יקפוץ או לא יקפוץ? האתלט הצנוע שהעמיד אנשים בשורה ארוכה והודיע שהוא הולך לקפוץ מעליהם, נתן על הדרך סטנד-אפ מצחיק עד דמעות והצליח לרתק במשך קרוב לשעה קהל של מאות, שהתקבצו סביבו ביוניון סקוור.

לרגע הוא מוסיף קושי לאתגר ורגע אחריו הוא מתחרט. מהתל בצופיו ומתלוצץ עם משתתפיו, ושומר על מתח גבוה שאינו מאפשר לעזוב "הנה אני הולך לקפוץ", הנה זה בא, אבל רגע... 'גברת, את תעמדי עם הגב אליי, כי את לא רוצה לראות גבר שחור מסתער לכיוונך באמצע ניו-יורק'".

יותר מכל ההנאות שמצפות לכם בברודוויי - בין ספיידרמן למלך האריות, בין אוויטה לפריסילה מלכת המדבר - הופעות הרחוב הספונטניות שממלאות את ניו-יורק הן ההצגה הכי טובה בעיר.

מטיימס סקוור ועד בטרי פארק, בין הקאובוי המזמר בעירום (כמעט) לבין הפסלים החיים הכי משוכללים שפגשתם אי-פעם, בניו-יורק כמו בניו-יורק - מופעי הרחוב ברמה הגבוהה ביותר, מרתקים ומספקים הפתעות קטנות, כמו מתנה באמצע היום.

אביב בניו יורק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
נפרדים מהקור. אביב בניו יורק | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

נפרדים מהקור

ניו-יורק באביב חוגגת את היציאה מהקור הגדול בטרם תצנח עליה שמיכת הקיץ המעיקה. העיר פורחת ומוריקה, על גניה ורחובותיה. סנטרל פארק יכול לספק הרפתקאות ומדשאות פיקניק לחופשה שלמה, אבל הכי כיף לגלות את הפארקים הקטנים יותר בעיר, שמצטיינים כל אחד באופי משלו:

בריאנט פארק הוא ליבו של אזור שבשנות ה-70-80 שרץ סמים ואלכוהול, אך לפני כעשור התארגנו הדיירים ובעלי העסקים סביב הפארק, הקימו עמותה, ושיקמו אותו בתמיכת העירייה. כיום הוא מוקד משיכה ובילוי, שמור ומקסים.

View this post on Instagram

A post shared by Bryant Park (@bryantparknyc) on

מדיסון סקוור פארק (לא הגרדן, לא להתבלבל) הוא פארק שכונתי לא ענק, בלב אזור "פלטאיירון". השכונה נקראת על שם הבניין המשולש המפורסם, שנבנה בשנות ה-20 בצומת שבין ברודוויי לשדרה החמישית (רחוב 23) והיה גורד השחקים הראשון בעיר.

View this post on Instagram

A post shared by Madison Square Park (@madsqparknyc) on



ברחוב 25, בין השדרה החמישית לשישית, שוכנות חנויות עתיקות ויד שנייה, ומדי סופשבוע מתקיים במגרש חניה פתוח שוק פשפשים ארעי, שבו תוכלו לרכוש תכשיטים ופטיפונים, מסיכה אפריקנית או לוחיות רכב משנות ה-40.

רחוב 23 הוא הציר המרכזי של צ'לסי, אחת השכונות הצבעוניות והעליזות בעיר ביותר ממובן אחד.

גלריות וחנויות עיצוב, מסעדות קטנות ומדליקות ומעדניות אורגניות, שזורות לאורך הרחובות הקטנים בין השדרה העשירית לברודוויי. על ברודוויי פינת רחוב 19 תמצאו את ABC - מקדש בן 6 קומות של רהיטים, שטיחים, פמוטים, צמחים חנוטים, טקסטיל, כלים וחפצי נוי מכל העולם, מאורגנים במחלקות על-פי קוד פנימי של החנות, במשטר אווירה, צבע וסטיילינג מפתה הראוי לחיקוי.

ממש ממול שוכנת "אדי פיש", חנות קטנה ומדליקה ששומרת על סגנון ניו-יורקי אורבני עם טוויסט כפרי מכושף, שבה כל חפץ וכלי נראה כאילו חיכה רק לכם.

ומשם מערבה לשדרה העשירית, שם ממתין לכם הפארק הכי שווה בעיר - ההייליין (Highline). קו רכבת עילית שהוקם בשנות ה-30 והושבת כבר בשנות ה-50, עמד נטוש יותר מ-30 שנה והפך למפגע עירוני מועד להריסה.

לאחר עשורים של מחלוקת יצאו כמה משכני הפארק במסע גילויים וחשפו בתערוכת צילומים מרהיבה את חיי הפרא הטבעי שהתפתחו במקום, זני צמחייה וציפורי שיר, שגשגו לפתע בג'ונגל המיניאטורי. הלחץ הציבורי להצלת ההייליין סלל את הדרך להחלטה לשקמו ולהפוך אותו לטיילת עילית, בגובה 8 מטר מעל הרחוב.

הקו יורד מסביבות רחוב 30 ועד רחוב גנסוורט (Gansevoort) שמדרום לרחוב 12, עם נקודות עלייה וירידה כל כמה בלוקים לאורך הדרך. הוא מגונן להפליא, מתוכנן בקווי אורך דינמיים, עם נקודות ישיבה ועמדות תצפית, אזורי ספורט, גינות פרטיות שבהן מטפלים תושבים שחפצו בכך, ותאי קינון לציפורים. כמו רבים מהמתחמים הציבוריים בעיר, הוא מנוהל על-ידי עמותה שמקיימת שיתוף פעולה הדוק עם עיריית ניו-יורק, ויחד הם מקיימים פעילויות קהילתיות פתוחות לקהל ומצליחים לשמור על אופיו ופריחתו.

אפשר לקפוץ לצ'לסי מרקט (רחוב 16) לרדת לגלריות, או להמשיך לדאון טאון - סביבו התפתחו מלונות וברים, מסעדות חמודות ואפילו בנייני מגורים באדריכלות מרהיבה של תותחים כמו פרנק גרי וריצ'רד מאייר.

View this post on Instagram

A post shared by The High Line (@highlinenyc) on

מוזיאון המטרופוליטן

בניין מוזיאון המטרופוליטן הוא אחד המוזיאונים המרשימים בעולם. הוא נבנה במסורת הפנתאונים והכניסה אליו מהחזית הפונה לשדרה החמישית, דרך גרם מדרגות המעפיל אל הכניסה הרחבה. גבו פונה אל הסנטרל-פארק ומשתלב בו עם גינת גג מפוארת וחצרות פנימיות, המוקדשות לאזורי התצוגה ההיסטוריים של עתיקות מצרים ואמנות תקופתית מרחבי הגלובוס. שתי תערוכות חדשות ומרגשות נפתחות בימים אלה: "מאטיס, פיקאסו והאוונגרד הפריזאי" - כ-200 יצירות אמנות חשובות, מאוסף משפחת שטיין, שהמפורסמת שבבניה היא גרטרוד שטיין - ממציאת המושג "סלון תרבות". האוסף, שראשיתו ב-1903, מציג תערובת משובחת של אמנות וקשרים חברתיים, שהתוו את הדרך לכוכבי-על כמו פיקאסו ומאטיס, רנואר וטולוז לוטרק, והפכו אותם לנכסי התרבות החשובים ביותר בעידן המודרני.

המטרופוליטן (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אחד המוזיאונים המרשימים בעולם. המטרופוליטן | צילום: אימג'בנק / Thinkstock


התערוכה השנייה, חשובה לא פחות, "רמברנדט ודגה - דיוקן האמן כאיש צעיר", מציגה יצירות פורטרטים מוקדמות שציירו של שני המאסטרים, הראשון בן המאה ה-17 מהולנד, שעבודתו הייתה נקודת מפנה וציון דרך עבור דורות של אמנים שיצרו אחריו, והשני בן המאה ה-19 שלמרות שהוא נמנה עם האימפרסיוניסטים הצרפתים, השפעתו של רמברנדט ניכרת בעבודותיו.

איפה: מוזיאון המטרופוליטן לאמנות, השדרה החמישית ורחוב 82. www.metmuseum.org.

_OBJ

רייס פודינג

תשכחו מה"סופ נאצי", רייס פודינג הוא הדבר האמיתי היום בניו-יורק. השם Rice to Riches הוא משחק מילים על המעושרים שעלו מאשפתות (rugs to riches במקור). בחלל לא גדול באזור המכונה "Nolita" בין רחוב האוסטון לליטל איטלי, שוכן לו מעין מזנון שבמקום יוגורט או גלידה מתמחה אך ורק בפודינג אורז.

באנגלית זה נשמע יותר טוב וגם מוטמע הרבה יותר בהרגלי התזונה האמריקניים. את דייסת האורז המתוקה הפשוטה העשירו כאן בטעמי וניל וקרמל, שוקולד, תותים, עוגת גבינה, בננות, קינמון וקוקוס, וגם מוזרויות קשות יותר, כמו הטעם העונה לשם SEX DRUGS AND ROCKY ROAD - אל תשאלו אותי מה זה, נסו בעצמכם ותכתבו הביתה אם נשארתם בחיים. המחירים: סביב 10 דולר למנה, ומשלוחים החל מ-35 דולר.
www.ricetoriches.com

View this post on Instagram

A post shared by Rice to Riches (@ricetorichesnyc) on

יש גם אופציות סימפטיות (וזולות)

כל מסע לניו-יורק מתחיל באתרי האינטרנט של hotels.com, expedia.com או priceline.com - שם תמצאו את ההיצע הכי עדכני לכל טעם, אזור בעיר ולכל תקציב. מחירי הלינה בניו-יורק יכולים להגיע לאלפי דולרים ללילה ובדרך-כלל לא כוללים ארוחת בוקר. אבל יש גם אופציות זולות וסימפטיות יותר.

מלון הדסון: מחלוצי מלונות הבוטיק שהקים איאן שרדר בעיצובו של פיליפ סטארק. הוא נושא 4 כוכבים ושוכן במרכז העיר על רחוב 58 בין השדרה השמינית לתשיעית. מרחק הליכה לקולומבוס סירקל, הכניסה הדרומית לסנטרל פארק, קפיצה קטנה לטיימס סקוור וברודוויי ולמוזיאון לאמנות מודרנית MOMA. כל חללי המלון שווים ביקור והשתרעות על אוסף רהיטי המעצבים, ערסלים בגג הפתוח (בעונה החמה) וחדרים מפנקים במיוחד.

כמה: כ-280 דולר ללילה.

רשת קומפורט אין: אופציה עממית יחסית, שמנהלת 5 מלונות ברחבי העיר, כולם בדרגת 3 כוכבים, נוחים ללינה, מצוידים היטב, אך לא מהודרים. יתרונם: גישה נוחה, שירות אינטימי וארוחת בוקר צנועה שחוסכת עוד כמה עשרות דולרים. מנהטן קומפורט אין וסנטרל פארק ווסט חולשים על אזור המיד-טאון ועל צירי הסאבווויי. צ'לסי קומפורט אין צמוד למדיסון סקוור פארק שהוזכר למעלה. המחירים: בסביבות 250 דולר ללילה, אבל יש גם חדרי משפחה.

כמה: כ-370 דולר ללילה.

>> לאכול בשוק: כך תוזילו את החופשה