תקופות חגים ארוכות עם ערבי חג בימי חול וסופי שבוע ארוכים, הם חלום משותף לכל העובדים באשר הם. תקופה כזו בדיוק מצפה לנו בקרוב כשחגי תשרי יגיעו לביקור. מועדי החגים של השנה יוצרים מצב בו עובד שיבחר לנצל שישה ימי חופשה יוכל ליצור לעצמו גשר בן 25 ימים. סוכני הנסיעות הבינו כבר מזמן את הפוטנציאל הגלום בספטמבר הקרוב, וממהרים לייצר הצעות בהתאם ללוח הזמנים המרווח.

לאן הכי כדאי לטוס?
רוצים לטוס לחו"ל בקריסמס הקרוב?

"את חופשת החגים של השנה כדאי לנוסעים לנצל לטובת יעדים רחוקים יותר", מסביר דמיאן יפה, מנכ"ל החברה הגיאוגרפית – ברק אפיק. "מחירי הכרטיסים זהים בין אם מדובר בטיול לטווח קצר או ארוך, לכן מומלץ לנצל אותם היטב כדי להוציא את המקסימום מהחופשה". הודות ללוח הנוח חלה עלייה של 30% בביקושים לנופש בחו"ל השנה. זאת בהשוואה לשנה שעברה, אז החיבור בין החגים היה אטרקטיבי מעט פחות. הביקוש לנופש ארוך עלה אף הוא ב-25% לעומת תקופת החגים של 2011.

אז לאן הישראלים רוצים לטוס השנה בחגים? התשובות מפתיעות. "ישנה עלייה הולכת וגוברת ברכישת כרטיסים לטיולים מקיפים", אומר יפה. "דרום אמריקה (25 יום, עלות של מעל ל-9,000 דולר לאדם), או אינדונזיה (19 יום, כ-7,000 דולר לאדם) נחשבים לאטרקטיביים". בחברת קשרי תעופה מציעים השנה טיולים ארוכים בדרך הים: חופשת שיט. חבילת הפלגה של שבועיים באזור צפון אירופה תעלה כ-4,100 דולרים לאדם. הפלגה של 23 יום לארה"ב בספינת פאר, כולל ביקור במקסיקו ובקאריביים, תעלה כ-4,400 דולרים לנוסע.

אם דווקא חופשות קצרות יותר מעניינות אתכם בחגים הקרובים, תוכלו לבחור בטיולי ג'יפים בני שבוע וחצי, ליוון או גיאורגיה בעלות של 1,500 עד 2,100 דולרים לאדם. גם ביעדים הפופולאריים יותר מוצעות חבילות מותאמות לחגים. המחירים לשבעה ימים במלון חמישה כוכבים ברודוס נעים בין 650 ל-1,000 דולרים לאדם.

גם מועד הטיסה משפיע בצורה משמעותית על מחירה. "משפחה שתבחר לטוס ביום כיפור תהנה מהנחה של 20% לעומת משפחות שיבחרו לצאת לחופשה בראש השנה וסוכות", טוענת רינת שמואל מחברת וואלה!טורס. "יום כיפור נתפס ככזה שאותו מעדיפים הישראלים לבלות בארץ". אפשרות נוספת להוזלה בעלויות היא יציאה לחופשה בימים שלפני ערב ראש השנה. האם החיסכון הזה מצדיק את איבוד ימי העבודה? את החשבון הזה יצטרך כל נופש לעשות לעצמו.