יוון מלווה אותי עוד מהילדות. פארוס (Paros) למשל הייתה נקודת מפגש משפחתית במהלך כל קיץ, מלאה בזיכרונות מתוקים וחברים מקומיים. גם האיים הקיקלאדיים (The Cyclades) הפכו ליעד שלנו במהלך השנים. גילנו איים, שכרנו רכב, ועברנו עם מעבורות מנקודה אחת לשניה.

השנים חלפו, והאי פארוס הפך לתיירותי יותר, וחיפשתי יעדים בתוליים ופחות מוכרים. כך הכרתי את מילוס (Milos) שהוא ללא ספק אחד המקומות האהובים עליי ביותר בזכות הפראיות, המים והנופים המרשימים שלו, המספק מגוון של חוויות הרפתקאות בין היבשה לים. כך, חרשנו אותו בנסיעות מצפון לדרום, ממזרח למערב.

במילוס שמחנו למצוא מקומות לינה חדשים וגילינו חוויות קולינריות מרשימות שהפכו את הטיולים שלנו לבלתי נשכחים.

> האיים שהישראלים עדיין לא מכירים ביוון

> המדריך המלא למטייל ביוון

אנחנו טיילנו כמשפחה עם 2 ילדים במשך 10 ימים. שכרנו בית דייגים ב-Airbnb ושילבנו את זה עם שהות ב-THE Skinopi Lodge בבעלות נאוסיקה. זהו מאין מקום מפלט מרוחק, הפועל בהתחשבות סביבתית ואקולוגית וכולל שבע וילות הממוקמות בין עצי זית, לבנדר וטימין במדרון ליד הים מעל הכפר הקטנטן סקינופי (Schinopi).

אלה המקומות שאסור לכם לפספס בביקור במילוס:

מקומות לבקר במילוס

  1. הכפר פלאקה (Plaka), הבירה של מילוס, מתאפיין בבתים מסורתיים מסוידים בלבן. מומלץ  לבקר במוזיאון הארכיאולוגי.
    חופש (צילום: סלומה פיקאל)
    צילום: סלומה פיקאל
  2. הכפר טריפיטי עוצר vנשימה, ממוקם במעלה גבעה, ומי שhבקר בו אחר הצהריים יוכל ליהנות מהשקיעה בכנסיית אגיוס ניקולאוס (Agios Nikolas). מומלץ להסתובב ולגלות את העיירה עם השבילים המפותלים שלה.  מומלץ לשבת במרפסת ב-Ergina ולהזמין קרמידופיטה (פשטידת בצל), פיטרקיה והמוסקה הטוב ביותר.
  3. מנטרקיה הוא כפר דייגים מסורתי עם בתים החצובים בתוך סלעים. יש בו טברנות נהדרות, ומומלץ גם לשכור חדרים דרך Airbnb ולישון על הים.
  4. גם ב-Klima תמצאו בתים צבעוניים מקסימים חצובים בתוך הסלעים.
    חופש (צילום: סלומה פיקאל)
    צילום: סלומה פיקאל

מסעדות מומלצות במילוס

  1. Gialos היא טברנה על חוף הים הממוקמת בכפר פולוניה על חוף הים. הדג הטרי שם הוא חובה.
  2. בפולוניה אהבנו לאכול ארוחת בוקר ב-Kivotos ton Gefseon. הזמינו יוגורט ביתי עם פירות ודבש, אפשר גם לקנות שם דבש תוצרת בית ועוד הרבה מוצרים ועיצובים מתוצרת האי.
  3. ארמנקי בפולוניה, שם יבחר עבורכם השף-הבעלים-הסומלייה, אדוניס מברויאניס, את השילובים המושלמים. אל תפספסו את הביצים של הבורי אפור, סחלב ים וקרפצ'יו קישואים.
    חופש (צילום: סלומה פיקאל)
    צילום: סלומה פיקאל
  4. חמוס היא אחת הטברנות המסורתיות שהתאהבנו בהן. התפריט שלהם הינו בכתב יד והבשר והגבינה שמוגשים הם ייצור שלהם. היא פתוחה כבר 27 שנים ומתגאה בבישול איטי ובניהול המשפחתי.

החופים הכי יפים במילוס

  1. לאורך הכביש הראשי של פולוניה, תמצאו את שלוש מערות הים של Papafragkas.
  2. חוף פרובטאס (Protaras), עם החולות הזהובים. מושלם למשפחות.
  3. חוף ציגראדו (Tsigrado) שההגעה אליו לא קלה. צריך לרדת בסולם גבוה ובחבלים במורד חריץ צר. חוויה מטורפת אבל כל כך יפה. זה בעצם חוף פרטי במים הצלולים ביותר, ואחד הזיכרונות האהובים עלינו מהטיול.
    חופש (צילום: סלומה פיקאל)
    צילום: סלומה פיקאל
  4. בילינו את היום בחוף Fyriplaka. מים צלולים וצופפים סלעים ממש בצד ימין של ציגראדו. רק שכדאי לבדוק איפה הרוח לפני.
  5. חוף Firiplaka עם חול לבן ארוך.
  6. The Volcanic Paliochori - חוף החול הבוער. שם תמצאו טברנת דגים בשם Sirocco שממש תבשל את הדגים שלכם בתוך החול, בסירי חרס 40 ס"מ מתחת לפני השטח, שם הוא מחומם על ידי מעיינות גיאותרמיים.
  7. חוף Sarakiniko, המלא בסלעים לבנים בחוף הצפוני של האי. מומלץ להתעורר מוקדם בשביל להגיע אליו.
    חופש (צילום: סלומה פיקאל)
    צילום: סלומה פיקאל
  8. המעבורת מפולוניה לאי קימולוס (Kimolos), שלוקחת 5 דקות, תגלה לכם את האי הפראי, השקט והבתולי. שם גיליתי את אחד החופים היפים ביותר, עם טחנות רוח נטושות, וביקרתי בכפר הדייגים הקטן גופה.

הכותבת הינה סלומה פיקאל, בעלת המותג ומעצבת ל-Greek Sandalsשהוקם מתוך אהבה ועשרות נסיעות לאיי יוון