חוף בזנזיבר (צילום: Adrian Assalve, Istock)
זה הזמן להזמין את החופשה. זנזיבר | צילום: Adrian Assalve, Istock

8 ימי חג וחופשה ארוכה מבית-הספר הפכו את חנוכה לאחד ממעוזי התיירות העמוסים יותר על פני לוח השנה. לא מעט משפחות מנצלות את ההזדמנות לצאת בשערי נתב"ג - גם ליעדים רחוקים, כפי שמספרים בסוכנויות, ולא רק לגיחות קצרות-טווח.

ומה קורה למחירים? מנהלת השיווק של אשת טורס, גלית זכאי, מספרת כי בהתאם לביקוש - המחירים בחנוכה גבוהים בכ-10%-20% מהמחירים הרגילים לעונה. המשמעות היא שהמחירים גבוהים יותר מבשבועות שגרתיים - אך נמוכים ממחירי השיא של יולי-אוגוסט וסוכות.

ובכל זאת, ניתן למצוא דילים גם בתקופה הזו - במיוחד כשמדובר על נופש בחו"ל.

באל-על, למשל מוזילים שורה של טיסות לאירופה למחיר של 350-400 דולר, המגלמים עד 26% הנחה במחיר הרגיל.

מחירי הנופשונים בחו"ל שבדקנו, לעומת זאת, גבוהים בעד כ-40% מעלותם לפני חנוכה. כך, למשל, יזנק מחיר חופשה בת 4 ימים (3 לילות) ברומא מ-522 דולר ל-753, וסוף שבוע בפראג או במלטה יעלה 10% יותר מבמועד מוקדם יותר.

בארקיע, אגב, לא מוזילים מחירי הטיסות, ולא מוצעים כרגע דילים מיוחדים לחנוכה - אך החברה תפעיל לראשונה לרגל החג קו ישיר לזנזיבר. מחיר הטיסה 1,750 דולר לאדם, ומחיר חבילה כוללת של שבוע נע בין 2,500 דולר לאדם בחדר זוגי במלון מפואר על בסיס הכול כלול, ל-3,555 דולר לאדם בחדר זוגי במלון 5 כוכבים דה לקס. החברה מציעה תעריפים מיוחדים לילדים.

מלטה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מחירי הנופשונים בחו"ל גבוהים בעד כ-40 אחוז מעלותם לפני חנוכה. מלטה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

הזמנה - מראש או ברגע האחרון?

"מי שמעוניין בחופשה ליעדים מרוחקים חייב להזמין מראש כבר עכשיו", טוענת זכאי, "שכן הביקוש כבר החל ליעדים מרוחקים כמו יעדי המזרח, תאילנד וסין. למי שיחכה עוד שבועיים, כבר לא יישאר הרבה מבחר".

שוק הנופשונים והיעדים קרובים, לעומת זאת, עתיד על-פי זכאי להתעורר רק בתוך שבועיים. "זה הזמן להזמין את החופשה", היא אומרת, "ודאי לא ברגע האחרון שבו כבר לא יישאר מבחר גדול של מלונות ותאריכים".

מנכ"ל קלאב הוטל ומ"מ נשיא התאחדות המלונות בישראל, רוני פיבקו, מסכים כי הזמנה מוקדמת מיטיבה עם הצרכן.

"המצב היום, חודשיים לפני חנוכה, לא מלהיב", אומר פיבקו. "היום המחירים נמוכים עדיין, כי התפוסות נמוכות. עדיף להזמין היום, כשמחירים הרבה יותר טובים; ככל שנתקרב, המחירים יעלו".

השנה, מזכיר פיבקו, יוצא חנוכה רחוק יחסית רחוק מחג המולד - והמשמעות לכך כפולה: מחד, עתידים לשהות בארץ בשבוע הספציפי הזה פחות תיירים מן העולם ביחס לשנים מקבילות. "במלונות המקומיים אנחנו בונים השנה רק על השוק הישראלי שרגיל להתנהל ברגע האחרון", מסביר פיבקו, "צריך למלא רמה מינימלית של תפוסה לפני שמקפיצים מחירים, והיום אנחנו עוד לא נמצאים שם".

"מנגד", הוא מציין, "בגלל שחנוכה שבועיים לפני הכריסמס, הישראלים יכולים לקבל דילים לא נורמליים באירופה. ב-20 בדצמבר המחירים קופצים פי 2 ממה שהיו קודם. מי שמחפש את אווירת הכריסמס יקבל אותה כבר מ-1 בנובמבר, אבל המחירים בבתי-המלון מאוד מוזלים".

 

נר שני בים המלח

ועדיין, מזוהה חנוכה בעיקר עם תיירות פנים. מה הם היעדים המועדפים בחנוכה בארץ?

לדברי פיבקו, "בים המלח - העונה היא החורף. אילת כרגע זולה מאוד עם תפוסות נמוכות, ובצפון מחירים מאוד נמוכים. תל-אביב תמיד תהיה מלאה, והמחירים בה גבוהים יחסית".

"באופן מסורתי, חנוכה נחשב יותר כמועד של תיירות פנים", מסכמת זכאי.

הצצה במחירי המלונות בים המלח לשבוע של חנוכה מגלה כי הם נעים לרוב בין 700 ל-1,200 שקל לזוג ללילה, לרוב תוך התניית מינימום של מספר ימים.

>> חורף לוהט: היעדים הכי חמים לעונה