חג האורים הוא זמן מושלם לחופשה מפנקת בחו"ל, במיוחד אם בחרתם לעשות טיול אורות: להסתובב ברחובות ובאזורים הכי זוהרים ומיוחדים, שקיבלו תאורה יוצאת דופן לכבוד עונת החגים, ולעבור גם בנקודות גבוהות בהן אפשר לצפות ממש בכל העיר וליהנות מיופייה המשכר. לשם כך, ב"מגזין שיחור" בחרו כמה ערים שמתאימות לטיולי החנוכה הקרובים.

>> לעוד כתבות היכנסו ל"מגזין שיחור"

1. פריז: גם מקסימה, גם טעימה

עיר האורות לא קיבלה את השם הזה בטעות: מדובר במטרופולין זוהר שיופיו בלילה מפורסם בכל העולם. ואם יודעים היכן להסתובב בה בין נובמבר לדצמבר, מבינים כמה מוצדק הכינוי שלה.

נקודות תצפית

אף אחד לא יחמיץ את התצפית הלילית ממגדל אייפל (שפתוח כל יום עד 22:30). מומלץ לצפות על העיר גם ממגדל מונפרנס (Montparnasse Tower) שמתנשא לגובה 210 מ' יספק לכם תצפית מהממת צפונה אל השדרות המוארות, ואל אזור מגדל אייפל מצפון מערב. ובגלל הזוהר של כל העיר למרגלותיכם, תוכלו לצלם תמונות מקסימות. המגדל פתוח עד 22:30 בערב.

תצפית מונפרנס, פריז (צילום: Benny Marty, shutterstock)
תצפית מונפרנס, פריז | צילום: Benny Marty, shutterstock

עוד נקודת תצפית נהדרת היא גשר ביר חכים: כשעומדים במרכזו ומסתכלים דרומה ומערבה, רואים את שתי גדות נהר הסן טובלות באור, ואז כשמסתובבים לצפון מזרח ניתן לראות את מגדל אייפל זוהר.

אזורים ופעילויות

טעימות ופינוקים בשוק הכריסמס של לה דפנס: מאות דוכנים מחכים לכם בשוק זה, מלאים קישוטים וממתקים, מזכרות וחפצי אמנות חמודים וכמובן אוכל מוצלח ביותר. הכל באווירה חגיגית ומחויכת, מזמינה ונעימה. השוק פתוח ועובד בימים ב'-ה' ושבת-ראשון בין 11:00 ל-20:00, בשישי עד 22:00. מי שמחפש קצת גיוון, יכול לבחור לבקר בשוק הכריסמס של מתחם נוטרדאם, שהוא קטן יותר אך בעל אווירה מיוחדת, תחת צילה של הכנסייה המפורסמת. הוא פתוח כל יום בין 10:00 ל-20:00. השווקים פעילים מה-20 בנובמבר ועד ה-2 בינואר.

לה דפנס, פריז (צילום: Matej Kastelic, shutterstock)
לה דפנס, פריז | צילום: Matej Kastelic, shutterstock

סיבוב מסנוור בשאנז אליזה: החנויות הנהדרות לאורך השדרה המפורסמת ביותר באירופה מעצבות מערך תאורה מיוחד בחלונות הראווה שלהן, ומתחרות זו עם זו על אלגנטיות ומקוריות. ולא רק: יותר ממיליון נורות מחכות לכם בין העצים של השדרה, והן נדלקות בדרך כלל באזור חמש בערב. בימים כתיקונם הן נכבות בשתיים בלילה, אך בליל חג המולד ידלקו עד אור הבוקר. ישנם עוד רחובות מוארים היטב בעיר, כמו שדרות אוסמן וכיכר ונדום, שזורחת באפלה הודות לכדורי אורות מיוחדים.

השאנז אליזה, פריז (צילום: Steven Hodel, shutterstock)
השאנז אליזה, פריז | צילום: Steven Hodel, shutterstock

הדליקו את הפארק: בפריז נערכים פסטיבלי אורות נפלאים, מהטובים בעולם. בפארק אחוזת סן קלו (Domaine national de Saint-Cloud) נפתח ב-19 בנובמבר פסטיבל אורות הסן, במסגרתו בונים אמנים מכל רחבי העולם מיצגי אור מרשימים בדמות פרחים, והפארק עצמו מקבל תאורה דרמטית ומפתיעה. חשוב להזמין כרטיסים מראש.


2. וינה: אורות ויין חם

וינה מתחילה לזהור מוקדם יותר מאחיותיה האירופיות: כבר ב-12 בנובמבר היא מתמלאת באורות חגיגיים, ומחכה עם שלל הפתעות למבקרים. בנייניה העתיקים מוארים בצורה דרמטית שממלאת את העיר באווירה מיוחדת, החנויות פתוחות עד מאוחר, והשיטוט ברחובות הוא פשוט תענוג.

נקודות תצפית

אל תפספסו את הדונאוטורום, מגדל הדנובה – הוא נמצא מעבר לגדה המזרחית של הנהר המקסים, ומתנשא לגובה 252 מ'. כשמסתכלים מערבה, נפרשת כל העיר באורותיה, המשתקפים במים ויוצרים אפקט של נהר זוהר. המגדל פתוח כל יום עד 22:30.

תצפית מהדונטאורום, וינה (צילום: mRGB, shutterstock)
תצפית מהדונטאורום, וינה | צילום: mRGB, shutterstock

למי שרוצה תצפית באווירה מיוחדת, מומלץ לטפס במעלה מגדל קתדרלת סטפן הקדוש; מבנה גותי מקסים זה שוכן בליבה של העיר, והמגדל הדרומי שלו כולל יותר מ-340 מדרגות. מי שיתאמץ ויעפיל לקצה, יוכל לראות את כל העיר זורחת סביבו. מבקרים שמעדיפים להתאמץ פחות יוכלו לבחור במגדל הצפוני, בו הותקנה מעלית. ואולם, הנוף פחות מרשים מאשר זה שנשקף מאחיו.

קתדרלת סטפן הקדוש, וינה (צילום: Alexey Fedorenko, shutterstock)
קתדרלת סטפן הקדוש, וינה | צילום: Alexey Fedorenko, shutterstock

עוד נקודת תצפית, שמתאימה במיוחד למשפחות היא הגלגל הענק של וינה – שסובב לאיטו בגובה של כמעט 65 מ', ומספק תצפית מאוד דינמית, ולא רק בשל תנועתו העצמית; תחתיו משתוללות חמש רכבות ההרים של פארק השעשועים פראטר (Prater Park). הגלגל פתוח עד 20:45.

אזורים ופעילויות

אורות ויין חם בכיכר בית העירייה: שוק הכריסמס בכיכר בית העירייה (Rathausplatz) נקרא Christkindlmarkt (שוק ישו הקטן) והוא כולל כ-150 דוכנים מלאים בממתקים ומתנות, צעצועים ואוכל טעים; מבקרים אוהבים להסתובב ביניהם, ומדי פעם לקנות כוס גליווין חם, אותה אפשר למלא בזול מחדש, לטרוף נקניקיות איכותיות ולחזור הביתה עם מתנות לחברים. השוק מלא קישוטים ותאורות מיוחדות, והוא תוסס ומלא חיים. הוא פתוח בכל יום עד 22:00 ובשבתות עד 19:00.

אורות בשוק ישו הקטן ליד בית העירייה, וינה (צילום: S.Tatiana, shutterstock)
אורות בשוק ישו הקטן ליד בית העירייה, וינה | צילום: S.Tatiana, shutterstock

עוד שוק שאסור לפספס הוא שוק הלילה בכיכר מריה תרסן (Maria-Theresien-Platz), שעוצב כמו כפר אירופי מסורתי בן 60 דוכנים בצורת בקתה. לצד כל הקישוטים, המנעמים והמטעמים של שוק כיכר העירייה, בשוק זה ישנן גם פעילויות לילדים, משחקים ושירה. קחו בחשבון שכל אלו בגרמנית – אך עדיין מדובר בתוספת מיוחדת לאווירת החג, ובנקודה שמוארת בצורה שמצטלמת נהדר. הוא פתוח עד 21:30 בכל יום, אך נסגר מוקדם (16:00) ב-24-26 בדצמבר.

לאכול כמו אבירים: מי שיגיע לעיר בסוף נובמבר (28.11-1.12) יוכל להגיע למוזיאון ההיסטוריה הצבאית (Heeresgeschichtliches Museum) שמולו נערכת חגיגת ימי הביניים. כן, פה תמצאו תאורת אווירה ולא שלל אורות: לפידים, להטוטי אש ומדורות. במקום מחכה לכם בידור סטייל ימי הביניים, קרי מלחמות חרבות של אבירים וג'אוסטינג (תחרות הפלה ברומח על גב סוס), וכל סגל הפסטיבל לבוש כאילו הוא עומד לתקוע בחצוצרות, לעלות על סוסיו ולכבוש איזו ממלכה שכנה. מומלץ מאוד למשפחות, אך שימו לב: חשוב להגיע מוקדם יחסית, עם רדת החשכה; הפסטיבל הזה מושך קהל עצום.


3. בודפשט: לייזרים, מים ואקשן

בודפשט המקסימה נראית אחרת לגמרי בלילה, במיוחד בעונת החגים: הארמונות פשוט צובעים את השמיים באור, וכל האנרגיה של העיר משתנה. כבר בתחילת נובמבר אפשר לראות את הרחובות מתמלאים ביותר ויותר שרשראות תאורה, וממש בכל יום מתחילים רחובות נוספים לזרוח בלילה. כדי לקבל את מלוא האפקט, מומלץ להגיע מהשבוע האחרון של נובמבר עד השבוע הראשון של דצמבר – שלשמחתנו, נופל בדיוק על חנוכה. אז היכן אפשר לראות את יופיה של בודפשט?

גשר אליזבת' המואר, בודפשט (צילום: Gergo Csorba, shutterstock)
גשר אליזבת' המואר, בודפשט | צילום: Gergo Csorba, shutterstock

נקודות תצפית

אורות על המים: הסיטדלה המפורסמת, המצודה שעל גבעת גלרט (Gellért Citadella) היא מקום מעולה להשקיף על יופיה של העיר בחשכה: גשר אליזבת' זוהר וכבליו נוצצים כקורי עכביש, הרחובות המוארים לאורך הדנובה משתקפים היטב במים, ופינות החמד של העיר זורחות למרחוק.

תצפית ממצודת גלרט, בודפשט (צילום: Andrij Vatsyk, shutterstock)
תצפית ממצודת גלרט, בודפשט | צילום: Andrij Vatsyk, shutterstock

המגדל הזוהר: עוד נקודה מוצלחת ­הוא מגדל אליזבת' שעל גבעת יאנוש (Janos), מגדל מפואר מאוד שנבנה ב-1910 ומשקיף על העיר מכיוון מזרח. לגבעה עולים ברכבל כסאות – עוד הזדמנות נהדרת לצפות בנופי בודפשט. חשוב לתכנן נכונה את הזמנים: הרכבל עובד עד 17:00, כך שתוכלו לראות את השקיעה, אך הירידה כבר תצריך נסיעה במונית (אין אוטובוסים שמגיעים לנקודה). אגב, גם המגדל עצמו הוא נקודה מקסימה, שמצטלמת נהדר ומושכת הרבה תיירים.

אזורים ופעילויות

אורות עתידניים במבנה מן העבר: שווקי הלילה של בודפשט נהדרים ומפורסמים באירופה כולה, אך הצבעוני ביותר הוא שוק הבזיליקה (Budapest Basilica). תמצאו בו דוכנים ומתנות, שירה ודברי מתיקה, אך גם תצוגות תאורה מיוחדות כמו מופע לייזרים נהדר שצובע את הכנסייה העתיקה באורות עתידניים ומיוחדים. מומלץ לבוא רעבים: בשוק שלל דוכני אוכל עם בשר מעניין, תבשילים בכוסות קטנות וכמובן עוגיות וממתקים.

אור יקרות: רחוב הקניות ואצי (Vaci) הוא עוד נקודה מומלצת ביותר להסתובבות בערב: לכל חנות יש חלון ראווה מושקע ביותר שעוצב במיוחד לכבוד עונת החגים, אך הרחוב עצמו לובש חליפה של אורות מיוחדים. מערכי מנורות קטנטנות נתלים סביב קווי המתאר של המבנים, ובין שני עברי הרחוב תלויים פריטי אופנה עשויים מחרוזות אור.

רחוב ואצי מקושט באור, בודפשט (צילום: ZGPhotography, shutterstock)
רחוב ואצי מקושט באור, בודפשט | צילום: ZGPhotography, shutterstock

קחו גם בגד ים: אתר המרחצאות סצ'ני (Szécheny) הוא דרך מעניינת להתחיל לילה ססגוני בבודפשט: יש בו בריכות מחוממות שפתוחות עד 19:00, ומוארות היטב, כוללות פינות ג'קוזי כיפיות וכל המקום לובש קישוטי כריסמס בעונת החגים. חובבי האקשן ישמחו לשמוע שבכל יום שבת עד ה-4 בדצמבר יש במקום גם מסיבת בריכה עצומה שמתחילה ב-22:30. שימו לב, חובה לקנות כרטיסים מראש.


4. פראג: שיר שחלמתי

אין בעולם הרבה ערים מהממות כמו פראג, ובלילה היא לובשת פנים חדשות: הקתדרלות סנט ויטוס וטין, טירת פראג הגדולה וכל האזור העתיק של העיר פשוט טובל באור. חלק מנקודות התצפית נסגרות קצת מוקדם, כך שאולי תבחרו לצפות על העיר מהן, ורק אז להסתער על שווקי הלילה המקסימים והרחובות המתוקים.

כנסיית סיינט ויטוס, פראג (צילום: high fliers, shutterstock)
כנסיית סיינט ויטוס, פראג | צילום: high fliers, shutterstock

נקודות תצפית

העיר הזורחת: לגשר קארל המפורסם, שמשובץ פסלים מרהיבים, יש מגדל בקצהו המערבי – ממנו נשקף נוף מרהיב ביותר: תוכלו לראות את טירת פראג הזורחת, את אזור כנסיית ויטוס הקדוש ואת אורות העיר משתקפים במימי נהר הוולטאבה. המגדל פתוח עד 18:00, ובחגים – גם קצת יותר מאוחר.

מומלץ בחום לעלות גם לתצפית בראש מגדל בית העירייה הישן (Staroměstská radnice), בו השעון האסטרונומי המפורסם של העיר; הוא אמנם לא גבוה, אך ממנו תוכלו לראות את יופיה של העיר העתיקה, ואיך אורות גדולים בוקעים מהסמטאות הצפופות – כשממש מתחתיכם תוסס לו שוק הכריסמס של כיכר העירייה. המגדל פתוח כל יום עד 21:00.

התצפית ממגדל גשר קארל על העיר הזוהרת, פראג (צילום: cge2010, shutterstock)
פראג, עיר זולה ואהובה על היראלים | צילום: cge2010, shutterstock

עולים לגובה: כדי לראות ממש את כל פראג זורחת, אפשר להגיע גם למגדל פטרין (Petrin Tower), שנמצא על גבעה מצפון מערב למרכז העיר. גובהו 378 מ' והוא אחד הגבוהים ביותר באירופה; תוכלו לראות ממנו ממש את כל סביבות העיר. המגדל פתוח עד 20:00. נקודה טובה נוספת היא מגדל זיז'קוב, שמתנשא לגובה 216 מ' ומכיל גם מסעדה שיושבת בגובה של יותר מ-60 מ'.

אזורים ופעילויות

החגיגה שמתחת לשעון: שוק כיכר העירייה (Stare Mesto old square) הוא הכי גדול ומבוקש בעיר; תמצאו בו כל סוג אפשרי של ממתק מקומי, צעצועי עץ חמודים לחג, קישוטים ובגדים (הכובעים והצעיפים מקסימים במיוחד), תכשיטים מעבודת יד, ספלים והרבה מאוד יין חם, פירות מצופים שוקולד ועוד. השוק פועל עד 22:00.

כיכר העיר עם השוק התוסס, פראג (צילום: Czechia, shutterstock)
כיכר העיר עם השוק התוסס, פראג | צילום: Czechia, shutterstock

יש בעיר עוד שווקי לילה גדולים ותוססים, ואחד מעולה נמצא ממש קרוב לכיכר העירייה: שוק כיכר ואצלב (Wenceslas Square) שנמצא עשר דקות הליכה לכיוון דרום מזרח. שימו לב שהאזור שמסביב למגדל השעון יהיה צפוף והומה אדם, כך שההתקדמות תתחיל באיטיות (שימו לב שהילדים לא נעלמים לכם) ותהיה נוחה יותר כשתתרחקו קצת. הדרך לשוק נהדרת, ועוברת דרך הכיכר שמקבלת תאורה מיוחדת לעונת החגים.

מי שמעדיפים שוק קצת פחות סואן, יוכלו ללכת לשוק האוולסקה (Havelska Market). זהו שוק עירוני קבוע שנמצא במורד רחוב מלאנטירישקובה, ממש כמה דקות הליכה דרומה מכיכר השעון. הוא פתוח עד 19:00 בדרך כלל, אך בחגים פועל עד מאוחר מכך.


5. ברלין: חגיגה גרמנית-נורדית, אפילו לכלב

ברלין היא עיר שמחה כל השנה, אך בעונת החגים היא הופכת בעצמה לחגיגה סוחפת וממכרת; הרחובות מוצפים באור, הכיכרות מלאות שווקים, הכל פתוח עד מאוחר ואנשים מכל העולם מגיעים לחוות את הכרך הצוהל. שימו לב שמי שיאריך את חופשתו וישהה בברלין בליל הסילבסטר יזכה לראות את השיא של החגיגה: זיקוקים משוגרים ממש מכל פינת רחוב, מוזיקה עוטפת את שכונותיה ועשן מכסה את השמיים; העיר כולה נראית, נשמעת ומרגישה כמו הדיסקוטק הכי גדול בעולם.

התצפית ממגדל פרנסטורם, ברלין (צילום: immodium, shutterstock)
התצפית ממגדל פרנסטורם, ברלין | צילום: immodium, shutterstock

נקודות תצפית

מגדל התצפית הכי מפורסם של ברלין – מגדל הטלוויזיה פרנסטורם (Fernsehturm) – מתנשא לגובה 368 מ', כולל מסעדה ועמדת תצפית בגובה של כ-200 מ', ופתוח כל יום עד 22:00. ממנו תוכלו לראות את אזור מרכז העיר זוהר, אך קחו בחשבון שזו לא בהכרח הנקודה הטובה ביותר; המגדל ניצב בלב אחד האזורים שמוארים הכי יפה בברלין וכידוע, ממנו לא קל לראות את עצמו.

נקודת תצפית מרהיבה אחרת היא הקתדרלה הצרפתית (Französischer Dom) שמשקיפה אל עבר הקתדרלה החדשה (Neuekirche). בין שתיהן נמצאת כיכר השוק העתיקה גנדרמנמרקט, בה נערך שוק כריסמס ססגוני וחביב, ובו גם מופעי אש, להטוטנים, הופעות חיות של ג'אז ומוזיקה קלאסית ועוד. 

מומלץ לבקר גם בנקודת התצפית של מגדל קולהוף (Kollhoff Tower) שנמצא בכיכר פוטסדאמר (Potsdamer Platz) ופתוח כל יום עד 17:30. זה נשמע מוקדם, אך השמש שוקעת כבר בסביבות ארבע והאורות נדלקים הרבה לפני. עמוד הניצחון (Siegessäule), שפתוח 24 שעות, הוא עוד נקודת תצפית מוצלחת; עולים 285 מדרגות לקצה, ומקבלים פנורמה מקסימה של ברלין כשהיא טובלת באור.

אזורים ופעילויות

קרנבל האור של מרכז העיר: שוק הכריסמס של אלכסנדרפלאץ (Alexanderplatz) הוא הגדול והמפורסם בעיר; תמצאו בו המוני דוכנים מוארים שמציעים שלל מתנות, כלי בית ודברי מתיקה, נקניקיות נפלאות וקישוטים. בנוסף, מציע השוק גם מופעים מוזיקליים חיים, קרוסלה גדולה במיוחד, אזור להחלקה על הקרח ואווירת קרנבל שקשה לטעות בה: הגרמנים בהחלט יודעים איך לחגוג. השוק נפתח ב-22 בנובמבר, ועובד בכל יום עד 22:00.

שוק אלכסנדרפלאץ, ברלין (צילום: S.Borisov, shutterstock)
שוק אלכסנדרפלאץ, ברלין | צילום: S.Borisov, shutterstock

חגיגה בסגנון נורדי: מי שרוצה חוויית שוק לילה בסגנון מיוחד יותר, מוזמן לשוק לוסיה (Lucia Christmas market). הוא נקרא על שם אלה מהמיתולוגיה הנורדית, ששלטה באור, והחלק המקורה שלו נמצא בתוך מבשלת בירה מהמאה ה-19; שתי עובדות אלו בעצם מסבירות בצורה טובה את מה שמחכה לכם שם -  אווירה קסומה בתאורה מהממת והרבה מאוד אלכוהול. לשוק יש פיצ'ר חמוד: תנורי עץ מאובטחים שמחממים מעילים מיוחדים ומי שקצת קר לו יכול לקחת מעיל חם ולהתפנק. הוא פתוח החל מה-22 בנובמבר כל יום עד 22:00, ונמצא כ-15 דקות מצפון לאלכסנדרפלאץ אם נוסעים בחשמלית הרחוב. ואולם, אם לא קר לכם מדי, מומלץ ללכת ברגל; זה בסך הכל חצי שעה והדרך עוברת בשכונות מגורים. כיף לראות את הבתים המקושטים, התאורה העירונית ולספוג את האווירה המתוקה. ישנו שוק כריסמס נוסף באווירה נורדית, שנמצא באזור נאוקולן, בארמון בריץ (Britz Palace), שדומה לשוק לוסיה; ואולם, הוא קצת רחוק יותר ממרכז העיר – כחצי שעה בחשמלית. הוא יוכל להתאים למי שמחפש שוק פחות סואן – והארמון הסמוך מוסיף הרבה לאווירה המיוחדת.

רחובות העיר מתקשטים, ברלין (צילום: linerpics, shutterstock)
רחובות העיר מתקשטים, ברלין | צילום: linerpics, shutterstock

החלקה להמונים: חובבי ההחלקה על הקרח יוכלו לקפוץ לזירת ההחלקה של כיכר פוטסדמר (Potsdamer Platz) בה אפשר לשכור מגלשיים ב-2.5 יורו וליהנות מסיבוב על הקרח כשהכניסה בחינם. המוני תיירים נוהרים לזירה הזו, שפתוחה עד 22:00 בכל יום, אך גודלה 250 מ"ר, כך שלא קל להרגיש צפיפות או אי נוחות.

כלב חגיגי: לברלין יש שוק כריסמס מיוחד במינו שנקרא סיריוס, והוא מוקדש אך ורק לכלבים. תמצאו בו עשרות דוכנים ובהם קולרים צבעוניים וסוודרים, צעצועי כלבים בעיצובים מיוחדים ועוד. קחו בחשבון שבעוד המקום חמוד ומושלם כדי למצוא מתנה לחברים בעלי כלבים, הוא פתוח רק בין ה-27 ל-28 בנובמבר ונסגר מוקדם - באזור 18:00. כמו כן, הוא מרוחק שעה נסיעה ממרכז העיר (בתחבורה ציבורית), דבר שצריך לקחת בחשבון כשיוצאים אליו, ועוד בעונת החגים התוססת.


6. לונדון: פסטיבל של אורות נדירים

מי שאף פעם לא היה בלונדון בעונת החגים לא מכיר אותה באמת; בספרות הקלאסית היא עיר של ערפל, בימינו אנו היא כרך מודרני סואן – אבל מאמצע נובמבר ועד ינואר היא זוהרת בצורה שלא תבייש את לאס וגאס. חלק מהרחובות כה מרשימים, שאנשים מגיעים אליהם רק בשביל להסתכל על התאורה. בנוסף, יש בה כמה פסטיבלים שממש אסור לפספס.

תאורה שלא תבייש את לאס וגאס, לונדון (צילום: lazyllama, shutterstock)
תאורה שלא תבייש את לאס וגאס, לונדון | צילום: lazyllama, shutterstock

נקודות תצפית

מגלגל עד רכבל: אי אפשר לדבר על תצפית בלונדון בלי לעלות על לונדון איי (London Eye), הגלגל הענק המפורסם שייקח אתכם לגובה 135 מ'. חשוב להזמין כרטיסים מראש.

לצד הגלגל המפורסם, מומלץ לקפוץ לגריניץ', לא רחוק מאצטדיון O2 הענק – אל רכבל אמירייטס (Emirates Air Line Discovery Experience) שיקח אתכם למסלול של בערך ק"מ מעל לנהר התמזה, בגובה 100 מ'. הנופים באמת עוצרי נשימה, ומצטלמים היטב גם בלילה. חשוב להזמין כרטיסים מראש.

הלונדון איי, לונדון (צילום: FenlioQ, shutterstock)
הלונדון איי, לונדון | צילום: FenlioQ, shutterstock

עוד אפשרות מעניינת היא סקיי גארדן - מתחם של שלוש קומות בבניין משרדים, ובו גנים פורחים מקסימים. בעונת החגים, מתמלא המבנה בקישוטים זוהרים, אך כנראה שתעדיפו להביט החוצה: תצפית של 360 מעלות על העיר מגובה של 160 מ' תראה לכם בדיוק כמה זוהרת לונדון בבגדי החג שלה. המתחם פתוח עד 23:00 בלילה בימים א'-ה', בשישי עד 02:00 ובשבת-ראשון הוא נסגר לפני רדת החשכה.

אזורים ופעילויות

עולם ומלואו בהייד פארק: פסטיבל החורף הקסום של הייד פארק (Winter Wonderland 2021 in Hyde Park) הוא הדבר החם של השנה: שילוב של שוק כריסמס עם לונה פארק, זירת החלקה על הקרח, מופעי קרקס, הופעות חיות, פסלי קרח ואפילו גלגל ענק. הדגש הוא על כיף לכל המשפחה: מופעי קוסמות וחלקות יער מכושפות מחכים לילדים, וגם מגלשות קרח באורך עשרות מטרים ודוכנים עם אוכל איכותי ושלל סוגי בירה ושוקו חם. שימו לב שצריך לקנות כרטיסים מראש כדי ליהנות מכל הטוב הזה, שפתוח מה-19 בנובמבר ועד ה-3 בינואר, כל יום עד 22:00 (למעט יום חג המולד עצמו).

פסטיבל החורף בהייד פארק, לונדון (צילום: Alexey Fedorenko, shutterstock)
פסטיבל החורף בהייד פארק, לונדון | צילום: Alexey Fedorenko, shutterstock

אורות של פעם בשנה: פסטיבל האורות של פארק קריסטל פלאס (Crystal Palace Park) נפתח ב-19 בנובמבר, ויציג לכם פסלי תאורה שהם לא פחות מעבודות אמנות; בין היתר, מוצגים שם פנסים בסגנון סיני עתיק, מערכי תאורה אינטראקטיביים חסרי תקדים, ושביל מואר מיוחד. שימו לב – חשוב להזמין כרטיסים מראש.

פנסים היסטוריים: יש רחובות שפשוט מוארים בצורה מהממת, שאסור לפספס; אחד הבולטים ביותר הוא רחוב בונד (Bond) שבו שלל חנויות יוקרה ובוטיקים למיניהם. בכל שנה מקושט הרחוב בתאורה נהדרת, לפעמים עם הקשר תרבותי-היסטורי; למשל, ב-2016 התמלא הרחוב בנוצות ענקיות עשויות מנורות זעירות, בתור הומאז' לטרנדים אופנתיים מהמאה ה-18. מומלץ מאוד גם לעשות סיבוב ברחוב אוקספורד המפורסם ובקובנט גארדן, ברחוב סטרנד (Strand) שיוצא מזרחה מכיכר טרפלגר וברחוב ריג'נט (Regent); כולם מוארים בצורה מקסימה, שנותנת לעיר סגנון מיוחד במינו.


7. דובאי: איש שלג באמצע המדבר

דובאי היא העיר הכי מיוחדת ברשימה הזאת: ראשית, היא הרבה פחות חורפית והרבה יותר נעים להסתובב בה בלילות נובמבר. שנית, היא מוארת בצורה מדהימה ממש כל השנה. ושלישית - למרות שתרבותית, לא מציינים בה את חג המולד, עדיין אפשר למצוא בה כאלה שווקי כריסמס נהדרים, שאפשר להתבלבל ולחשוב שאתם למרגלות האלפים ולא לחופי המפרץ הפרסי.

מגדל בורג' ח'ליפה, דובאי (צילום: Stanislav Bokach, shutterstock)
מגדל בורג' ח'ליפה, דובאי | צילום: Stanislav Bokach, shutterstock

נקודות תצפית

את הנוף הלילי הכי מקסים בדובאי אפשר למצוא במקום אחד פשוט: בורג' ח'ליפה האדיר, המגדל העצום בעל 163 הקומות שקצהו נמצא 828 מ' מעל לקרקע. הוא פתוח 24 שעות ביממה, וחובה לעלות אליו בלילה; הנוף פשוט יחיד מסוגו בעולם - כה גבוה, והעיר כה מוארת שהיא נראית כמו סצנה ממשחק וידאו ולא כמו דבר אמיתי.

הנקודה המומלצת הבאה היא המסגרת של דובאי – זוג מגדלים גבוהים מאוד שמחוברים ביניהם במעין גשר סגור שיוצר מסגרת. היא נמצאת במרחק-מה מקצה העיר, מה שמספק פנורמה מרהיבה עם רדת הליל. המסגרת פתוחה לקהל כל יום עד 21:00.

גם המגדלים מוארים, דובאי (צילום: Boule, shutterstock)
גם המגדלים מוארים, דובאי | צילום: Boule, shutterstock

אזורים ופעילויות

שוק הכריסמס הכי לוהט במפרץ הפרסי: שוק ג'ומיירה (Jumeirah) המפורסם מקבל טוויסט מיוחד מנובמבר עד דצמבר, והופך לשוק כריסמס לכל דבר. תמצאו בו דוכנים עם ממתקים אירופיים וצעצועי עץ, מתנות ובגדי חורף, נקניקיות, שלג וכל מה שהייתם מוצאים בשוק מקביל בגרמניה או אוסטריה. הוא פתוח בכל יום עד חצות, ומספק שילוב מדהים לחלוטין בין תרבויות אירופה והמפרץ הפרסי.

כריסמס במדבר, דובאי (צילום: GagliardiPhotography, shutterstock)
כריסמס במדבר, דובאי | צילום: GagliardiPhotography, shutterstock

סירות ואורות: ממש מתחת לבורג' ח'ליפה נמצא פארק גדול שבליבו אגם מלאכותי, ובו מזרקות ותאורה צבעונית מיוחדת. אבל במקום לשבת על שפת הטיילת ולהתפעל מן המופע המרהיב, עדיף לגשת לנקודת הסיורים שנמצאת כמה עשרות מטרים מהכניסה לקניון דובאי ופשוט לקחת סירה. סיורי הסירות יוצאים עד 23:30 בכל יום, ויקחו אתכם אל תוך הופעת האורות והמים.  

האי המלאכותי בלו ווטרס (Bluewaters) מקושט בצורה נהדרת כל השנה, ומואר אפילו יותר בעונת החגים. בו נמצא עין דובאי – הגלגל הענק הכי גדול בעולם – ממנו תצפית נהדרת על כל האזור. חשוב להזמין כרטיסים מראש.


8. ניו יורק: התפוח הזוהר

ניו יורק הנפלאה נראית נהדר בבגדי חג: כל האטרקציות הקלאסיות שלה מוצפות במיליוני נורות, אלמנטים זרחניים ואווירה נעימה במיוחד.

זה קצת מפתיע, אבל למרות הלחץ של הקניות והמולת החג, יש משהו מאוד נינוח ומרגיע באורות החג של ניו יורק. העיר, שהתפרסמה בכל העולם בזכות הקסם היצירתי שלה, פשוט טובעת באורות ואלמנטים חגיגיים – מגורדי השחקים ועד לשכונות המגורים. כשיודעים לאן להגיע, אפשר לחוות את האווירה המיוחדת, לצלול לתוכה, ולצאת עם חיוך גדול ותמונות מרהיבות. 

אורות בשדרה החמישית וסביבתה, ניו יורק (צילום: Gregorio Koji, shutterstock)
אורות בשדרה החמישית וסביבתה, ניו יורק | צילום: Gregorio Koji, shutterstock

נקודות תצפית

בגלל המבנה של ניו יורק, לא קל לצפות על אורותיה: יש הרבה מאוד בניינים מאוד גבוהים ובצפיפות עצומה, שפשוט מסתירים. ועדיין, יש נקודת פנורמה אחת שאסור לפספס: אמפייר סטייט בילדינג, אחד הבניינים הכי מפורסמים בעולם; הוא נקודת תצפית נפלאה על לב מנהטן הססגוני ומקום טוב להתחיל בו את הסיבוב העירוני שלכם.

אזורים ופעילויות

הפארק הזורח: ניו יורק מרהיבה בלילה, ולמרות שהשיא הוא בערב חג המולד עצמו, גם בשבועות שלפניו תוכלו לחוות את העיר בצורה מאוד חגיגית. בסנטרל פארק ישנה תצוגת אורות מיוחדת שנבנתה סביב שביל באורך של כ-800 מ'. העצים התמלאו רבבות גופי תאורה זעירים, וכך גם הגשרים וסביבותיהם.

הבתים המקושטים של דייקר הייטס, ניו יורק (צילום: Maria Sbytova, shutterstock)
הבתים המקושטים של דייקר הייטס, ניו יורק | צילום: Maria Sbytova, shutterstock

חובבי ההחלקה על הקרח יאהבו את זירת ההחלקה בבריינט פארק (Bryant Park) שגודלה יותר מ-1,500 מ"ר וסביבה יותר מ-60 דוכני אוכל ומתנות. גם סביבה יש תאורה מרשימה ואווירת שוק כיפית – אם כי קצת יותר תעשייתית ומלאכותית מאשר בשווקי הכריסמס האירופיים.

סיבוב בבלוק: אזור השדרה החמישית, שגם ככה מהווה אחת הנקודות הכי מוארות בעיר, מקבל תוספת קישוטים חגיגית בחודש שלפני חג המולד, וחובה לעבור בו ולהביט מעלה.

גם אזור רוקפלר סנטר המפורסם נצבע כולו אורות, פסלים זוהרים עשויים נורות קטנות ועצים שנעטפים בגופי תאורה.

הרוקפלר סנטר, ניו יורק (צילום: Natia Tsuleiskiri, shutterstock)
הרוקפלר סנטר, ניו יורק | צילום: Natia Tsuleiskiri, shutterstock

לצד המקומות שמכירים כולם, יש בניו יורק שכונות שבהן משקיעים הדיירים בקישוט בתיהם בצורה מדהימה. למשל, בשכונת דייקר הייטס אפשר להסתובב ברחובות בפה פעור מהתפעלות.

 

>> לעוד כתבות היכנסו ל"מגזין שיחור"