חופשה אמורה להיות חוויה יחסית חסרת דאגות עבור כולנו. אבל למרבה הצער, אתרי התיירות הפופולריים ביותר בעולם לא תמיד פועלים באותו אופן כמו המקומות שמהם אנחנו מגיעים. מהעיר העתיקה של רומא ועד אזור הכפר האנגלי, הכללים והחוקים משתנים באופן דרסטי, והופכים את מה שיכול להיראות כמו מעשה תמים לקנס יקר. הנה כמה מהקנסות המוזרים ביותר שיש.

ישיבה בוונציה

ונציה (צילום: cnn)
שימו לב היכן אתם יושבים. ונציה | צילום: cnn

במאמץ להפחית את הצפיפות בעיר העמוסה הזו, הישיבה אסורה בנקודות עניין פופולריות כמו כיכר סן מרקו וגשר ריאלטו. העיר התכוונה אפילו ללכת רחוק יותר ולאסור ישיבה בכל מקום על הקרקע שבתחומי העיר עם קנס של 580 דולר. אבל בעוד שהאיסור המלא מעולם לא יצא לפועל, האיסור הקודם של נקודות העניין נותר בעינו. ובהחלט אל תאכלו או תשתו בזמן הבילוי שם.

חשוב לדעת שוונציה היא אחת הערים הקפדניות ביותר בעולם בכל הקשור לתיירים שלה, בעיקר בשל המבנה השברירי וההיסטוריה שלה. בנוסף לקנסות על ישיבה, תיירים יכולים לקבל גם קנס על הליכה חשופת חזה, האכלת יונים, רכיבה על אופניים, שחייה בתעלות ולכלוך. לרובם יש קנסות כבדים של למעלה מ-300 אירו.

איטליה כולה עמוסה בחוקים דומים. פירנצה למשל אוסרת על אכילה במקומות ציבוריים בזמנים מסוימים, בזמן שברומא אסור לשבת על מדרגות ועל שפת מזרקות, ובטח שלא לאכול לידן.

מדינות אירופה נגד התיירים (צילום: rf123, חדשות)
לא לעצור ולהתיישב ולא לאכול. גשר ריאלטו | צילום: rf123, חדשות

>> רוצים לטייל באיטליה? היכנסו למדריך המלא

שתייה בציבור באמסטרדם

אמסטרדם, רחוב זיידייק (צילום: fokke baarssen, shutterstock)
רוצים לשתות? רק במקומות מסודרים. אמסטרדם | צילום: fokke baarssen, shutterstock

זהו כנראה חוק שחשוב שתיירים יכירו, מכיוון שלעתים קרובות קיימת תפיסה מעוותת לגבי אמסטרדם. עמדתה הנינוחה לכאורה לגבי מריחואנה, ורובע החלונות האדומים המפורסם שלה הובילו רבים להאמין שהעיר היא עיירת המסיבות המושלמת. למעשה, העיר ותושביה רואים באמסטרדם עיר הרבה יותר רגועה. כל ההיבטים הפרועים לכאורה של המערכת המשפטית שלה למעשה מוסדרים בכבדות, ותיירים יכול להיענש בחומרה על חוסר כבוד כלפיהם.

שתייה לשוכרה בפומבי אינה נסבלת, במיוחד עבור תיירים, וכך גם לגבי עישון קנאביס, ובשביל זה נועדו בתי הקפה. אפילו ברובע החלונות האדומים, צילום העובדים אינו חוקי. זו תעשייה מוסדרת לחלוטין, וללא קשר להשקפה האישית, יש לכבד אותה ככזו.

>> רוצים לטייל בהולנד? היכנסו למדריך המלא

לקיחת חול או סלעים כמזכרת ממקומות רבים

חוף יוון  (צילום: shutterstock)
תשאירו את החול בחוף. יוון | צילום: shutterstock

למרות שממש בא לכם לקחת מזכרת מהחוף היפה שמצאתם ביוון, היזהרו מלקיחה של עצם פיזי. לחופים ברחבי העולם, במקומות כמו הוואי, יוון, איטליה ובריטניה, יש מעמד מוגן ממגוון סיבות שונות, ולקיחת חול או סלעים מהם היא עבירה שנושאת עונש.

זוג צרפתי אחד גילה זאת בדרך הקשה בסרדיניה כשניסו לקחת 88 ק"ג של חול הביתה. הם נעצרו ועמדו בפני עונש גבוה של שש שנות מאסר וקנס של 3,000 דולר. למרות שהמקרה שלהם היה קיצוני, לקיחת אפילו כמות קטנה יכולה להביא לקנס. ככלל אצבע, פשוט אל תעשו את זה, וצלמו תמונה במקום זאת.

>> רוצים לטייל ביוון? היכנסו למדריך המלא

מסטיק בסינגפור (סוג של)

סינגפור משטרה (צילום: Fandistico, shutterstock)
שומרים על ניקיון. סינגפור | צילום: Fandistico, shutterstock

בעוד שבעיר-מדינה סינגפור יש מספר כללים נוקשים שעוזרים לשמור על המראה הטהור שלה, האיסור על לעיסת המסטיקים הוא כנראה אחד הידועים ביותר. זה רק חוק אחד שהביא המוח מאחורי העלייה המטאורית של סינגפור, לי קואן יו, שהאמין מאוד בסדר ובניקיון. מטרתו הייתה ליצור "נווה מדבר של עולם ראשון באזור עולם שלישי", כפי שהיה בזמנו.

לא לקח הרבה זמן עד שסינגפור עברה מעל ומעבר לרוב מדינות המערב בהיבטים רבים של חיי היומיום. סינגפור מתפקדת כמו מכונה משומנת היטב, ולדעתו של לי, זה מתחיל בדברים הקטנים כמו לעיסת מסטיק. למרות שמבחינה טכנית זה לא חוקי ללעוס אותו, נאסרה מכירת מסטיק, ויבוא או הברחתו נחשבים לעבירה על החוק שיכולה לגרור קנס של אלפי דולרים ואפילו הלקאה.

המציאות היא שהסיכון נובע מאיסור הלכלוך החמור במדינה, שמסטיק נתפס כסוג מעצבן במיוחד שלו, הודות לנטייה של אנשים להשליך אותו על המדרכה. תיירים יכולים להביא רק שתי חבילות מסטיקים לשימוש אישי.

קללות באוסטרליה

תושבים ברחוב (צילום: Natsicha Wetchasart, shutterstock)
כאן לא מקללים. אוסטרליה | צילום: Natsicha Wetchasart, shutterstock

למרות המוניטין הידוע של אוסטרליה בתור אחת המדינות הרגועות ביותר, אפשר לקבל קנס ואפילו מאסר אם אתם נתפסים מקללים במקום הלא נכון. על פי החוק, לא ניתן להשתמש בשפה פוגענית "ליד מקום ציבורי או בית ספר". במדינות מסוימות באוסטרליה, הקנס המקסימלי הוא 21,720 דולר, וניתן להקל עליו רק על ידי עבודות שירות או, גרוע מכך, מאסר.

העונשים האלה אולי לא נראים סבירים, אבל הם כן אפשריים מכיוון שלעתים קללות יכולות להיות מסווגות כהתנהגות מופרעת ואלימה. אם יש הרבה ילדים או משפחות בסביבה, אולי כדאי שתשמרו על הפה הרבה יותר רק כדי להיות בטוחים.

>> רוצים לטייל באוסטרליה? היכנסו למדריך המלא

טיול בעירום בשוויץ

שווייץ (צילום: Gaspar Janos, shutterstock)
תשאירו את הבגדים. שוייץ | צילום: Gaspar Janos, shutterstock

למרות שתמונה בעירום על רקע ההרים השווייצרים יכולה להיות תמימה ומצחיקה, ממשלת שווייץ לא חושבת שזה מצחיק בכלל ותקנוס אתכם ב-100 דולר על כך. בשנת 2011 ניסה אדם להילחם באיסור אך נכשל בבית המשפט. עליית המדיה החברתית הקלה עוד יותר על כל מי שעושה זאת, אבל כדאי לחשוב פעמיים לפני שעושים זאת.

החוק הופיע לאחר שקבוצה של נודיסטים גרמנים יצאה לטיול רגלי, למורת רוחו של כפר אלפיני מקומי, שדרש מיד לאסור את המעשה.

נגמר הדלק באוטובאן

אוטובאן גרמניה (צילום: VanderWolf Images, shutterstock)
ממלאים לפני שנוסעים. האוטובאן בגרמניה | צילום: VanderWolf Images, shutterstock

האוטובאן הוא אחד הכבישים המהירים המפורסמים בעולם, ורבים שוכרים רכב בגרמניה רק כדי לנסות נהיגה ללא מגבלת מהירות. עם זאת, הודות למהירויות הגבוהות בכביש, העצירה בו אינה חוקית, בין אם נגמר לכם הדלק ובין אם לאו. לכן זה סופר חשוב לעקוב אחר צריכת הגז בזמן הנסיעה, ולמרות שהקנס הוא רק בסביבות 34 דולר, זה כסף שאתם יכולים להוציא על כמה בירות במינכן באותו לילה.

לבישת בגדי הסוואה באיים הקריביים ובמדינות אחרות

העיירה סופריירה באי סנט לוסיה באיים הקאריביים (צילום: By Dafna A.meron)
לא אוהבים פה בגדי הסוואה. האיים הקאריביים | צילום: By Dafna A.meron

למרות שזוג מכנסי הסוואה קצרים עשויים להיראות מושלמים לטיול בקריביים, אולי כדאי שתחשבו שוב. לבישת בגדים עם הדפסי הסוואה היא למעשה בלתי חוקית במספר מדינות, כולל אנטיגואה, ברבדוס, גרנדה, ג'מייקה, ערב הסעודית, הפיליפינים, טרינידד וטובגו וניגריה.

הסיבה לכך היא די פשוטה - ההדפסים האלה שמורים לצבא הרשמי בלבד. חלקם רק רוצים לסמן את ההבחנה בין אזרחים, בעוד שאחרים רואים בזה תזכורת סמלית להתקוממויות, ועצם לבישת בגדים המזכירים מדי צבא עשויה לעודד זאת שוב.

למרות שאולי לא יקנסו אתכם, סביר להניח שתיאלצו להיפרד מהבגד. זה לא נדיר שהדפסים דומים מוסרים ממזוודות ותיקים, אז כדאי לוודא שאין לכם שום דבר שיכול להביא לכך שיחרימו לכם את הפריטים.