אחד הדברים הכי מפחידים בטיסה, אחרי זה שהמטוס יתרסק כמובן, זה מה יקרה אם מישהו מהנוסעים לא יעביר את הטלפון הסלולארי שלו למצב טיסה. התשובה הקבועה אומרת שבמקרה כזה גלי התקשורת של הטלפון הנייד עלולים להפריע לרשת הקשר של הטייס, ובכל תדריך בטיחות לפני ההמראה מזהירים אותנו מהמצב הזה. אבל האם הפחד באמת מוצדק?

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש

טייס אחד, שהחליט אחת ולתמיד להגיד את מה שכולנו ידענו, טוען: "ב-99.9 אחוזים מהפעמים, לא יקרה כלום אם לא תעבירו את הסלולרי שלכם למצב טיסה. למרות שתמיד מזהירים אתכם, לפעמים אפילו הטייסים שוכחים לעשות את זה בעצמם". 

"למרות כל זאת, יש סיבה לכך שימשיכו להגיד לכם לכבות את הסלולרי או להעביר למצב טיסה גם בעתיד", טוען הטייס. "אנחנו מודאגים מה-0.01 אחוזים הללו. היום רוב המכשירים בכלל לא עובדים על אותם גלי תדר ולא מהווים שום סכנה בהמראה או בנתחיתה, אבל אם במקרה יש מישהו שברשותו מכשיר ישן שיוצר ב-1996, הוא יכול לעשות לנו בלגן ואנחנו פשוט לא לוקחים שום סיכון באוויר. אנחנו הרי לא נעבור לבדוק איזה מכשיר יש לכל נוסע, אז אנחנו פשוט אוסרים את השימוש בו".

אם תהיתם, מכשירים ישנים שאכן משבשים את רשת הקשר במטוס גורמים לצפצופים וקיטועים בדיבור. "זה גורם לרעשים שיוצרים קולות של 'דיט דיט דיט' וזה מאוד מעצבן. נדיר מאוד, אבל מעצבן". 

מאוד הגיוני שבעתיד האיסור המיושן הזה יחלוף מהעולם, אבל עד שזה יקרה וכשכולם יהיו בטוחים שאין יותר מכשירים שיכולים להפריע לתפקוד התקין של רשת הקשר במטוס, אתם תצטרכו להעביר את הסלולרי שלכם למצב טיסה. אנחנו בטוחים שזו משימה שתצליחו לעמוד בה.