קיסון סיני
הונג קונג זה לא רק אגרולים וקיסונים

הונג-קונג היא גן עדן קולינרי. מיטב המטבח הקנטונזי חובר כאן למטבחים מכל מחוזות סין בשפע של צבעים וטעמים. שנות השלטון הבריטי והבינלאומיות של המחוז הוסיפו עוד ועוד סגנונות לתפריט, ויצרו שילובים נהדרים. טרנד הפיוז'ן הפורח הביא להקמתן של כמה מסעדות משובחות במיוחד והחשיבות שמעניקים הסינים לנושא האכילה מורגשת ברחובות. 

נהוג להשאיר טיפ במסעדות גם אם דמי שירות הוכנסו כבר לחשבון. ואפרופו החשבון – שימו לב שבהונג-קונג אין ארוחות חינם. כל דבר שיובא אליכם לשולחן יעלה כסף, גם אם יגרמו לכם להרגיש שהחמוצים הנהדרים היו על חשבון הבית. אל תחמיצו ארוחת בוקר או צהרים מוקדמת של דים-סאם (כיסוני בצק ממולאים במגוון מילויים ומעוצבים בצורות נהדרות) – מראה השולחנות הארוכים, העגלות המהבילות והטעמים המפתיעים הם חגיגה לעיניים ולבלוטות הטעם.

מסעדות יוקרה

Felix
מטבח הפיוז'ן של הפליקס נהדר ואלגנטי כמו התפאורה. בקומה ה-28 של מלון פנינסולה, בין נגיסות של לנגוסטין בציפוי פריך של אגוזי מקדמיה או צדפות יפניות בחמאה וקוויאר, תוכלו להביט בנופי הנמל המרהיבים, בקליינטורה הנוצצת ולעתים גם בתצוגות אופנה הנערכות על השולחנות הארוכים ארוכים של המסעדה. חובה להזמין מקום מראש.
כתובת: Salibury Road, Peninsula Hotel. Tel: 2315 3188

מסעדת Spoon by Alain Ducasse, הונג קונג (צילום: האתר הרשמי)
Spoon by Alain Ducasse . מיוחד וטעים | צילום: האתר הרשמי

Petrus
האווירה הכמעט כבדה של מסעדת פטרוס ניכרת בכל האלמנטים – עיצוב, תפריט וקוד הלבוש. לכאן באים בחליפה ושמלת ערב לארוחה של יונה צלויה עם ארטישוק, גזר ופטריות, לובסטר בשומר ופטריות מורל או מרק פטריות כמהין עם רביולי כבד אווז.
כתובת: Supreme Court Road, Island Shangra-La Hotel. Tel: 2820 8590

סיניות יקרות

Yung-kee
מסעדת יאנג-קי עשתה לעצמה מוניטין בינלאומי כאחת המסעדות הטובות בעולם. היא החלה את דרכה כדוכן רחוב אך ההמונים שנהרו לשם כדי לטעום מהמעדן המקומי – One Hundred Year Old Eggs, (ביצים כבושות) – הכריחו את הבעלים להשתדרג. מנות נהדרות נוספות שתאכלו שם: פילה לוקוס במנגו, ברווז צלוי בפטריות ומרק קן ציפורים – עוד מעדן סיני הזוי.
כתובת: 32-40 Wellington Street. Central. Tel: 2522 1624

Wu Kong Shanghai

מסעדת Wu Kong Shanghai, הונג קונג (צילום: האתר הרשמי)
Wu Kong Shanghai | צילום: האתר הרשמי
המטבח של שנגחאי הוא למעשה זיקוק ועידון של מטבחי המחוזות הסובבים את המטרופולין: יאנג-ג'ואו, נינ-בו, האנג-ג'ואו ועוד. לנגוסטין ברוטב שום וצ'ילי, ברווז צלוי, בשר סרטן צלוי ביין ועוד יהיו מוקד הארוחה, כשמסביב האווירה והעיצוב מוקפדים ורגועים.
כתובת: 13/F., Food Forum, Times Square, 1 Matheson St., Causeway Bay.
Tel: 2506 1018

Fook Lam Moon
פוק-לם-מון אמנם לא נראית לגמרי יוקרתית, אבל אחרי שתטעמו את האוכל ותראו את המחירים תבינו למה שמנו אותה בקטגוריה הזו. מלצרים אדישים לא יעזרו לכם לבחור בין כמה סוגי מנות סנפירי-כריש, מרקים מורכבים ואבאלון (סוג כעור ואקסקלוסיבי של רכיכה).
כתובת:
55 Kimberley Road. Cheong Wwan. Kowloon. Tel: 2366 0286

סיניות עממיות

Hay Hay
היות ואין תפריט באנגלית, ולרוב הצוות לא מבין מילה באף שפה חוץ מקנטונזית, הדרך הטובה ביותר להסתדר כאן היא פשוט להצביע על מנות שנראות טוב בשולחנות האחרים. מרק וון-טון עמוס ירק, אגרולים פריכים, פרוסות אווז צלוי על אורז לבן מבהיק. הכל טעים ומאוד זול.
כתובת: 72-86 Lockhart Road., corner of Ward Street. Tel: 2143-6183

Kung Tak Lam
מסעדה צמחונית למהדרין בקומה ה-7 של מגדל עסקים. המון ירקות צלויים, מבושלים, מוקפצים ומאודים במגוון דרכים. יש גם מעין פנקייקים טובים לקינוח. עדיף להזמין עסקית מאשר כמה מנות אה-לה-קארט, כי קשה להתאפק מלהזמין עוד ועוד, ובסוף הסכום מצטבר לחשבון לא זול.
כתובת: 7/F, 1 Peking Road., Tsim Sha Tsui. Tel: 2312-7800

Korean BBQ
מסעדת ברביקיו המתמחה בגריל בנוסח קוריאני ויפני. כאן תבחרו את מנות הבשר שלכם כשהן נאות והן יצלו על האסכלה הצמודה לשולחנכם. תוכלו לצלות את הבשר על הגריל במו ידיכם ולהכין אותו כאוות נפשכם. המחירים לא מאוד יקרים.
כתובת: איזור Causeway Bay 24-30 Perceval St, בתוך בניין Po Hon

איטלקיות, אמריקאיות ואחרות

Nha Trang
מסעדה ויאטנמית משובחת וזולה למדי. המסעדה נפתחת ב-12 בדיוק, אבל כדאי להגיע קודם אחרת יש תור. השולחנות המשותפים מזמינים אתכם להציץ בצלחות השכנים ולהזמין מה שהם אוכלים. אל תוותרו על מנת נודלס אחת וזכרו שהמנות כאן ענקיות.
כתובת: Tung Chai building. Wellington Street. Central. Tel:2581992

עקרב כתום (צילום: stock_xchng)
עקרב כתום. אחד מהמאכלים המוזרים שתוכלו למצוא בסין | צילום: stock_xchng

 Gaia
מסעדה איטלקית מצוינת שלמרות מיקומה המרכזי, המרפסת שלה מצליחה להטעות ולגרום לסועדים לחשוב שהם בלב פארק. יש גם בר אדום בוהק בפנים כדי לטעום אחד מעשרות סוגי היינות האיטלקיים הנהדרים. מה בתפריט? רביולי סקלופס בפטריות פורצ'יני, מדליוני פילה ברוטב יין אדום והדסים וטירמיסו קטלני. (כ-400 דה"ק לארוחה).
כתובת: Grand Milleniu, Plaza. 181 Qqueen's Road. Central. Tel: 2167 8200

Banana Leaf Curry House
סניף מוצלח של רשת מסעדות טובה וזולה , המציעה בעיקר אוכל מלזי, וגם קצת הודי ותאילנדי. סוגים רבים של תבשילי קארי, סמוסות, נודלס מוקפצים ועוד, מוגשים לשולחנות ארוכים. האווירה קצת רעשנית אבל התמורה לכסף שווה במיוחד. (כ-80 דה"ק לארוחה).
כתובת: 440 Jaffe Road. Tel: 2573 8181

Wasabisabi
מסעדה יפנית מעט יקרה אך מצוינת. האווירה והעיצוב מדליקים והבר הומה בשעות הלילה. התפריט כולל סושי, סשימי, טמאקי, טמפורה, וגם יצירות מקוריות יותר. שווה במיוחד – סשימי טונה עם מיסו ויוזו (זן ארומטי במיוחד של לימון).
כתובת: 1 matheson street. 130 Times Square. Causway Bay. Tel: 2506 0009

Dirty Duck
מסעדה אינדונזית שווה ונינוחה. הישיבה היא על כריות מול שולחנות נמוכים, האוכל פיקנטי וטעים והאווירה מצוינת.
כתובת: 5/F, 54-62 Lockhart Rd, Wanchai. Tel: 2217 8000

סשימי (צילום: istockphoto)
בהונג קונג תמצאו אוכל מכל המטבחים בעולם כמעט | צילום: istockphoto

>> עכשיו כשאתם שבעים: קניות בהונג קונג