לפעמים נדמה שאין יעד אטרקטיבי באירופה שהישראלים עוד לא כבשו. אם הוא לא נכבש, כנראה שהוא פשוט לא אטרקטיבי מספיק. העניין מורגש יותר מכל בתקופת החגים, כשאנחנו משתוקקים לברוח מהארץ ולהתאוורר הרחק מהמציאות הישראלית האינטנסיבית, אך גם בחו"ל אנו רואים (ובעיקר שומעים) ישראלים בכל מקום - מאתרי תיירות מפורסמים בבירות האירופיות ועד מסלולי טיולים בטבע בכפרים נידחים. ובכן, מתברר שיש יעד שהישראלים עדיין לא הגיעו אליו, לפחות עד שיפתחו אליו טיסות ישירות (ככל הנראה כבר ב-2019), והנופים שלו הם מהמרהיבים ביותר ביבשת כולה. תזכרו איפה קראתם את זה קודם – חבל קרינתיה (Carinthia) שבדרום אוסטריה הוא לגמרי הדבר הבא.

אחרי שני ביקורים בווינה חשבתי שראיתי את אוסטריה, אבל רק כשהגעתי לקרינתיה הבנתי מה למדינה הזאת יש להציע באמת. בעוד שחבל טירול וזלצבורגלנד בדרום-מערב אוסטריה לא זרים כלל לתייר הישראלי, על היהלום ששמו קרינתיה הצליחו לשמור בסוד מאיתנו. רובה משתרע על הרי האלפים, וחבויים בה למעלה מ-200 אגמים הידועים במים המינרלים הזכים שלהם. מרחבים אינסופיים של יופי ושלווה שמיד מתורגמים לשקט פנימי. טבע פראי, מדויק וחודר, מהסוג שפותח צ'אקרות ומעביר גלים אורגזמטיים קלים מדי פעם. זוכרים את ג'ולי אנדרוז משפריצה מאושר על הגבעות האוסטריות (הן חיות!) בתחילת הסרט "צלילי המוזיקה"? אז כזה בדיוק, רק ב-4k של החיים עצמם.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
THE HILLS ARE ALIVE | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

פסטורליה במיטבה, ימין ושמאל רק ירוק וכחול, ובאופן מפתיע כל האושר הזה אפילו בזול. קרינתיה מציעה שלל אפשרויות לינה – מאקסקלוסיביות ומפנקות יותר ועד צימרים בסיסיים יותר או מלונות 3 כוכבים מול נופים עוצרי נשימה החל מ-50 אירו בלבד ללילה. לאחרונה שבדקתי, הצימר העלוב ביותר בגליל, שמשקיף לעץ גויאבות עקר ואומלל, גובה מחיר כפול. ובעוד שהאלפים השווייצרים ירוששו אתכם עד כאב, האלפים האוסטרים של קרינתיה הם לגמרי ברי השגה. אפילו יחסית לחופשות דומות בהולנד או בגרמניה השכנה, קרינתיה נותנת פייט ראוי, גם במחיר ובעיקר בתמורה.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
ימין ושמאל רק ירוק וכחול | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

מה עושים?

את המסע ברחבי הקסם שנקרא קרינתיה התחלנו בטיסת קונקשן קצרצרה של כחצי שעה מווינה לקלגנפורט (Klagenfurt), עיר הבירה של קרינתיה. במרכז העיר העתיקה הפצפונת תוכלו למצוא בתי קפה ומסעדות, חנויות של רשתות מובילות ואפילו קניון קטן. הזדמנות אחרונה להיפרד מהציוויליזציה, לפני שמתחיל הטיול נטול השופינג. עם כל הכבוד למרכז העיר החביב והמנומנם, האטרקציה האמיתית של קלגנפורט היא אגם ורטר (WörtherSee), הגדול וגם הפופולרי ביותר בקרינתיה. מסביב לאגם מפוזרים אינספור אתרי נופש, בתוכו מסתתרים לא מעט איים ובגדה הדרומית תגלו כנסיות עתיקות יפיפיות. אל תוותרו על הפלגה איטית ושקטה לאורכו של אגם ורטר, בה תריירו על מה שנקרא "ריביירת קרינתיה", אחד מאתרי הנופש המובילים באוסטריה. במהלך ההפלגה הארוכה במעבורת תוכלו לעצור במספר תחנות, לצאת לטיול באחד הכפרים ואחר כך להמשיך עם הסירה הבאה.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
הפלגה באגם ורטר המכשף | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

חווית חובה נוספת בקלגנפורט היא התצפית שקשה לעיניים לעכל ממגדל ה"פירמידנקוגל" (Pyramidenkogel) הפסיכדלי, שנמצא בראשו של הר בעל שם זהה. גובהו של המגדל כ-70 מטר, והוא מאפשר תצפית מרטיטה על אגם ורטר ואגמים נוספים שלמרגלותיו. את העלייה למגדל תוכלו לעשות ברגל או במעלית, אבל את הירידה תוכלו לעשות במגלשה מסולסלת (70 מטר כאמור) או באומגה, לבחירתכם.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
אגם ורטר וריביירת קרינתיה מתצפית ה"פירמידנקוגל" | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

את המסע המשכנו לאחד האזורים הממכרים ביותר בקרינתיה, מחוז פלאטאך (Flattach). בשמורת הטבע "הוהה טאורן" (Hohe Tauern) מתגלות פסגות האלפים המושלגים גם בקיץ, והנוף החבוי בה הוא בין היפים שראיתי. בשמורה תמצאו מסלולי הייקינג רבים בדרגות הליכה שונות. טיול אחד שלא תרצו לפספס הוא בקניון ראגאשלוכט (Raggaschlucht) המדהים ביופיו. ההליכה לאורכו נחשבת לקלה, עם כי אינה פשוטה לפרקים, היא כוללת כ-300 מדרגות חצובות, לא תמיד נוחות, אבל המאמץ בהחלט משתלם. שביל ההליכה צמוד לנחל זורם ובסופו מגיעים למפל עצום. בנוסף, קיימות באזור אופציות טיול רבות כמו מסלולי רכיבה על אופניים ורכיבת סוסים.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
אוצרות טבע בקניון ראגאשלוכט | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

אם הייקינג פחות מדבר אליכם, תוכלו לצאת לשיט רפטינג על נהר מול (Möll). המים אמנם קרים מאוד, ברמת ה-10 מעלות בקיץ, אך תקבלו ביגוד וציוד מקצועי שיגן עליכם מפני הקור. אחד הפלוסים הבולטים של קרינתיה, הוא שאתם קובעים את הטמפרטורה. בתקופת הקיץ תוכלו ליהנות ממזג אוויר מושלם, חם ונטול לחות, קלאסי לטיולים בטבע. אם אתם רוצים להתקרר תמיד קיימת האופציה לקפוץ לשחייה באחד האגמים והנהרות הצלולים, ואם אתם רוצים לקחת את עניין הקור צעד אחד קדימה - בקרינתיה יש שלג גם בקיץ.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
רפטינג בלתי נשכח בנהר מול | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

על פסגת הקרחון Mölltaler Gletscher שבמחוז פלאטאך, חובבי הסקי שביניכם יוכלו לחגוג בכל עונות השנה. זכרו לפנות זמן גם לטיול על פסגת הר הגרוסגלוקנר Grossglockner, הגבוה בהרי אוסטריה, שפסגתו מתנשאת לגובה של 3,798 מטרים. הנוף הנשקף ממנו מרהיב בהתאם.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
רכבל לפסגת הקרחון Mölltaler Gletscher | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

טיול נוסף שאסור לוותר עליו הוא לאגם מילשטטר (Millstätter See) המהפנט, שם תוכלו לשכשך, לשוט וכל מה שביניהם. תרגישו חופשי כמובן לשתות את המים המינרלים של האגם. אגב, גם מי הברז בקרינתיה יותר טעימים מרוב מותגי המים המינרלים הישראלים. מעולם לא שתיתי כמויות כה אדירות של מי ברז כמו בחמשת הימים שנפשתי שם.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
אושר ושמו אגם מילשטטר | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

במרחק נסיעה של כמה דקות מהאגם נמצא אתר הסקי הפופולרי גולדק (Goldeck) שחובה לראות גם בקיץ. הפסגה כל כך גבוהה שנדרשים שני רכבלים כדי להגיע אליה, סוג של לונה פארק בפני עצמו. מעבר לאוויר פסגות שתמיד עושה טוב לנשמה, תמצאו על הפסגה לא מעט פרות כדי להשלים את התמונה הפסטורלית המושלמת. בקיץ אתר הסקי, כמו הרבה אחרים בקרינתיה, הופך לאתר הייקינג ומסלולי רכיבה על אופניים.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
הנוף המשכר מפסגת הר גולדק | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

את המסע בקרינתיה המכשפת סיימנו במחוז באד קליניקירשהיים (Bad Kleinkirchheim), עיירת סקי קלאסית עם וייב יוקרתי, שידועה גם במרכזי הספא המפוארים שלה עם בריכות מים טרמליים. מי הבריכות מגיעים עד לטמפרטורה של 46 מעלות צלזיוס, ומולם משתרעים דונמים של הרים ירוקים - שילוב מנצח. מרכזי הספא מציעים מגוון טיפולים ושלל סוגי סאונות בטמפרטורות ואחוזי לחות שונים. בחורף תוכלו לגלוש על פסגות ההרים המושלגים באתרי הסקי, אבל גם בקיץ הייקינג על פסגת הרי נוק (Nockberge) הוא בגדר מאסט רציני.

טסים עם הילדים?

בעיר קלגנפורט מחכה לכם ה"מינימונדוס" (Minimundus), שנחשב לאחד מהעולמות הממוזערים היפים והמטופחים בעולם. הפארק העצום מציג 150 דגמים מוקטנים, בקנה מידה של 1:25, של המבנים המפורסמים והיפים ביותר בעולם מ-42 מדינות: ממגדל אייפל בפריז ובית האופרה של סידני ועד פסל החירות בניו יורק והטאג' מאהל בהודו.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
ילדים משתובבים באגם ורטר | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

הרפטינג על נהר מול במחוז פלאטאך מבטיח חוויה בלתי נשכחת עם הילדים. למרות שהנהר סוער לפרקים, יש מסלולים שונים לכל הרמות שיכולים להתאים גם לילדים. גם אגם מילשטטר מציע מגוון עשיר של ספורט ימי המתאים לכל הגילים, מקיאקים ומפרשיות ועד סירות מרוץ ובננות.

בקרינתיה קיימות לא מעט מגלשות אלפיניות, רובן חדישות ומשוכללות. חלקן ממוקמות באתרי שעשועים ונופש בהם מתקנים נוספים. Sommerrodelbahn am Klippitztorl היא מגלשה אלפינית עם מסלול באורך 1400 (!) מטרים, וב-Sommerrodelbahn Verditz בנוסף למגלשה אלפינית עם מסלול מפותל באורך 1100 מטרים, יש גם מגרש שעשועים ומסעדה עם גן חיות לילדים ופינת ליטוף.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
הבריכה התרמית של Kathrein Therme | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

במרכזי הספא והמעיינות החמים במחוז באד קליניקירשהיים יש אחד לכל המשפחה, Kathrein Therme, ובו גם מגלשות ומתקנים המיועדים לילדים. ‎ליוקרתי והמפנק יותר, Therme Römer Bad, לא תוכלו להכניס ילדים. 

כדי לחסוך בעלויות ולסמן וי על כמה שיותר אטרקציות, כדאי להצטייד מראש בכרטיס האטרקציות של חבל קרינתיה באתר. הכרטיס כולל כניסה חינם (או הנחה משמעותית) ליותר מ-100 אטרקציות: מוזיאונים, בריכות שחייה, גן חיות, רכבות הרים, פארק חבלים, רכבלים ועוד. מחירו של הכרטיס הוא 42 אירו לשבוע למבוגר ו-22 אירו לילד. את הכרטיס ניתן לרכוש בנקודות המכירה באתרי תיירות ולינה או אונליין.

איפה ישנים?

בקלגנפורט לא חסרות אפשרויות לינה ברמות שונות - ממלון סיפארק (Seepark) האקסקלוסיבי שקצת מרוחק מלב העיר ועד מלון אטריגון (Atrigon), הבסיסי יותר, שנמצא במרחק הליכה קצר מהעיר.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
חזית מלון Badmeister. הכי היידי בת ההרים | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

במחוז פלאטאך מומלץ בחום מלון 3 כוכבים שנקרא Badmeister, השוכן במרכז שמורת "הוהה טאורן", במרחק נסיעה קצרה מהרכבל שמוביל לפסגת הקרחון Mölltaler Gletscher. מכיוון שהמלון כל כך מבודד, הלוקיישן שלו הוא בין המרגשים ביותר שהזדמן לי לבלות בו לאורך כל הטיול. לא רציתי לצאת מהמרפסת הענקית, מלאת האדניות הצבעוניות, כשממולי נשקפים כל בוקר האלפים האוסטריים והסאונד המשכר של הטבע. חדר במלון העץ הרומנטי, שמנוהל בבעלות משפחתית, יעלה לכם בסביבות 50 אירו ללילה. אופציה נוספת ללינה במחוז פלאטאך, שמתאימה יותר למשפחות, היא מלון ספורט Royal X על שפת אגם מילשטטר. המלון מציע חדרי אירוח ברמות שונות, גם בסיסיים יותר, ובו יש גם מתקני ספורט ובריכות שחייה לצד פעילות הספורט הימי באגם.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
מלון Badmeister. רק אתם והטבע המדהים שמסביב | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

במחוז באד קליניקירשהיים שווה לבדוק אם יש חדר פנוי במלון Family and Sport Hotel Kärntenhof. גם אם אתם זוג שמחפש חופשה רומנטית וגם אם אתם טסים עם הילדים, במלון המתוקתק ברמת 4 כוכבים שממוקם בלב עיירת הסקי, יש את כל מה אתם צריכים. במלון תמצאו משחקייה ענקית לילדים, בריכה וגם סאונה, וכן, גם בחדרים המרווחים והמעוצבים שלו יש מרפסת עם נוף מטריף שיחמם לכם את הלב על הבוקר.

מה אוכלים?

כמו גרמניה השכנה, אוסטריה לא ידועה כמעוז קולינרי אנין במיוחד. מה שכן, אכלתי שם כמה מהפרצעלים היותר טעימים שאכלתי בחיי. חבל קרינתיה מתפאר בכופתאות הבצק הממולאות שלו ה-Kasnudeln, משהו בין הרביולי האיטלקי לקרפעלך הפולני. חלקן ממולאות בבשר וחלקן בתפוחי אדמה (חלקן טעימות יותר וחלקן פחות). גם בקרינתיה תמצאו בכל מסעדה את השניצל הווינאי המפורסם. לרוב תוכלו לבחור את הבשר - עגל או עוף. חובבי הנקניקיות ודאי ייהנו מאוד ממגוון הסוגים והגדלים של הפאלוסים הבשרניים.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
הקייזרשמרן המפורסם. אל תפספסו | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

לקינוח תוכלו להתנחם במתיקותו של הקייזרשמרן (Kaiserschmarrn), קינוח אוסטרי קלאסי מוצלח במיוחד. מעין פנקייק עבה קרוע לחתיכות שמוגש לצד ריבת פירות יער. גם את שטרודל התפוחים האוסטרי המסורתי, Apfelstrudel, תוכלו לזלול בכל מסעדה. המתיקות של השטרודל בדרך כלל עדינה מאוד, ולרוב הוא שוחה ברוטב וניל סמיך. בסופו של דבר, מבחינה קולינרית רק לפרצעל האוסטרי אין באמת מתחרים. לפרצעל ולנוף שאתם בדרך כלל אוכלים מולו כמובן.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
סועדים מול נוף ששווה הכל | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

איך מגיעים?

טיסות ישירות לחבל קרינתיה, כאמור, צפויות להיפתח רק בשנה הבאה. עד אז תוכלו לנחות בווינה ומשם לטוס כחצי שעה לקלגנפורט. אופציה לא פחות מפתה היא רוד טריפ חוצה מדינות - לנחות בלובליאנה או בוונציה, ומשם להגיע בנסיעה של בין שעה וחצי לשלוש שעות. גם אם תשלבו קפיצה לצפון סלובניה או צפון איטליה ששוכנות על גבול קרינתיה, וגם אם לא תצאו מגבולות אוסטריה, כל אחד צריך להגיע לקרינתיה מתישהו, לפחות פעם בחיים, ועדיף שתבואו לפני כל הישראלים.

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
אגם ורטר מחכה לכם | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
בחורף כל הירוק הזה מכוסה בלבן | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור
קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
מה שקורה באגם מילשטטר | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור
קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
למעלה מ-200 אגמים חבויים בקרינתיה | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור
קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
הייקינג על פסגת הר נוק | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור
קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
שפע של מסלולי הליכה מלהיבים | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור
קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
אדם Vs טבע מושלם | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור
קרינתיה (צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור)
ריביירת קרינתיה הממכרת | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור
_OBJ_OBJ_OBJ

_OBJ

*הכותב היה אורח של חברת AK Consulting המטפלת בתיירות הישראלית לאוסטריה.