היום (22.9), קרואטיה משנה את צבעה בישראל ממדינה "ירוקה" למדינה "אדומה", זאת בעקבות עלייה בכמות החולים בתקופה האחרונה. המשמעות של השינוי היא שהחל מהיום, כל מי שיחזור מחופשה בקרואטיה יהיה מחויב להיכנס לבידוד של 14 ימים בארץ. ההודעה על כך שקרואטיה תהפוך למדינה אדומה התקבלה כבר לפני שבוע (15.9) ובמשך שבעה ימים ניתנה לכל המטיילים האפשרות לחזור לארץ, או לבטל את הטיול המתוכנן, מבלי להיכנס לבידוד.

עשינו סדר ברשימת המדינות שניתן להיכנס אליהן עם ובלי בידוד בחזור

למרות זאת, סגלית בר, מדריכה ויועצת טיולים, החליטה ביחד עם משפחתה לטוס לקרואטיה ולשהות בה עד סוף החגים. "הזמנו את החופשה בסוף אוגוסט, כשקרואטיה עוד היתה מדינה ירוקה ובסוף הטיסה שלנו המריאה ביום שהכריזו עליה כמדינה אדומה", מספרת סיגלית. "למרות שנתנו שבוע לטייל בה ולחזור ללא צורך בבידוד, החלטנו לא לקצר את החופשה ובינתיים אנחנו מתכננים לחזור ב-8.10, אבל עדיין אין לדעת". 

חופשה בקרואטיה (צילום: סיגלית בר)
"האנשים נחמדים". קרואטיה | צילום: סיגלית בר

חופשה בקרואטיה (צילום: סיגלית בר)
האזור בו סיגלית ומשפחתה נופשים. "ממליצה להגיע" | צילום: סיגלית בר

סיגלית מתארת שלא היו להם התלבטויות וכולם עלו על המטוס בלי לחשוב פעמיים: "אין ספק שזה מבאס, אבל אנחנו זורמים עם ההחלטה שלנו לצאת לחופשה ונמשיך ליהנות גם בתנאים החדשים. ממילא אני עובדת מהבית, אז הבידוד בחזור לא יהיה שינוי מאוד גדול מבחינתנו". בנוסף, היא מציינת שלאחר ההחלטה אף גורם רישמי לא עידכן אותם בהנחיות החדשות והם למדו על המצב מהחדשות ומחברים מהארץ.

סיגלית ומשפחתה מטיילם בין נקודות שונת במדינה, כשבכל מקום הם שוכרים וילה לכולם ומטיילים באזור. "לדעתי זה מגוחך שיראל הפכה את קרואטיה לאדומה בדיוק באותו היום שהיא הפכה את סרביה לירוקה, אין הבדל בין השתיים. אנשים פה חיים רגוע לגמרי וכמות ההדבקות בכל יום היא נמוכה. ההרגשה של מי שנמצא כאן היא שקרואטיה מאוד ירוקה".

חופשה בקרואטיה (צילום: סיגלית בר)
סיגלית והנכדות במהלך החופשה | צילום: סיגלית בר

גם רמון גנץ, מנהל חברת Adriatic Discoveries , שחי בקרואטיה במשך 12 שנים, לא כל כך מבין מדוע הרשויות בישראל מיהרו להכניס את קרואטיה לקטגוריה של המדינות האדומות: "ממה שאני שומע, המספרים בכל קרואטיה מדברים על כ-70 מאומתים מידי יום ויש מגמת ירידה, שכן לפי כחודש המספרים עמדו שם על כ-200 חולים ביום. הציבור בקרואטיה מאוד ממושמע ואין חובת עטיית מסכות בשטחים ציבוריים, אבל חובה לעטות מסכה בתוך מבני ציבור, בתחבורה הציבורית ובמקומות סגורים".

בנוסף, רמון מציין שיש הגבלה של עד 20 איש במפגשים פרטיים ועד 50 איש בחתונות והלוויות. המסעדות ובתי הקפה פועלים כרגיל והחיים חזרו למסלולם. אירועי הספורט נערכים ללא קהל, ובאופן כללי יש הרבה פחות מגבלות מאלה שיש אצלנו. "ההחלטות של ממשלת קרואטיה הן מאוד ענייניות ולא מושפעות ממגזרים או פוליטיקה", הוא אומר. "יש לי תחושה שההחלטה הזו מצטרפת לעוד מספר החלטות שהתקבלו כאן לאחרונה ושאין בהם היגיון וחבל".

"למרות הכל, אני מאוד ממליצה להגיע לכאן", אומרת סיגלית. "אני תמיד ממליצה על קרואטיה ועכשיו במיוחד. כשבארץ התחלואה עולה, קרואטיה בטוחה בהרבה".