כל נוסע יודע שעיכובים בשדה התעופה הם כבר עניין שבשגרה וכדאי לחשב בתוך לוח הזמנים: הבורדינג נדחה, טיסות מתעכבות, מטוסים לא מגיעים, יש תור על המסלול, מזג האוויר בעייתי ועוד ועוד. השאלה האמיתית היא איך מתמודדים איתם, וכאן דווקא יש הרבה מרחב לתמרון.

קחו למשל את נוסעי טיסת 2354 של אמריקן איירליינס מלוס אנג'לס לדאלאס בשבוע שעבר, שנתקלה בקשיים ועיכובים להגיע ליעדה הסופי. הגורמים דווקא לא היו קשורים לבני אנוש אלא לכוח עליון – סופות ברקים ורעמים שהיו עד כדי כך חמורות, עד שהטייס נאלץ לנחות בשדה התעופה וויצ'יטה פולס שבטקסס כדי לחכות עד שמזג האוויר יירגע.

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש

159 הנוסעים שהיו על המטוס שוחררו לטרמינל כדי לחכות ביתר נוחות, ומהר מאוד התברר כי מדובר בעיכוב רציני שיכריח אותם לבלות את כל הלילה בשדה התעופה. שזה כמובן מאוד מבאס, אבל איש לא היה יכול לעשות שום דבר בנידון.

איש חוץ מהטייס ג'ף ריינס, שהבין את גודל המצוקה של נוסעיו, והחליט שאם הוא לא יכול להביא אותם ליעדם בזמן - הוא לפחות יכול להנעים להם את ההמתנה. אז הוא צלצל לסניף המקומי של פיצריית "פאפא ג'ון" והזמין 40 פיצות משפחתיות לטרמינל. בסרטון שצילמו עובדי השדה ועלה לטוויטר ניתן לראות כיצד ריינס עצמו רץ על המסוע כדי לפגוש את השליח ולאסוף ממנו את המגשים.


ריינס טען כי אינו יכול לקחת את כל הקרדיט לעצמו, וכי מדובר רק בפעולה אחת קטנה שנקט הצוות כדי להנעים את רווחת הנוסעים: "הקצין הראשון שלי ואני היינו בטלפונים כדי לארגן מלונות לאנשי הצוות, ובמקביל הדיילים הגישו שתייה קלה לכל הנוסעים בטרמינל, כל זאת בזמן ששאר אנשי הצוות ארגנו אוטובוסים, כרטסו מחדש נוסעים שרצו לעזוב וענו על מבול של שאלות מצד שאר הנוסעים. תודה לכולם על העזרה".

דובר אמריקן איירליינס מסר בתגובה: "אנחנו תמיד גאים מאוד באנשי הצוות שלנו, שמטפלים במסירות בלקוחות שטסים איתנו, ואנחנו ברי מזל שהם הכי טובים בביזנס".

הטיסה, אגב, חודשה בבוקר שלמחרת והנוסעים שבחרו להמתין הגיעו סוף סוף ליעדם, שבעים ומרוצים.