נראה שבחודשים האחרונים הפיד של כולנו חזר להיות מוצף בתמונות משגעות מיוון - צילומים פסטורליים בחופים עם שקיעות מהממות, אוכל יווני אותנטי ונופים עוצרי נשימה. זה לא סתם, אחד מכל עשרה ישראלים שטסים לחו״ל נוסעים לחופשות בטן-גב בשלל האיים המדהימים ברחבי יוון. אבל מה שהרבה ישראלים לא יודעים זו העובדה שגם ביוון עצמה, יש שלל יעדים אטרקטיביים פחות מוכרים ששווים ביקור. אחד מהם, שנחשב לסוד מקומי, הוא חצי האי פיליון (Peilion).

חצי האי הקסום נמצא כ-350 קילומטרים צפונית לאתונה, בחוף המזרחי של יוון. האזור כולל יערות גדולים ומצוקים הנופלים בחדות אל תוך הים. רוחבו מקצה לקצה הוא בין 40-20 ק"מ בלבד, ובמרכזו הרים שמגיעים לגובה של 1,600 מטר שבחלקם אף יש שלג כמעט בכל עונות השנה. חצי האי נחשב לאחד האזורים היפים ביוון, הוא גן עדן לאוהבי טבע ושקט ומתאים במיוחד לאנשים שאוהבים לטייל ולזוז ממקום למקום. הוא עד כדי כך יפה ופסטורלי שלפי המיתולוגיה היוונית, פיליון נבחרה על ידי האלים למקום מושבם בקיץ.

A post shared by • Hélline • (@helliiinee) on


מה עושים?

כאמור, פיליון הוא אי מושלם לטיולים ולבטן-גב, ומקום אידיאלי לחופשת משפחות. תכינו את עצמכם לנופים עוצרי נשימה שצצים מכל עבר ולהיצע פעילויות רחב במיוחד. חופי הים הם ללא ספק ממוקדי המשיכה הגדולים של האזור, אך לצדם תוכלו לבקר גם במגוון אתרים מעניינים שכוללים כנסיות, מנזרים ומבנים אדריכליים מיוחדים. חובבי הטיולים הרגליים ימצאו הרבה נחת במסלולי ההליכה היפים בשטחים הטבעיים ברחבי פיליון. אם אתם מחפשים מעט יותר אקשן אתם מוזמנים להצטרף לפעילות מגוונת של ספורט ימי, מרכזי צלילה ומועדוני הסקי (בעונת החורף).

חצי האי סוחב אחריו גם היסטוריה ארוכת שנים של התיישבות ותרבות. בפיליון ישנם מספר כנסיות ומנזרים שנמצאים בכפרים עתיקים ורובם עדיין נמצאים בשימוש פעיל של התושבים. כך למשל קתדרלת Agios Georgios שנמצאת במרכז כפר זגורה (Zagora) ונבנתה עבור ג'ורג' הקדוש. המונומנט הדתי החשוב ביותר בפיליון הוא כנסיית Agia Marina שנמצאת בכיכר של הכפר Kissos. היא נבנתה בסביבות 1650 וידועה בזכות ההיסטוריה העשירה שלה. בפיליון קיימת רכבת מיוחדת (The Pelion Train) שנוסעת בין ההרים לחוף הים, ובין הכפרים המרהיבים של האי. מדובר בנסיעה חווייתית מאד וטיול היכרות נפלא עם המקום. הרכבת פועלת בעיקר בעונת התיירות וכדי להזמין מקומות מראש שכן הביקוש גדול בשיא העונה.

A post shared by Nasia Darika (@nasiadar) on


A post shared by Lovett | Royal Sourness (@lovetticious) on


איפה אוכלים?

החוויה הקולינרית היא חלק בלתי נפרד בפיליון. הטברנות המקומיות מגישות בעיקר אוכל מקומי שמבוסס על חומרים באיכות גבוהה כמו ירקות, דגים ופירות ים, בשרים ותבלינים שכולם גדלים בחצי האי. שני המאכלים המסורתיים של פיליון הם ארנבת בתנור וספטסופאי (נקניקיות חריפות). המשקה החריף הנפוץ בפיליון אינו האוזו המוכר אלא גירסה מעט שונה שלו הנקראת ציפורו (Tziporo).

טברנת Niki היא טברנה מעולה המתמחה בבישול של מאכלים מקומיים ונמצאת בחלק הצפוני בכפר זגורה. ניתן לאכול בה פרחי קישואים ממולאים, קדרת בשר לבן, סלט יווני עם אצות ים בתחמיץ, רטטוי, כדורי קישוא ממולאים בגבינת פטה, עלי גפן ממולאים באורז ועוד. גם מסעדת Alekas היא מוקד של אוכל יווני איכותי ואחת המסעדות היקרות ביותר בחצי האי. היא נמצאת בכפר tsagarada ומציעה אוכל מוקפד מהחומרים האיכותיים ביותר שניתן למצוא במקום. שילוב של מטבח מקומי עם טוויסט עכשווי.

חופים מומלצים?

גולת הכותרת בפיליון, כמו בשאר איי יוון, היא כמובן החופים המדהימים. את החופים היפים ביותר בפיליון אפשר למצוא בצפון מזרח חצי האי, ליד הכפר חורפטו (Chorefto). הים מאוד נקי באזור זה והמים צלולים וצבועים בצבע טורקיז שלא היה מבייש חופים שנחשבים יותר אקזוטיים בתאילנד. אחד החופים המפורסמים והיפים באזור הזה של פיליון הוא אגיה סרנדה (Agia Saranda) - חוף בתולי ופראי ומקום מושלם לרביצה. לא רחוק מהחוף נמצא הכפר דמוכרי (Damouchari) שהיה הלוקיישן לצילום הסרט ״מאמה מיה״. חוף נוסף הוא פאפא נירו (Papa Nero) שידוע בזכות הארגון המופתי שלו והשקט. הוא ממוקם 56 ק"מ מוולוס, ומציע למבקריו חול בהיר, שמשיות, טברנות עם מאכלי ים ואתר קמפינג עם מלתחות, שירותים ואינטרנט.

A post shared by apostolos kyriazis (@akyriaz) on


איפה ישנים?

פיליון הוא כאמור אזור מאוד תיירותי ביוון ולכן הוא מציע מאות מקומות לינה מגוונים. בחצי האי ניתן למצוא מלונות קונבנציונאליים מודרניים עם חדרי מלון איכותיים, בריכות ומסעדות, ומצד שני ישנם גם אפשרויות לינה אחרות, פשוטות יותר, כמו בתי הארחה ביתיים או דירות להשכרה דרך Air BNB. חלק מהמלונות למשפחות נמצאים על ההר בפינות החמד של פיליון עם נופים מרהיבים, וחלק נמצאים על חוף הים המזמין, שם תוכלו למצוא אזורים מבודדים ואזורים מרכזיים יותר סביב עיר הבירה וולוס. הכפרים המומלצים לחיפוש מקומות לינה הם: Portaria, Kiriaki, Agios georgios, Xorefto.

איך מגיעים?

הגעה לאזור פיליון היא יחסית מסובכת ולוקחת זמן מכיוון שאין טיסות ישירות מתל אביב. ניתן להגיע בטיסה לאתונה ומשם לקחת טיסת המשך לשדה התעופה בעיר וולוס (העיר הגדולה בפיליון). הדרך האידיאלית להגיע היא בעזרת רכב פרטי, למרות שיש גם אפשרות להגיע בעזרת רכבת או אוטובוס. משך הנסיעה מאתונה לפיליון תלוי באיזה כפר בפיליון מצוי מיקום הלינה שלכם ובשאלה אם תעשו הפסקות בדרך. מי שייסע באופן ישיר מאתונה לפיליון ללא עצירות, יגיע לעיר וולוס תוך 4 שעות. ניתן להגיע גם דרך סלוניקי שקרובה יותר לפיליון ומאפשרת הגעה קלה יותר מאתונה. הכבישים בפיליון הרריים, תלולים ומפותלים, ולכן על אף המרחק האווירי הקצר יחסית בין הכפרים, זמן הנסיעה הנדרש לעתים ארוך יותר משנדמה.

A post shared by Lilian Margariti (@lilianmargariti) on


מתי נוסעים?

העונה המומלצת היא כמובן בחודשי הקיץ מחודש מאי ועד אוקטובר, כשבעונה זו פיליון מלאה בשמש והמים נעימים. רק אל תשכחו שמדובר גם בחודשים העמוסים ביותר במקום בשל העובדה שלא רק אנחנו הישראלים רוצים להגיע אליו, אלא גם הרבה יוונים, פינים, גרמנים, בריטים ותיירים נוספים, ותפוסת המלונות לחודשים אלה בשיאה. קחו בחשבות שבחודשי החורף ניתן לעשות סקי בהרי פיליון וזו נחשבת לתקופה שבה יוונים רבים מגיעים לאי לחופשות החורף.

פיליון (צילום: יחסי ציבור, ויקיפדיה)
פיליון | צילום: יחסי ציבור, ויקיפדיה

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש