אחד הרגעים הכי מלחיצים בחופשה שלנו בחו"ל הוא זה שאנחנו עומדים מול מסוע המזוודות וממתינים שהמזוודה שלנו תגיע. למרות שלרוב אין בעיות, עד שאנחנו לא מזהים אותה בזווית העין, אנחנו לא נהיה שקטים והחופשה שלנו לא תוכל להתחיל. 

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש

חשוב שתדעו שגם אם המזוודה שלכם לא הגיעה, חברות התעופה טובות היום יותר מאי פעם באיתור והחזרת המזוודה לבעליה (וכן, אנחנו יודעים שלפעמים זה לא עובד חלק). הנתונים מראים שכ-97 אחוזים מהכבודה האבודה מאותרת ומוחזרת תוך יומיים בלבד. זאת בזכות העובדה שעל כל מזוודה יש מדבקה עם ברקוד היודע לשייך אותה במדויק לכתובת שלה בחו"ל או בארץ המוצא.

למרות זאת, רבים מאיתנו מצמידים למזוודה תג עם כל הפרטים שלנו - שם, טלפון ואפילו כתובת מגורים. מצד אחד, התגית הזו יכולה להקל על איתור המזוודה אך מצד שני היא יכולה לגרום ללא מעט צרות שאולי לא חשבתם עליהן.

כך למשל, רצוי שלא לכתוב את הכתובת שלכם בבית. "כשאתם כותבים את הכתובת שלכם על המזוודה, אתם בעצם מגלים ללא מעט אנשים שאתם לא בבית בזמן הקרוב", נכתב ב-USA  Today. החשש המרכזי הוא כמובן שאנשים משדה התעופה במדינת המוצא יעשו שימוש במידע הזה. 

מאחורי הקלעים: יום עבודה בנתב"ג (צילום: החדשות)
על כל מזוודה יש מדבקה עם כל הפרטים. אילוסטרציה | צילום: החדשות

יחד עם זאת, רצוי לציין לאיזו מדינה אתם טסים. כאמור, במדבקה ששמים לכם על המזוודה יש את כל הפרטים הללו, אך זה לא מזיק לעזור ולהקל על תהליך איתורה. אם בכל זאת אתם רוצים לשים כתובת במדינת המצוא, רצוי לשים את זו של העבודה. כך, שגם אם יחזירו לכם את המזוודה רק אחרי שחזרתם לארץ, מה שעושים לרוב בשעות היום, יעשו זאת למקום העבודה שלכם. 


בעתיד הלא רחוק חברות המזוודות יחלו לשווק מזוודות שמובנה בהן תגית אלקטרונית שתוכל לחשוף את כל הפרטים הרלוונטיים רק למי שמורשה לכך, ובכך תוציא באופן סופי את הצורך לשים תגית ידנית. כך או כך, אנחנו מקווים שהמזוודה שלכם תמיד תגיע ליעדה ובכל מקרה, תמיד תשימו זוג תחתונים נוסף בתיק הגב.