לונדון: יונים בפארק (צילום: דנה נחמד)
לא חייבים לישון ברחוב בשביל לחסוך. לונדון | צילום: דנה נחמד

בפרק הראשון הראינו לכם שגם אם הגעתם לעיר הגדולה, שבה מחירי המזון יכולים להתחרות במשכורות החודשיות שלכם, עדיין הצלחתם לאכול, לישון ואפילו לטייל קצת בלי לוותר על התחתונים. עכשיו הגיע הזמן לקצת מזון לנשמה. איפה הכי טוב להתחיל? קודם כל תשיגו עיתון.

מחפשים טיסה זולה ללונדון? היכנסו ל-smartair

ובכן, גם בלונדון תמצאו עיתונים חינמיים שלא ניתן לחמוק מהם, בעיקר אם מסתובבים בקרבת מעוזי התחבורה הציבורית. ב- Londonpaper, Metro ו-London Lite תתקלו בכל פינה, והתוכן לא גרוע כמו הצהובונים המסורתיים. הם פחות מתאימים למי שמעדיף קריאה איכותית עם הקפה של הבוקר אבל נסכם שזו פשרה שמעבירה את הזמן בנסיעות ועושה את העבודה מבחינת עדכון שוטף על הנעשה בממלכה.

 מוזיאונים וגלריות

ברגע שצברתם ידע כללי עשיר תוכלו להיכנס לאחד המוזיאונים. לונדון היא אחת הערים העשירות מבחינת תרבות חינמית: ה-Tate Modern, ה-National Gallery ומוזיאון הפורטרטים שלצידה, כמו גם המוזיאון הבריטי ועוד רבים וטובים - כולם פתוחים לקהל. למעט תערוכות מסוימות וזמניות שדורשות לעתים תשלום, תוכלו לחזות במאות תערוכות וגלריות בלי לשלם פני.

בנוסף למוזיאונים ישנן גם גלריות בוטיק המאפשרות כניסה חופשית, כולל שיח עם האמן במקרה והתמזל מזלכם. יום גלריות שכזה יכול להתקיים, בקלות, באזור בריק ליין שבמזרח העיר. רדו בתחנת Old Street והתקדמו לכיוון רחוב מיטשל, בו נמצאות שתי גלריות קטנות. אפשר להמשיך מכאן לכיוון כיכר הוקסטון (Hoxton Square), במרחק 10 דקות הליכה מזרחה, שלסמטאותיה שוכנות עוד לפחות שלוש גלריות בוטיק שכאלה.

רבע שעה נוספת של הליכה לכיוון בריק ליין ותמצאו עוד עשרות גלריות. מפות מודרכות של הגלריות עם פרטים מעודכנים לגבי תאריכים מפוזרים בחינם בדוכני הכניסה של בתי הקפה באזור (לא ברשתות הקפה).

את המוזיאונים ניתן למצוא בקלות: הנאשיונל גאלרי ממוקם בכיכר טרפלגאר (Trafalgar Square) ופתוח כל יום בין 10:00 ל-18:00; בחמישי ושישי עד 21:00. ממש לצידו נמצא מוזיאון אפילו יותר מיוחד (במידה ונמאס לכם מישו ומריה) שפתוח מ-10:00 עד 18:00 בכל יום ובימי רביעי עד 21:00. תחנת התחתית הקרובה ביותר היא Charing Cross.

גם ה-Natural History Museum פותח שעריו בחינם, ואותו תוכלו למצוא בקרבת תחנת South Kensington , כל יום בין השעות 10:00 ל-17:50. מוזיאון לונדון נמצא ממש מעל תחנת הברביקן (Barbican), והוא פתוח מ-10:00 עד 17:50, ובימי ראשון מהשעה 12:00. הטייט מודרן (Tate Modern), גולת הכותרת, נמצא מול קתדראלת St. Paul, מעברה השני של התמזה, ופתוח כל יום מ-10:00 עד 18:00 ובשישבת עד 22:00. עלו לקומת הקפיטריה - הקומה האחרונה במעלית - והקדישו כמה דקות לצפייה בנוף דרך חלונות הזכוכית והמרפסת. זוהי אחת מנקודות התצפית היפות ביותר בעיר, בעיקר בגשם.

בכל המוזיאונים יש גישה מסודרת לנכים, כשבטייט ישנן גם תוכניות הסברה והדרכה מיוחדות לבעלי צרכים מיוחדים (פרטים ב: +44(0) 20 7401 5113. או באתר).

עניין נוסף ששווה לברר עליו מראש, או לבדוק בעלוני המידע בכניסה, הוא הרצאות ואירועים חינמיים במוזיאונים. ה-British Museum שבכיכר ראסל, למשל, מעביר סיורים מודרכים כמעט בכל יום ואף מקרין סרטים לקהל הרחב, והכול בלי כסף.

לונדון: הייד פארק (צילום: Oli Scarff, GettyImages IL)
מקונספירציה ועד פינגווינים. הייד פארק | צילום: Oli Scarff, GettyImages IL
הצגות, מופעים וקונצרטים

אחרי שסיירתם במוזיאון והנהנתם ביומרנות, אתם צריכים קצת בידור משובח ודבילי. אם אין לכם בעיה מיוחדת עם ההומור הבריטי, אולפני טלוויזיה רבים מזמינים קהל לחזות בצילומים בתור קהל. כל מה שצריך לעשות זה לשלוח להם מייל, או לטלפן, ולבקש הזמנה. פרטים באתר.

הופעת בידור נוספת, שעולה בהרבה על כל ערב סטנד-אפ מקצועי, היא דוכן הנואמים של יום ראשון בבוקר, בהייד פארק. אם לא הייתם והקשבתם, אתם לא יודעים קומדיה מהי. המסורת ארוכת השנים מצליחה להפתיע בכל שבוע מחדש. דוכן הנואמים ממוקם בכניסה לפארק שבקצה רחוב אוקספורד, ומדי שבוע טיפוסים משונים מציבים בו במות קטנות ומטיפים לקהל על הכול - מהשפעת הפינגווינים על הבחירות בארצות הברית ועד תיאוריות קונספירציה. מה שבאמת מרשים הוא היכולת של הקהל להצטרף לדיון.

גם לקונצרטים והופעות אין שום בעיה להצטרף בחינם. התיאטרון הלאומי מציע רבים מהם מדי כמה ימים. שווה לבדוק באתר. גם בית הספר למוסיקה ודרמה, גילדהול, מציע לכם לצפות בשייקספיר בלי לעבוד. LSE - האוניברסיטה לכלכלה וחברה בלב העיר, מציעה גם היא קונצרטים פתוחים לקהל בצהריים, והרצאות מרתקות בערב. אפשרות אחרת היא קונצרטים הנערכים בפארקים - וכמוהם יש רבים. תאריכים ושעות מדויקות כדאי לבדוק באתר הרשמי של הפארקים. נחמד שלפארקים יש אתרים רשמיים, לא?

מופעי מוסיקה חינמיים תמצאו כמעט בכל מקום. בימי שני, למשל, מתרחש ג'אם נפלא בבלוז בר שממש מאחורי Oxford Circus, ב-Kingly Street. גם במקומות מוכרים יותר ואיכותיים יותר תוכלו למצוא הופעות בחינם. זה כולל את אולם הברביקן ואת ה-ICA, המוסד לאמנות בת זמננו. לעיתים יכול המזל להאיר לכם פנים ובעוד אתם הולכים ברחוב לתומכם, תזכו בהצעה מלווה בתחנונים להיכנס לאחד מאולמות התיאטרון לשמש כקהל חלופי לזה שלא הגיע. היו ספונטאניים - ועולם האפשרויות שלכם יהפוך לכמעט בלתי מוגבל.

לונדון: פארק גבעת גולדרס (צילום: סתיו שפיר - לא לשימוש)
שבו תנוחו. פארק גולדרס | צילום: סתיו שפיר - לא לשימוש
הליכה בפארק

אטראקציות, קונצרטים והופעות יכולים לעייף בשלב מסוים. מדוע שלא תשבו לנוח, או תשקיעו את שארית מרצכם בטיול חביב בפארק? הרי גם אמן רחוב יכול להנעים את זמנכם בשלווה בעוד אתם מסתובבים על גדות התמזה או בהייד פארק. מסלול מקסים אפשר לערוך מגשר לונדון, דרך הסמטאות שעל גדת התמזה הדרומית ועד לאזור הגלוב של שייקספיר ומוזיאון הטייט. כשממשיכים על הטיילת מגיעים לתיאטרון הלאומי ולגולדן איי, שקצת אחריהם אפשר להשקיף על בניין הפרלמנט והביג בן, מצידו השני של הנהר. בשביל לטייל לא צריך לעבוד כל החיים. בהצלחה!

להזמנת טיסות אל על ללונדון

חסכתם מספיק: איפה מבזבזים כסף בלונדון