איי יוון (צילום: אתר איי יוון)
סמטאות צרות וקסומות ושקט בלי גבול. אגיסטרי | צילום: אתר איי יוון
תתפלאו, אבל הקיץ כבר לא כזה רחוק מכאן. גם אם אתם ממאנים לעכל את זה, בעוד פחות מחודשיים  תמצאו עצמכם, שוב, מחפשים תעסוקה לילדים ואז שוברים את הראש לאן כדאי לנסוע. ואם כבר החלטתם לבלות מעבר לים, אבל לא בא לכם על כל עמישראל אתכם בבופה, אספנו עבורכם 5 חופשות באיי יוון שאולי לא שמעתם עליהם, אבל הם שווים ביקור - בואו לתכנן את הטיול הבא שלכם ולשמוע על היעדים שלא הכרתם.

חיי לילה תוססים | אגיסטרי

האי אגיסטרי משתייך לקבוצת האיים הסארוניים של יוון, קבוצת איים קטנה המצויה דרומית לאתונה. פירוש השם אגיסטרי הוא "קצה קרס החכה" ואכן תוכלו למצוא באגיסטרי מלבד חופים חוליים ומי טורקיז מקסימים, גם נמלי דייגים שהקדמה לא הצליחה לקלקל, שולחנות בצבעי כחול לבן בטברנות לצד חוף הים, אוכל יווני מעולה, סמטאות צרות וקסומות ושקט בלי גבול.

אגיסטרי נחשב לאחד הפנינים של איי יוון ובקיץ למרות התיירים יודעי הדבר שמגיעים בקביעות, הוא נשאר תמיד אי יווני קטן ונעים שמבקרים בו מי שרוצים ליהנות מיוון של פעם. הטברנות לצד חוף הים, הפאבים שניתן לשמוע מהם את רשרוש הגלים בחוף - חיי הלילה מיוחדים של אגיסטרי תוססים אך שומרים על אופיים הייחודי בהשוואה לאיים ההמוניים של יוון.

איך, למה, כמה

הגעה: לאגיסטרי ניתן להגיע בהפלגה קצרה של פחות משעה ועשרים דקות, או ברחפת מהירה של כ-45 דקות בלבד מנמל פיראוס [נמל הים של אתונה].

טיסות לאתונה יש כל השנה כך שתוכלו לקפוץ לאגיסטרי מתי שרק תרצו. מחירי הטיסות לאתונה משתנים לפי העונה והזמינות ובדרך כלל נעים סביב ה 250-350 יורו.

לינה: מחירי הלינה באגיסטרי זולים משמעותית מאיים אחרים של יוון ולא פחות טובים מהם: חדר לזוג ניתן למצוא בהחל  מ-40 אירו ללילה ועד 80-100 אירו למלונות הטובים ביותר על האי. למחפשי חופשת הכל כלול במלונות ענק מרובי אטרקציות - לא זו הכתובת. המלונות כאן כמו האי כולו שקטים, שומרים על המסורת היוונית ואפופי שלווה. למשפחות עם ילדים שמחפשות קצת יותר משקט, שלווה ונוף, האי מציע אטרקציות כמו שיט קיאקים, שיט סביב האי ולחופים נסתרים, טיולי אופניים, טיולים רגליים או שכירת טרקטורונים.

למי מתאים: אגיסטרי מתאים בעיקר למשפחות עם ילדים בשל קלות הגעה וחוף הים שרדוד ונוח לילדים, וגם לזוגות המחפשים חופשה רומנטית שקטה.

איי יוון, קיאקים באגיסטרי (צילום: אתר איי יוון)
קיאקים באגיסטרי | צילום: אתר איי יוון

אחד החופים הטובים ביוון | נאקסוס

האי היווני נאקסוס הוא האי הגדול ביותר באיים הקיקלאדים ביוון - קבוצת האיים המפורסמת ביותר של המדינה המכילה גם את האיים מיקונוס, פארוס וסנטוריני. נאקסוס הוא האי הגדול ביותר בקבוצה וגם אחד המגוונים שבהם, עם כמה מרצועות החוף הטובות ביותר של יוון, לצד אזור הררי גדול, כפרים יווניים פסטורליים ומקסימים למרגלות ההר.

חוף איוס פרוקופיוס בנאקסוס נחשב לאחד משלושת החופים הטובים ביותר ביוון ומדורג באופן קבוע כאחד מעשרת החופים הטובים באירופה. מלבד נופש, חופים מצוינים וטבע מדהים שסובב את האי - נחלים שזורמים בכל השנה, כפרים פסטורליים ועצי פרי שופעים, מנאקסוס ניתן לצאת לטיולים גם לאיונים הקטנים שנמצאים מדרום לאי - קופיניסיה ודונוסה הם המיוחדים שבהם.

עיר הבירה של נאקסוס היא חורה, שבהחלט שווה להשקיע ולבקר גם בה - עיר עתיקה שנשתמרה באופן מקסים, מבצר גדול, סמטאות צרות עם דוכנים וחנויות קטנות של פעם, וגם ברים וטברנות תוססים והומים.

איך, למה, כמה

הגעה: ישנן שתי דרכי הגעה מרכזיות לנאקסוס - בהפלגה קצרה של שעה וחצי מהאי מיקונוס, או מאתונה באמצעות טיסה פנימית או הפלגה שאורכת כחמש שעות ויוצאת פעמיים ביום מנמל פיראוס. ניתן גם להגיע דרך כרתים עם טיסה לנמה"ת הרקליון ולהמשיך ברחפת מהירה היוצאת 5 פעמים בשבוע ישירות לנאקסוס.

לינה: על האי יש מגוון גדול מאד של מלונות, וילות ובתים להשכרה. המחירים נעים בין 50 אירו לזוג ללילה ועד 150 אירו לזוג לרמת הלינה הגבוהה ביותר. המיקומים המומלצים ביותר ללינה על האי הם: איוס פרוקופיוס, פלאקה, ואגיה אנה.

למי מתאים: נאקסוס מתאים לכולם וכל אחד יימצא בו את מבוקשו - זוגות, רווקים, משפחות עם ילדים בוגרים וגולשים.

המלצת המערכת: לגולשי רוח וקייטסרפינג נאקסוס הוא גן עדן של ממש, בזכות מספר חופים בהם תנאי רוח מלטמית מאפשרים תנאי גלישה מעולים ומגיעים לכאן גולשים מכל העולם.

איי יוון, נקסוס (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ניתן לצאת לטיולים גם לאיונים הקטנים שנמצאים מדרום לאי. נאקסוס | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

היוון האמיתית | אנדרוס

אם חיפשתם אי יוון קלאסי עם חופים יפים, מי טורקיז צלולים, אוכל יווני מעולה והכל בפחות משעתיים מאתונה, אנדרוס יכול להיות פתרון מדליק ומקסים עבורכם. זה שלא ממש שמעתם על האי אנדרוס זו בדיוק הסיבה שמומלץ להגיע אליו, אי יווני אותנטי שתופס תאוצה של תיירים מכל העולם המחפשים את יוון האמיתית והכל בהפלגה קצרה מהעיירה ראפינה שליד נמל התעופה של אתונה.

האי היווני אנדרוס הוא האי השני בגודלו בקבוצת האיים הקיקלאדים של יוון אחרי נאקסוס, והמיוחד בו שגם בשיא עונת התיירות עדיין תוכלו למצוא לעצמכם חוף פרטי ונטול תיירים להעביר בו יום ליד הים.

באנדרוס יש לא פחות מ-80 מפרצונים קטנים עם חוף חולי ומי טורקיז מקסימים. באי פזורים מספר רב של כפרים קטנים ונעימים בהם ניתן לחוות את יוון שעצרה מלכת. רוב הפעילות התיירותית וחיי מתרכזים בעיירה היפיפיה BATSI. באצ'י ממוקמת בתוך מפרץ מוגן מרוחות ולכן המים באיזור זה צלולים ושקטים. על קו המים תוכלו למצוא טברנות קטנות, תיירים מאנגליה, גרמניה וארה"ב, ותיירות איטית ושלווה המאפיינת את העיירות הציוריות של איי יוון.

איך, למה, כמה

הגעה: מאחר ואנדרוס משתייך לאיים הקיקלאדים המזרחיים, ההפלגות אליו יוצאות מנמל בשם RAFINA , במרחק 20 דקות נסיעה מנמה"ת של אתונה. ההפלגות שיוצאות פעמיים ביום, ממשיכות אחרי האי אנדרוס גם לטינוס ומיקונוס וילדים עד גיל 5 ללא תשלום.

לינה: המלונות באנדרוס פשוטים יחסית וקרויים בניב המקומי "דומאטיה"- חדרים להשכרה והמחירים בהתאם - בין 40 אירו ללילה לזוג ועד 140 לכל היותר.

למי מתאים: אנדרוס מתאים למחפשי חופשה שקטה עם אפשרות לטיולים והוא מתאים גם למשפחות עם ילדים [קל להגעה ויש בו חופים נוחים] וגם לקבוצות חברים.

אין תמונה
כמעט כמו אי פרטי ונטול תיירים. אנדרוס

כפרים על חופי טורקיז | סירוס

בניגוד לאיים האחרים, סירוס הוא אחד האיים היחידים ביוון שאינו מתבסס כלכלית על ההכנסות מתיירות. לפיכך, סירוס הוא המקום לפגוש את היוונים החיים את חיי היום יום שלהם בפשטות - הגברת שיושבת וסורגת על גרם מדרגות, וזקני הכפר שיושבים תחת עץ דולב ולוגמים קפה יווני.

באי סירוס מצויה אחת הערים המיוחדות ביותר בכל יוון - הרמופוליס, הבנויה על שתי גבעות שבראש כל אחת מהן כנסייה. ובין נמל הים ומרכז העיר לכנסיות שלמעלה, יש עשרות אלפי מדרגות וסמטאות צרות וציוריות וביניהן טברנות, חנויות, שוק מעולה, עצי דקל ומבנים מרשימים.

סירוס הוא גם מולדת הרבטיקו של יוון וכמקום הולדתו של גדול אמני הרבטיקו - ומאקאריס, יש בעיר גם מוזיאון המוקדש לפועלו. מלבד העיר המיוחדת יש בסירוס גם כמה חופים נהדרים עם כפרים בסגנון קיקלאדי של כחול ולבן על חופי טורקיז מקסימים, כפרים עם נמלי דייגים וחוף ים נהדר ורגוע, ומסלולי הליכה מקסימים בפנים האי, בין עצי הפרי והתבלינים הרבים והאקזוטיים שגדלים באי.

איך, למה, כמה

הגעה: גם כאן דרך ההגעה המרכזית היא דרך נמל פיראוס של אתונה, ממנו יוצאת מדי יום הפלגה לאי סירוס. כרטיס עולה כ-28 אירו וילדים עד גיל 5 ללא תשלום. לממהרים יש גם טיסה ישירה לאי מאתונה שנמשכת רק 25 דקות והכרטיסים עולים כ-70 אירו לאדם לכיוון.

לינה: המלונות בסירוס לא יקרים ורובם מצוינים, תוכלו למצוא כאן חדרים או מלונות פשוטים בהחל מ-30 אירו ללילה לזוג, ובעונת התיירות כ- 60-70 אירו ללילה לזוג. באי מצויים גם מלונות בוטיק יוקרתיים ומפנקים, עליהם תשלמו כמעט כפול - החל מ-120 אירו ללילה לזוג.

למי זה מתאים: למי שהיו יותר מפעם אחת באיי יוון ומרגישים שמיצו את האווירה התיירותית במרבית האיים, ובקיצור- למי שמחפשים את יוון האמיתית וללא גינונים תיירותיים.

איי יוון, סיירוס (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
כפרים עם נמלי דייגים וחוף ים נהדר ורגוע. סירוס | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

האיים חאלקי, טילוס, והחלק היפה ביותר ברודוס שלא הכרתם

החלק היפה והמיוחד ביותר של האי רודוס בכלל מצוי בדרום האי ובאזור הכפרי שבהרים המרוחק מהעיר רודוס, אליו התיירים הישראליים כמעט ולא מגיעים. ביזור הדרומי חוף הים הרבה יותר מרשימים וכוללים מספר רצועות חוף עם חופים חוליים נהדרים ומי טורקיז. הכפר פפקוס הוא כפר יווני מקסים עם בתים בצבעי כחול לבן, חוף מעולה ומספר טברנות וברים בקרבת החוף.

למחפשים חופשה אחרת לגמרי מהצפון התיירותי של האי רודוס, דרומית לפפקי (פפקוס בפי המקומיים) תמצאו חופים שגם בשיא עונת התיירות נותרים מבודדים יחסית וזה גם המקום לחפש בתי נופש או וילה ברודוס.

פנים האי רודוס טומן בחובו כפרים שקטים ומקסימים על שלל פעילויות טבע, טיולים, יקבים ועוד. הכפר אמבונאס הוא פשוט חלום יווני ומאפשר הצצה לרודוס הישנה, לחיי הכפר המקסימים, לסמטאות הצרות ולבוזוקיות בהם יושבים המקומיים, לוגמים אוזו בלילות וזוללים סופלקי ופידאקי [צלעות כבש על האש].

סמוך לחופיו של האי רודוס מצויים שני איונים קטנים ומקסימים שמעט מאד ישראלים מכירים - האי החאלקי המזוהה כאי הגגות האדומים והאי טילוס שעל אף גודלו נחשב לאחד האיים המומלצים ביותר לטרקים ומסלולי הליכה מבין כל איי יוון.

איך, כמה למה

הגעה: לרודוס קיימות טיסות ישירות רבות מישראל המוצעות ע"י חברות התעופה והתיירות השונות, כאשר המחירים משתנים בהתאם לעונה ולביקוש.

לינה: לינה באזורים הפחות תיירותיים של רודוס תעלה החל מ-40 אירו ללילה לזוג ועד 200-300 אירו ללילה לזוג במלונות היוקרתיים יותר. מחירי הלינה באיים טילוס וחאלקי זולים בכ-20-30 אחוז מהאי רודוס.

המלצת המערכת: שיכרו בית נופש באזורים המבודדים של האי קרוב לחוף הים, שכרו רכב שעולה כ-25 שקל ליום בעונה זאת, ותהנו מהאזור הלא מתוירים והנסתרים של רודוס היפה.

איי יוון, פפקוס רודוס (צילום: אתר איי יוון)
טברנות וברים בקרבת החוף. הכפר פפקוס | צילום: אתר איי יוון


* הכותב הוא זמיר סיון, מאתר Israel-Greece.com ואתר איי יוון הישראלי.

>> בית ספר שדה יקר מבית מלון