שלושה חודשים הם הרבה זמן, אבל במונחי תיירות, חג הפסח, שיחול השנה באמצע אפריל, נמצא ממש מעבר לפינה. רבים כבר מתכננים את חופשתם בחו"ל באותם שבועיים, שבהם הילדים יהיו משוחררים ממסגרות בתי הספר והגנים.

עיתוי הפסח השנה אינו אידיאלי, שכן ליל הסדר חל ביום שישי, ולכן העובדים אינם זכאים לתוספת של ימי חופשה מהעבודה. החג השני חל גם הוא ביום שישי, כך שמי שירצה לצאת לחופשה ארוכה בחול המועד יקבל יום חופש נוסף אחד בלבד — ומרבית החופשה תנוכה ממכסת ימי החופשה השנתית שלו. עם זאת, היתרון היחסי השנה הוא שהחג חל כשמזג אוויר באירופה כבר נוח יותר.

כמו בכל שנה, תקופת הפסח מלווה בעליות מחירים בענף התיירות בגלל הביקוש הגבוה, ולכן כדאי לעשות הכל כדי להפחית את עלות החופשה. מבחינה צרכנית, הדבר החכם לעשות הוא לצאת לחופשה לפני שהרכבת האווירית בנתב"ג מתחילה לצבור תאוצה, אם כי לא כולם יכולים להרשות זאת לעצמם.

לפני שאתם מזמינים את הטיסות ובתי המלון לחופשה הקרובה, הנה כמה טיפים שיסייעו לכם להוריד עלויות.

הזמנת לינה בבתי מלון

אם אין לכם קרובי משפחה ביעד שאליו אתם נוסעים, האפשרות המסורתית של לינה בבית מלון היא החלופה ההגיונית. אף שמדובר במשהו ברור מאליו, אפשר לנסות להוריד את המחיר באמצעות חיפוש מעמיק קצת יותר ברשת.

ההחלטה באיזו פלטפרומה להזמין את חדר המלון היא זו שתכריע את המחיר, ולכן כדאי להכיר כמה שיותר ערוצים שמציעים לינה בבתי מלון. הראשון שבהם הוא אתר בית המלון עצמו, ולצדו יש שורה של אתרים בינלאומיים שמציעים שירותים דומים, כמו אקספדיה ובוקינג. לחילופין, אפשר להזמין בתי מלון באמצעות סוכני נסיעות ישראלים.

כדאי לדעת:

1. כדי לברור בין המחירים שמציגים עשרות האתרים הבינלאומיים, כדאי לגלוש באתרי השוואות המחירים לבתי מלון hotelscombined או trivago, שמציגים את המחיר הנמוך ביותר לבית מלון במועד שאתם מחפשים.

2. באתרים של בתי המלון מוצעים לעתים מבצעים נקודתיים לתאריכים ספציפיים, שלא קיימים אצל סוכני הנסיעות הבינלאומיים או הישראלים.

 

3. אם תזמינו לינה דרך סוכן ישראלי תהיו מוגנים על פי חוק הגנת הצרכן, שמאפשר לבטל עסקה בתוך 14 יום, כל עוד מועד החופשה הוא בטווח של שבעה ימים מיום ההזמנה או יותר, בתמורה ל–100 שקל או 5% משווי העסקה.

4. באתרים בינלאומיים מסוימים, למשל booking, אפשר להוזיל את הלינה בבית המלון במאות שקלים ללילה, אם לוקחים סיכון ומזמינים ללא אפשרות להחזר כספי במקרה של ביטול.

5. מי שאינו מקובע על בית מלון מסוים יוכל להוזיל את השהייה בעשרות אחוזים, אם יסכים להזמין חדר במלון בלי לדעת את שמו ומיקומו המדויק לפני אישור העסקה, ויקבל את המידע רק לאחריה. המידע שניתן לפני ההזמנה כולל: דירוג הכוכבים של המלון ודירוגו באמצעות גולשי טריפאדווייזור, השירותים שהוא מציע ומיקומו הכללי. את כל היתר תגלו עם אישור התשלום. האתרים הרלוונטיים לכך הם lastminute ו–hotwire.

6. הזמנת חדר מ"יד שנייה" יכולה גם היא להוזיל בעשרות אחוזים את הלינה. אתר roomertravel מאפשר לאנשים שהזמינו חדר במלון, אך מסיבות שונות אינם יכולים לממש את ההזמנה, למכור את ההזמנה לאחרים בלי לשלם את דמי הביטול, שעשויים להיות גבוהים מאוד. ההזמנה נעשית מול האתר, ולא ישירות מול המוכר.

7. אחרי שהזמנתם את החדר כדאי לשלוח את אישור פרטי ההזמנה לכתובת המייל של אתר roomsninja. מכיוון שמחירים של בתי המלון משתנים תדיר, ייתכן שתזמינו חדר ולאחר כמה שעות, ימים או שבועות יירד מחירו. אם תשלחו הודעה לאתר, הוא יעקוב בחינם אחר המחיר של החדר שהזמנתם, ואם הוא יירד ברמה כזאת שישתלם לכם לבטל את ההזמנה, 
לשלם את דמי הביטול ולהזמין את החדר מחדש — הוא יבצע עבורכם את השינוי ויחסוך לכם את פער המחירים.

הזמנת לינה 
בבית בחו"ל

אם אתם זוג עם יותר מילד אחד, אתם בוודאי מכירים את הבעיה באיתור מקום לינה בחו"ל שיוכל לאכלס את כולכם יחד, ללא הפרדה לשני חדרים. בתי המלון בישראל מתוכננים באופן שמתאים יותר למשפחות גדולות עם כמה ילדים, אבל בחו"ל קשה יותר למצוא חדר מלון גדול מספיק לארבע נפשות או יותר.

בשל כך, ובגלל הנוחות והיתרונות היחסיים האחרים שמספקת דירה (כמו האפשרות לחסוך כסף על ארוחות בחוץ, מרחב גדול יותר וחדרים נפרדים), יותר ויותר תיירים פונים בשנים האחרונות לכיוון זה.

כדאי לדעת:

1. Airbnb נהפך למעין שם קוד לתחום השכרת דירות בחו"ל. מאות אלפי דירות ברחבי העולם מוצעות להשכרה בתמורה לעמלה של אחוזים בודדים מהשוכר ומהמשכיר, והאתר הוא זה שמתווך בהעברת התשלום ובכך מנסה להגן על שני הצדדים. עם זאת, ולמרות גודלו, אין זה האתר היחיד בשוק שמספק את שירות התיווך הזה. יש אתרים נוספים כמו vrbo9flatsHomeAwayroomorama הבינלאומיים, שמציעים אפשרויות דומות וכדאי לבדוק גם אותם.

2. אתם יכולים לחסוך את עלות הלינה בחו"ל באופן מוחלט, אם תסכימו להחליף את ביתכם הריק בישראל בבית ביעד שאליו אתם נוסעים. יש לא מעט אתרים שבהם אתם יכולים להציע את הבית שלכם להחלפה, או לראות אילו בתים בחו"ל מועמדים להחלפה, כמו homeexchange ו–homeforexchange.

כדי למזער אפשרות לתקלות או אי־הבנות, מומלץ לערוך לפני ההחלפה שיחות סקייפ, כדי לקבל מושג על הצד השני שהולך להתארח אצלכם: בדקו פרופילים בפייסבוק והעלו על הכתב את כל הציפיות, הדרישות וההסכמות ביניכם לגבי השימוש בבית והציוד בו.

3. אפשרות שמתאימה יותר לזוגות או לנוסעים בודדים היא ליהנות מאירוח חינם בבית מקומי בחו"ל, באמצעות אתר couchsurfing. המארחים שנרשמים לאתר פותחים את ביתם לתיירים ומשתפים אותם בחייהם, וכך נוצר חיבור בין אנשים מתרבויות שונות ומכל רחבי העולם. איך זה עובד? נרשמים לאתר באמצעות פרופיל הפייסבוק או המייל, וממלאים פרטים אישיים, כולל תמונות, כדי שהמארח יוכל להתחיל להכיר אתכם על קצה המזלג.

הזמנת כרטיסי טיסה

המרכיב העיקרי בכל חופשה בחו"ל הוא כרטיס הטיסה. בעקבות רפורמת שמים פתוחים שאושרה לפני כשנתיים וחצי, הוזלו כרטיסי הטיסה ליעדים שונים באירופה. עם זאת, עדיין מדובר בהוצאה של מאות דולרים לאדם, ואם טסים ליעדים רחוקים יותר — המחיר במקרים רבים עובר את רף ה–1,000 דולר לאדם.

מבדיקת TheMarker עולה כי כיום כבר תתקשו למצוא כרטיסי טיסה ליעדים המובילים באירופה בפחות מ–500 דולר בפסח. כך למשל, מחיר הטיסה לשישה לילות בלונדון מתחיל ב–650 דולר; הכרטיסים הזולים ביותר לרומא ולברלין עולים 550 דולר; ולאמסטרדם תצטרכו כבר לשלם יותר מ–700 דולר לכרטיס.

גם המחירים ליעדים פופולריים פחות לישראלי הממוצע, כמו בוקרשט ופראג, כבר לא נמוכים במיוחד, והטיסה אליהם בפסח עולה יותר מ–450 דולר.

מטוס ממריא (צילום: חדשות 2)
שלושה חודשים לפסח, ולא, זה לא מוקדם מדי | צילום: חדשות 2

כמו בקטגוריית בתי המלון, גם בהזמנת כרטיסי טיסה יש שלוש פלטפורמות להזמנה: מחברת התעופה באופן ישיר, דרך סוכני נסיעות בינלאומיים, או באמצעות סוכנים ישראלים. הפערים יכולים להגיע לפעמים לעשרות דולרים לכרטיס זהה. בהזמנה למשפחה שלמה הסכום יכול לשנות את ההחלטה לגבי מקום ההזמנה.

כדאי לדעת:

1. עם התרחבות הסכם שמים פתוחים התחילו לפעול בישראל קווי לואו־קוסט. לפני רכישת כרטיס טיסה בידקו אם יש חברות תעופה במודל זה שטסות ליעד החופשה שלכם, ואם התשובה חיובית שימו לב לאותיות הקטנות: טיסות אלה אינן כוללות עלות להעלאת מזוודה למטוס, מזון ומשקאות בטיסה, או אפשרות לבחור מושב ספציפי, ולרוב אין אפשרות לבטל את ההזמנה. את המחירים הזולים באמת לטיסות אלה תצליחו להשיג בהזמנה של שלושה עד שישה חודשים לפני מועד הטיסה. המודל קובע כי ככל שהמועד קרוב יותר כך המחיר עולה, והוא יהיה דומה יותר לזה שמוצע בטיסות הרגילות.

לא כל סוכן ישראלי מוכר את טיסות הלואו־קוסט, ולכן אם יעד החופשה הוא אירופה, מומלץ לעשות את החיפוש הראשוני לכלל הטיסות הקיימות בקו התעופה הרלוונטי באתרים הבינלאומיים — כמו skyscanner,kayakHipmunk — או באתרים ישראלים כמו smartair ו–travelist.

2. בזירה תחרותית המחירים נוטים לרדת — לכן כדאי להיכנס לאתר travelist ולבדוק אילו מחירים מציעים סוכני הנסיעות רק כדי להופיע בראש הרשימה בתור ההצעה הזולה ביותר — ולזכות בעסקה. שימו לב שאם תפנו לאותם סוכנים בפנייה ישירה, ולא דרך אתר השוואת המחירים, תקבלו כנראה מחיר גבוה יותר.

3. אילו היינו יכולים לנבא אם מחיר הטיסה צפוי לרדת או לעלות בעתיד, מן הסתם היה לנו קל יותר להחליט אם לבצע את הרכישה או להמתין. את הדילמה הזאת מנסה לפתור אפליקציית Hopper (המותאמת לאנדרואיד ול–iOS), שנבחרה על ידי אפל כאחת האפליקציות הטובות ביותר ל–2015. היא מציגה את התאריכים שבהם כרטיסי הטיסה ליעד שבחרתם הם הזולים ביותר, וגם מציעה את ההערכה שלה אם כדאי להזמין את הכרטיס או להמתין כי יש סיכוי שמחירו יירד. האפליקציה מציינת עד מתי כדאי להמתין עם ההזמנה, כי להערכתה המחירים יירדו, ובאיזה תאריך הם צפויים להתחיל לעלות. לאחר מכן היא מפנה להזמנת הכרטיסים בפועל דרך אחד מסוכני הנסיעות הבינלאומיים, כמו Orbitz או Travelocity.

4. גם אם כבר הזמנתם את כרטיס הטיסה, כדאי להמשיך לעקוב אחר מחירו. אם הוא יורד במידה שמצדיקה את דמי הביטול, המעקב משתלם. אתרים כמו Yapta, kayak ו–Hipmunk מספקים התראות לירידה במחירים, ואפליקציית fairfly עוקבת עבורכם אחר המחיר של הטיסה שהזמנתם. בדומה לשירות של roomsninja שהצגנו קודם, עליכם לשלוח את אישור הזמנת הטיסה ל–fairfly, ואם מחיר הטיסה ירד (כולל תשלום דמי הביטול), היא תעדכן אתכם. לרוב, אפליקציה זו תשתלם בכרטיסי הטיסה היקרים יותר. כמו כן, אם האפליקציה תאתר כי קיימת טיסה אחרת זולה באותו תאריך ובאותו היעד, היא תשלח לכם הודעה.

5. לאנשים ספונטניים כדאי לבדוק מה מציעה אפליקציית חוליו. מדי ערב עולות באפליקציה הצעות של הרגע האחרון לטיסות לחו"ל. בתקופות מבוקשות אין הצעות ליעדים רבים מדי או פופולריים במיוחד, אבל בתקופות שפל, שבהן חברות התעופה או הסיטונאים נותרים עם מושבים ריקים ולא ממומשים, ניתן למצוא בה מחירים נמוכים במיוחד לכרטיסי טיסה.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker. עוד באתר: 
>> האם מגה תסיים את היום בהקפאת תהליכים? בוטלה הפגישה עם הספקים
>> ברכות למיליארדר המאושר: שלושה זוכים ב-1.6 מיליארד דולר בלוטו האמריקאי