לצערנו, כולנו מכירים את התסכול הגדול כשנעמדים מול מסוע מזוודות ריק, אחרי שכולם סביבך אספו מזמן את החפצים שלהם. ברגע הזה אתה כבר לבד, נאחז בפיסת התקווה האחרונה שעוד נשארה לך, שאולי היא עוד תגיע. ואז מתחילות הריצות לפקידים השונים, מילוי הטפסים המעייף והצפייה הארוכה שסוף סוף אתה והמזוודה שלך תעשו איחוד מרגש.

המחשבה המעודדה בעניין, זה שחלק יטענו שיש משהו משחרר בנושא: הגעתם ליעד החופשה וכל מה שיש עליכם זה מה שיש לכם, התיק אולי יגיע בסופו של דבר ואתם תקבלו החזר על הקניות שתצטרכו לבצע. כמו כן, אם אבדה הכבודה שלכם בדרך חזרה מהחופשה, הנחמה הקטנה היא שמישהו אחר יסחוב את הכביסה המלוכלכת שלכם הביתה. 

נחמה אחרת ניתן לשאוב מהעובדה שאתם ממש לא לבד בסיפור הזה. ב-2016 לבדה הלכו לאיבוד 21.6 מיליון מזוודות בשדות התעופה בארה״ב, בערך 5.73 תיקים לכל אלף נוסעים, ירידה משמעותית מאז 2007 אז עמד היחס על 18.88 תיקים לאלף נוסעים. התקדמות יפה אמנם, אבל לא מספיק.

עובדי רשות שדות התעופה האמריקאית (צילום: Scott Olson, GettyImages IL)
עובדי רשות שדות התעופה האמריקאית | צילום: Scott Olson, GettyImages IL

על פי מחקר של חברת SITA עולה גם כי 47% מהתיקים והמזוודות שנעלמו קוטלגו תחת ״טיפול לא ראוי בהעברה״ (transfer mishandling) ובעברית - הלכו לאיבוד בקונקשן;  16% כיוון שמעולם לא הועלו למטוס; ו-15% בשל שגיאה בכירטוס.ברוב שדות התעופה יש לכם בערך 90 יום לאסוף את הכבודה שלכם ואם לא עשיתם זאת (ומסתבר שיש לא מעט שלא עושים זאת) ברוב המקרים המזוודות יתרמו למכירות פומביות שהכנסותיהם מוקדשות לצדקה.

אבל לא רק מזוודות נשכחות בשדה התעופה, גם בעלי חיים, עיני זכוכית, אפר של אדם ומצבה. האחרונה, עם הכיתוב האירוני ״you will always be remembered, never forgotten״ (תמיד נזכור אותך, לעולם לא תשכח), נשכחה לפני כמה שנים בטרמינל 1 בשדה התעופה של דבלין ומעולם לא נאספה. לפני כמה שבועות, באותו המקום, ניסה אדם לקח עימו שני דגי זהב בבקבוק מים של שני ליטר, אך כיוון שאלו לא הורשו לעבור את האבטחה הם זכו לרילוקיישן למלהיידה (Malahide) הסמוכה.

עובדי שדות התעופה של לונדון מחזיקים ברשימה לא פחות מסקרנת של דברים שנשכחו מאחור, כמו 50 אלף ליש״ט במזומן, שעון רולקס, שקית יהלומים, מפתחות לפורשה ופנקס צ׳קים ריקים אך חתומים. סביר להניח שהפריטים הללו הוחזרו לבעליהם, אך מערכת השיניים התותבות, שמלות כלה, מגברי גיטרה וכמה פאות, נותרו מאחור ללא דורש.



ומה בנוגע לבקבוקים וכלי הנשק (לכאורה) שהחרימו לכם בשלב הבידוק הבטחוני? תודו שחשבתם שאנשי הביטחון לוקחים הכל אליהם הביתה ועושים בהם כרצונם, אבל על פי עובדי שדה התעופה לונדון גטוויק המצב קצת שונה. לדבריהם, פריטי הטואלטיקה, כמו גם בקבוקי שתיה קלה מועברים למחזור או ישר לפח. נוזלים בעלי ערך גבוה יותר (יינות, בשמים) מתוייגים בנפרד, עוברים בדיקות, ובסוף מושלכים גם הם למחזור. בכל הנוגע לסמים וכלי נשק, תהיו בטוחים ששום מכירה פומבית לא תציע אותם, ואלו מועברים למשטרה בתור ״ראיות״ שמושמדות בסופו של דבר.

ואיך אתם יכולים למנוע את זה מעצמכם? פשוט תלמדו לארוז נכון.

(מקור 1, 2)

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש