מטיילים ישראלים שנחתו לפני כמה שבועות בניו דלהי, בירת הודו, כחלק מהטיול הגדול של אחרי צבא, הגיעו לאחד מבתי הקפה בעיר וגילו שהעובדים במקום ממלאים בקבוקי מים מינרלים מהברזים, בתנאי היגיינה בעייתיים ומוכרים אותם כאילו מדובר בבקבוק חדש.

>>לכל הדרכים בהם מרמים ישראלים

מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako

"הם מוכרים כל בקבוק כזה ב-20 רופי", סיפר אחד המטיילים הישראלים. "זו רמאות. המלצה הכי טובה זה לבדוק שהבקבוקים אטומים ולא לקנות כאלה עם פקק פתוח. הבנו שזה דבר שקיים בהרבה בתי קפה בהודו, ושתייה מבקבוק כזה יכולה להרוס לך את הטיול אם המים מזוהמים".

עוקץ בהודו (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

הדוגמה הזו היא רק אחת מיני רבות, בה נתקלים הישראלים שמגיעים לטייל בתת היבשת ונראה שבכל פעם המקומיים משתכללים ומוצאים שיטות חדשות להרוויח כסף קל מהתיירים. לא מעט מהמקרים הללו נחשפים על ידי מטיילים שמשתפים בקבוצת הפייסבוק "הודו - מטיילים עם מירון". כך למשל, מטיילים ישראלים נוהגים לרכוש במומביי בלוני ענק עליהם הם משלמים כמה מאות רופי ולאחר הרכישה הם מגלים שהבלונים קטנים ובקושי מתנפחים.

"הם באו אלינו עם בלוני ענק מנופחים שאפשר לקחת לכל מיני פסטיבלים. הרוכלים הבטיחו שהבלונים ייצאו גדולים ממש כמו זה שהוא החזיק ביד", סיפר יואב מטייל ישראלי בהודו. "אך אחרי שרכשנו אני וחבריי כמה חבילות כאלה מאותו רוכל גילינו שהבלונים בכלל לא מתנפחים או במקרה הטוב שהם קטנים למדי ואין מה לעשות איתם. זו עקיצה ממש מעצבנת. וזה קרה לנו אצל כמה רוכלים. ההודים אלופים לעשות כסף מכלום".

עוקץ בהודו (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

על אף שהודו נחשבת לגן עדן למטיילים הישראלים, שרובם חיילים משוחררים אחרי צבא, לא מעט מהם מגלים מהר מאוד שכאשר הם מתפתים לעשות עסקאות עם מקומיים יש סבירות גבוהה שירמו אותם. "רובם למדו עברית מהטיילים הישראלים והם מנצלים את התמימות שלנו לצורך העקיצות שלהם. זה נוגע בעיקר למטיילים שרק נחתו בהודו ולא יודעים מה קורה", טוען מטייל ישראלי ותיק בהודו.

אל תפלו בפח של השיטות החדשות

"העוקץ הכי מוכר הוא שנהגי מוניות וסוכני נסיעות אומרים לישראלים שה'מיין באזר' סגור, שיש הצפות ומחסומים, כדי למכור לכם חבילות לקשמיר או לרג'סטאן במחירים מופרזים", אומר יואב. "יש שיתוף פעולה בין נהגי מוניות לסוכני נסיעות בכל מה שקשור לעקיצות בעיקר בזמן הנחיתה בניו דלהי".

בנוסף לטריקים הידועים, אותם כבר חשפנו בעבר יש כאמור לא מעט שיטות חדשות. "גילינו למשל שנהגי מוניות נתנו לנו שטרות בעלי ערך נמוך ובלבלו אותנו בספירה", ציין אחד המטיילים, "אפילו בטהאג' מאהל קרה שמסרנו שטרות בערכים גבוהים ובמקום לקבל עודף שמגיע לנו ניצלנו חוסר ערנות מצידנו ונתן לנו שטרות שדומים לשטרות בעלי ערכים גבוהים". 

פריצות לחדרים וגניבת טלפונים ומזומנים

באחרונה עשרות ישראלים דיווחו על גניבות מהגסטהאוסים שבהם דלתות החדרים לא היו נעולות. גם אם יצאתם מהחדר לדקות ספורות תנעלו את הדלתות. אל תיקחו סיכון.

גואה (צילום: אילן ארנון)
הנפגעים העיקריים הם המטיילים הצעירים. שוק בגואה | צילום: אילן ארנון

השכרת אופנועים

אם החלטתם לשכור אופנועים ולטייל באתרי טבע ברחבי הודו אל תפקידו את הדרכון שלכם כערבון, הדבר מנוגד לחוק. ישראלים שמסרו את הדרכונים שלהם כערבון נחרדו לגלות שבעלי חברות להשכרת אופנועים דרשו מהם  לשלם סכומים מופרזים על נזקים שלא באמת נגרמו לאופנועים, בתמורה להשבת הדרכון. חלק גדול מהשוכרים הישראלים נאלצו לשלם או להגיע לפשרה כדי לקבל את הדרכונים בחזרה.

סיגריות בידי

מדובר בסיגריה שעשויה מאקליפטוס והיא רעילה ומסוכנת. מטיילים מספרים שעישון הסיגריה למי שאינו מורגל גורם לכאבי ראש חזקים ולסחרחורות עד כדי עילפון. 

עישון חשיש

לאחרונה המשטרה ההודית ורשויות האכיפה במדינה החלו להחמיר את מדיניות הענישה כלפי משתמשים וסוחרים ישראלים, כולל פשיטות על גסטהאוסים. מעבר לכך, סוחרי סמים מקומיים עובדים עם המשטרה והם מפלילים את המוכרים והקונים. עשרות ישראלים כבר נתפסו בשיטה הזו ונשלחו למעצר.

עוקץ הטינדר

כמה ישראלים נעקצו על ידי הודים צעירים שהכירו בטינדר ונפגשו עימם בבתי מלון. ההודים גנבו להם את כספם ונעלמו. 

מצלמות נסתרות

מטיילות דיווחו שכשטיילו באזור פושקר הן נדהמו לגלות בכמה מקרים שבמקלחות ישנן מצלמות נסתרות שהותקנו כדי לתעד אותן בעירום.