הסכם השמיים הפתוחים וכניסת חברות הלואו-קוסט לישראל גרמו לא רק להורדת מחירי הטיסות לחו"ל, אלא גם לפתיחת קווים ליעדים שונים, שלא לומר מוזרים, ברחבי העולם ובמיוחד באירופה.

מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako

מאז שנחתם ההסכם באופן סופי בשנת 2013, בכל שנה מתווספים עוד יעדים חדשים ואנונימיים לרשימת הטיסות היוצאות מנתב"ג, כאלה שעד לא מזמן לא ידענו שקיימים. ולמרות שברוב המקרים רובנו לא יודעים להגות את שמם נכון, אנחנו תמיד מתגאים בכך ש"גילינו" יעד חדש. הנה כמה דוגמאות שכדאי לכם להכיר לפני כולם:

טימישוארה (Timișoara), רומניה

עיר זולה (צילום: mehdi33300, shutterstock)
צילום: mehdi33300, shutterstock

עיר אוניברסיטאית שמושכת סטודנטים וצעירים מכל רחבי אירופה (ולאחרונה גם מישראל). טימישוארה, השוכנת בלב האזור החקלאי היפה ביותר ברומניה, זכתה לשלל כינויים כמו "עיר הגנים" ו-"עיר הורדים" בשל יופייה המלבלב, במיוחד בתקופת האביב, וגם "וינה הקטנה" בשל הדמיון שלה לבירת אוסטריה. בטימישוארה תמצאו כיכרות, כנסיות ומבנים עתיקים, מוזיאונים ובעיקר הרבה גנים צבעוניים וססגוניים כמו בכל יעד אירופאי קלאסי. בזכות כמות הסטודנטים הנמצאים בעיר, יש בה גם הרבה מה לעשות לאחר שהשמש שוקעת והיא נחשבת למרכז חיי לילה תוסס במיוחד.

איך מגיעים? חברת הלואו-קוסט Wizzair מציעה טיסות ישירות לטימישוארה במחיר של החל מ-39 דולר לטיסת הלוך-חזור, ללא שליחת מזוודות לבטן המטוס, ארוחות ובחירת מושבים.

ממינגן (Memmingen), גרמניה

ממינגן (צילום: Sergey Dzyuba, shutterstock)
צילום: Sergey Dzyuba, shutterstock

העיר הבווארית צוברת תאוצה בתקופה האחרונה, לאו דווקא בעקבות מה שיש לה להציע. העיירה הקטנה אמנם כוללת מרכז היסטורי גדול, כנסיות, אזור שופינג, קתדרלה יפה ומספר מוזיאונים, אך ביקור של חצי יום הוא די ויותר כאן. ובכל זאת, מומלץ לטוס לממינגן בזכות המיקום המעולה שלה. נחיתה בשדה התעופה בעיר מאפשר יציאה לטיולים באזורים אטרקטיביים כמו היער השחור בגרמניה והרי טירול באוסטריה, וזוהי גם חלופה לא רעה למי שרוצה לטוס למינכן הקרובה או לחופשת סקי באתר הסקי הפופולרי Oberstdorf, המרוחק כשעה מהעיר.

איך מגיעים? חברת הלואו-קוסט Ryanair מציעה טיסות ישירות לממינגן במחיר של החל מ-49 דולר לטיסת הלוך-חזור, ללא שליחת מזוודות לבטן המטוס, ארוחות ובחירת מושבים.

דברצן (Debrecen), הונגריה

דברצן (צילום: majorstockphoto, shutterstock)
צילום: majorstockphoto, shutterstock

העיר השנייה בגודלה בהונגריה (אחרי בודפשט) מציעה כמעט כל מה שיש בבירת הונגריה, רק בקטן ואותנטי יותר. יש הרבה מה לעשות בדברצן, ממתחמי קניות גדולים ואטרקטיביים וחיי לילה תוססים ועד מעיינות חמים טבעיים ופארקים ירוקים המשמשים כמפלט מהחיים האורבניים שבעיר. אידאלי עבור מי שמחפש חופשה זולה עם שילוב בין אופי עירוני לאופי כפרי.

איך מגיעים? חברת הלואו-קוסט Wizzair מציעה טיסות ישירות לדברצן במחיר של החל מ-29 דולרים לטיסת הלוך-חזור, ללא שליחת מזוודות לבטן המטוס, ארוחות ובחירת מושבים.

פודגוריצה (Podgorica), מונטנגרו

פודגוריצה (צילום: lakofilms, shutterstock)
צילום: lakofilms, shutterstock

שדה התעופה הבינלאומי בבירת מונטנגרו מקבל מדי שנה יותר ויותר מבקרים שמגיעים להתרשם מהמדינה הבלקנית הקטנה, שרק בשנת 2006 קיבלה את עצמאותה לאחר הפירוק מסרביה (ומיוגוסלביה לפני כן). פודגוריצה מלאה באתרי עתיקות רבים וגנים עירוניים. יש לה גם מרכזי בילוי תוססים וחדשים, אך הקסם האמיתי מתרחש דווקא מחוץ לעיר, בטבע הקסום והבתולי של המדינה ההררית. נקודות כפריות ופסטורליות כמו 'מפלי הניאגרה' ואגם סקאדר, וגם שפע של נהרות זורמים ויערות ירוקים, הפכו את מונטנגרו ליעד חובה עבור חובבי צילום ומטיילים כבר לפני שנים. בתקופה האחרונים יותר ישראלים יוצאים לגלות את הקסם והנופים המהפנטים של המדינה.

איך מגיעים? נכון להיום, אין טיסות לואו קוסט לפודגוריצה. ניתן לטוס בטיסות ישירות של חברת ישראייר, שאינן כוללות ארוחות, מזוודות ובחירת מושבים, במחיר של החל מ-219 דולר. כמו כן, ניתן לטוס גם בטיסות קונקשן של אייר סרביה דרך בלגרד, במחיר המתחיל ב-249 דולר לטיסת הלוך-חזור, כולל כבודה.

ויניצה (Vinnytsia), אוקראינה

ויניצה (צילום: Leo_nik, shutterstock)
צילום: Leo_nik, shutterstock

העיר בעלת העבר הקודר והאכזרי עברה בעשור האחרון שינוי שהפך אותה לעיר המתפתחת והמבוקשת ביותר באוקראינה. בשנת 2009 החלו בפינוי שכונות עתיקות ושווקים ישנים ובמקומם הקימו מרכזי קניות גדולים וחדשניים ואתרי תיירות מובילים, כשגולת הכותרת היא מזרקת "רושן", המזרקה האור-קולית הגדולה באוקראינה ואחת הגדולות באירופה כולה. כדי להפוך את העיר לאטרקטיבית עבור מאות אלפי הסטודנטים שנמצאים בה (בעיר 5 אוניברסיטאות ומכללות מובילות), הוקמה רשת חשמליות ציבוריות הכוללת חמישה קווים המחברים בין כל חלקי העיר. בשנת 2016 אף השאירה מאחור את קייב הבירה, כשנבחרה לעיר בעלת איכות המחייה הגבוהה ביותר במדינה וכיום ויניצה נחשבת כפנינה תיירותית ומוקד משיכה לתיירים מכל העולם.

איך מגיעים? חברת Ukraine Airline, חברת התעופה הלאומית של אוקראינה, תפתח בחודש מרץ 2020 את קו ת"א-ויניצה (ניתן להזמין טיסות כבר עכשיו), במחיר של החל מ-199 דולר לטיסת הלוך-חזור, ללא שליחת מזוודות, ארוחות ובחירת מושבים.

אוחריד (Ohrid), מקדוניה הצפונית

אוכריד (צילום: photosmatic, shutterstock)
צילום: photosmatic, shutterstock

המקומיים מתגאים בעיירת הנופש ובאגם הכחול הנושא את שמה, שזוכה להשוואות לאגם גארדה שבצפון איטליה, והאזור כולו נקרא 'הפנינה של הבלקן' ו-'הדולצ'ה ויטה של מקדוניה'.. אוחריד עצמה נחשבת לאחת הערים היפות באירופה בזכות השילוב בין המדרחובים המטופחים והבתים העתיקים עם המרפסות, לבין האגם הכחול והנוף הירוק שמקיף אותו.

איך מגיעים? חברת ארקיע מציעה טיסות ישירות לאגם אוחריד במחיר של החל מ-264 דולר, כולל שליחת מזוודות לבטן המטוס. בנוסף, החברה מציעה גם חבילות נופש הכוללות טיסות, העברות ואירוח בבית מלון, במחיר של החל מ-469 דולר לאדם בחדר זוגי.

ירבאן (Yerevan), ארמניה

ירבאן (צילום: GaroManjikian, shutterstock)
צילום: GaroManjikian, shutterstock

בירת ארמניה מזכירה מאוד ערי בירה גדולות אחרות במזרח אירופה, כמו בוקרשט וסופיה. מצד אחד, מדובר בעיר מתקדמת וחדשנית, עם מרכזי קניות, אזורי בילוי וחיי לילה תוססים ויופי אורבני שקל להתאהב בו. מצד שני, יש בה נופים הרריים וטבע בדמות פארקים רחבים וצבעוניים. גם חובבי התרבות יאהבו את העיר בזכות שלל המוזיאונים המרתקים שבה, ואוהבי האוכל ייהנו מעיר שמשלבת בין מטבח מערבי מעודכן למטבח מזרחי אותנטי. בשורה התחתונה: מדובר בעיר מפתיעה שמתאימה לכולם.

איך מגיעים? חברת התעופה גיאורגיאן איירליינס מציעה טיסות ישירות לירבאן.

פוזנן (Poznań), פולין

פוזנן (צילום: malgosia janicka, shutterstock)
צילום: malgosia janicka, shutterstock

פולין היא שהושפעה הכי הרבה  מהשמיים הפתוחים וריבוי טיסות הלואו קוסט. כיום ניתן לטוס למגוון יעדים ברחבי המדינה בטיסות ישירות וזולות, כשפוזנן היא העיר שחוותה את העלייה הגדולה ביותר בשנה האחרונה. העיר ההיסטורית, שהייתה בעברה הרחוק בירת פולין, מציעה למבקרים בה מבנים מרהיבים, קתדרלות יפות, קניונים גדולים ומוזיאונים חדישים, מבשלות בירה, מסעדות, פאבים, בתי קפה ואטרקציות חדשות ומעניינות. פוזנן מתאימה מאוד למי שמחפש חופשת שופינג זולה באירופה.

איך מגיעים? חברת הלואו-קוסט Ryanair מציעה טיסות ישירות לפוזנן במחיר של החל מ-39 דולר לטיסת הלוך-חזור, ללא שליחת מזוודות לבטן המטוס, ארוחות ובחירת מושבים.

טירנה (Tirana), אלבניה

טירנה (צילום: Truba7113, shutterstock)
צילום: Truba7113, shutterstock

במשך שנים אלבניה נחשבה למדינה המבודדת באירופה וכל קשר בין שיטוט בבירתה, טירנה, לבין חופשה תיירותית מהנה לא היה קיים. בעשור האחרון החלה מגמת צמיחה בתיירות הנכנסת בעיר בזכות השקעה ממשלתית וחיצונית בשיפור ושדרוג העיר. לא מעט מבנים קומוניסטים מאיימים ונטושים שופצו והפכו לאתרי תיירות מבוקשים וגם הוקמו מרכזי בילוי רבים הכוללים מסעדות, פאבים ובתי קפה רבים. פארקים ירוקים ומבנים שנצבעו בשלל צבעים הפכו את העיר האפורה לחיה ובועטת וקירבו אותה יותר לכיוון המערב. ולמרות זאת, בשיטוט ברחבי העיר עדיין ניתן לחוש בהיסטוריה וההשפעה הטורקית-עות'מנית שיש בה והיא מעניקה אפשרות לחופשה מעניינת ומבט מרתק על החיבור בין מזרח למערב.

איך מגיעים? נכון להיום, אין טיסות לואו קוסט לטירנה. ניתן לטוס בטיסות ישירות של חברת ישראייר, שאינן כוללות ארוחות, מזוודות ובחירת מושבים, במחיר של החל מ-139 דולר. כמו כן, ניתן לטוס גם בטיסות קונקשן של פגסוס דרך איסטנבול, במחיר המתחיל ב-199 דולר לטיסת הלוך-חזור.

נאנט (Nantes), צרפת

נאנט (צילום: Guy Banville, shutterstock)
צילום: Guy Banville, shutterstock

לא סתם העיר הצרפתית ששוכנת על גדות נהר הלואר הצטרפה בשנה החולפת לרשימת יעדי הלואו-קוסט במרכז אירופה. במשך שנים נאנט נחשבה לעיר מנומנמת בעלת עבר עשיר והווה אפור, אך בשנים האחרונות היא עברה מהפכה תיירותית בדמות שיפוץ העיר העתיקה והאזורים הציבוריים, הקמת שדרת אומנות חדשנית ופתיחת מדרחובים עם בתי עסק שפועלים בכל שעות היממה. הכינוי של נאנט הוא "עיר הדוכסים" בזכות מספר מבנים מלכותיים גדולים הנחשבים למוקדי עלייה לרגל. מלבד לאלה, מומלץ לבקר גם בפארק לה מאשין דה ל'איל ("המכונות של האי" בצרפתית), שבו מיצגים גדולים המשלבים בין עולמו של יליד העיר, ז'ול ורן, לבין המצאותיו המכניות של לאונרדו דה וינצ'י.

איך מגיעים? חברות הלואו-קוסט איזיג'ט ו- Transavia מציעות טיסות ישירות לנאנט במחיר של החל מ-59  דולר לטיסת הלוך-חזור, ללא שליחת מזוודות לבטן המטוס, ארוחות ובחירת מושבים. מומלץ לשלב בין שתי חברות התעופה כדי להשיג את המחיר המשתלם ביותר.

וילנה (Vilnius), ליטא

 -  (צילום: Zubkov Igor, shutterstock)
צילום: Zubkov Igor, shutterstock

בירת ליטא מצטרפת לרשימה ארוכה של ערי בירה במזרח אירופה, שמחירי הטיסות הזולות והמחייה בהן הפכו אותן ליעד אטרקטיבי. המקומיים מפארים את העיר בשלל תארים וכינויים, כמו 'ירושלים של הצפון' ו-'בירת התרבות של אירופה', וגם אם התיאורים הללו מחמיאים ומוגזמים מדי, וילנה עדיין נחשבת לפנינת תרבות ואמנות מתפתחת ולעיר אידיאלית לחופשה אירופית קלאסית קצרה ועמוסה במוזיאונים, שופינג, חיי לילה ואוכל טוב.

איך מגיעים? חברות הלואו-קוסט Ryanair ו- Wizzair מציעות טיסות ישירות לוילנה במחיר של החל מ-49 דולר לטיסת הלוך-חזור, ללא שליחת מזוודות לבטן המטוס, ארוחות ובחירת מושבים. מומלץ לשלב בין שתי חברות התעופה כדי להשיג את המחיר המשתלם ביותר.