אחרי אזהרות המסע הביטחוניות, הרגיעה והחזרה לשגרה, חזרנו בהמוננו להסתער על כל הגזרות הטורקיות ועברית הפכה לשפה השולטת ברחבי אנטליה, ברחוב איסתיקלאל (İstiklal) ובבזאר הגדול באיסטנבול. גם התחממות היחסים, טרום המשבר הפוליטי ושנות הנתק הארוכות, החזירה אותנו בגדול ליעד התיירות הלוהט של השנה - ארץ ה"הכל כלול" הנחשקת, זו שמחיר טיסה פלוס שבוע נופש במחוזותיה עולה כמו לילה באילת. זו שב-2019, טרום הקורונה, בhקרו בה 45 מיליון תיירים, ובין ינואר למאי השנה טסו אליה 250 אלף ישראלים.

>> המדריך המלא למטייל בטורקיה

רב הישראלים מגיעים לבטן-גב בבריכה, ארוחות מסביב לשעון, שופינג חסר גבולות וסלפי עם נוסרט גקצ'ה – השף, היד ותנועת בזיקת המלח הממותגת. חלק נכבד מגיע לטיפולים רפואיים, הלבנת שיניים והשתלות שיער, ורק מעטי מעט פוקדים את אתרי התרבות והאמנות בעוד חבריהם מתמקצעים באמנות השופינג.

לטייל בעקבות ביוגלו

מי ידע שברחוב הכי תיירותי של איסטנבול, בצמוד לחנויות השופינג יש שפע של אטרקציות, מוזיאונים וגלריות, ולחילופין גם קונדיטוריות משובחות ובתי קפה מקסימים בתוך פסאז'ים. הרי כשחושבים על טיול בעקבות תרבות ואמנות לא בטוח שטורקיה היא היעד הראשון שיעלה לכם לראש. אז תנו לנו לחדש לכם ולספר על שביוגלו (Beyoğlu) ובשקנט (Baskent) הם שני הפסטיבלים הגדולים והמרכזיים ביותר בטורקיה, המחיים את הנכסים התרבותיים, ההיסטוריים והעכשוויים של אנקרה – הבירה הרשמית, ואיסטנבול - הבירה התרבותית. הפסטיבלים, שהתקיימו בפעם השנייה במאי-יוני האחרונים, חיברו בדרך צבעונית ומרתקת בין שתי הערים ושילבו בין המזרח למערב, בין העבר להווה ובין השורשים לחדשנות הטכנולוגית, במסגרתם נערכו מעל ל-1,500 תערוכות, הצגות, הופעות וקונצרטים, בלוקיישנים ייחודיים, בסדר גודל בינלאומי, ואליהם הגיעו כ-7 מיליון מבקרים.

רובע ביוגלו (צילום: אריאלה אפללו)
רובע ביוגלו | צילום: אריאלה אפללו
מגדל גלאטה (צילום: אריאלה אפללו)
איסטנבול ענקית ויש בה צדדים שאתם לא מכירים. התצפית על העיר ממגדל גלאנטה | צילום: אריאלה אפללו

ולמה ביוגולו? על שם רובע התרבות, הבידור וחיי הלילה של איסטנבול, הממוקם במרכז העיר, בעקבותיו נולד "מסלול ביוגלו". המסלול החווייתי נועד לחדד את הזהות של העיר באמצעות אתרי התרבות, האמנות והאדריכלות, שנציגיו הבולטים הם מגדל גלאטה (Galata), מוזיאון גלאטה, מרכז אטאטורק, מרכז Tarık Zafer Tunaya ומוזיאון הקולנוע. העושר התרבותי כולל גם את האמנות המודרנית, האמנות הדיגיטלית, הציור, הפיסול, הצילום, הקולנוע, הבלט, האופרה והמוזיקה הקלאסית בעיר. עם הזמן הפרויקט הפך לפסטיבל שנחגג במשך שבועיים גם באנקרה - העיר היפה, המפתיעה והפחות מוכרת לתיירים הישראלים.

אז אם אתם בעניין, שריינו מעכשיו את 1-23 באוקטובר 2022 למהדורת הסתיו של פסטיבלי ביוגלו ובאשקנט, את ספטמבר למסלול צ'אנקלה ודיארבאקיר ואת איזמיר שתצטרף ב-2023, שהם בגדר חובה וחוויה לאוהבי התרבות והאמנות, ובכלל.

הכלה באיסטנבול

היא  צבעונית, סואנת, תוססת, המונית, צפופה, פקוקה, מסקרנת, מרתקת, אותנטית ומלאה באתרים היסטוריים. היא עיר עם שתי יבשות ומיצר אחד שהופכים אותה לאחת מהערים המיוחדות והמתוירות בעולם, ב-2019 ארחה 15 מיליון תיירים ובין ינואר למאי השנה כבר 5 מיליון.

הדרווישים המחוללים (צילום: אריאלה אפללו)
כיכר טקסים. אחת הנקודות המרכזיות בעיר | צילום: אריאלה אפללו
כיכר טקסים (צילום: אריאלה אפללו)
5 מיליון תיירים כבר ביקרו כאן מתחיל השנה. כיכר טקסים | צילום: אריאלה אפללו

את ההיכרות עם העיר התחלנו מתוך המים – שייט על הבוספורוס, מהמיצרים היפים והחשובים בעולם, שעמוס בכלי שיט בכל צורה וגודל, החל מספינות דייג, מעברות ויאכטות מפוארות ועד לאניות טיול בגודל מפלצתי. ההפלגות יוצאות מהנמל הישן ואפשר לבחור בשייט בספינה תיירותית או בשייט אקסקלוסיבי ביאכטה, עניין של תקציב ועומק הכיס (ועדיין, לא יקר במיוחד). השייט עובר בין נופים, אתרים וגשרים מרשימים, המחברים בין היבשות, כשעל הדרך אפשרות לעגון באחת מהן, לרדת ולטייל בין אתרי התיירות לשכונות היפות, או לעגון לארוחה טובה ברציף של מסעדות הממוקמות על הגדות, להמשיך הלאה בהפלגה או לחזור בתחבורה ציבורית.

איפה לבקר באיסטנבול?

מרכז התרבות אטאטורק (Ataturk Cultural Center - AKM)

מרכז התרבות ממוקם בבניין אייקוני, שחלליו הפנימיים שוחזרו וחודשו אך עדיין משמרים את העיצוב המקורי, וגם אם אתם לא חובבי תרבות ואדריכלות סמנו אותו כאתר חובה לראות, מה גם שהוא ממוקם במרכז העניינים – מול כיכר טקסים (Taksim) ובתחילת רחוב איסתיקלאל.

המרכז, שנפתח מחדש באוקטובר האחרון, מרשים בעיצובו האלגנטי, הייחודי והעוצמתי, שעושה כבוד לארכיטקטורה הקודמת תוך שילוב טאצ' מודרני ועדכני. במרכז המבואה כדור ענק בצבע בורדו, שרוצף ב-40 אלף אריחי קרמיקה שנעשו בעבודת יד, והוא משמש כאולם הקונצרטים של התזמורת הסימפונית הממלכתית. המרכז הרב תכליתי מאכלס את בית האופרה, אולם תיאטרון, גלריה, ספרייה מקסימה, שבא להשתקע בה לנצח, מרכז אמנות לילדים, ועיגול נוסף המקרין על קירותיו את "רומי" - תערוכה דיגיטלית רב חושית ועוצרת נשימה של האמן רפיק אנאדול.

לעוד פרטים

מרכז התרבות אטאטורק (צילום: gd_project, shutterstock)
צילום: gd_project, shutterstock

מגדל גלאטה

המגדל עם הגג המחודד הוא מאתרי התיירות המובילים בעיר שנכנס לרשימת אונסק"ו כאתר מורשת עולמי. המגדל, שנבנה ב-1348 נישא לגובה 67 מטר, בולט למרחוק ונחשב לגבוה בעיר. העלייה לראשו במעלית והירידה באמצעות עשרות מדרגות. בין הקומות מוצגים סיפור המקום, תערוכות, תמונות ואביזרים, אך הבונוס היא המרפסת העגולה, המאפשרת פנורמת 360 מרהיבה ומרגשת על העיר, על שתי היבשות והבוספורוס שזורם ביניהן.

לעוד פרטים

מגדל גלאטה (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
כיכר טקסים (צילום: אריאלה אפללו)
הנוף מהמגדל | צילום: אריאלה אפללו

שדרת איסתיקלאל

איסתיקלאל הוא החלק הקוסמופוליטי של איסטנבול וכן הרחוב הראשי והמסלול התרבותי של רובע ביוגלו. המדרחוב משתרע לאורך 1.6 ק"מ, בין כיכר טקסים לכיכר טונל (Tunnel),  וכולל קונסוליות, בנקים, מלונות, בתים, מוזיאונים, גלריות ובתי קולנוע, לצד עשרות חנויות, מסעדות, ברים ובתי קפה שממוקמים בפסאז'ים יפים ובסמטאות צדדיות, קונדיטוריות מתוקים היסטוריות ועגלות ציוריות של סמיט – הבייגלה הטורקי, המסורתי. לצבעוניות הרחוב מוסיף קרון הטראם האדום, שחוצה אותו בקול פעמונים ובימים עמוסים אפשר לראות את המקומיים תלויים משני צידיו.

איסתיקלאל (צילום: אריאלה אפללו)
שדרות איסתיקלאל | צילום: אריאלה אפללו
איסתיקלאל (צילום: אריאלה אפללו)
הטראם האדום המפורסם | צילום: אריאלה אפללו


מוזיאון הקולנוע (קולנוע אטלס)

גם אם אתם לא בעניין סרטים טורקיים, פרגנו לכם את המוזיאון הייחודי, אם לא בשל התערוכות או בשל גרם המדרגות, ציורי התקרה והאולמות הגדולים, שנראים כמו היכלות מוזהבים של ארמון. האולמות המפוארים הם ירושה מאחוזת Koceyen, שהוקמה ב-1870 כמעון החורף של איש העסקים אגופ קוצ'יאן. בהמשך שרתה את הצבא הבריטי, את בית המשפט וב-1932 הוסבה לבית קולנוע. ב-2019 הפכה למוזיאון תוך שימור העיצוב והאדריכלות המפוארת.

המוזיאון מתפרס על שלוש קומות שמציגות את עולם הקולנוע הנוסטלגי מול העולם החדש, הדיגיטלי, ואת "מאחורי הקלעים" כולל מצלמות, דמויות, תלבושות, אביזרים, חפצים אישיים, וסצנות מתוך סרטים. כאן גם תוכלו לביים ולצלם סרטון משלכם, תוך בחירת סצנה שאתם תהיו חלק ממנה, ואת הסרטון לשלוח למייל כמזכרת נחמדה.

איפה: ברחוב איסטיקלאל

לעוד פרטים


הדרווישים המחוללים, First Culture Center

אחת מהאטרקציות התרבותיות המסקרנות היא הדרווישים המחוללים, שמסתובבים במקומם עשרות פעמים עדי כדי סחרחורת לנו, פחות להם. הלהקה הגברית חובשת תרבושים גבוהים, לובשת שמלות לבנות שמסתובבות כמו סביבון תוך ריקוד הסמע (שפירושו סערת רגשות) על רקע המוזיקה הסופית-הטורקית. כדי להכיר את עולמם של הדרוושים מתכנסים בדיוואן ושומעים מהאב הרוחני את סיפורם, את אמונתם, ההתנזרות, הסגפנות וסיבת הריקודים הסיבוביים, שעל פי אמנותם בעת הסחרור הם מתנתקים, "ממריאים" ומתחברים לאלוהים.

מופע הריקוד מתחיל בטקס התפילות, שבסיומן הגברים מתכנסים במעגל, מתחבקים ושואגים בהרמוניה לשמיים. המופע נערך במבנה שהוקם ב-1492 ושימש את המסדר המוולוי עד שהוחלט להפריד את הדת מהמדינה והוא הוסב למוזיאון לספרות, כשבאולם המרכזי משמרים את הטקסים ועורכים את מופע הפולקלור המסורתי.

איפה: בסמוך למגדל הגלאטה ומול תחנת המטרו Cemberlitas

אנקרה - העיר העתיקה (צילום: אריאלה אפללו)
רק מלהסתכל עליהם תהיה לכם סחרחורת. הדרווישים המחוללים | צילום: אריאלה אפללו

גלאטפורט

אתר התיירות הכי לוהט בעיר הוא ה- Galataport İstanbul, הנמל המחודש שהושק לאחרונה והוא מה שנמל חיפה שואף להיות פעם, רק שפה דברו מעט ועשו הרבה ומהר. הנמל ממוקם בצד האירופאי ומעבר להיותו טרמינל עגינה לספינות התיירים הענקיות, העוגנות במרחק נגיעה, הוא הפך למרכז תרבות, אמנות, אוכל ובילוי גדול, יפה ואופנתי עם עשרות מסעדות, בתי קפה, בוטיקים יוקרתיים, חנויות עיצוב, מוזיאונים, גלריות, עמדות מידע, רציפים לטייל לאורכם וספסלים ומיטות שזוף לתפוס אתנחתא מול הנוף הנהדר. לצד אלה, מבני הנמל העתיקים, בהם דואר החבילות וטרמינל הנוסעים, עוברים תהליך שימור ובניה בדרך להפוך למלון.

ואם אתם כבר שם, תזמינו סיור מודרך שכולל ירידה לבטן האדמה לצפייה במערך התפקודי ובקיר הזכוכית הענק דרכו אפשר לראות את המחיצות הידראוליות שחוצצות בין האניות למזח, שיורדות לעומק הים כשהאניות עוזבות את הנמל והרציף והנוף נפתחים לרווחה.

לעוד פרטים

גלאטפורט (צילום: אריאלה אפללו)
גלאטפורט | צילום: אריאלה אפללו
גלאטפורט (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

 

מה  אוכלים באיסטנבול?

המטבח הטורקי נחשב לאחד מהטעימים והמובילים בעולם ולאורך ההיסטוריה היה מאבני היסוד של מסורות גסטרונומיות והרבה מנות אייקוניות שלו אומצו במטבחים עולמיים. לאחר שנים בהן חיכו להכרה קולינרית רשמית, ב-11.10.22 איסטנבול תוכרז לראשונה על ידי מדריך מישלן כיעד גסטרונומי חדש, שיתפוס את המקום ה-38 בסצנת הקולינריה העולמית. הנימוק לבחירתה הוא הודות לתרבות האוכל העתיקה והאותנטית ולעיצוב מורשת תרבותית, שתוסיף לה עוד תיירים ופודיז' שיגיעו בעקבות האוכל.

מסעדת האמדי (Hamdi)

שמו של הקבב הטורקי הולך לפניו וכך גם הקבב של האמדי, שנחשב לאחד מהטובים בעיר. לצד האוכל המסורתי הכוכבים הם הקבבים (16 שקלים), שהטוב מכולם הוא הקבב האורפלי עם התבלון העדין. יש גם שיש (שישליק) עסיסיים, ממולאים, מוסקה, קובה (קיזרמה כופתא), תבשיל חיטה בעגבניות וסוטלץ – דייסת אורז וקינמון. המסעדה ממוקמת בסמוך לשוק המצרי ולגשר גלאטה. כאן מהרו לתפוס שולחן בצמוד לחלונות ותזכו לתצפת אל המולת הרחוב ואל הבוספורוס.

לעוד פרטים

מסעדת האמדי (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

מסעדת Lacivert

לא ממש חשוב מה הגישו לנו במסעדה, כי כאן הלוקיישן שיחק את התפקיד החשוב - אחוזה היסטורית הממוקמת על גדת הבוספורוס, בצד האסייתי, ממש מעל המים, מתחת לגשר הארוך ומול נוף קרני שמש אחרונות שרקדו על המים והעצימו את התמונה. כשהאוכל שהוגש היה גם טוב הרגשנו ששיחקנו אותה ביג טיים. אל מסעדת השף הנחשבת הגענו בספינה שעגנה במזח הצמוד אבל אפשר להגיע גם ברכב ולהיכנס מצידה השני. אז מה אוכלים פה? סביצ'ה, לקרדה בוניטו, קוויאר טורקי אדום, פירות ים, דגים על הגריל, פסטות, שקדי עגל וקבב על יוגורט.

לעוד פרטים


מסעדת Liman istanbul

גם כאן הלוקיישן מנצח – מרפסת מעל מזח הגלאטהפורט, והצצה במרחק נגיעה לאניית הנוסעים הגדולה, שעגנה בצמוד וששימשה רקע מפתיעה לארוחה, עד שרב החובל צפר, שחרר עוגן והפליג ליעד הבא. ברגע שהאנייה פינתה מקומה נפתח הנוף היפה של המיצרים והגדה ממול.

לימאן היא מסעדת שף יפה, אלגנטית ומוקפדת עד קצה הנר, כולל מפות ומפתיות צחורות, עם לוגו רקום, וסכום שמוחלף בכל מנה. מדובר במסעדה משובחת, אוכל מצוין ומחיר נגיש, בעיקר בשעת צהרים. התפריט טורקי מודרני וכולל צדפות על קרח, דגים שמפולטים מול הסועדים, בשר על חרב, סלטים רעננים, דגים כבושים, ולקינוח tavuk göğsü - פודינג חלב מבושל עם חזה עוף מגורד, מנה ביזארית אך מסביבי זללו ונהנו.

לעוד פרטים

 

איפה ישנים באיסטנבול?

בעיר מאות מלונות וגם אם תבחרו במלונות היוקרה הם עדיין יהיו זולים יותר ממלון 3 כוכבים בארץ. אנחנו התארחנו בהילטון בוספורוס – שחזיתו פונה לעיר ועורפו לבוספורוס, ואורותיו המנצנצים בלילה מוסיפים לו קסם רומנטי. המלון מוקף גנים, מדשאות, מזרקות, בריכות נוי, בריכה שחייה ובריכות לילדים, ויש גם ספא, חמאם, בריכה מקורה, שלושה חדרי אוכל (עם ארוחת בוקר טובה), מסעדות, בהן מסעדת גן אסייתית, מצוינת. עיצוב המלון קלסי, אלגנטי ומעט מיושן. החדרים גדולים, מרווחים וצמודי מרפסת.

מחיר:  מ-234 אירו לזוג ללילה.

לעוד פרטים

מלון הילטון (צילום: אריאלה אפללו)
מלון הילטון | צילום: אריאלה אפללו

 

אנקרה, היפהפייה הפחות מוכרת

לעומת אחותה האיסטנבולית, "הסלבית", "הנחשקת", אנקרה היא האחות הקטנה, היפה והאלגנטית, הפחות מוכרת לתיירים (בין ינואר למאי ביקרו בה 150 אלף תיירים בלבד), ההפסד כולו שלכם כי אנחנו התאהבנו. נכון, היא לא עמוסה ותוססת כמו אחותה, וזה בין היתר גם סוד קסמה. אמנם אין בה ים, לא מיצרים וגם לא אתרים סקסיים מושכי המונים, אבל יש בה הרבה תרבות ואמנות וגם אוכל טוב, קניונים גדולים ושופינג מעולה.

לאורך ההיסטוריה העיר הייתה מרכז תרבות, אמנות ומסחר חשובה, ותחנה על דרך המשי שחיברה בין המזרח למערב. היא מוקפת הרים בהם הר אלמדאג שעל מדרונותיו ממוקם אתר סקי Elmadağ, המרוחק 26 ק"מ מהעיר ומציע מסלולי גלישה ברמות קלות ובינוניות. באתר יש בקתות סקי, T-bar, שתי מסעדות, בריכת שחייה מקורה, סאונה ודיסקוטק. והמחירים? חצי מאתרים המקבילים באירופה.

העיר נמצאת במגמת התפתחות, התחדשות ובנייה מסחררת עם בניינים שצומחים לשמים, בתי ממשל, פארקים, 10 אוניברסיטאות, מוסדות תרבות חדשים לצד מבנים היסטוריים ועיר עתיקה, שבה הכל התחיל. בעקבות הצלחתו של פסטיבל ביוגלו' אנקרה יזמה את מסלול התרבות בשקנט, שהתקיים לראשונה במקביל לפסטיבל באיסטנבול ויחזור כאמור שוב באוקטובר.

אנקרה  (צילום: saiko3p)
האחות הקטנה והלא פחות מוצלחת של איסטנבול. אנקרה | צילום: saiko3p
אנקרה - העיר העתיקה (צילום: אריאלה אפללו)
העיר העתיקה של אנקרה | צילום: אריאלה אפללו

איפה לבקר באנקרה?

מצודת אנקרה (Ankara Kalesi)

המצודה ממוקמת על צוק בגובה מאה מטר, חולשת על הסביבה ומהווה את מרכז העיר העתיקה. המצודה ההיסטורית הוקמה ב-620 לפנה"ס, החומות המקיפות אותה הן מהמאה ה-7 והיא מרשימה ועוצמתית הודות לקירותיה הנישאים לגובה 14-16 מטר. העות'מאניים בנו סביבה רובע מגורים המהווה את הגרעין העתיק של העיר, שנראה היום כמו כפר ציורי. עם השנים היא הפכה לאתר תיירות כשהסמטאות והבתים שופצו והפכו למוזיאונים, גלריות, סדנאות אמנים, חנויות מזכרות, תבלינים וסבונים, מסעדות וחמארות של קפה ומשחקי שש-בש. חלק מבעלי המלאכה והחנויות נשארו אותנטיות, בהן חנות הצמר של מוסטפה, איש מקסים וחברותי, שמציץ מתוך הררי צמר עיזים, מהם הוא אורג את צמר האנגורה האיכותי, ויוסוף, שרוקע קנקני קפה מנחושת בעבודת יד.

לעוד פרטים

אנקרה - מוסטפה (צילום: אריאלה אפללו)
הצמר של מוסטפה | צילום: אריאלה אפללו
אנקרה - בעלי מלאכה (צילום: אריאלה אפללו)
בעל מלאכה באזור המצודה | צילום: אריאלה אפללו

מוזיאון לתרבויות אנטוליה (The Museum of Anatolian Civilizations)

אם אתם חובבי ארכיאולוגיה, זה המוזיאון שלכם. המוזיאון ההיסטורי-ארכיאולוגי נחשב לאחד מהחשובים והעשירים בעולם שאוצר בתוכו שרידים ואוצרות מהתקופה הפליאוליתית דרך תקופות הניאוליתית, הברונזה הקדומה, מושבות המסחר האשוריות,

מראשיתה של טורקיה ועד היום. הוא ממוקם בצד הדרומי של המצודה ומציג אוסף נדיר וייחודי המוצג בסדר כרונולוגי. בנוסף המוזיאון מוקף בגנים יפים במסעדות ובתי קפה להשלמת הטיול במקום.

לעוד פרטים


אנטקביר - המאוזוליאום של אטאטורק

מדרגות שיש מרשימות מובילות אל המאוזוליאום, מבנה שיש ייחודי (שנבנה ממגוון לוחות שיש שהובאו מרחבי טורקיה), עצום בגובהו ובמימדיו, המשמש את אחוזת הקבר של מוסטפא כמאל אטאטורק - אבי האומה המודרנית, הנשיאה הראשון של הרפובליקה ומנהיג מלחמת העצמאות הטורקית. המאוזוליאום ממוקם על גבעה החולשת על האזור ועל הנוף, ובחזיתו רחבת טקסים גדולה, מסביבו גן השלום היפה והמטופח, ובאולמות הפנימיים מוצגים פסלים, מזכרות, מדים וכן חדר העבודה הרשמי של המנהיג הנערץ.

לעוד פרטים

המוזלאום של אטאטורק (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

מוזיאון האתנוגרפיה

המוזיאון האתנוגרפי הוא המוזיאון הראשון של הרפובליקה הטורקית. הארכיטקטורה שלו משקפת את המאפיינים של כל התקופות באנטוליה והוא מציג אוסף עשיר של יצירות המשקפות את ההיבטים האתנוגרפיים של העם האנטולי. בין המוצגים תלבושות עממיות, חפצי נוי, כלים טכניים, אמנות קליגרפית עות'מאנית, אמנות קרמית וזכוכית טורקית, אמנות עיבוד מתכת וחפצי עץ, אוסף של שטיחים וקילים ופסל ברונזה מ-1927 המנציח את אטאטורק רוכב על סוסו.

לעוד פרטים

מוזיאון האנתוגרפיה (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

CSO Ada Ankara, הלב המוזיקלי של אנקרה

אם תרצו לראות חשיבה יצירתית וארכיטקטורה אמנותית-מינימליסטית-חדשנית סורו למרכז המוזיקה של אנקרה. המרכז נפתח ב-2020, הקמתו נעמדת בכ-83 מיליון יורו והוא משלב מבנים גיאומטריים, שחלקם פורצים מתוך בריכות מים. המבנה מורכב מעיגול ענק ומצידיו שתי קוביות אלכסוניות שנראות כתומכות בו. גשר שעובר מעל הבריכות מחבר בין הגנים לעיגול המאכלס את אולם הקונצרטים של התזמורת הסימפונית הנשיאותית, שנוסדה ב-1826 והיא מהתזמורות הוותיקות בעולם. עוד במרכז קמפוס למוזיקה, אולמות למופעים קטנים יותר, מבואה ואולם תצוגה, חנות מזכרות ואולם קונצרטים פתוח.

לעוד פרטים

אנקרה - Ada Ankara (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
אנקרה - Ada Ankara.jfif 2 (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

מגדל אטאקולה

אטאקולה הוא מגדל תקשורת ותצפית הנישא לגובה 125 מטר. המגדל עוצב על ידי האדריכל ראג'יק בולוק שתכנן אותו כעמוד זקוף ובראשו מעין כיפה עגולה שתאכלס בהמשך מסעדה מסתובבת. מעל המסעדה קומה נוספת עם מרפסת תצפית של 360 המשקיפה על העיר ומרחיקה עד להרים, ליערות ולעמקים הסובבים אותה, וכן בית קפה להתענג עליו בשעת השקיעה, היפה ומרגשת יותר מהגובה. המגדל ממוקם במרכז העיר ומתמר מעל קניון אטריום האקסקלוסיבי עם הבוטיקים היוקרתיים, חנויות העיצוב, הגלריות לאמנות וכן קומת מסעדות שמכותרת מסביב במילה גסטרונומיה שנכתבה בכל השפות, כולל בעברית.

לעוד פרטים

אנקרה - מגדל אטאקולה (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

 

איפה ישנים באנקרה?

מלון מריוט אנקרה

מריוט הוא מלון מליגת העל שגם חדרי הסטנדרט שלו עושים בית ספר לסוויטות יוקרתיות, שקטנות יותר ועולות כפליים. במלון 413 חדרים וסוויטות מהם גם חדרי דלקס וסוויטות פרימיום, אך תאמינו לנו שהחדרים הרגילים הם גדולים מאוד, מרווחים וכוללים מיטת קינג סייז', שולחן עבודה, כורסאות, חדר רחצה גדול וחלונות מהרצפה עד התקרה המשקיפים על העיר. עוד במלון: בריכה מקורה ובריכה פתוחה, ספא, חמאם, מסעדות, טרקלין עסקים, בוטיקים, חנות מתנות ובר על הגג, בקומה 22 עם מרפסת פתוחה לנוף.

מחיר: מ-300 אירו לזוג ללילה

לעוד פרטים