mako
חופש
חופש

סגור עקב עומס תיירים

מערכת מדור החופש | mako חופש | פורסם 26/07/19 07:52 

זה לא סוד שכמות התיירים מסביב לעולם פוגעת בלא מעט אנשים ואתרי תיירות. כך, בערים כמו ברצלונה, ונציה ואפילו אמסטרדם, טוענים שכמויות המבקרים בכל שנה הרסה להם את הערים ומבקשים שלא נבוא. בנוסף, מקומות כמו מאצ'ו פיצ'ו בפרו, הפירמידות במצרים ועוד אתרים מפורסמים, מדווחים שכמות התיירים ממש מעמידה את האתרים ההיסטורים בסכנה והחלו להגביל את מספר המבקרים בכל יום. מעל לכל אלה, אם זה לא היה מספיק, מסתבר שיש גם מקומות שנסגרו לגמרי בגלל הרס בלתי הפיך. אספנו 8 כאלה.

אוורסט -
צילום: Daniel Prudek, shutterstock

בייס קמפ, האוורסט. בצד הטיבטי של ההר הגבוה בעולם נמצא בייס קמפ אליו ניתן להגיע עם רכבים, מה שמאפשר להמוני חובבים להגיע ולטפס עד שנמאס. כמות התיירים שהגיע למקום גרמה לכמות זבל וצואה אנושית שהובילו לסגירת המקום בפברואר השנה במטרה להחזיר את ההר לקדמותו. 

מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako חופש

איסלנד
צילום: Luis Boucault, shutterstock

קניון פיאד'רארגליופור, איסלנד. בשנת 2018 נרשמו במקום כ-300 אלף מבקרים, מספר כמעט זהה לכמות התושבים הכוללת במדינה. הכמות הזו פגעה קשה בצמחייה ובשבילים, ומשרד הסביבה באיסלנד נאלץ לסגור אותו לשיקום ארוך בתקווה שיצליח להתאושש לפני העונה העמוסה של אוגוסט. דניאל פרייר ג'ונסון, ממשרד הסביבה באיסלנד, מציין שאחד הגורמים לעליילה בכמות התיירים בקניון, הוא קליפ שצילם ג'סטין ביבר לשיר "I'll Show You" במקום.

שוק הפרחים
צילום: arkanto, shutterstock

שוק הפרחים הצף, אמסטרדם. חנות הפרחים האחרונה בשוק המפורסם נסגרה באפריל השנה. בעלי החנויות מאשימים בכך את כמות התיירים הגדולה שחסמה את הכניסה למקום ומנעה ממקומיים להגיע. לטענתם, תיירים לא קונים פרחים והמקומיים פשוט לא רצו להתקרב יותר, כך שפשוט לא היה להם למי למכור.

קופיפי
קופיפי|צילום: Avatar_023, shutterstock

מאיה ביי, תאילנד. החוף המפורסם בקופיפי (שהפך לאטרקציית חובה אחרי הסרט "החוף"), לא עמד בכמות התיירים והסירות שהגיעו אליו בכל יום. לכן, בהתחלה הוא היה אמור להסגר למספר חודשים, רק כדי לשקם את שונית האלמוגים שנהרסה במקום, אך עד עכשיו לא נפתח, לאחר שהבינו שהנזק גדול משחשבו. הוא סגור למבקרים כבר שנה וחצי וצפוי להפתח רק בשנת 2021.

קו קי נוק
צילום: Des Luk, shutterstock

קאי נוק (Koh Khai Nok), תאילנד. עוד אי שנסגר בתאילנד הוא קאי נוק שנסגר כבר בשנת 2017 לכל התיירים ללא הגבל זמן. האי הקטן שיכול להכיל 70 אנשים נאלץ להתמודד עם מספרים של 1,000 מבקרים ביום. הדבר פגע במערכת האקולוגית שבמקום וגרם להרס של 80 אחוזים משונית האלמוגים. רגע לפני שהמצב במקום היה בלתי הפיך במדינה החליטו לעצור הכל.

ווקר קניון
צילום: Sheila Fitzgerald, shutterstock

קניון ווקר, ארה"ב. בפברואר השנה הקניון התהדר בפריחה מרהיבה מה שגרם לכ-50 אלף תיירים ביום להגיע בהמוניהם למקום במטרה לצלם את עצמם. כמות האנשים המסיבית הרסה את הצמחייה במהירות והוחלט לסגור את הכניסה לקניון באופן מיידי. 

אונטריו
צילום: Alexei Kintero, shutterstock

אונטריו, קנדה. סיפור דומה התרחש בחווה קטנה באונטריו בה פתחו מרלן ובעלה חנות חמניות מרהיבה. הכניסה לחווה עלתה 7.5 דולר במטרה שהזוג יוכל להכניס קצת כסף. עד מהרה אנשים גילו שבמקום יש תפאורה מושלמת לצילומים וכ-7,000 מכוניות היו מגיעות ביום אחד. הדבר גרם למרלן לסגור את החווה, היות ולא הצליחה להתמודד עם כמות המבקרים. למרות זאת, מרלן דיווחה שלא מעט אנשים היו נכנסים ללא אישור במטרה להצטלם.

קומבו איילנד
צילום: Giusparta, shutterstock

קומודו, אינדונזיה. באפריל השנה הודיעה ממשלת אינדונזיה שהיא סוגרת את אחד היעדים הכי פופולריים במדינה עד שנת 2020. ההודעה הגיעה לאחר שהמשרד להגנת הסביבה דיווח על כך שמנסים להבריח בעלי חיים מהמקום. כעת, כאשר אף אחד לא מורשה להגיע לכאן, ברשויות המקומיות מקווים שאוכלוסיית לטאות הכוח תצליח להשתקם.

תגיות: תיירים  
תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן