המונדיאל מאחורינו, ומלבד הגמר המטורף בו ארגנטינה זכתה, בישראל יזכרו את הטורניר הזה בעיקר בגלל שלאורך החודש האחרון ישראלים גילו לראשונה את קטאר, שאיפשרה באופן חד פעמי למי שרכש כרטיס להיכנס לתחומיה.

זה מה שצריך לדעת על קטאר

מצאו פרצה: כך הישראלים הצליחו להסתנן לקטאר

> לא הספקתם לבקר בקטאר? קבלו הצצה פנימה

מלבד כמה תקריות נקודתיות, נראה שבסך הכל החוויה של האוהדים הישראלים שהגיעו לדוחא היתה חיובית. באיסתא ספורט, שהוציאה אלפי ישראלים למונדיאל, מדווחים כי לאורך כל ימי המונדיאל הגיעו לקטאר כ-10,000 איש, מתוכם היו בגמר כמה מאות אוהדים.

קטאר, גביע העולם, מונדיאל (צילום: Darko Bandic, ap)
קיבלנו אישור כניסה לחודש ועכשיו זה נגמר | צילום: Darko Bandic, ap

רוב הישראלים שטסו לדוחא שהו בה למשך יומיים עד ארבעה, שבמהלכם צפו לפחות בשני משחקים מהאצטדיונים עצמם, ואת השאר ראו ב-Fan Zone, בטיילת קורניש או בברים השונים.

כעת, לאחר סיום הטורניר, היום האחרון לחזור מקטאר לארץ הוא ה-23 בדצמבר, יום שישי. מתן פלד, סמנכ"ל איסתא ספורט אומר כי ישראלים כבר לא ינחתו בקטאר אחרי הגמר, אך יהיו כאלה שישארו עוד אקסטרה ימים אחריו, וגם הם בודדים במספר. לאחר ה-23 לחודש, לא יישארו יותר ישראלים בקטאר, אלא אם יש כאלה בעלי דרכון זר המאפשר זאת.

מבט על דוחא מהאוויר (צילום: Shutterstock)
עד הפעם הבאה | צילום: Shutterstock

"במהלך עבודתי ניהלתי כבר כמה מונדיאלים ואירועי ספורט, ומעולם לא היה לי אירוע שהיו בו תגובות יותר חיוביות מהאירוע הזה. מי שהגיע לקטאר, הגיע לשלושה-ארבעה ימים מפוצצים בכדורגל, עם מלונות ברמה גבוהה, ונהנה מעיר שכאילו נועדה בדיוק למונדיאל", מסכם פלד את החוויה שלו מהאירוע.