על המטבח הצרפתי וסצנת הגורמה של המסעדות של פריז אמרו כבר הכל, אבל כדאי לדעת שאפשר להסתדר כאן לא רע גם בלי לזרוק עשרות יורו ביום. כבר שמענו על לא מעט תיירים שהפרוטה אינה מצויה בכיסם, שהסתפקו בקפה וקרואסון בבוקר, קנו לחם טרי וגבינה לצהריים ושמרו את הכסף לארוחת ערב טובה.  מדובר בטכניקה משתלמת - אם לא סופרים קלוריות, כמובן.

מחפשים טיסה זולה לפריז? היכנסו ל-smartair

חשוב לדעת כי השעות שבהן מוגשות הארוחות במסעדות הן 12:00-14:30 בצהריים ו-19:30-22:00 בערב. מעבר לשעות אלה תתקשו למצוא מקום סביר המגיש מנות אותנטיות ותאלצו להסתפק במקדונלד'ס או בפאסט פוד אחר. 

איזו מסעדה בפריז אתם מחפשים? דלגו ישירות ל-
>> מסעדות יוקרה בפריז
>> מסעדות טרנדיות בפריז
>> מסעדות עממיות בפריז
>> בראסרי וביסטרו בפריז
>> מתוקים בפריז

מסעדות יוקרה

La Grand Véfour
מיקום מרהיב בין קשתות הפלה-רויאל ושף אחד – גי מרטין, הם שמעניקים למסעדה הזו את שלושת כוכבי המישלן שלה. בשביל ארוחת ערב אה-לה-קרט תיאלצו להיפרד מכ-250 יורו לאדם, שעבורם תקבלו רביולי כבד אווז, תבשיל זנב שור בכמהין ועוד כהנה וכהנה.
17 Rue Du Beaujolais
מטרו: Bourse

פייר גנייר Pierre Gagnaire
מסעדה מכוכבת מישלן ויוקרתית מאוד במלון בלזק ברובע השמיני של פריז. השף כאן אמנם מציע שירות של מישלן, מה שאומר שכדאי להתלבש בהתאם - אבל יש לו אוכל עם תעוזה ואומץ ששווה את החוויה.
6 Rue Balzac 

pierre gagnaire (צילום: AP)
pierre gagnaire | צילום: AP

Carre des Feuilants
אלן דוטורנייה הוא דמות מוכרת מאוד בזירה הקולינרית הצרפתית, המחזיק בכמה וכמה מסעדות ועסקי אוכל אחרים, אבל הקאר דה פייאנט היא גולת הכותרת שבהם. האווירה כאן מהודרת אך לא מתנשאת (יותר מדי), והמטבח המדהים הוא מהמיטב של הפריזאים. במתוקים, אגב, שימו לב לרביולי פסיפלורה ומנגו בגלידת וניל. צריך להזמין את הקינוח הזה כבר בהתחלה, וזה אחד הדברים האלוהיים שתטעמו בחייכם. ארוחה מלאה תעלה בסביבת 150 יורו.
14 rue de Castiglione
מטרו: Tuileries

L'Ambroisie
מסעדתו של ברנר פקו, אחד השפים המוערכים בעולם, שעושה קסמים מעודנים במטבח הצרפתי.
9 place des Vosges
מטרו: Bastille

La Tour D'argent
יש מסעדות שהביקור בהן הוא מעבר לאוכל ו-"מגדל הכסף" היא דוגמה מצוינת. המסעדה, שקיימת כבר יותר מ-300 שנים ושימשה מסעדת הבית של מלכי צרפת בעבר, שמרה על המיקום והמראה הייחודי שלה במשך מאות שנים וגם על כמה בקבוקי יין מאוד יקרים מהתקופה ההיא. המנה הייחודית של המקום היא הברווז, והבעלים כל כך מתגאים בה (הברווזים מגודלים בחווה מיוחדת של המסעדה) שכל מי שמזמין את המנה מקבל גלויה ממוספרת עם מספר הברווז שנמכר. טיפ: ניתן (ורצוי) להזמין מקום מראש, אפשר דרך אתר האינטרנט. אגב, אם המקום נראה לכם מוכר זה מכיוון שזוהי המסעדה שעליה מבוסס הסרט המצויר "רטטוי" של פיקסאר.
15-17 quai de la Tournelle

מסעדות אופנתיות

פייר סאנד בויר Pierre Sang Boyer
שף צעיר ומוכשר שזכה בשנים האחרונות לפרסום בצרפת מביא את המטבח הצרפתי המסורתי שעליו גדל למסעדה קטנטנה ללא תפריט. יושבים רק לאורך הבר, בוחרים את מספר המנות בארוחה - והשף מכין מנות מדהימות וטריות על פי זמינות השוק.
55 rue Oberkampf

מזנון Miznon
מסעדת הפיתות של איל שני בגרסה הצרפתית די דומה לזו התל אביבית: מנות של בשר, דגים או ירקות בפיתה, ראש כרובית ואווירה טובה.
rue des Ecouffes 22

pierre sang boyer (צילום: באדיבות המסעדה)
pierre sang boyer | צילום: באדיבות המסעדה

l'Atlier de Joël Robuchon
קשה היה להחליט אם למקם את האטלייה ביוקרתיות או בטרנדיות: מצד אחד – מדובר במסעדה סופר יקרה של רובושון ששורת הלימוזינות בפתחה ארוכה למדי, מצד שני – ההישיבה היא סביב בר ואין הזמנת מקום. והמנות הן קטנות, כמעט טפאסיות, וקלילות למדי. האווירה? חצי מעונבת, חצי מגניבה. תחליטו בעצמכם.
יש שני סניפים בפריז.

Kong
מסעדת פיוז'ן באווירה יפנית שעיצב פיליפ סטארק הבלתי נלאה. המסעדה פרושה על שתי הקומות העליונות של בניין קנזו, כשהקומה השנייה היא כולה זכוכית. התפריט יקר למדי, ובשביל להסתכל על הנוף והקליינטורה הסטייליסטית, אפשר להסתפק בדרינק על הבר.
1 rue du Pont neuf
מטרו: Pont Neuf

Krung Thep Mahanakorn
קרונג ת'פ היא מסוג המסעדות שמגניבים אוהבים לאהוב. מסעדה תאילנדית נהדרת, מעוצבת בקיטשיות בלתי נסבלת ומלאה בגייז, מעצבים, סטודנטים בוהמיינים ותיירים מזדמנים. האווירה עליזה ושמחה, אבל הכי חשוב – האוכל משובח.
93 rue Julien Lacroix
מטרו: Courrones

בראסרי וביסטרו

La Coupole
הסופר האמריקני המהולל ארנסט המינגוויי הפך לא מעט בתי מאכל ומרזח לביתו השני כשהיה בעיר, וזה אחד מהם. המעניין הוא שהמסעדה נקנתה על ידי רשת פלו, הוצאה מהבניין בשלמותה, הבניין נהרס, אחר נבנה במקומו והמסעדה הוחזרה, כל זה כדי שתוכלו לשבת לאכול על הכיסא שעליו ישבו הסופר הנודע, המלחין סטרווינסקי ואחרים תחת ציורי קיר של גאל וברנקוזי. האוכל, אגב, טוב אך יקר משהו.
102 bd. du Montparnasse
מטרו: Vavin

La Closerie des Lilas
לא רחוק מ- La Coupole עומד עוד בראסרי/בר פסנתר ותיק שמשמעות שמו בעברית "גן הלילך". גם כאן השתכן בדרך קבע המינגוויי, ואף כתב על האווירה במקום בספרו המפורסם "וזרח השמש". על השולחנות מוטבעים שמות של אישים היסטוריים שישבו במקום.
171 Bld Montparnasse

לה קומפטואה דו רלה Le Comptoir Du Relais
בימי ראשון, כשכל העיר סגורה, מדובר באחת המסעדות הבודדות שהן לא רק פתוחות אלא גם מעולות. מוגש כאן תפריט ביסטרו קלאסי ומומלץ לא להגיע לכאן בשעות הצהריים או הערב, כי אז הכל מוזמן מראש ויש צורך להמתין שעות. רצוי להגיע בערך בשלוש אחר הצהריים – אז אפשר להתפנק על ארוחה.
9 Carrefour de l'Odéon

Aux Lyonnais
ביסטרו ליונזי אהוב לא רחוק מגני טווילרי. יינות בוז'ולה, נקניקיות אנדווייט, גבינות עשירות ואחד אלן דוקאס, שרוחו מרחפת מעל פני היין.
32 rue Saint-Marc
מטרו: Richelieu-Drouot

Le Plombe du Cantal
ביסטרו קטן, לא מוכר ולא אופנתי, שהתחבב עם השנים על תיירים ומקומיים כאחד. האוכל כל כך טעים (במיוחד הפירה הקרוי אליגוט), המנות נדיבות והאווירה ידידותית וקלילה.
3 rue de la Gaité
מטרו: Edgar Qquinet

L'Absinthe
ביסטרו איכותי על שם המשקה האלכוהולי הפריזאי המפורסם. נמצא באזור שקט של הולכי רגל. תפריט משתנה ומצוין.
24 Place du Marché-St-Honoré
מטרו: Pyramides

Afaria
ביסטרו בסקי פשוט וטעים ברובע ה-14 של פריז. את המקום פתח בחור צעיר, שמכין אוכל כיפי מאוד. אם אתם בסביבה ביום שישי, תקפצו לטעום מהברווז.
15 Rue Desnouettes

Passage 53
מסעדה קטנטנה ברובע החמישי בפריז, שבה השף והטבחים היפניים מעניקים חוויה מדויקת ונקייה. מוגש כאן אוכל צרפתי מעולה במינימליזם ודיוק יפניים.
53 passage des Panoramas

Hotel Amour
המסעדה, בקומת הכניסה של המלון, נראית רגילה מהחזית – אבל במרפסת האחורית שלה מסתתר גן טרופי מקושקש עם מרפסות שבהן אפשר לשבת לדייט רומנטי בצל צמחייה ירוקה. האוכל טעים ולא יקר, ומסביב כולם לובשים בגדים שיש רק בפריז. כדי לשבת בחוץ צריך להזמין מקום מראש.
8 rue de navarin

מסעדות עממיות

Cez Marianne
מסעדה-מעדנייה יהודית עממית מפורסמת במארה. לצד מבחר מעדנים מזרח אירופיים תמצאו כאן גם פלאפל וחומוס, אם אתם ממש מתגעגעים.
2 rue des Hospitalièrs-St-Gervais
מטרו: St-Paul

Le Pain Qquotidien
מסעדה חמודה שבה יושבים כולם סביב שולחנות עץ גדולים. בתפריט: לחמים משגעים, ארוחות בוקר עשירות, קישים וקינוחים מעולים. מומלץ בחום.
rue des petits-carreaux 2
מטרו: Sentier

Cosi
מעדניה מצוינת בסן-ז'רמן. לחמים טריים-טריים, ממרחים טובים, נקניקים, דגים ויין בכוס.
54 rue de Seine
מטרו: Mabillon

Les Cailloux
טרטוריה איטלקית טובה.
58 rue des Cinq-Diamants
מטרו: Corvisart

SHU
מסעדה יפנית שמוכרת בעיקר ליפנים המתגוררים בפריז, ואל תתפלאו אם תהיו היחידים שאינם מלוכסנים בחדר הקטן. יורדים אליה מדלת קטנטנה ודרך מערה מעוצבת ומרוצפת אבן, וטועמים את טעמה של יפן האמיתית. התמחות המקום היא בברושט (Brochettes): שיפודונים יפניים. שווה לקחת תפריט טעימות ולהכיר מאכלים חדשים.
8 rue Suger

בתי קפה, בולנז'רי, פטיסרי

Ladurée
לרשת לאדורה הידועה מספר סניפים בעיר. מומלץ לשתות שם שוקו חם אמיתי ולטעום עוגיות מאקרון או קרואסון כמו שקרואסון צריך להיות.

אין תמונה
המזנון פריז

Les Deux Magots
בין אוסקר וויילד לסארטר, אין כמעט אינטלקטואל שחי בפריז ולא פקד את בית הקפה הזה שבסן ז'רמן. היום תמצאו כאן יותר תיירים מפילוסופים (הרבה יותר), ועדיין המקום שומר על איכות בוהמיינית בלתי מבוטלת. להשלמת התחפושת נא להצטייד בעותק מהוה של ה"מיתוס של סיזיפוס".
6 place St-Germain-des-Prés
מטרו: St-Germain-des-Prés

Le Flore
עוד בית קפה אינטלקטואלי בסן-ז'רמן. זה שכאן הוא גם די יקר. הקומה הראשונה שקטה ונעימה, הקומה השנייה מלאה רעש והמולה ונוכחות של לא מעט בוהמיינים מקומיים.
172 Boulvard St-Germain
מטרו: St-Germain-des-Prés

Fauchon
בית התה הזה מהמאה ה-19 הוא מקדש קולינרי שאסור לפספס. פטיסרי, מרתף יינות, קפה-מסעדה, אזור לממכר מנות אוכל מוכנות וגם אפשרות לקנות מוצרים כגון רטבים, ריבות, שמנים ועוד. המחירים - גבוהים.
 26-30 Place de La Madeleine
מטרו: Madeleine

לאדורי, צרפת
מקרונים בלאדורי

Mori Yoshida
הפטיסרי המיוחד הזה בלב הרובע השביעי מעוצב מדהים ומציע עוגות לפי מסורת אפייה צרפתית קלאסית, עם שימוש בחומרי גלם מיוחדים ויוצאי דופן. אחד הקינוחים המיוחדים כאן הוא ה־M, שבו קרם מייפל, מוס שוקולד ומייפל, קונפיטורה של מנדרינה, ביסקוויט אגוזי לוז ונוגטין של אגוזי לוז. 
65 avenue de Breteuil

Maison Kayser
המאפיות של אריק קיסר מפורסמות מאוד ברחבי אירופה, ועל אף שמדובר בסך הכל במאפייה – זו מאפייה מדהימה בהחלט, שבה אופים הכל במקום ומגישים תוצרים איכותיים מאוד. יש סניפים רבים ברחבי העיר.

קרל מרלטי Carl Marletti
קרל מרלטי הוא שף פטיסייר שעבד במגוון מוסדות מכובדים בצרפת ופתח בוטיק קטן, שבו הוא מגיש תפריט עשיר של קינוחים אישיים בצורות ובצבעים מיוחדים. ניתן לטעום אצלו עוגות בחושות מיוחדות, מקרונים, ריבות בטעמים ייחודיים ושוקולדים שונים. נסו את קינוח הלה סנסייה, שתחתיתו עשויה מתערובת פרלינה, פצפוצי אורז וסוכריות קופצות.
51 rue Censier

פושן
פושן

Le Sancere
אחד מבתי הקפה הפופולריים באבס. הלה-סנקרה שוקק חיים אחר הצהרים ובשעות הערב המוקדמות, אז שורה בו אווירה חברית למחצה. יש כמה סניפים על רחוב des Abesses.

Chez Prune
בית קפה הנמצא ממש על שפת התעלה ומושך אליו מקומיים רבים. באזור שממילא אינו תיירותי, יש כאן אפשרות לטעום פיסה מפריז האמיתית (והבורגנית-בוהמיינית).
36 rue Beaurepaire
מטרו: Jacques Bonsegent

Angelina
בית קפה/בית תה אנגלי אלגנטי, שבו מלצרים במדים שחורים וסינרים לבנים מגישים כוסות של שוקולדה חמה על מגשי כסף, תה בספלי חרסינה עדינים ועוגות שמימיות. מקום נהדר לנפוש בו בתום מסע הקניות המפרך ברחוב ריבולי.
226 rue de Rivoli
מטרו: Concorde

Carl Marletti צילום 46137, Flickr (2) (צילום: mako)
Carl Marletti | צילום: mako

Berthillon
גלידרייה סנובית על איל סאן לואי, שדוחה לאורך השנים כל הצעה לפתוח עוד סניפים. החנות קטנה ולא מרשימה מבחוץ – אבל מוכרת סורבטים שהמושג טעם גן עדן קטן עליהם. צפו לתור בכניסה.
31 rue saunt-louis en l'lle

Blé Sucré בלה סוקרה
המקום הזה הוא פינת חמד שנעים מאוד לשבת בה ולהשקיף על גינה נעימה בסמוך לחנות. מציעים כאן מגוון רחב של קינוחים, שוקולדים, מרמלדות ואפילו גלידות ביתיות שמייצרים כאן בחודשים החמים. אם אתם מגיעים בחורף, נסו את הטארט טאטן או את עוגת המון בלאן.
7 Rue Antoine Vollon

לורן דושן Laurent Duchene
הרובע ה־13, שבו ממוקם בוטיק זה הוא לא מאוד תיירותי, אבל הפטיסרי הזה שווה הגעה מיוחדת. יש כאן מאפי בוקר מצוינים כמו קרואסון חמאה מדהים, עוגות אישיות כמו למשל קארה שוקולה עם שכבות ביסקוויט שוקולד, פונדנט שוקולד, מגוון סוגי מרשמלו ועוד.
2 rue Wurtz

פייר ארמה Pierre Hermé
פטיסייר פריזאי הנחשב היום לטוב בתחומו בעולם ומתמחה במקרונים. אל תתפלאו לפגוש שילובים משונים כמו מקרון שוקולד חלב עם כבד אווז. מספר סניפים ברחבי העיר.

מון בלאן באנג'ליקה קפה, פריז
מון בלאן באנג'ליקה

השתתפו בהכנת הכתבה והמליצו: גל אוחובסקי, ריטה גולדשטיין ושרון היינריך, קונדיטורית החיה בפריז וחוקרת את תחום המתוקים בעיר                  

>> קניות בפריז: בתי כלבו, שווקים, בוטיקים, חנויות ואאוטלטים

>> למדריך המלא של פריז