אין דבר יותר מעצבן מאשר לחכות נצח לכבודה במסוע המזוודות לאחר הנחיתה. לעתים קרובות המציאות היא שאנחנו מוצאים את עצמנו במתח בלתי נסבל מול המזוודות המסתובבות, מחכים לרגע המאושר שבו נוכל לאסוף את החפצים שלנו, ובו בזמן חרדים מהמחשבה שאולי המזוודה שלנו בכלל נשלחה ליעד אחר.

מי שמחפש להתענג על כל דקה של החופשה ולהוריד מהמתח, יכול לנסות כמה טריקים כדי לזרז את זמן ההגעה של המטען בעת איסוף המזוודות.

הסיכוי הטוב ביותר שלכם לא לחכות למטען זמן רב, הוא להיות מהנוסעים האחרונים ששולחים את הכבודה שלהם לבטן המטוס. המזוודות במטוסים מוכנסות לפי הסדר מהסוף להתחלה. כך, אם אתם מהאחרונים שמבצעים צ'ק אין, הכבודה שלכם תעלה על העגלה אחרונה שמובילה את המזוודות למטוס, וכך המזוודה שלכם תועמס אחרונה ותהיה קרובה ליציאה. לאחר הנחיתה ביעד היא תרד מהמטוס ראשונה לרכב ההובלה, ובהתאם היא גם תועמס ראשונה למסוע שממנו תאספו אותה.

מסוע מזוודות (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
המזוודות האחרונות בצ'ק אין יהיו הראשונות על המסוע | צילום: אימג'בנק / Thinkstock


תומס לו סקיוטו, סבל שעובד על רמפת העמסת המזוודות בנמל תעופה, חושף את הטריק הזה לפורטל האינטרנט Quora: "עגלות המטען תמיד מועמסות מלפנים לאחור, כי צריך להיות יותר משקל מלפנים כדי להבטיח יציבות בזמן הנסיעה. אם תמסרו את המזוודה באיחור, היא תועמס בחלק האחורי של עגלת המזוודות, כך שהיא תהיה האחרונה שמועמסת למטוס, ובסופו של דבר תהיה הראשונה להיפרק ביעד".

אפשרות נוספת להבטיח שהמזוודה שלכם תועמס אחרונה ותעלה על המסוע בין הראשונות, היא לבקש להדביק עליה מדבקת "שביר". כך הסבלים יידעו שמדובר במטען רגיש שיש לנהוג בו בעדינות, לא יעמיסו עליו מזוודות אחרות. בנמלי תעופה מסוימים המזוודות האלה מנוהלות בנפרד, ובהתאם הן גם מועמסות אחרונות ומגיעות ראשונות למסוע. עם זאת, הטריק הזה לא תמיד עובד, מדגיש רוי ווטסון, מחברת הפעלת נמלי התעופה Fraport: "מדבקת 'שביר' משפיעה בעיקר על הטיפול, לאו דווקא על ההעמסה של המזוודה".