הרכבת האווירית של הישראלים לדובאי ממשיכה וארבע חברות שונות מפעילות בכל יום מעל ל-5 טיסות ליעד החדש והמסקרן. בתוך החגיגה הגדולה, אתמול (ב') עוכבו מאות נוסעים שטסו עם חברת פליי דובאי בשדה התכופה של דובאי, לאחר שנטען שלא הסדירו כמו שצריך את הכניסה למדינה. לאחר כמה שעות העניין סודר, תוך התערבות של גורמים מדיניים, הנוסעים קיבלו אישור להיכנס ושאר הטיסות המתוכננות לאותו היום המריאו ללא בעיות נוספות.

בעקבות המקרה, הרשויות בדובאי הודיעו שמעכשיו ועד שהאישור ההדדי על כניסה ללא ויזה תכנס לתוקפה, כל תייר ישראלי שירצה להיכנס יהיה חייב להוציא אשרת כניסה בעלות של כ-90 עד 110 דולר או יותר (בניגוד לאישור ללא עלות שהיה עד עכשיו). זה כל מה שצריך לדעת על ההליך החדש:

שימו לב! הליך קבלת אשרת הכניסה עשוי להשתנות מעת לעת ויש לעקוב בעדכונים מול חברת התעופה או סוכנות הנסיעות דרכה הזמנתם

איך הוצאת האשרה תתבצע בפועל? 

כל נוסע צריך להסדיר לעצמו ויזה בעלות של כ-90 דולרים דרך חברות הוצאה מקומיות שהליך ההוצאה שלה לוקחת כ-96 שעות (שימו לב להוציא מספיק זמן לפני הטיסה או להזמין את הטיסה רק אחרי שתקבלו את האישור). בנוסף, את אשרת הכניסה ניתן יהיה להסדיר באופן עצמאי בעת ההגעה לשדה התעופה בדובאי וככל הנראה שבימים הקרובים נוכל למלא אותה באופן עצמאי גם דרך אפליקציה ייעודית שדרכה ניתן יהיה גם לשלם. 

בנוסף, כ-56 שעות לפי הטיסה יש למלא טופס פרטים אישיים דרך חברת התעופה. זהו טופס שאינו קשור להוצאת הוויזה ויש למלא את שניהם.

למה נוהל הכניסה לדובאי השתנה פתאום?

בתאריך ה-23 בנובמבר נחתם הסכם פטור הדדי מאשרות כניסה בין ישראל לאמירויות. בהודעת משרד החוץ נמסר כי יינתן פתרון ביניים לישראלים הטסים לאמירויות בטיסות הראשונות לפני כניסת הפטור המלא לתוקפו. בתאריך ה-7 בדצמבר התקבלה הבהרה מהרשויות באמירויות כי עד להשלמת הסדר הפטור כל מחזיק דרכון ישראלי הנכנס לאמירויות מחויב באשרת כניסה בתשלום.

"כשהכריזו על התחלת הטיסות מישראל לדובאי אף אחד לא ציפה שההיענות תהיה כל כך גדולה", אומרת טלי יטיב' מנכ"ל ובעלים ספיריט הפקות עולם. "הטיסות יצאו לדרך בלי הרבה דברים שהיו ידועים ובמשך כשבוע התנהלו בצורה הזו. לאחר השבוע הראשון, בו כאמור ראו את הכמות הגדולה של הישראלים שהגיעה ועוד צפויה להגיע, בדובאי קצת נבהלו והחליטו לעצור ולשנות את ההליך ליותר מסודר. כך, במקום לקבל אישור רק עם פרטים בסיסיים של שם ומספר דרכון, כעת נדרש לספק יותר מידע על כל נוסע כדי לקבל אישור כניסה".

טלי מוסיפה: "צריך להבין שאיחוד האמירויות בכלל ודובאי בפרט, זה מקום מאוד בטוח. בגלל זה, ברשויות רוצים לדעת בדיוק מי נכנס למדינה לפני שהוא מגיע ולהחליט האם לאשר לו להיכנס או לא".

למה החלו לגבות תשלום על כך?

בניגוד לאישור שניתן עד עכשיו בחינם, אשרת הכניסה החדשה (לא מדובר בויזה, אלא באשרת כניסה, היות ולא חותמים על הדרכון עדיין) הינה יותר מורכבת וכולל יותר פרטים על כל נוסע. 90 הדולרים (או יותר) הם למעשה דמי טיפול בבקשה מצד הרשויות בדובאי.

לירן שמיר ורן נגר - התיירים הישראלים הראשונים בדוב (צילום: N12)
תיירים עם דרכון ישראלי בדובאי | צילום: N12

האם הצורך לשלם ישתנה בעתיד?

על הנייר, ברגע שייכנסו לתוקפם ההסכמים שמאשרים את ביטול הוויזה בין המדינות, לא נצטרך לשלם יותר. בפועל, לא לגמרי ברור מתי זה יקרה, היות ומבחינה בטיחותית זה עדיין נושא מורכב. גם מהצד שלנו וגם מהצד של איחוד האמירויות. יחד עם זאת, כבר למדנו שהמהירות בה דברים משתנים היא גבוהה מאוד. "כולם לומדים תוך כדי תנועה", אומרת טלי יטיב.

מתי יחלו לדרוש את האשרה החדשה?

האשרה החדשה כבר החלה לפעול. שימו לב שמי שלא יסדיר אותה לא יוכל לעלות על הטיסה או יעוכב בשדה התעופה בדובאי. לא מעט ישראלים כבר נתקלו בבעיות הללו.

האם זה חריג?

זה לא חריג. ויזת כניסה לדובאי הינה דבר שנדרש מלא מעט תיירים ממדינות שונות, וגם הם צריכים לשלם על כך. המחירים משתנים בין זמן השהייה ומהות הביקור (תיירות/ עסקים וכו).