ויכוח סוער התלקח בשבט כהן לפני זמן מה. ועל אף שמדובר במשפחה שהחליטה שלא לריב על פוליטיקה, נוצרו שני מחנות: אלו הסבורים שלתאילנד טסים למינימום שלושה שבועות, מול אלו הסבורים שאפשר לארוז חוויה מייצגת ומשמעותית בעשרה ימים בלבד.

> המדריך המלא למטייל בתאילנד

הרצון לבצע מחקר מקיף השתלב עם כורח הנסיבות, אז יצא שעשינו גם וגם: חלק מהשבט טס לשלושה שבועות וחלק הצטרפו לעשרה ימים בלבד.

ולפני שתבחרו צד בויכוח, הנה אני כותבת - אם יש לכם אפשרות לטוס לשלושה שבועות, לכו על זה. רק מה? לרוב האנשים אין אפשרות לקחת חופשה ארוכה כזו מהעבודה והמחויבויות שלהם. ויותר מזה, לא לכולם יש את המשאבים להשקיע ב-21 יום, גם אם הם בתאילנד.

כשלוקחים מוניות מים בבנגקוק מגיעים מהר יותר והנופים לא רעים בכלל (צילום: ליאת כהן רביב)
כשלוקחים מוניות מים בבנגקוק מגיעים מהר יותר והנופים לא רעים בכלל | צילום: ליאת כהן רביב

נקפוץ ישר למסקנות: זה לא רק אפשרי - זה אפילו מדויק! כי מה שקרה, זה שהגבלת 10 הימים אילצו אותי לחשוב ממוקד ופרקטי, הייתי חייבת לייצר חווית תאילנד שלמה ומושלמת בזמן קצרולכן, בשורה התחתונה, אם תאמצו את המסלול המצורף תגלו שהוא מאפשר לטעום מעט מכל מה שיש למדינה האהובה הזו להציע וישאיר אתכם שמחים ועם טעם של עודודרך אגב, גם אם עומדים לרשותכם שלושה שבועות - אני ממליצה על ההצעה הזו כפתיחה מנצחת.

תקציר הטיול

  1. נחיתה בפוקט. 
  2. קאו לאק - 2 לילות. נחיתה רכה וראויה לאזור פחות מוכר, כשעה וחצי צפונית לפוקט. שם פותחים את הטיול בריזורט 5* חלומי בפחות מ-200 שקלים ללילה.
  3. קאו סוק - לילה 1. טעימה משמורת טבע מרהיבה שמציעה נופים ייחודיים שיש רק במזרח, ותאמינו לי היא תשאיר אתכם פעורי פה.
  4. אולד טאון פוקט - לילה 1. תפאורה קולוניאלית צבעונית ומרהיבה עם שוק הלילה הכי שווה באי. 
  5. דרום פוקט - 2-3 לילות (אפשרות לשילוב לילה בקופיפי). נוף תאילנדי שכולל ים שטוח, איים קטנים באופק פלוס אותנטיות של חיים מקומיים. 
  6. בנגקוק - 2 לילות. 34 מיליון איש גרים בה - וזו כשלעצמה סיבה מספיקה כדי לבקר בעיר המופלאה הזו (סיבות נוספות: שופינג היסטוריה וקולינריה). ואם תעשו את זה נכון, אין מצב שלא תתאהבו

אם אתם מעדיפים לאמ;לק ו/או משתכנעים רק ממראה עיניים (תמונות סרטונים ומיקומים), אני מזמינה אתכם לחטט בהיילייט אצלי באינסטגרם


פירוט מלא של הטיול

לפני שנתחיל, ברשותכם, שני דיסקליימרים ובונוס

  1. כשרוצים חוויה מגוונת - חייב תנועה, אז בואו עם אנרגיה (ועם טרולי).
  2. המסלול הזה נבנה למשפחה רחבה (8 איש, גילאי 19-65) ולכן הוא משלב הכל: נופים, ים ,הרים, ערים וחופים. הוא נבנה עם נגיעות בכל מה שחשוב בטיול: טבע, היסטוריה, תרבות והרבה קולינריה.
  3. הבונוס: הוא תוכנן עם רגישות כלכלית ועדיין יצא מפנק, כי רצינו ליהנות מבלי שיגזלו אותנו. 

יעד ראשון

נוחתים בנמל התעופה הבינלאומי בפוקט ונוסעים שעה וחצי צפונה ל-Khao Lak.

נפתח את הטיול בקאו לאק Khao Lak (לילות).  האזור הזה מעולה ל "נחיתה רכה בתאילנד/במזרח", יש בו שילוב של הנוחות ה"מערבית" (ריזורטים ומלונות מפוארים, כבישים רחבים ועוד) עם המקומיות התאילנדית הפשוטה האותנטית והאהובה, כשברקע הרים עוצרי נשימה המכוסים ג'ונגלים צפופים בצבעי ירוק עד.

ככל שממשיכים צפונה כמות התיירים מצטמצמת, האוכל נהיה אותנטי זול וטעים יותר, האנשים נעימים ומסבירי פנים והנה אתם רוחצים בחופים הכי פחות צפופים והכי נקיים בתאילנד. תמצאו פה גם את חוף הגלישה הנהדר והפופולרי (ובין היחידים במדינה): Memories Beach. שווה להגיע אליו בשביל האווירה ובשביל מסעדת החוף הזולה והמעולה שלו. 

חווית פילים; רק בחוות עם פיקוח וטרנירי (צילום: ליאת כהן רביב)
חווית פילים; רק בחוות עם פיקוח וטרנירי | צילום: ליאת כהן רביב

כדאי לדעת: הצונאמי של 2004 פגע באזור הזה באופן הקשה ביותר מכל אזור אחר בתאילנד (תמצאו שם מוזיאון חשוב וכמה אנדרטאות). ודווקא בגלל זה הוא עבר מתיחת פנים ושוקם לחלוטין, הריזורטים שופצו כחדשים והם מרהיבים ומציעים מחירים נמוכים ושווים אל מול רמת שירות גבוהה מאוד.

מה אסור לפספס?

  • לכו לאיבוד ברחובותיו של הכפר המקסים  Khao Lak.
  • תאכלו אוכל מקומי ותקנו מזכרות בשוק הלילה המטריף: Bang Niang Market (ימים שני, רביעי, חמישי ושבת).
  • צאו לשיט ברפסודות במבוק בנהר ב-Komol‘s Corner Bamboo Rafting.
  • בקרו בחווה טיפולית של פילים, זו חוויה מרגשת שתמלא אתכם בענווה אל מול בעל החיים הענק והאצילי הזה: Khaolak Elephant Sanctuary. לתשומת לבכם: החווה הזו פחות מפורסמת אבל תתעקשו עליה כי היא בין הבודדות שנמצאות תחת פיקוח וטרינרי. היא גם זולה יותר מהאחרות ואפשר לבקר בה בעלות של כ-100 שקלים לאדם (תרומה לתחזוקת הפילים).
  • לכו לטבול במפל מדהים - Sai Rung Waterfall (כ-5 דקות נסיעה מחוות הפילים). מדובר במפל צנוע אבל קסום, בעיקר בימים גשומים. הכניסה חופשית.

View this post on Instagram

A post shared by Liat Cohen Raviv (@liatcohenraviv)

איפה ישנים?

בטיול הזה גילינו לראשונה ריזורט *5 יפייפה: Moracea by Khao Lak Resort, עם בריכות נהדרות וחוף ים פרטי, שמציע חדר זוגי ענק עם ארוחת בוקר בפחות מ-200 שקלים ללילה. (יש חדרים קטנים ב-140 ששקלים) ואני ממליצה בחום.

אפשרות נוספת (מביקור קודם): La Flora Khao Lak, מלון 4*, מתקנים חדשים אווירה רגועה, חוף מעולה. הם מציעים חדר זוגי בשיא העונה בעלות של כ-400-500 שקלים ללילה.

עוד מלון נהדר: Chongfah Beach Resort Khao Lak, הפתיע אותנו בענק. מלון מקסים עם חדרים ענקיים ואוכל מעולה, מרחק הליכה משוק הלילה (החוף מעט סלעי!), הוא מציע חדרים זוגיים ב-650 שקלים

ואחרון חביב, מושלם יוקרתי ולכן מתאים בעיקר לזוגות: Devasom Khao Lak Beach Resort & Villas. חדר עשוי להגיע ל-1,800 שקלים בשיא העונה (אבל אם אתם גמישים בתאריכים תבדקו אותו, אנחנו שהינו בוילה מדהימה ב-600 שקלים מחוץ לעונה).

 

יעד שני

כשעה נסיעה מקאו לאק לכיוון צפון, מסתתרת שמורת הטבע המרהיבה קאו סוק Khao Sok National Park.

אי אפשר להגיע למזרח בלי טעימה משמורת טבע עם נופים זרים ומהפנטים. השמורה הזו נחשבת לאחת היפות בתאילנד, פרוסה על כ-740 קמ"ר ובליבה אגם ענק: CHEOW LAN. היא ביתם של יערות גשם מהוותיקים בעולם, בליבה אגם מרהיב משובץ בהרי גיר מחודדים - כפי שמוצאים רק בחלק הזה של העולם. 

הדבר היחיד שיהיה יותר מהפנט משקיעות אדמוניות המאפיינות את השמורה הזו - זה המראה הנדיר של ערפילי הבוקר, כשתתעוררו בחדר שינה שצף על המים. חיים בה למעלה מ-180 מינים שונים של ציפורים, מאות מינים של חיות בר ויש בה שלל אטרקציות מהנות: שייט בסירות קאנו או אבובים, טיולי מערות ועוד.

View this post on Instagram

A post shared by Adel Mgaieth - THAILAND TRAVEL (@thailand_adel)

איפה ישנים?

אפשר לבחור ללון כאן ללילה ואפשר גם לבחור לטייל בשמורה למשך יום מלא ולחזור לקאו לאק ללילה נוסף. כך או כך, ישנן מספר חברות תיירות מקומיות בקאו לאק שאפשר למצוא ולסגור איתן במקום. המחירים משתנים בהתאם לחבילה שתבקשו.  

אם תבחרו ללון בתוך השמורה, ובבקשה תבחרו, דעו שיש מגוון רחב של אפשרויות ברמות שונות ומחירים שונים לכל כיס. לחוויה ייחודית ומיוחדת אני ממליצה ללון בבקתות מעל המים. גם פה יש מגוון אפשרויות.

אפשרות נעימה וזולה יחסית: Khao Sok Smiley Lakehouse.

אפשרות יקרה ושווה יותר: 500 Rai Floating Resort

 

יעד שלישי

יורדים חזרה לכיוון האי פוקט (כשלוש שעות נסיעה), ללילה בעיר העתיקה Phuket Old Town (עדיף ביום א׳ בשבוע).

כשאתם נוסעים מקאו סוק לעיר העתיקה של פוקט, כדאי לתכנן עצירה לארוחת צהריים באזור השוקק והצפוף ביותר באי - הפאטונג Patong (ולא לפספס את הרחוב המרכזי Bangla). זה אזור פופולרי בקרב התיירים הישראלים, השוודים והגרמנים, ועל אף שאני פחות מתחברת אליו, אני מודה שתמיד מעניין להסתובב ברחובות צפופים ועמוסים, בין ברים מעוצבים, מסעדות ענק ודוכנים שונים ומשונים, כשברקע קניונים מערביים (עם מחירים מערביים), רשתות מזון מוכרות ועוד. 

אם תגיעו בלילה הטירוף יהיה בשיאו, האווירה הופכת לסליזית כמצופה מאזור המסיבות הראשי של פוקט, שכוללות מופעי אש וריקודים על עמודים. יש הטוענים שכדאי לחוות את השיגעון הזה לפחות פעם אחת. בחוף הים של הפאטונג (רצועת חוף באורך 3 ק״מ). יש שם ריכוז של אטרקציות, מתאים למי שמחפש סקי מים ומצנחי רחיפה, צלילות, שנורקל ועוד ועוד.

תפאורה קולוניאלית שונה ומהפנטת בעיר העתיקה של פוקט (צילום: ליאת כהן רביב)
תפאורה קולוניאלית שונה ומהפנטת בעיר העתיקה של פוקט | צילום: ליאת כהן רביב

העיר העתיקה של פוקט

קשה לי להבין מטיילים שמגיעים לפוקט ומפספסים את התפאורה הקולוניאלית המרהיבה, את שוק הלילה הכי שווה באי (ימי ראשון בלבד), את ציורי הקיר הנהדרים ואומנות הרחוב באזור שכולו צבעוני ופוטוגני. נקודת הציון המרכזית שלכם נקראת -‏ Phuket Town Old Historical street.

העיר העתיקה אמנם קטנה, אך לאורך כמה וכמה רחובות תוכלו ליהנות ממבנים קולוניאליים צבעוניים מרשימים שנבנו במאה הקודמת והיו שייכים לבני האצולה המקומית. המבנים מוארים לעת ערב באורות רומנטיים ומהווים תפאורה מיוחדת במינה ושונה לגמרי מהכפרים המסורתיים. תמצאו בה בתי קפה מקומיים מעוצבים להפליא, בוטיקים, חנויות קטנות ומטריפות, גלריות אמנות ומוזיאונים - להנאת המשפחה כולה, עם אווירה כללית שמזכירה את תאילנד של פעם. לא אגזים אם אומר שהיא מזכירה לי מעט את ניו אורלינס.

מה אסור לפספס? 

  • שוטטו ברחובות הקסומים בלי יעד ולא תפסיקו לצלם.
  • תעצרו לגלידה בגלידרייה הזו: Torry's Ice Cream.
  • תטעמו קפה משובח שטוחנים כאן: The 5th Element.
  • שבו בבית הקפה הנהדר הזה: Daily Dose.
  • נשנשו קערת אורז בדוכן המופיע במדריך מישלן : Go Benz Rice Porridge Phuket (אחרי 21:00 בערב אין תור).
  • אם אתם עם ילדים ו/או אוהבי חתולים תציצו כאן : B Cat Café (לא ממליצה לאכול שם).
  • תעשו מסאג' (או ציפורניים) במסאג׳יה הקטנה והמעולה הזו: ROSE massage and nail.
  • ולבסוף, אם אתם מאוהבי הארי פוטר היכונו, זה הבר בשבילכם: Hog's Head Pub.
Old town Phuket- שוק הלילה הכי טוב באי. פתוח בימי ראשון (צילום: ליאת כהן רביב)
Old town Phuket- שוק הלילה הכי טוב באי. פתוח בימי ראשון | צילום: ליאת כהן רביב

איפה ישנים?

לבחירתכם, מגוון מלונות בוטיק מקסימים עם חדרים פשוטים אך נעימים ביותר

המלצה נהדרת: The Memory at On On Hotel, חדר זוגי צנוע יעלה לכם כ-150 שקלים ללילה (תזהו אותו מהסרט "החוף" עם לאונרדו די קפריו).

אפשרות נוספת במרחק של 10 דקות הליכה מהמרכז אבל עם תוספת של בריכה: Ratri Hotel Phuket Old Town. חדר זוגי חביב ביותר יעלה לכם כ-120 שקלים ללילה 

 

יעד רביעי

קדימה, הגיע הזמן לרדת לדרום פוקט

מדובר ב-40 דקות נסיעה בלבד ואני מבטיחה שלמרות שזה אזור פחות מתוייר (וקשה לי להבין למה) זו הזדמנות לנפוש בצד המזרחי של האי, על חוף הפונה למפרץ ותחום באיים קטנים, כך שאתם יושבים מול ים שטוח ונוף תאילנדי. וזאת, זאת תאילנד שדמיינתם!

ואם זה לא מספיק. אז זו הזדמנות נהדרת להתערות בחיי המקומיים, לאכול במסעדות מעולות, וליהנות מריזורטים מטריפים במחירים זולים מהממוצע במרכז האי. 

פרידום ביץ׳, ירידה רגלית תלולה אבל המים הצלולים בטורקיז שווים את ז (צילום: ליאת כהן רביב)
פרידום ביץ׳, ירידה רגלית תלולה אבל המים הצלולים בטורקיז שווים את זה | צילום: ליאת כהן רביב

חצי יום טיול בדרום פוקט שמתחיל במקדש היפיפה וואט צ׳אלונג (צילום: ליאת כהן רביב)
חצי יום טיול בדרום פוקט שמתחיל במקדש היפיפה וואט צ׳אלונג | צילום: ליאת כהן רביב

מה אסור לפספס?

  • תשכרו סירת לונג-טייל מאחד הדייגים באזור (גרים שם דייגים אמיתיים) וצאו איתו לסיבוב במפרץ עם עצירה בחופים חוליים בלבן.
  • צאו עם סאפ לשייט עצמאי על ים שטוח ושקט.
  • תאכלו צהריים בבית הקפה הפוטוגני הזה: Raga coffee and homemade bakery (איזה קינוחים!).
  • צאו לחצי יום טיול שמתחיל במקדש הבודהיסטי היפיפה הזה: Wat Chalong, משם סעו לביג בודהה The Big Buddha, תשלבו ארוחת צהריים במסעדה מעולה עם נוף פנורמי של המפרץ ב- Mountain Breeze Cafe & Restaurant (היחידה שבאמת טובה שם באזור).
  • למחרת צאו לעוד חצי יום טיול, הפעם תתחילו במסלול הליכה שייקח אתכם לאחד החופים הכי יפים בפוקט: Freedom Beach (אפשר להגיע גם בשיט), משם המשיכו לארוחת צהריים בחוף קארון Karon. רק לא לשבת באלה שעל המים הן יקרות ולא מספיק טובות. הנה אחת מומלצת: Mr.Thong Restaurant ואחת נוספת: PINTO KARON
  • משם המשיכו למסאז' הכי טוב בגזרה: Sunshine Massage Karon Beach, ואז כדי לטעום קינוח מושחת תצעדו על קו החוף דרומה ל: Sweet Talk Phuket, ולבסוף, לפני שתחזרו למלון, סעו אל ראש הגבעה ותעצרו לצפות בשקיעה בנקודה הזו: Rock Beach Swing.

מה לא לעשות?

לא ללכת לפארקים שמנצלים בעלי חיים! 

אנא מכם, אם מציעים לכם להצטלם עם טיגריס בוגר שנותן לכם לשחק לו בשפם, או לרכב על פיל שקשור בחבלים עבים לעץ בצד הדרך - משהו בסיטואציה הזו מאוד לא הגיוני ולכן לא מוסרי ולא תקין! אל תתנו לזה יד. 

איפה ישנים?

ובכן, מתוך אהבה מיוחדת לכל מה שנגעה בו יד ישראלית - אנחנו בחרנו ב: Selina Serenity Resort, ואיזו בחירה מעולה זו הייתה. כדרכה של סלינה (רשת גלובלית בבעלות ישראלית), גם הפעם הם לקחו ריזורט קיים ושדרגו אותו בניראות, בשירות ובעיקר בחוויה ההוליסטית שכוללת פעילויות wellness מגוונות. 

סלינה דרום פוקט, חדרים נהדרים במחירים משפחתיים … (צילום: ליאת כהן רביב)
סלינה דרום פוקט, חדרים נהדרים במחירים משפחתיים … | צילום: ליאת כהן רביב

חדר זוגי בסיסי יעלה בשיא העונה סביב 300-600 שקלים, תלוי בתאריכים כמובן. אנחנו זכינו לשדרוג של אחד מ-5 החדרים שלנו (כי היה פנוי והם פשוט מקסימים) ושהינו בסוויטה משפחתית ענקית ומטריפה (!) שבשיא העונה תעלה לכם פחות מחדר פצפון בתל אביב, כ-1000 שקלים ללילה. 

אפשרות לינה נוספת בגזרה הזו, אמנם ללא חוף ים, אבל עם וייב יוקרתי נוף הררי ומסעדה משובחת: Stay Wellbeing & Lifestyle Resort. חדר זוגי בסיסי בשיא העונה יעלה לכם כ-500 שקלים. חדר עם נוף לבריכה יעלה כ-800 שקלים.

 

יעד 4.5

קופיפי Koh Phi Phi

בשלב הזה, במידה ויש לכם עוד לילה או שניים או שאתם מעדיפים לדלג על בנגקוק (לא!) ומחפשים חלופה, אז ללא ספק וללא עוררין - קחו מעבורת לקופיפי.

קופיפי מנצח בקטגוריית "איים קטנים ושובבים". הוא קטנטן ולכן יכול להתאים לטיול יום, אבל הוא גם מקסים וידידותי אז אפשר בהחלט לעשות שם לילה. לשיקולכם כמובן. מעבורות יוצאות מ-Rassada Pier והנה לינק לאתר להזמנת כרטיסים.

בית קפה אינסטגרמי. Ma Doo Boa (צילום: ליאת כהן רביב)
בית קפה אינסטגרמי. Ma Doo Boa | צילום: ליאת כהן רביב

איפה ישנים?

מלון מומלץ ללילה בקופיפי, בעיקר בזכות המיקום והמחיר (כ-350 שקלים לחדר) - Chaokoh Phi Phi Hotel And Resort.

למי שחובב יוקרה, אני ממליצה לבדוק זמינות ב-SAii Phi Phi Island Village Resort (רק זהירות, חדר בעונה יכול להגיע ל-1200 שקלים ויותר).

עוד המלצת דרך: כשאתם נוסעים לשדה התעופה בפוקט השאירו זמן לעצירה בבית הקפה האינסטגרמי Ma Doo Bua. הוא חמוד למדי, התפריט עשיר והמחירים נוחים. יש שם צוות צילום מקומי שישמח, בעבור סכום סביר, לסייע לכם בצילומי רחפן מחמיאים.

 

יעד חמישי

הגיע הזמן לבנגקוק

אני יודעת שהקהל הישראלי אמביוולנטי לגבי בנגקוק אבל אנא מכם, תנו לה צ׳אנס, זו עיר אסייתית מרהיבה ומתקדמת שמאכלסת 34 מיליון איש - שזו בפני עצמה סיבה לבקר בה.

איך מגיעים?

טיסה פנימית מפוקט (שעה ורבע). אני ממליצה בחום על תיאום ישיר (הכי זול) באתר של Asia Air

טיפ חשוב: בבנגקוק שני שדות תעופה בינלאומיים. טיסות פנימיות שנוחתות בנמל התעופה דון מואנג (ולא סוברנהומי / BKK), יהיו זולות משמעותית.

וואט-ארון , פחות פופולרי ולא פחות מרשים (צילום: ליאת כהן רביב)
וואט-ארון , פחות פופולרי ולא פחות מרשים | צילום: ליאת כהן רביב

מה אסור לפספס?

  • תופסים טוקטוק/או מונית סירה (יש כאלה בעלות מגוחכת של כ-2 שקלים לאדם) והולכים לבקר בארמון המלוכה - The Grand Palace. מומלץ לרכוש כרטיסים באתר כדי להימנע מתורים בשיא העונה. חשוב: לדאוג לכיסוי כתפיים וברכיים, לא מתאפשרת כניסה אחרת
  • משם, במרחק הליכה, מבקרים בבודהה השוכב - ואט פהו Wat Pho (מומלץ לרכוש כרטיסים באתר).
  • משם, חוצים את הנהר עם מונית מים, למקדש היפיפה 'מקדש השחר' ואט ארון Wat Arun (כניסה חופשית).
  • אני ממליצה בחום על ביקור באזור הקאוסן Khaosan. מי שמכיר אותו משנים עברו (כשהיה מושחת ופרוע) יגלה שהוא עבר מתיחת פנים ושדרוג רציני בנראות והניקיון שלויש בו שוק קבוע של דוכנים צבעוניים ואין ספור ברים ומסעדות. את הארוחה שלכם תאכלו במסעדה המעולה הזו: Madame Musur. לאחר מכן, בגלל שהלכתם הרבה היום, תעשו מסאג׳ ב: Darin Spa (הספא הזה מתמחה גם בטיפולי פנים עשירים ומפנקים בעשירית מחיר מהארץ!)
  • ביום למחרת לכו לביקור בצ׳יינה טאון של בנגקוק. זו שכונה סינית בין הגדולות בעולם מחוץ לסין עצמה (קיימת מ-1782) ותשמעו לי, זה מרגיש כמו גיחה לבייג'ינג. תתחילו מהשוק העתיק, שמסתעף לתוך סמטאות צרות ונסתרות: The Old Market, תמצאו בו את כל מה שדמיינתם ואז עוד קצת. 
  • צאו מהשוק ואל תפספסו הליכה ברחוב הראשי - Yaowarat Road, שהיה ועודנו מרכז סחר פעיל ומשמעותי בעיר. 
  • אם הגעתם עד שם תצעדו למסעדה יפנית משגעת, מומלצת מישלן, שתגיש לכם מנות קטנות על בסיס אטריות (מתכון סודי בן מאה שנה) וכל ביס ירגיש כמו גן עדן - HOR FUN. 
  • בערב הזה נסו לבקר באזור המקסים והמתחדש הזה של העיר: Asiatique The Riverfront (מעולה לחובבי גלגלי ענק.
  • המלצה נוספת, שנחשפנו אליה בביקור האחרון שלנו ונהנינו ממנה ממש: שייט בסירת לונג-טייל לתוך התעלות הצרות שמתפצלות מנהר הצ׳או פראיה (הנהר הרחב שחוצה את העיר מצד לצד). שייט בתעלות הצרות יחזיר אתכם אחורה בזמן, יחשוף בתים תאילנדים מסורתיים ויפהפיים הבנויים עם כלונסאות מעל המים ויאפשר לכם לחוות חלק מהמסחר המסורתי במתכונת ׳השוק הצף׳. עוד עניין שהפתיע אותנו. התעלות האלה הן ביתם של מאות לטאות כח ענקיות. מראה מטריד ומרתק כאחד. 
    שייט בסירת לונג-טייל בתעלות הצרות של בנגקוק (צילום: ליאת כהן רביב)
    שייט בסירת לונג-טייל בתעלות הצרות של בנגקוק | צילום: ליאת כהן רביב
    הרחוב הראשי באזור הסיני של בנגקוק (צילום: ליאת כהן רביב)
    הרחוב הראשי באזור הסיני של בנגקוק | צילום: ליאת כהן רביב

שופינג בבנגקוק

אם יבקשו ממני לבחור נקודה אחת מושלמת לקניות בעיר, כמי שביקרה בה 8 פעמים (ותק כולל של 29 יום), אני אענה ללא היסוס: ‏The Platinum Fashion Mall. ואני אסביר:  עם למעלה מ-2,000 חנויות, קניון פלטינום הוא אחד ממרכזי הקניות הסיטונאים הגדולים והשווים ביותר בבנגקוק, ולא פחות חשוב - הוא ממוזג!

אין תענוג גדול יותר מלסרוק את שבע הקומות בחיפוש אחר בגדים, קוסמטיקה, נעליים ואביזרים. רק מה, דעו את המידות שלכם מראש (או הביאו סרט מדידה) כי אין אפשרות למדוד כלום ברוב החנויות. 

הנה המלצה שלי לחנויות שאסור לכם לפספס: 

  • חנות מספר 256A, בקומת הכניסה (בצד הפונה למקדונלדס), העונה לשם: Clothclub.
  • חנות תיקים מטריפה (!) בקומה מספר 5, אזור 2, העונה לשם: RANNY.
  • ועוד בשורה חשובה: כשרעבים, יש להם קומת אוכל מדהימה, מגוונת, אסתטית עם מגוון טוב של אוכל אותנטי, אסייתי או מערבי במחירים זולים. 

המלצה: הגיעו בבוקר (09:00-12:00), אחרת עמוס בטירוף ובכל מקרה נסו להימנע מסופי שבוע!! 

איפה ישנים?

לבנגקוק אין מרכז אחד מובהק (ביננו, גם לתל אביב אין) ולכן, זו רשימה של מלונות איכותיים שגילינו עם השנים, במיקומים שונים בעיר, שנבחרו כי מציעים תמורה מעולה למחיר הוגן: 

The Salil Hotel Sukhumvit 57 - מלון 5* שמציע חדר זוגי בשיא העונה בעלות של כ-350 שקלים.

The Berkeley Hotel Pratunam - מלון 5* במיקום פרימיום שמציע חדר זוגי בשיא העונה בכ-250 שקלים.

Grande Centre Point Terminal 21 - מלון 5* שמחובר לקניון משגע ומציע חדרים זוגיים ענקיים בעלות של כ-540שקלים אנחנו שילמנו על סוויטה של 75 מטר בקומה ה26 כ-800 שקלים ללילה.

Villa De Khaosan - מלון בוטיק בקאוסאן, מושלם לצעירים (ברחוב צדדי אך אסטרטגי) בעלות של כ-200 שקלים ללילה.

לאלו מכם שאוהבים להתפנק, ובא להם ריזורט משגע בתוך העיר, אני מציעה להציץ ב-Anantara Riverside Bangkok Resort. יש להם חדרים זוגיים בשיא העונה ב-800 שקלים ללילה וזה שווה כל אגורה. 


זהו, אני מקווה ששכנעתי אתכם העיקר שתטיילו נכון, מעמיק ואמיץ. והלוואי שתשלבו גם טבע, היסטוריה, תרבות וקולינריה - כדי להעשיר את החוויות האישיות ולפתוח את התודעה למציאויות שונות ומגוונות. הרי זו, זו הסיבה היחידה לטייל בעולם.

 

ליאת היא אשת חינוך שחשוב לה שאנשים, ובעיקר נשים, יטיילו בעולם במבט חוקר אמיץ וחוויתי. היא ביקרה במעל ל-90 מדינות בעולם ומסייעת לכל מי שפונה אליה באינסטגרם באדיבות ובשמחה.