קראבי2 (צילום: האתר הרשמי)
זהירות, גלים גבוהים במיוחד. קראבי | צילום: האתר הרשמי

רגע לפני שמתחילים החגים, תנו לפאפאיה ולראמבוטן (הליצ'י השעיר) להזכיר לכם את מה שהגפילטע פיש מתעקש להשכיח: עונת המונסונים עומדת להסתיים, ובאוקטובר תחל "העונה החזקה" של תאילנד. החופים הלבנים מתאימים לצעירים, לזוגות וגם למשפחות שרוצות להתפנק במימי הטורקיז – כל אחד יכול למצוא חוף שמתאים לו. הרשו לנו להוציא לכם את העיניים עם רשימת החופים השווים ביותר בתאילנד, שהכנו בסיוע האדיב של משה סבח ואייל ויטהורן מ"למטייל".

מחפשים טיסה זולה לתאילנד? היכנסו ל-smartair

בתכנון החופשה באיי תאילנד מומלץ לבחור באזור המזרחי או במערבי ולא לנסות להספיק את שניהם - בעיקר כשמדובר בחופשה לתקופה קצרה – משום שהמעבר בין האזורים לוקח יומיים, והנוף דומה. ההמלצה תקפה גם לגבי מעברים בין החופים באותו אזור - אם מצאתם חוף מושלם, דבקו בו. לא שווה לחזור לארץ ולספר שהייתם בחמישה איים, כשבתכלס הייתם על החוף 20 דקות ובשאר הזמן ארזתם והתרוצצתם.

חופי קופנגן: פולמון, פול ישראלים, פול רעש

עם כל הכבוד לים ושמש, לקופנגן יש ייעוד מרכזי אחד - מסיבות ה"פול מון". ארבעת ימי ה"פול מון" הם העמוסים ביותר באי בכל חודש, ובהם מגיעים אליו למעלה מעשרת אלפים תיירים. בתקופה הזו ניתן לישון באי סמוך, למשל בקוסמוי, ולקחת ממנו סירה למסיבה בלבד. לרוב תמצאו פה הרבה ישראלים, ואולי תתעוררו למשמע זוהר ארגוב בבוקר. אווירת החגיגות נמשכת גם בשאר ימות החודש, בבארים ובמסעדות השוקקים חיים, כך ששקט ושלווה עדיף לחפש בחוף אחר. אם בכל זאת תרצו קצת לבד, תוכלו לשוט בסירה ל"בוטל ביץ'", המוכר כ"חוף המתבודדים". החופים בצפון האי מתאימים יותר למשפחות.
באמת?! לא ידעתי: קופנגן היה אתר בעבר אתר הנופש המועדף על בני המלוכה התאילנדית.

קופנגן (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ביום זה נראה תמים, אבל נסו לדמיין מה הולך פה בלילות ירח מלא. קופנגן | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

חופי קוסמוי: הרבה חוף והר געש אחד

האי השלישי בגודלו בתאילנד הוא ללא ספק מוקד משיכה לתרמילאים ולמשפחות כאחד, כאשר שדה התעופה הממוקם בו מגדיל את הנגישות. רוב הישראלים מעדיפים בעיקר רביצה על חופי האי, אך להרפתקנים מומלץ גם סיור בהר הגעש. בקוסמוי תמצאו שווקים, מקדשים, רכיבה על פילים, שיט קיאקים וחיי לילה עשירים. בעבר התפרנסו תושבי האי בעיקר מדייג וייצוא קוקוסים, אך כיום מקור הפרנסה העיקרי הוא אנחנו - התיירים.
באמת?! לא ידעתי: תעלומת מקור שמו של האי נותרה בלתי פתורה עד היום. ייתכן כי הוא נקרא על שם עצי ה"מוי" הגדלים בו, או לחלופין נובע מהביטוי הסיני "סבוי", שמשמעותו "גן עדן בטוח".

קוסומוי (צילום: istockphoto)
כשמו כן הוא, גן עדן בטוח. קוסמוי | צילום: istockphoto

חופי קוטאו: צבים וצוללנים

האי הקטן מבין איי דרום מפרץ תאילנד (קוסמוי וקופנגן) נחשב "מנותק" יחסית, והוא המקום המושלם לקורס צלילה או שנירקול מרענן. ה"דיל" של בתי הספר לצלילה בקוטאו כולל קורס ומגורים למשך כשבוע ויותר; החופים מתאימים בעיקר לצוללים שבינינו, ויש לדעת מראש כי ריבוי הסלעים לא ממש מאפשר רביצה על החוף.
באמת?! לא ידעתי:
האי קיבל את שמו נוכח צורתו, הדומה לצב – באי התגלו זנים רבים של צבים, וכיום נעשות בו תכניות לשיקום אוכלוסייתם, הנמצאת בסכנת הכחדה.

קו טאו (צילום: istockphoto)
מתאים לצלילה, לא לרביצה. חופי קוטאו | צילום: istockphoto

חופי פוקט: קצת אירופה באמצע תאילנד

הנוף של פוקט, האי הגדול והמתוייר ביותר בתאילנד, הולך ומתמלא במלונות חדישים שמחליפים את המראה האותנטי והבונגלוס האופייניים לחופי תאילנד. חוף פוקט מתאים בעיקר למשפחות ולמטיילים שמחפשים ים תאילנדי, אך מעדיפים להימנע מקירות במבוק. ההגעה לאי יכולה להתבצע בטיסה ישירה אל שדה התעופה של פוקט. יש כאן כמעט הכל: טיולי פילים וג'יפים, מקדשים עתיקים, ספורט ימי ואפילו ארוחות ברשתות מערביות, אם נמאס לכם מפאד-תאי.

חופי קופיפי: שילוב מנצח

מי הטורקיז והחול הלבן של קופיפי הם מהמפורסמים בעולם. האי הפך פופולרי בקרב ישראלים מפני שהוא משלב חופים שקטים יחסית, אוכל טוב וקניות, והיתרון שלו הוא גודלו הקטן המאפשר הליכה ברגל לכל מקום.
בקופיפי תמצאו גם כמה "חופים מהסרטים" וביניהם חוף מאיה, שבו צולם הסרט "החוף" בכיכובו של ליאונרדו דיקפריו ב-1999. מומלץ בחום לצאת לסיור יומי בסירה סביב האיים הקטנים הנוספים באזור, השקטים והבתוליים יותר.
באמת?! לא ידעתי:
בשנת 2005 הועלתה הצעת חוק להגבלת מספר המבקרים בקופיפי בו בזמן, מתוך רצון לשימור הסביבה. ההצעה נדחתה לאור דרישותיהם של בעלי הקרקעות והתושבים באזור, המתפרנסים בעיקר מתיירות. באותה שנה נבנו 1,500 חדרי אירוח חדשים באי. במקביל הותקנה בקופיפי אזעקת צונאמי, בעקבות אסון הצונאמי באי בדצמבר 2004.

סירות בחוף קופיפי  תאילנד (צילום: אסתל טסטסה)
חמש דקות הליכה לכל כיוון. קופיפי | צילום: אסתל טסטסה

חופי קראבי: לטיפוסים שמטפסים

אם לא מתחשק לכם לישון על אי, חופי קראבי "מחוברים לקרקע". בקראבי תמצאו הרבה צוקי קראסט מרשימים, מושלמים לחובבי הטיפוס. עם זאת, ראו הוזהרתם - הגלים באזור גבוהים יחסית לגלים במפרץ תאילנד. השטח המיוער של האי עמוס בצמחייה עשירה, מפלים, מערות, קופי לנגור ומגוון סוגי ציפורים.
באמת?! לא ידעתי:
בחוף פרה-ננג נמצא מלון ראיאוואדי (Rayavadee), אחד המלונות היחידים בעולם שזכו לשישה כוכבים. המלון בנוי מבקתות מפוארות בנות שתי קומות שחלקן פונות לחוף, ואורחי המלון נהנים מסיורים בסירות מנוע חדישות, חופים פרטיים, גורמה תאילנדי וכמובן, מסאג' תאילנדי אמיתי. לפנק לפנק לפנק.

קראבי3 (צילום: האתר הרשמי)
סדרו לעצמכם גורמה, פאר ופינוק במלון בדרגת שישה כוכבים | צילום: האתר הרשמי

חופי קו צ'אנג: הבשורה החדשה

האי השני בגודלו בתאילנד, המכונה גם אי הפילים, די חדש בשוק האיים התאילנדי. עד לא מזמן נפשו כאן רק תאילנדים בבקתות עץ פשוטות, אך לאחרונה הוקמו באי גם כפרי נופש ברמה גבוהה המתאימות לתיירים. זהו האי הקרוב ביותר לבנגקוק, וניתן להגיע אליו עם טיסה לעיירה טראט הסמוכה ומעבר במעבורת אל האי.
הצד המזרחי של האי מכוסה עדיין בצמחיית יערות גשם סבוכה, אך החופים בצד המערבי, כמו ווייט סנד ביץ' או לונלי ביץ', מתאימים לשהייה ומימיהם שקטים יחסית. בג'ונגל עמוס המפלים בצד המזרחי מומלץ לטייל באופן עצמאי, אם בטוסטוס, בטנדר או עם נהג מקומי; קבוצות הישראלים עוד לא גילו את האזור, כך שהוא לא מתאים לאוהבי החומוס.
באמת?! לא ידעתי:
קוצ'אנג משתייך בחלקו לפארק הלאומי הימי מו קוצ'אנג. בין 61 מיני ציפורים ומגוון קופים השוכנים בו ניתן למצוא גם את חתול הזבד האסייתי, טורף הידוע בכך שחומר שומני המופק מבלוטות המין שלו משמש לתעשיית הבשמים.

קוצ'נאג (צילום: Mishakov, Istock)
עדיין נטול ישראליאדה. קוצ'נאג | צילום: Mishakov, Istock
>> תמונות מדהימות של החופים הכי נידחים בעולם