תופעת ה-Begpacking התפרסמה כבר לפני כמה שנים, אבל נראה שהיא חוזרת לאחר שובה של התיירות העולמית. ה-Begpackers הם בדרך כלל תיירים ממדינות די עשירות, שמעוניינים לטייל בעולם, וממש כמו קבצנים ונזקקים, הם מתיישבים ומבקשים מהעוברים ושבים שיתרמו להם כסף. במקרים רבים הדבר קורה תוך תרומות שהם מקבלים מהתושבים המקומיים, שבעצמם אינם עשירים. 

בשבוע שעבר, תייר המזדהה בשם u/smeppel, הזהיר נוסעים אחרים בקהילת r/solotravel באתר המדיה החברתית רדיט מפני תרמילאים שמבקשים נדבות: "אני ברומא והיום ניגש אליי בחור בזמן שישבתי על ספסל, "הוא כתב. "הוא הסביר שהוא מהונגריה שם עבד כצייר, היו לו עוד שלושה ימי חופשה ברומא, אבל נגמר לו הכסף. ואז הוא ישר ביקש ממני לקנות לו פסטה במקום סמוך. אמרתי לו שאני בעצמי בתקציב נמוך אבל הצעתי לו בננות, שבסופו של דבר הוא לקח".

זו לא הייתה הפעם הראשונה שהתייר נתקל בתיירים אחרים שמבקשים אוכל: קרה לי משהו דומה בטיול הקודם שלי,  לפני הקורונה, במסוף אוטובוסים בווינה. בחור ניגש, הסביר שהוא מבקר מהבלקן עם איזה סיפור מעורפל על איך נגמרו לו המזומנים וביקש ממני לקנות לו מזון מהיר בקיוסק. הבחור הזה ממש התעצבן כשהצעתי לו משהו שיש לי עליי, וקרא לזה אוכל מחורבן".

תייר קבצן  (צילום: Matyas Rehak, shutterstock)
מבקשים מהעוברים ושבים לעזור במימון הטיול | צילום: Matyas Rehak, shutterstock

קוראים רבים הגיבו לפוסט שהעלה המטייל, חלקם טוענים שמדובר בהונאה מוכרת של החנויות באזור, שגורמות לתיירים לשלם כסף מבלי שהם באמת מוכרים דבר: "הונאה נפוצה למדי בחלקים מסוימים של העולם כרוכה בסוג זה של קבצנות, בדרך כלל שבהן הרמאי עובד עם חנות מקומית. הם מתחננים אליך לקנות פריט כלשהו, וברגע שאתה עוזב, מניחים אותו בחזרה על המדף של החנות של השותף שלהם ולוקחים את הכסף".

קורא אחר התייחס לתרמילאים הזרים וטען כי "הם בושה לקהילת התרמילאים העולמית". הוא המשיך וכתב: "הם נפוצים יותר בדרום מזרח אסיה, אני מופתע שהם התחילו להופיע גם באירופה. הם עלוקות ועדיף להתעלם מהם".

עם הנסיעות שחזרו לשגרה השנה, אנו רואים גם מגמות כמו תרמילאות "אמיתית" שנמצאת בתחייה מחדש, כאשר תרמילאים זכו לבוז במלזיה בחודש שעבר, מה שגרם ל"סאן דיילי" לדווח: "דובר עיריית קואלה לומפור אמר תיירים זרים המתחננים לכספים מהציבור או מוכרים חפצים ללא רישיון למימון הוצאות הנסיעה שלהם, עוברים על החוק שכן מעשים כאלה מוגדרים כפעילות בלתי מוסרית".

בשנת 2019 האי באלי החל לפעול באופן אגרסיבי יותר בתרמילאים הבעייתיים. בהצהרה רשמית, אמר סתיו בודיוורדויו ממחלקת ההגירה של האי, כי הם מדווחים על התרמילאים האלה לשגרירויות שלהם, לפי אתר החדשות Detik, שכן הטיפול בהם צריך להיות באחריות המדינות שמהן הם מגיעים. "ראינו מקרים רבים של תיירים בעייתיים, ובזמן האחרון הם אוסטרלים, בריטים או רוסים", אמר בודיוורדויו. "אנו נוטים לדווח על המקרים הללו לשגרירויות הרלוונטיות, כדי שיוכלו לפקח על אזרחיהן שנמצאים בחופשה".

עם זאת, לא כולם חושבים שהתופעה הזו לא מוסרית, כשכותבת אחת של ה-Independent, טוענת שהיא מסרבת לשפוט את התרמילאים ללא הקשר וכותבת: "באמצעי התקשורת השונים יש הנחה שלכל אדם לבן באסיה יש אמצעים ומשפחה עשירה בבית כדי להתקשר אם ייגמר להם הכסף. ולמרות שזה ללא ספק המקרה עבור רבים, זה בהחלט לא נכון לגבי כולם".