בחריין מושכת אליה כארבעה מיליון תיירים מדי שנה, רובם המכריע ממדינות המפרץ הפרסי השכנות, שמגיעים כדי ליהנות משילוב בין ישן וחדש, שלל אטרקציות מרתקות וחופשה יוקרתית בבתי מלון מפוארים השוכנים לחופי המפרץ.

>> זה מה שצריך לדעת על הויזה לבחריין

בחריין נחשבת ל"מיני-דובאי" בזכות האיים המלאכותיים שלה, היצע המלונות הרחב, מתחמי הקניות והשילוב בין אתרי עתיקות למבנים חדישים ועתידניים. יחד עם זאת, היא זולה יותר מאיחוד האמירויות בעשרות אחוזים. הכירו את האלטרנטיבה הזולה לדובאי:

מידע שימושי על בחריין

בחריין (Bahrain) היא מדינת אי קטנה הממוקמת במפרץ הפרסי, בין ערב הסעודית לקטאר, ובירתה היא מנאמה (Manama). למרות היותה מדינת קטנה עם כ-1.7 מיליון תושבים, בחריין היא אחת המרכזים הכלכליים הגדולים ביותר במזרח התיכון, בעיקר בזכות מצבורי הנפט האדירים שיש בשטחה וכלכלה חופשית ומגוונת בעידוד ממשלתי, שהובילה להתפתחות בנקאית, תיירותית ותעשייתית במדינה החל משנות ה-2000.

מנאמה (צילום:  Leonid Andronov, shutterstock)
היסטוריה לצד קידמה במפרץ הפרסי. מצודת בחריין | צילום: Leonid Andronov, shutterstock

בחריין היא גם אחת המדינות המודרניות ביותר בעולם הערבי, הרבה בזכות העובדה שהייתה נתונה תחת שלטון בריטי עד שנת 1971. החל מתחילת שנות ה-2000 מתקיימות בחירות לפרלמנט עם זכות הצבעה לנשים, שאף יכולות לכהן בתפקידים פוליטיים חשובים, שהדוגמה הבולטת מכולן היא הודא עזרא נונו, יהודייה-בחריינית שהייתה שגרירת בחריין בארה"ב בשנים 2008-2013.

השפה הרשמית בבחריין היא ערבית.

המטבע הרשמי הוא דינר בחרייני, שווה ערך לתשעה שקלים חדשים.

האקלים בבחריין מדברי וצחיח, ומזג האוויר שרבי.

בבחריין קהילה יהודית קטנה המונה עשרות אנשים ומלך בחריין, חמד בן עיסא אל ח'ליפה, ידוע ביחסו הטוב לקהילה וממתן אפשרויות שוות ליהודים לצמוח ולשגשג במדינה.

מה יש לעשות בבחריין?

בחריין מכונה "פנינת המפרץ" לא רק בזכות יופייה האטרקטיבי, אלא בעיקר בשל העובדה שבעבר היה ניתן לשלות פנינים אמיתיות מחופי הים שלה, מה שהקנה לה את הכינוי המבטיח. בדומה למדינות המפותחות והעשירות שבמפרץ הפרסי, גם בחריין מציעה שילוב בין חדשנות ועתידנות למסורת והיסטוריה עשירה.

מנאמה (צילום:  Leonid Andronov, shutterstock)
מיצג פנינה בלב עיר הבירה | צילום: Leonid Andronov, shutterstock

יש מגוון אטרקציות בבחריין, רובן מרוכזות בתחומי עיר הבירה, מנאמה, שידועה כמוקד בילויים וחיי לילה מרכזי, בין היתר בזכות העובדה שצריכת אלכוהול הינה חוקית במדינה, ואפשר למצוא מבחר פאבים ומועדוני לילה בעיר. מנאמה היא עיר מערבית לכל דבר, עם מספר מוזיאונים גדולים ומרתקים לצד מתחמי קניות מפוארים וסניפי מזון מהיר מערביים.

הנה כמה מהאטרקציות המובילות בבחריין:

מרכז הסחר העולמי בחריין – "מגדלי התאומים" של בחריין הם האתר המפורסם ביותר במנאמה. בנייתם הושלמה בשנת 2008 והם מכילים שני גורדי שחקים זהים בגובה 240 מטרים כל אחד ומחוברים זה לזה באמצעות שלוש טורבינות רוח גדולות.

מנאמה (צילום:  asimkv, shutterstock)
הבניינים מחוברים בשלוש טורבינות רוח | צילום: asimkv, shutterstock

באב אל בחריין ושוק מנאמה – "שער בחריין" הוא בניין היסטורי מרהיב ביופיו הממוקם ברובע העסקים של מאנמה. המקום מהווה את שער הכניסה לשוק מאנמה, מתחם שוק פתוח המשתרע על פני מספר רחובות וכולל שלל דוכנים אותנטיים המוכרים סחורה מקומית. ניתן למצוא כאן בגדים, אביזרים, הנעלה, תבלינים, אוכל רחוב ועוד. במתחם השוק שוכן גם בית הכנסת היחיד בבחריין.

גרנד פרי בחריין – מסלול מרוצי פורמולה 1, שנחשב לאחד מסמלי הכוח והכסף הגדול של מדינת המפרץ. המסלול הענק והחדשני נבנה בעידוד הממשלה כדי להפוך את בחריין למוקד משיכה למשקיעים מתחום הספורט, והוא המסלול הראשון מסוגו במזרח התיכון. החל משנת 2004, גרנד פרי בחריין מארח מדי שנה את הסבב השלישי בעונת המרוצים של פורמולה 1 (למעט הפסקה של שנה בשנת 2011). בסמוך למסלול המרוצים נבנה "כפר פורמולה 1" אטרקטיבי, שמארח ירידים ופעילויות לכל המשפחה בתקופת המירוץ.

פורמולה 1 (צילום: Sunil Onamkulam, shutterstock)
אחד מסמלי הכוח של המדינה | צילום: Sunil Onamkulam, shutterstock

מצודת בחריין – אתר מורשת עולמי, שידוע גם בשם קלעת אל-בחריין, או המצודה הפורטוגזית. המצודה נבנתה לפני כ- 3000 שנים וחשיבותה הייתה גדולה בשל מיקומה של בחריין בלב המפרץ הפרסי. כיום היא משמשת כמוזיאון פתוח מרהיב, ואפשר לסייר לאורך החומות הארוכות ובתוך המצודה עצמה, ולהתרשם מהארכיטקטורה המדהימה שנשמרה עם השנים.

המוזיאון הלאומי – האטרקציה הפופולרית ביותר במדינה. המוזיאון הוקם בשנת 1988, והיה למוזיאון המודרני הראשון במפרץ. המוזיאון מציג היסטוריה בת 5,000 שנה ואלפי ממצאים ופריטים ארכיאולוגים משלל תקופות. המוזיאון מציע גם הפלגת סיור קצרה לשביל הפנינים של בחריין, אתר מורשת עולמית שמציע הצצה נדירה לתעשיית הפנינים של המדינה במאה ה-19. פרט למוזיאון הלאומי יש עוד מספר מוזיאונים מרתקים בבחריין כמו מוזיאון הנפט ומוזיאון הקוראן.

המוזיאון הלאומי של בחריין (צילום:  Manu M Nair, shutterstock)
המוזיאון הלאומי של בחריין | צילום: Manu M Nair, shutterstock

"גן העדן האבוד של דילמון" – פארק המים הגדולים ביותר במדינה, שמציעה יותר מ-18 מגלשות מים ענקיות ושלל אטרקציות לכל המשפחה. החום הכבד ששורר בדרך כלל בבחריין הפך את הפארק לאחת האטרקציות האהובות ביותר בקרב תיירים ומקומיים כאחד.

עץ החיים – אחד מאתרי התיירות הפופולריים בבחריין, שממוקם כ-40 ק"מ דרומית למאנמה, בלב המדבר. מדובר בעץ בן 400 שנה שענפיו מגיעים לגובה של כעשרה מטרים ושורשיו יורדים לעומק של כחמישים מטרים. איש אינו יודע כיצד העץ שרד וצמח בסביבה מדברית נטולת גשמים ומשקעים וההסבר המדעי הוא שהעץ למד לספוג את לחות של גרגרי החול שמסביבו. עשרות אלפי תיירים מגיעים מדי שנה לחזות בפלא הטבע ולהצטלם איתו.

עץ החיים (צילום:  Philip Lange, shutterstock)
עץ החיים | צילום: Philip Lange, shutterstock

דורת אל בחריין – אתר תיירות ונופש המורכב מ-15 איים מלאכותיים ומעוצבים, שמזכיר מאוד את איי התמרים של דובאי. באתר יש מלון חמישה כוכבים, מגרש גולף מקצועי, 12 גשרים בין האיים ומרינה לסירות.

איי הנופש  (צילום: ויקיפדיה)
איי הנוש במבט מהחלל | צילום: ויקיפדיה

איפה ישנים בבחריין?

הלינה בבחריין זולה יותר ממדינות המפרץ השונות. יש מגוון מלונות מפוארים בדירוג חמישה או ארבעה כוכבים במנאמה, בירת בחריין. לילה לזוג במלון חמישה כוכבים ממוצע, דוגמת המלונות Wyndham Grand Manama או Movenpick עולה כ- 500 שקלים לחדר, בעוד ריזורטים מפוארים יותר כמו The Grove או Four Seasons עולים קצת יותר מאלף שקלים לחדר ללילה.

אפשר למצוא במאנמה גם עשרות מלונות מפנקים בדירוג ארבעה כוכבים, שעולים כ- 200-300 שקלים ללילה בלבד. מומלץ לישון באזור איי אמוואג' שבסמוך למאנמה, איים מלאכותיים שבהם שוכנים מרבית בתי המלון היוקרתיים בבחריין.

איך מגיעים לבחריין?

החל מה-31.8 בחריין תהפוך לצהובה, על פי המתווה של משרד הבריאות, מה שאומר שמי שיחזור ממנה לא יהיה מחוייב להיכנס לבידוד בארץ. בעקבות כך, חברת התעופה הלאומית של בחריין, גולף אייר, נערכת להשקת קו הטיסות לתל אביב שיחל לפעול ב-4 לאוקטובר במטוס איירבס 321 נאו. החברה תפעיל שתי טיסות שבועיות בימים שני וחמישי. מחיר כרטיס טיסה החל מ- 299 דולר כולל כבודה ארוחה ושירות מלא בכל המחלקות. משך הטיסה כשעתיים וחצי.

תיירים מחוסנים ומחלימים המגיעים לבחריין אינם נדרשים בבידוד. יחד עם זאת, מי ששוהה מעל 10 ימים נדרש לבדיקה נוספת ביום ה- 10. בנוסף, תיירים חייבים בהוצאת אשרת שהייה (ויזה) למעט המגיעים ממדינות המפרץ. האשרה מתירה שהייה של עד חודש אחד ויש לנצל את הויזה עד 30 ימים מיום הוצאתה.

נכון להיום, עד ה-4.10, אין טיסות ישירות לבחריין ואפשר להגיע אליה בטיסת קונקשן דרך מדינות כמו טורקיה או ירדן.