לפני כשלושה שבועות, ביום שבת ה-2 במאי, שדה התעופה הקטן של אנקורג' (Anchorage), שנמצא בסמוך לעיירה של 300 אלף תושבים באלסקה, עשה היסטוריה כשבאותו היום היה שדה התעופה הכי עמוס בעולם.

בימים בהם מספר הטיסות ירד ב-90 אחוזים, דווקא בשדה התעופה הזה כמות הטיסות עלתה, ובאותו יום שבת נחתו והמריאו ממנו לא פחות מ-744 טיסות. לצורך השוואה, בשניים משדות התעופה העמוסים בעולם, אטלנטה ושיקגו, נחתו והמריאו באותו היום 529 ו-579 טיסות בהתאמה. הכמות הזו נמשכה לאורך כל תקופת הקורונה.

אז מה הוביל לכך שהשדה הקטן הפך לכל כך מרכזי פתאום? המיקום שלו. למרות שטיסות נוסעים כמעט ולא מתקיימות בימים אלה, טיסות מטען דווקא הפכו להיות מצרך מאוד מבוקש. כך, חברות תעופה רבות (גם בארץ) עשו הסבה והחלו להוביל מטען שקשור לקורונה ובכלל. בעקבות כך, שדה התעופה של אלסקה. שממוקם בנקודה אסטרטגית, שימש לא מעט חברות שטסו מעל המרחב האווירי שלה, כתחנה לעצירת ביניים ולתדלוק.

שדה תעופה (צילום: EQRoy, shutterstock)
שדה התעופה מהאוויר. נמצא בדיוק באמצע הדרך | צילום: EQRoy, shutterstock

"יום שבת הוא יום שאין בו הרבה נוסעים, אך הוא עמוס בפעילות מטען", אומר מנהל שדה התעופה, ג'ים שצ'סניאק (Jim Szczesniak). "בימים רגילים שדה התעופה שלנו הוא החמישי העמוס בעולם מבחינת טיסות מטען בגלל שהוא ממקום בנקודת מעבר של טיסות בין צפון אמריקה לאסיה. בימים אלו יש המון טיסות בנתיב התעופה הזה ולכן הפכנו לנקודה הכי עמוסה בעולם".

"מה שהמטוסים עושים, על מנת לטוס עם כמה שיותר מטען, זה שהם ממלאים רק חצי מכמות הדלק האפשרית כדי להפחית משקל", מסביר שצ'סניאק. "לכן הם נוחתים אצלנו, ממלאים עוד דלק בדרך, וכך עושים גם בחזור".

הכמות הגדולה של הטיסות שעוברות דרך שדה התעופה של אנקורג' גרמה לכל הצוות להיערך מחדש: הוקמו עוד מקומות חנייה למטוסים והותאמו נהלים כדי לאפשר למטוסים גדולים שלא יכלו לנחות עד עכשיו, לעשות זאת. כל הצוותים שנוחתים באנקורג' מלווים בהסעות פרטיות למלונות מבודדים על מנת שהעיירה הקטנה, שהפכה לנקודה אליה מגיעים מכל העולם, לא תהפוך למוקד להתפרצות הקורונה. 

במקום מתגאים מאוד בעבודה שלהם בתקופה האחרונה, אך מודים שהם מחכים לרגע שבו כמות הטיסות תחזור להיות נורמלית ונמוכה יותר.