View this post on Instagram

A post shared by Sonia (@soni_gallegos)

מדריד מפורסמת בזכות חיי הלילה האגדיים שלה, הארכיטקטורה ההיסטורית וסצנת האמנות המשגשגת שלה, אבל כמה קילומטרים מערבה נמצא ההפך הגמור שלה. העיר אל עלאמין (El Alamin) נמצאת במרחק של 90 דקות נסיעה ממדריד, אבל היא רחוקה מעיר הבירה הספרדית, שבה מתגוררים יותר משלושה מיליון אנשים.

הכפר הנטוש, שמשמעות שמו הוא "העולם" בערבית, היה פרי מוחו של המרקיז הרביעי דה קמילס, חואן קלאודיו גואל אי צ'ורוקה, שלחם במלחמת האזרחים בספרד לצדו של מי שהפך לימים לרודן פרנסיסקו פרנקו. היישוב, שנבנה כדי לאכלס עובדי כותנה וטבק בשנות ה-50, מורכב משלושה רחובות בלבד, עם כנסייה שעדיין עומדת בין בתי המגורים בסגנון הקומוניסטי ששיכנו את 150 תושביה המקוריים של אל עלאמין. המקומיים לא נדרשו לשלם כדי לגור שם, אבל הם כן היו צריכים לכסות את חשבונות החשמל שלהם. ארבעים בתים, בר וסניף דואר נחשבו לכל מה שהפועלים צריכים, מלבד הכנסייה. 

View this post on Instagram

A post shared by ♥️♠️ Tito ♦️♣️❤️‍ (@tito_paso_demovidas)

View this post on Instagram

A post shared by Chris Solórzano (@cpsolorzano)

אבל האדמות החקלאיות נשחקו ונוצלו עד תום והחלו להידרדר, מה שהותיר את הכפר במצב שהוא לא היה מסוגל לקיים את עצמו, לפי בלוג הטיולים Madrid No Frills. במהלך השנים עזבו התושבים ובשנת 2000 הכפר ננטש לחלוטין. מאז צבר האתר מוניטין של "עיר רפאים" שפעם משכה אליה תיירות אפלה, אך משנת 2021 המבקרים נדרשו לאישור מהבעלים של המקום ללכת ברחובות המפחידים של הכפר.

תמר שמש, כתבה בבלוג ואמרה שלמרות "44 שנות קיומו הקצרות של אל עלמין, הסיפורים והאגדות עליו נרחבים". היא סיפרה כיצד ב-18 בדצמבר 1957, אחותו של המרקיז התחתנה בכנסיית אל עלאמין, כשהמשפחות העשירות והיוקרתיות ביותר בספרד השתתפו בה.

View this post on Instagram

A post shared by Raquel (@tulaytulah)

View this post on Instagram

A post shared by Nelson Jardim Gonçalves (@nelsonjardimg)

שמש הוסיפה כי בשנים האחרונות האגדות בכפר מלאות ב"תעלומות אפלות יותר". אגדה אחת כזו מבקשת להסביר את הסיבה ה"אמיתית" שהכפר ננטש עם סיפורים על רועה שהוביל את עדרו להר סמוך, ולמחרת בבוקר הכבשים והרועה מתו. על פי האגדה, האירוע הוביל לבהלה באל עלאמין וגרם למקומיים לברוח.

ד"ר פיליפ סטון, מנהל בכיר במכון לחקר התיירות האפלה באוניברסיטת מרכז לנקשייר, אמר כי לאתרים כמו אל עלאמין נותנים את התחושה של חזרה לעבר, ולכן כל כך הרבה אנשים מתרגשים להגיע אליהם. "ערי הרפאים האלה נותנות לנו הרגשה שאנחנו נמצאים בעבר, היכן שהתקיימו חיים של אנשים שבאו לפנינו, אבל גם של העולם שלנו שזז במהירות. כשאנחנו רואים מקומות שממש עצרו מלכת, זה יכול להוביל אותנו לתחושה של נוסטלגיה".