כולנו חולמים על חופשה במלון חמישה כוכבים. מלונות אלה מגיעים עם תו תקן של יוקרה, שירותים מותאמים אישית, מגוון עצום של פינוקים ויחידות אירוח אלגנטיות ונוחות. אבל מה בעצם ההבדל הגדול כל כך בין חמישה לארבעה כוכבים ולמה צריך לצפות כשמגיעים לשהות במלון בהתאם לדירוג הכוכבים שלו. עשינו סדר:

מי קובע את דירוג הכוכבים של המלון

אין מערכת אוניברסלית לניקוד בתי מלון ולהקצאת דירוג כוכבים, כלומר המאפיינים משתנים ממדינה למדינה. בארצות הברית, Forbes Travel Guide ו-AAA הם שני הארגונים הידועים ביותר בדירוגי המלונות שלהם. 

מדריך הטיולים של פורבס מדרג אלפי מלונות יוקרתיים ברחבי העולם עם התואר חמישה כוכבים, ארבעה כוכבים ומומלצים (שלושה כוכבים). AAA משתמש במערכת דירוג של יהלומים, כאשר מלונות מקבלים בין יהלום אחד (לבעלי תקציב מוגבל) לחמישה יהלומים (היוקרה האולטימטיבית).

קראון פלאזה אילת (יח``צ: אורי אקרמן)
בישראל אין מערכת מסודרת לכוכבים | יח``צ: אורי אקרמן


עם זאת, דירוגי כוכבי מלונות עובדים שונה במדינות אחרות. בצרפת למשל, קיימת מערכת דירוג ממשלתית רשמית, ובתי המלון מחויבים על פי חוק להציג את דירוג הכוכבים שלהם, מכוכב אחד עד חמישה כוכבים. למדינות רבות אחרות יש מערכות דירוג כוכבים רשמיות המשמשות את הממשלה או מועצת התיירות המקומית לסיווג מלונות.

בעוד שהסקאלה הסטנדרטית הנהוגה ברחבי העולם מדרגת מלונות מכוכב אחד עד חמישה כוכבים, כמה מלונות אולטרה-יוקרתיים מרחיקים לכת וטוענים שהם למעשה מלונות של שישה כוכבים. מלון Burj Al Arab בדובאי אפילו טוען שהוא מלון שבעת הכוכבים היחיד בעולם, המתגאה בשירותים יוקרתיים כמו שירות משרת אישי, נהג רולס רויס צמוד וסוויטות בעלות של למעלה מ-70,000 שקל ללילה.

בישראל אין למעשה דירוג אחיד של המלונות, ובלאו הכי השתתפות בדירוג הכוכבים של משרד התיירות איננה חובה, ולכן מספר רב של מלונות לא מדורגים באופן אובייקטיבי, אלא מדרגים את עצמם. אחרים פשוט מסתמכים על חוות הדעת של האורחים שמדרגים אותם באתרי ההזמנות הגדולים. לטענת המלונות, חוויית האורח היא הדירוג האמיתי בימינו.

קבלה במלון (צילום: Phuong D. Nguyen, shutterstock)
בכל מדינה יש מערכת דירוג שונה | צילום: Phuong D. Nguyen, shutterstock

מה המשמעות של דירוגי הכוכבים של המלון

למרות שאין מערכת דירוג סטנדרטית ברחבי העולם, המשמעות הכללית של כל דירוג כוכבים היא עקבית למדי. הנה מה שאתם צריכים לצפות לו במקום האירוח לפי דירוג הכוכבים:

כוכב אחד 
אירוח בסיסי בלבד. אל תצפו לשירותים נוספים כמו שירות חדרים או ניקיון יומי במלון שמדורג עם כוכב אחד. בארצות הברית למשל, מרבית מקומות האירוח של חברת Motel 6 הם בדירוג של כוכב אחד, עם חדר שינה בסיסי, מיטה ולרוב גם ריהוט מיושן.

שני כוכבים ☆☆
מלונות שני כוכבים הם עדיין די בסיסיים ובמחיר סביר, אבל אולי יהיו להם כמה שירותים נוספים, במיוחד אם הם חדשים יותר. לדוגמה המלונות של Fairfield Inn by Marriott או La Quinta Inn by Wyndham.

שירות חדרים  (צילום: BAZA Production, shutterstock)
במלון עם כוכב אחד לא תמצאו שירות חדרים | צילום: BAZA Production, shutterstock

שלושה כוכבים ☆☆☆
בדרך כלל, מלון שלושה כוכבים הוא מלון סטנדרטי ונוח עם מגוון טוב של שירותים: בריכות שחייה, מרכזי כושר ומסעדות הם משהו שאינו חריג לראות במלונות מהסוג הזה. את הדירוג של שלושה כוכבים תוכלו למצוא במלונות של Courtyard by Marriott או Hyatt Place ואחרים באותה רמה.

ארבעה כוכבים ☆☆
מלונות ארבעה כוכבים הם מלונות יוקרה עם כל השירותים של מלון שלושה כוכבים, בתוספת תוספות כמו שירות רכבים או שירות קונסיירז'. זה משהו כמו מריוט או Hyatt Regency.

חמישה כוכבים ☆☆
כאן תמצאו את המלונות הכי מפוארים שתוכלו לשהות בהם, עם המתקנים והשירותים היוקרתיים ביותר שאפשר להשיג. דוגמאות למלונות חמישה כוכבים הם ריץ-קרלטון ו-Four Seasons.

החדר במריוט, רומניה, יחצ (צילום: מתוך instagram)
הדירוג תלוי במספר השירותים שמציע המלון | צילום: מתוך instagram

האם דירוגי הכוכבים של המלונות מדויקים?

דירוגי כוכבי מלונות יכולים להיות בסיס טוב לשיפוט של איכות המלון, אבל זה לא המדד היחיד שכדאי להשתמש בו. מומלץ תמיד לקרוא ביקורות של אורחים ששהו במלון בפלטפורמות כמו Tripadvisor או Booking.com ולא רק להסתמך על דירוג הכוכבים של המלון.

בעוד שדירוג כוכבי מלונות יכול להיות מועיל בעת תכנון נסיעות, זה לא הגורם היחיד שאתה צריך לקחת בחשבון. חשוב כמובן גם לשים לב לגורמים קריטיים כמו מיקום, מחיר והאם המלון חדש או ותיק. מלון Marriott מודרני, חדש שנבנה לאחרונה, שהוא מלון שמדורג רק עם שני כוכבים, יכול לגמרי להיות נעים יותר מאשר מלון Marriott ישן יותר ומתאפיין בשירות מלא עם דירוג של ארבעה כוכבים.