות, כמו לונלי פלאנט, הדיווח על פתיחת הגבולות בישראל לא קיבל סיקור כלל. הסיבה לכך, ככל הנראה, היא העובדה שהמתווה עדיין לא קיבל אישור סופי. כך, בחודש שעבר, כשהמתווה הוצג לראשונה (עוד לפני שקיבל אישור ראשוני), הוא זכה לסיקור נרחב יותר, גם באתרים שכעת לא דיווחו על כך.
אלה התיירים שיקבלו אישור להיכנס לארץ, לאחר שהמתווה יקבל את אישור הממשלה:
- זרים שחוסנו בשני חיסונים של פייזר, וחלפו 7 ימים או יותר מהחיסון השני ביום כניסתם לישראל (אך לא יותר מ-180 יום בעת עזיבתם את ישראל).
- זרים שחוסנו בשני חיסונים של מודרנה, אסטרהזניקה, סינובאק וסינופארם, וחלפו 14 ימים או יותר מהחיסון השני ביום כניסתם לישראל (אך לא יותר מ-180 יום בעת עזיבתם את ישראל).
- זרים שחוסנו בחיסון אחד של יאנסן וחלפו 14 ימים או יותר מהחיסון ביום כניסתם לישראל (אך לא יותר מ-180 יום בעת עזיבתם את ישראל).
- זרים שחוסנו במנת דחף של פייזר, וחלפו 7 ימים או יותר מהחיסון ביום כניסתם לישראל.
זרים שחוסנו במנת דחף של מודרנה, סינובאק, אסטרהזניקה, יאנסן, וחלפו 14 ימים או יותר מהחיסון ביום כניסתם לישראל. - זרים שהחלימו אשר מציגים אסמכתא לתוצאה חיובית בבדיקת NAAT (בדיקה מולקולרית דוגמת PCR) וחלפו 11 יום או יותר מהבדיקה ביום כניסתם לישראל (ולא חלפו יותר מ-180 יום ביום עזיבתם).
- זרים שהחלימו וקיבלו לפחות מנה אחת מהחיסונים שאושרו על ידי ארגון הבריאות העולמי.
קבוצות שיקבלו פטור מבידוד על סמך התנהלות כקפסולה:
ללא בדיקה סרולוגית
תיירים שהתחסנו בחיסון שאושר על ידי ארגון הבריאות העולמי.
התנהלות הקבוצה בישראל כקפסולה, ללא זמן חופשי ועם הגבלות על הסתובבות במקומות בהם ישנו סיכון מוגבר להדבקה.
עד 2,000 תיירים בקפסולה ביום (בקבוצות מעורבות יחול המתווה המחמיר)
בדיקת אנטיגן יומית או בדיקת PCR, פעם ב-72 שעות למשך 14 יום מהכניסה לישראל.
תיירים שלא שהו במדינה אדומה או מדינה באזהרת מסע חמורה ב-14 הימים שקדמו לכניסתם לישראל.